Documenttranscriptie
36
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit
apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te
presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken -- functies die gewone
apparaten wellicht niet hebben. Neem een paar
minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
ACCESSOIRES EN VERBRUIKSARTIKELEN
In de AEG webshop vindt u alles wat u nodig heeft om
al uw apparaten van AEG mooi te houden en perfect te
laten functioneren. Ook vindt u hier een groot aantal
accessoires die zijn ontworpen en gebouwd volgens de
hoge kwaliteitsnormen die u verwacht, van speciaal
kookgerei tot bestekmandjes en van flessenhouders tot
waszakken…
Bezoek onze webshop op:
www.aeg-electrolux.com/shop
37
Inhoud
INHOUD
38
39
41
42
47
48
54
56
62
68
69
Installatie-instructies
instructies
Veiligheidsinstructies
Beschrijving van de oven
Basisregelingen
Stoomfunctie
Speciale functies
Als de oven werkt…
Gebruik, tabellen en suggesties
Reiniging en onderhoud
Technische
nische Gegevens
Installatie
De volgende symbolen worden gebruikt in deze
handleiding:
Belangrijke informatie over persoonlijke veiligheid en
informatie over het voorkomen van schade aan het
apparaat.
Algemene informatie en gebruikers tips.
Milieu informatie.
Installatie -Instructies
38
INSTALLATIE-INSTRUCTIES
Vóór de installatie
Controleer of de stroomspanning op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomspanning van uw installatie.
Open de deur en verwijder alle accessoires en verpakkingsmateriaal.
Verwijder het mica plaatje in de bovenwand van de binnenruimte niet! Dit plaatje
voorkomt
oorkomt dat vet en voedsel de microgolfgenerator zouden beschadigen.
Opgelet! De voorkant van de oven kan bedekt zijn met een beschermende folie.
Verwijder deze folie voorzichtig voordat u het apparaat voor het eerst gebruikt en begin
daarbij bij de onderkant.
Controleer of de oven niet beschadigd is. Controleer of de deur van de oven goed sluit en
of de binnenkant van de deur en de voorkant van de binnenruimte niet beschadigd zijn.
In geval van schade, neem contact op met de technische dienst.
GEBRUIK DE OVEN
VEN NIET als het snoer of de stekker beschadigd zijn, als de oven niet
correct functioneert, beschadigd werd of gevallen is. Neem contact op met de technische
dienst.
Plaats de oven op een vlak en stabiel oppervlak. Plaats de oven niet in de buurt van
warmte- elementen, radio’s en televisietoestellen.
Controleer tijdens de installatie of het snoer niet in contact komt met vochtigheid,
scherpe voorwerpen of de achterkant van de oven, aangezien de hoge temperaturen het
snoer kunnen beschadigen.
Opgelet: na dee installatie van de oven moet de stekker bereikbaar blijven.
Na de installatie
De oven is voorzien van een voedingskabel en een stekker voor eenfasestroom
eenfasest
(huishoudelijk), 230-240V 50Hz.
Als de oven permanent geïnstalleerd wordt, moet dit door een bekwame
bekwa vakman
uitgevoerd worden. In dit geval moet de oven aangesloten worden op een stroomcircuit
met een alpolige zekering met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm.
OPGELET: DE OVEN MOET GEAARD ZIJN.
De fabrikant en handelaars zijn niet aansprakelijk voor persoonlijke letsels, letsels bij
dieren of materiële schade, indien de installatieinstructies niet werden opgevolgd.
De oven werkt alleen als de deur goed gesloten is.
Reinig voor de eerste ingebruikname de binnenkant van de oven en de accessoires
volgens de aanwijzingen onder ‘‘Reiniging van de oven’’.
Volg tijdens de installatie de apart gegeven aanwijzingen.
39
Veiligheidsinstructies
VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Opgelet! Laat de oven nooit onbeheerd achter.
