Gebruikershandleiding
6
Nederlands
bakboter, zodat de haken later eenvoudig te verwijderen zijn.
3. Meet alle ingrediënten nauwkeurig af in overeenstemming met het recept en doe ze in de juiste
volgorde in de bakvorm:
1. Doe het water of melk onderin de bakvorm. Gebruik lauwwarm water of melk (21-28°C)
2. Voeg voorzichtig zout, suiker en meel/broodmix toe.
3. Maak een klein kuiltje bovenin het meel, en leg het stukje gist of het bakpoeder er bovenop.
Let erop dat het toe te voegen gist niet met water in aanraking komt. Dat zet het gistingsproces
meteen in gang.
Wanneer uw recept ingrediënten bevat die niet kapot mogen worden gekneed, dan voegt u deze
pas op een later tijdstip toe, bijvoorbeeld aan het eind van de 2e kneding. Als de 2e kneding bijna is
afgelopen geeft de automaat een signaal, ten teken dat u de ingrediënten bij het deeg kunt voegen.
4. Plaats de bakvorm weer op zijn plaats en draai het bakblik naar rechts tot deze vergrendelt.
5. Steek de stekker in het stopcontact. Het display aan de bovenzijde van het apparaat licht op. Het
display geeft automatisch het 1e menu weer en een normale tijd. Bij elke druk op een toets hoort u een
signaaltoon.
6. Kies een programma door op de programma insteltoets (15) te drukken.
7. Kies de korstkleur door op de korstkleur insteltoets (19) te drukken.
8. Start nu de broodbakautomaat door op de toets Start/Stop te drukken. Het programma begint, en in
het display wordt de resterende tijd weergegeven. De dubbele punt in de tijdsaanduiding knippert ten
teken dat het programma loopt.
9. De broodbakautomaat doorloopt nu automatisch alle stappen van het vooraf door u ingestelde
programma. Op het display kunt u zien met welk stap van het programma het apparaat bezig is.
Tijdens het bakproces kan er damp door de ventilatieopeningen naar buiten komen. Dit is volkomen
normaal.
Wanneer u niet wilt dat er grote gaten in de onderkant van uw brood komen, verwijder dan de
kneedhaak NA het kneden en VOOR het rijzen.
1. Open het deksel en haal het bakblik eruit.
2. Haal het geknede deeg uit het bakblik. Bedek uw handen eerst met meel zodat het deeg niet aan
uw handen blijft plakken.
3. Verwijder de haak uit het deeg. Mocht de kneedhaak vast komen te zitten in het brood, moet het
voorzichtig verwijderd worden met gebruik van het bijgeleverde hulphaakje.
4. Leg het deeg terug in het bakblik, plaats het bakblik terug in het apparaat en sluit het deksel.
10. Wanneer het programma klaar is, ziet u in het display 0:00 en er is een signaaltoon te horen.
Vervolgens geeft het display de oorspronkelijke looptijd van het programma weer.
11. Bij de warmhoudfunctie circuleert er ongeveer 1 uur lang hete lucht door de bakruimte. Dit geldt
bij de meeste programma’s. Voor de beste resultaten moet u de bakvorm binnen de aangegeven
tijd verwijderen. Er is een signaaltoon te horen, wanneer de warmhoudfunctie beëindigd is. Door te
drukken op de toets Start/Stop stopt u de functie.
12. Druk op de toets Start/Stop en trek de bakvorm eruit.
Gebruik steeds ovenhandschoenen bij het openen van het deksel en het aanraken van de bakvorm.
13. Laat het brood 5 tot 10 minuten in de bakvorm afkoelen en laat het vervolgens uit de vorm vallen op
een rooster. Als de kneedhaak nog in de bakvorm zit, vult u de bakvorm met warm water en verwijdert
u de kneedhaak na enige inweektijd. Gewoonlijk blijft de kneedhaak in het brood zitten. Nadat het
brood volledig afgekoeld is, verwijdert u deze met het hulphaakje.
14. Druk na elk gebruik ca. 3 seconden op de toets Start/Stop en trek de stekker uit het stopcontact.
Open bij voorkeur nooit het deksel van de broodbakautomaat, wanneer er een programma loopt. Dit
kan van invloed zijn op de kwaliteit van het brood. Als u toch het deksel moet openen om ingredienten
toe te voegen, doe dit dan snel zodat de temperatuur in de broodbakautomaat niet teveel zakt.
GEBRUIK - Tijdvertraging instellen
1. Kies een tijd waarop het brood klaar moet zijn.
2. Bereken het tijdsverschil tussen de gekozen tijd en de actuele tijd.
3. Voer het tijdverschil in met de toetsen en (18).