Opgelet! Als u rook of vlammen ziet, houd de deur gesloten zodat de vlammen worden
gedoofd. Zet de oven uit en trek de stekker uit het stopcontact of verbreek de
stroomtoevoer naar de oven.
Oververhit vet en olie kunnen gemakkelijk vlam vatten. Het verhitten van olie in de
kookruimte om vlees dicht te schroeien, is gevaarlijk en wordt dus afgeraden. Probeer
brandend vet of olie nooit met water te blussen (explosiegevaar)! Doof de vlammen met
een vochtige doek en houd alle ramen en deuren gesloten.
Opgelet! Gebruik nooit alcohol om in de oven te koken. Dit kan oververhitting van het
voedsel veroorzaken. Explosiegevaar!
Opgelet! Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden door personen (en
kinderen) met beperktee fysieke, sensorische of mentale capaciteiten. De gebruikers van
het apparaat die niet over de nodige ervaring of kennis beschikken over het apparaat of
die de gebruikshandleiding niet hebben gelezen, moeten altijd gecontroleerd worden
door een persoon diee verantwoordelijk is voor hun veiligheid. U moet oppassen dat
kinderen niet met het apparaat gaan spelen.
U moet oppassen dat kinderen niet met het apparaat gaan spelen. Gebruik de
veiligheidssloten.
Opgelet! De oven wordt tijdens gebruik zeer warm. Vermijd
mijd daarom elk contact met de
verwarmingselementen binnenin. VERBRANDINGSGEVAAR!
Opgelet! De toegankelijke delen kunnen tijdens gebruik warm worden. Houd kleine
kinderen uit de buurt.
Opgelet! Kijk bij het openen van de deur tijdens of na het bereiden uit
ui voor de warme
luchtstroom en/of stoom en waterdruppels die uit de binnenruimte kunnen komen. Doe
een stap naar achteren om verbranding te voorkomen.
Opgelet! Plaats de snoeren van andere elektrische apparaten nooit tussen de hete deur
van de oven. Het isolatiemateriaal van het snoer kan smelten. Gevaar voor kortsluiting!
Veiligheidsinstructies
40
Deze oven is uitsluitend voor huishoudelijk gebruik bestemd!
De oven is ontworpen voor het thuis bereiden van voedingsmiddelen. De fabrikant kan
niet aansprakelijk gesteld worden voor schade veroorzaakt door verkeerd of onjuist
gebruik.
Indien u deze aanwijzingen opvolgt, voorkomt u schade aan de oven en andere
gevaarlijke toestanden:
• Bedek of sluit de ventilatieopeningen niet af.
• Bewaar geen ontvlambare voorwerpen in de oven, aangezien deze bij het aanzetten
vlam zouden kunnen vatten.
• Gebruik de oven niet als voorraadkast.
• Schenk geen sterke drank (bijv. brandy, whisky, schnapps, e.d.) over heet voedsel.
Explosiegevaar!
• Accessoires zoals roosters en bakblikken worden heet in de kookruimte. Draag altijd
ovenwanten of ovendoeken.
• Gebruik ter voorkoming van brandwonden steeds ovenhandschoenen om de schalen te
grijpen of de oven aan te raken.
• Leun of zit niet op de open
n deur van de oven. Dit kan de oven beschadigen, vooral bij
de scharnieren. De deur kan een gewicht dragen van maximaal 8 kg.
• De roosters kunnen een gewicht dragen van maximaal 8 kg. Overschrijd dit gewicht
niet om schade te voorkomen.
Reiniging:
• De oven blijft
lijft nog enige tijd heet, nadat deze uitgezet is, en koelt slechts langzaam af
tot kamertemperatuur. Laat de oven voldoende afkoelen, voordat u deze bijvoorbeeld
gaat schoonmaken.
• Gebruik geen bijtende middelen of scherpe metalen spatels om het glas van de
d
ovendeur te reinigen, aangezien die het glas zouden kunnen bekrassen en eventueel
doen versplinteren.
• De aanrakingsoppervlakken van de deur (het gedeelte voorin de oven en de binnenkant
van de deur) dienen zeer schoon te worden gehouden, zodat een correcte werking
gegarandeerd kan worden.
• Gelieve de aanwijzingen over de reiniging in ‘‘Reiniging
Reiniging en onderhoud van de oven’’
oven in
acht te nemen.
In geval van reparatie:
• Als het snoer beschadigd is, dient dit te worden vervangen door de fabrikant, erkende
vakmensen
ensen of specialisten, zodat gevaarlijke toestanden worden vermeden en omdat
er speciaal gereedschap voor nodig is.
Alle reparaties of onderhoud, in het bijzonder van onderdelen onder stroom, mogen
alleen door de fabrikant erkende vakmensen worden uitgevoerd.
Beschrijving van de Oven
41
BESCHRIJVING VAN DE OVEN
5
4
3
8
6
2
7
1
1
2
3
4
5
6
7
8
Deurvenster
Scharnieren
Geleiders
Bedieningspaneel
Geperforeerde braadslede
Braadslede
Draadrooster
Waterreservoir
8
7
9
10
-L01
1
2
3
4
5
2
Bevestigingstoets
Starttoets
Parameterinsteltoetsen
Plus- en mintoetsen
Functie-insteltoetsen
180
20 00
3
4
5
6
6 Annuleertoets/Kinderslot
7 Waterniveau-/Ontkalkingslampjes
8 Functielampjes
9 Klok-/Bereidingstijdlampjes
10 Temperatuur-/Voedselgroeptoets
Basisregelingen
42
BASISREGELINGEN
Begininstellingen
Nadat de oven voor het eerst op het stroomnet is aangesloten of als er een
stroomonderbreking is geweest, begint de klok te knipperen. Dit betekent dat de klok niet
de goede tijd aangeeft.
De oven werkt niet, totdat u de klok en de waterhardheid heeft ingesteld.
Volg onderstaande stappen om de klok en de waterhardheid in te stellen.
De klok instellen
188
12 30
1
2
3
4
5
6
Volg onderstaande stappen om de klok in te stellen:
• Kies m.b.v. de parameterinsteltoetsen het kloksymbool 3 (niet noodzakelijk als de oven
• voor het eerst op het stroomnet wordt aangesloten of na een stroomonderbreking). De
uuraanduiding begint te knipperen.
• Stel met de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen het uur in 4 .
• Bevestig de instelling met de bevestigingstoets 1 . De minuutaanduiding begint te
• knipperen.
• Stel met de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen de minuten in 4 .
• Bevestig de instelling met de bevestigingstoets 1 .
Klok tonen/verbergen
Als de klok u stoort, kunt u deze verbergen door de procedure als volgt:
• Selecteer het symbool van de tijdsklok met de parameterinsteltoetsen 3 . De uren
• beginnen te knipperen.
• Druk de bevestigingstoets 1 en de Annuleertoets/Kinderslot 6 tegelijk in 3 seconden.
• Om de klok opnieuw te activeren, herhaal de beschreven passen.
43
Basisregelingen
Waterhardheid instellen
1
1
2
3
4
6
5
• Kies m.b.v. de parameterinsteltoetsen het ontkalkingssymbool. 3 De hardheidsgraad
begint nu op het ontkalkingsdisplay te knipperen (niet noodzakelijk als de stoomoven
voor de eerste keer op het stroomnet wordt aangesloten of na een
stroomonderbreking).
• Stel m.b.v. de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen 4 de juiste waterhardheidsgraad in overeenkomstig
onderstaande tabel.
• Bevestig de instelling met de bevestigingstoets. 1 (Het ontkalkingsdisplay schakelt
uit).
De oven bevat aan de binnenkant een teststrook om de waterhardheid te testen. Dompel
de teststrook even (1 seconde) onder water en schud overtallig water af. Vergelijk de
strook na 1 minuut met de schaal die op de verpakking van de teststrook is afgedrukt.
Soort
Engelse graad
[°eH]
Waterhardheid
Franse graad
[°dF]
Duitse graad
[°dH]
Display
1
Zacht water
< 8,75
< 12,6
<7
Middelhard
water
8,75 to 26,25
12,6 to 25,2
7 to 21
Hard water
> 26,25
> 25,2
> 21
2
3
Basisregelingen
44
Kinderslot
De ovenwerking kan worden geblokkeerd (bijvoorbeeld om te voorkomen dat de oven
door kinderen wordt gebruikt).
safe
1
2
3
4
5
6
• Om de oven te blokkeren, drukt u 3 seconden 6 op de annuleertoets. U hoort een
• geluidssignaal en op het display verschijnt het woord ‘‘SAFE’’. De oven is nu
geblokkeerd en kan niet worden gebruikt.
• Om de blokkering op te heffen drukt u weer 3 seconden 6 op de annuleertoets. U
hoort
• een geluidssignaal en op het display verschijnt de tijd.
Watervoorziening
Het waterreservoir vullen
Voor alle functies moet het waterreservoir vol zijn.
Vul het waterreservoir tot het ‘‘MAX’’-teken met vers, koud drinkwater door het in de
sleuf boven de binnenruimte te gieten (ongeveer 1,2 liter).
Als de melding ‘‘rES’’ verschijnt, betekent dit dat het waterreservoir niet goed is geplaatst.
“MAX”
45
Basisregelingen
Water bijvullen
De inhoud van het waterreservoir is gewoonlijk voldoende voor een bereiding van 50-60
50
minuten.
Als het waterreservoir echter moet worden bijgevuld, verschijnt de melding ‘‘-L0-‘‘ en
gaat het waterniveaulampje branden. Dit betekent dat het waterreservoir leeg is.
-L01
2
3
4
6
5
Opgelet! Vul het waterreservoir bij met maximaal 0,5 liter om te voorkomen dat het
water overstroomt, wanneer het weer in het reservoir wordt gepompt.
OVERSTROMINGSGEVAAR.
Waterreservoirmelding
Bij het verwijderen of verkeerd plaatsen van het waterreservoir verschijnt de melding
‘‘rES
‘‘ rES’’
rES ’’ op het waterniveaudisplay.
rES
1
2
3
4
5
6
Om de melding te verwijderen opent u de deur en zet u het reservoir in de juiste positie,
totdat de melding "rES" verdwijnt.
verdwijnt
Het waterreservoir legen
Wanneer de oven wordt uitgezet, wordt het resterende water in het waterreservoir
teruggepompt.
Wanneer het water wordt teruggepompt, verschijnt er ‘‘PUMP
‘‘ PUMP’’
PUMP’’ op het display.
Deze melding blijft zichtbaar totdat de watertemperatuur 75 ºC heeft bereikt
be
en in het
reservoir kan worden teruggepompt.
Opgelet: het water in het reservoir kan heet zijn. Verbrandingsgevaar!
Wanneer het water in het reservoir is teruggepompt, verschijnt de melding ‘‘DEP’’ op het
display. U dient nu het volgende te doen:
• Het waterreservoir verwijderen en legen.
• Het waterreservoir afdrogen en weer in de gleuf boven de binnenruimte plaatsen. De
kookruimte reinigen en afdrogen.
• De deur van de oven open laten, zodat de kookruimte kan afkoelen en volledig kan
drogen.
Basisregelingen
46
BELANGRIJK: Het is raadzaam het waterreservoir na een bereidingscyclus te
verwijderen en te legen. Zo voorkomt u bacterievorming en kalkafzetting in de
oven.
Als het display de waarschuwing ‘‘DEP’’ laat zien (omdat het waterreservoir niet is
verwijderd en men een nieuwe bereidingscyclus wil starten), kan deze waarschuwing
worden gewist door op de stoptoets te drukken. U kunt nu met de nieuwe
bereidingscyclus verdergaan zonder het waterreservoir te verwijderen en te legen..
legen.
47
Stoomfunctie
STOOMFUNCTIE
Gebruik deze
deze functie voor de bereiding van alle soorten groenten, rijst, granen en vlees.
Deze functie is tevens geschikt om bessensap te maken en groenten gelijktijdig te
ontdooien en te koken.
12 30
1
2
3
100
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de stoomfunctie 5 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de temperatuur 3 .
• Het temperatuursymbool en -display gaan nu knipperen. Als u de temperatuur niet
wijzigt, werkt de oven op de standaardtemperatuur van 100 ºC.
• Stel met de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen de temperatuur in 4 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de bereidingstijd 3 (Het
bereidingstijdsymbool en -display gaan nu knipperen).
• Stel met de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen de bereidingstijd in 4 .
• Druk op de bevestigingstoets om de bereidingstijd vast te leggen 1 . (Het display en het
symbool knipperen niet meer).
• Druk op de starttoets 2 om de oven in werking te stellen.
Special Functies
48
SPECIALE FUNCTIES
Opwarmen & Steriliseren
Gebruik deze functie om gerechten op een bord en kant-en-klare maaltijden op te
warmen en fruit te steriliseren en in te koken.
12 30
1
2
3
R1
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de opwarm- en steriliseerfunctie 5 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de voedselgroep 3 . Het betreffende
symbool en display gaan nu knipperen.
• Druk op de bevestigingstoets 1 om de bereidingstijd vast te leggen. Het display en het
symbool knipperen niet meer.
• Druk op de starttoets 2 . De oven wordt in werking gesteld.
Programma
voedsel type
Temperatuur ºC
Tijd (min)
Instructions
r1
Gerechten
op bord
100°C
13
r2
Kant-en klare
maaltijden /
bevroren
100°C
18
r3
Bonen
100°C
35
Steriliseren:
r4
Kersen
80°C
35
r5
Pruimen
90°C
35
De tijden en temperaturen
zijn bedoeld voor potten
van 1 l.
Deksel van serviesgoed
verwijderen en op rooster
plaatsen.
49
Special Functies
Groenten bereiden
Gebruik deze functie voor het bereiden van de in onderstaande tabel genoemde
groenten.
20 00
1
2
3
A1
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de groentebereidingsfunctie 5 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de voedselgroep 3 . Het betreffende
symbool en display gaan nu knipperen.
• Druk op de bevestigingstoets 1 om de bereidingstijd vast te leggen. Het display en het
symbool knipperen niet meer.
• Druk op de starttoets 2 . De oven wordt in werking gesteld.
• Onderstaande tabel geeft een overzicht van de groentebereidingsprogramma’s met
aanduiding van gewichtsintervallen en bereidings- en rusttijden (zodat het voedsel een
gelijkmatige temperatuur krijgt).
Programma
groenten type
Temperatuur ºC
Tijd (min)
A1
Broccoli / roosjes
100 °C
20
A2
Bloemkool / roosjes
100 °C
25
A3
Aardappelen / stukken
100 °C
25
A4
Peulen
100 °C
15
A5
Asperges
100 °C
25
Wanneer u het voedsel op het ovenbestendige serviesgoed plaatst, dient u er op te letten
dat u het voedsel niet boven op elkaar plaatst.
Snijd het voedsel in zo gelijk mogelijke stukken.
Vul het serviesgoed niet hoger dan 3 cm met voedsel.
Special Functies
50
Vis bereiden
Gebruik deze functie voor het bereiden van de in onderstaande tabel genoemde
vissoorten.
B1
25 00
1
2
3
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de visbereidingsfunctie 5 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de voedselgroep 3 . Het betreffende
symbool en display gaan nu knipperen.
• Druk op de bevestigingstoets 1 om de bereidingstijd vast te leggen. Het display en het
symbool knipperen niet meer.
• Druk op de starttoets 2 . De oven begint te werken.
Onderstaande tabel geeft een overzicht van de visbereidingsprogramma’s met
aanduiding van gewichtsintervallen en bereidings- en rusttijden (zodat het voedsel een
gelijkmatige temperatuur krijgt).
Programma
Vis Type
Temperatuur ºC
Tijd (min)
b 1
Forel
80 °C
25
b 2
Garnalen
90 °C
15
b 3
Visfilet
80 °C
18
b 4
Mosselen
100 °C
25
b 5
Kreeft
100 °C
30
Wanneer u het voedsel op het ovenbestendige serviesgoed plaatst, dient u er op te letten
dat u het voedsel niet boven op elkaar plaatst.
Snijd het voedsel in zo gelijk mogelijke stukken. Vul het serviesgoed niet hoger dan 3 cm
met voedsel.
51
Special Functies
Vlees bereiden
Gebruik deze functie voor het bereiden van de in onderstaande tabel genoemde
vleessoorten.
C1
30 00
1
2
3
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de vleesbereidingsfunctie 5 .
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de voedselgroep 3 . Het betreffende
symbool en display gaan nu knipperen.
• Druk op de bevestigingstoets 1 om de bereidingstijd vast te leggen. Het display en het
symbool knipperen niet meer.
• Druk op de starttoets 2 . De oven begint te werken.
Onderstaande tabel geeft een overzicht van de vleesbereidingsprogramma’s met
aanduiding van gewichtsintervallen en bereidings- en rusttijden (zodat het voedsel een
gelijkmatige temperatuur krijgt).
Programma
Vleessoort
Temperatuur ºC
Tijd (min)
C 1
Kippenborst
100 ºC
30
C 2
Gerookte varkenslende / stukken
100 ºC
45
C 3
Kalkoenschnitzel
100 ºC
20
C 4
Varkensfilet, heel
100 ºC
25
C 5
Wienerworst
90 ºC
15
Wanneer u het voedsel op het ovenbestendige serviesgoed plaatst, dient u er op te letten
dat u het voedsel niet boven op elkaar plaatst.
Snijd het voedsel in zo gelijk mogelijke stukken. Vul het serviesgoed niet hoger dan 3 cm
met voedsel.
Special Functies
52
Bijgerechten bereiden
Gebruik deze functie voor het bereiden van het in onderstaande tabel genoemde
voedsel.
20 00
1
2
3
D1
4
5
6
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen de bijgerechtbereidingsfunctie. 5
• Selecteer m.b.v. de parameterinsteltoetsen de voedselgroep. Het betreffende symbool
en display gaan nu knipperen. 3
• Druk op de bevestigingstoets om de bereidingstijd vast te leggen. Het display en het
symbool knipperen niet meer. 1
• Druk op de starttoets. De oven begint te werken. 2
Programma
Soort voedsel
Temperatuur ºC
Tijd (min)
d1
Zoete gistknoedel
100 ºC
20
d2
Gistknoedel
100 ºC
25
d3
Servetknoedel
100 ºC
30
d4
Rijst
100 ºC
35
d5
Linzen
100 ºC
40
Wanneer u het voedsel op het ovenbestendige serviesgoed plaatst, dient u er op te letten
dat u het voedsel niet boven op elkaar plaatst. Snijd het voedsel in zo gelijk mogelijke
stukken. Vul het serviesgoed niet hoger dan 3 cm met voedsel.
53
Special Functies
Tijdschakelaar
De tijdschakelaar werkt als een keukenwekker. Deze functie kan op elk moment en
onafhankelijk van alle overige functies worden gebruikt.
20 00
1
2
3
4
5
6
Volg onderstaande stappen om de tijdschakelaar in te stellen:
• Selecteer m.b.v. de functie-insteltoetsen het tijdschakelaarsymbool. 5
• Stel met de ‘‘+’’ en ‘‘-‘‘ toetsen de bereidingstijd in. 4
• Druk op de bevestigingstoets. 1
• Druk op de starttoets 2 .
Wanneer de ingestelde tijd voorbij is, laat de oven om de 30 seconden drie
geluidssignalen horen, totdat er op de stoptoets wordt gedrukt.
Zolang de tijdschakelaar loopt, brandt het tijdschakelaarslampje. Het display en de
lampjes tonen het volgende:
Als er geen functie bezig is, geeft het klokdisplay de aftellende tijdschakelaar weer.
Als er een functie actief is, geven het display en de lampjes de gewone functieparameters
weer. Om de resterende tijd van de tijdschakelaar te zien, drukt u op de
tijdschakelaartoets. Het klokdisplay laat even de tijdschakelaar zien en laat na 10
seconden of wanneer er weer op de tijdschakelaartoets wordt gedrukt, de
functieaanduidingen weer zien.
Als de oven werkt…
54
ALS DE OVEN WERKT…
Een kookcyclus onderbreken
U kunt het kookproces op elk moment stoppen door een keer op de Stop toets te
drukken.
De oven bevat een stoomreductie functie die wordt geactiveerd als er op de Stop toets
wordt gedrukt om geleidelijk de stoom uit de opening te verwijderen zodat er niet een
plotselinge stoomwolk is als de deur van het apparaat wordt geopend.
Deze functie duurt ongeveer 3 minuten en terwijl hij bezig is staat het woord "VAP" op
de display.
Waarschuwing! Als u de deur opent tijdens of na de kookcyclus moet u oppassen
voor een stroom hete lucht en/of stoom die uit de kookkamer kan komen. Doe een
stap naar achteren of opzij om brandwonden te voorkomen.
Op dit moment:
• De stoomopwekking wordt onderbroken.
• De binnenwanden en de watertank zijn nog steeds erg heet. Verbrandingsgevaar!
• De timer stopt en de display laat de overgebleven werktijd zien (als deze is ingesteld)
• If you wish, at this point you can:
Turn or stir the food to ensure it will be evenly cooked.
Change the cooking parameters.
Om het proces opnieuw te starten, de deur sluiten en op de Starttoets drukken.
Instellingen wijzigen
De werkinstellingen (tijd en temperatuur) kunnen worden gewijzigd terwijl de oven aan
staat of als het kookproces is onderbroken door de volgende stappen te volgen:
Om de tijd te wijzigen, druk op ‘‘+’’ en ‘‘--’’ toetsen. De nieuw ingestelde tijd is meteen
geldig.
Om de temperatuur te wijzigen, druk op de Temperatuur selectietoets en de display en
het bijbehorende lampje beginnen te knipperen. Verander de instelling door op
Einde van een kookcyclus
Als u het kookproces wilt annuleren drukt u twee keer op de Stop toets.
U hoort dan 3 piepjes en het bericht "End" verschijnt op de display.
Einde van een kookcyclus
het einde van de ingestelde duur of als u op de Stop toets drukt om de kookcyclus te
beëindigen, start de oven met de stoomreductie functie.
Deze functie laat de stoom geleidelijk uit de oven zodat er geen plotselinge stoomwolk is
als de deur geopend wordt.
Deze functie duurt ongeveer 3 minuten en terwijl hij bezig is staat het woord "VAP" op
de display.
Aan het eind van dit proces hoort u drie piepjes en op de display staat het woord ‘‘End
‘‘ End’’
End’’.
’’ .
55
Als de oven werkt…
Waarschuwing! Als u de deur opent tijdens of na de kookcyclus moet u oppassen
voor een stroom hete lucht en/of stoom die uit de kookkamer kan komen. Doe een
stap naar achteren of opzij om brandwonden te voorkomen.
De piepjes worden elke 30 seconden herhaald totdat de deur wordt geopend of er op de
Stop toets wordt gedrukt.
De koelfan kan nog een bepaalde tijd door blijven draaien nadat het apparaat is uitgezet.
Dit is een normale functie die is bedoeld om de temperatuur in de oven te verlagen.
Als in de display het woord "DEP" staat betekent dit dat het water is weggepompt en dat
de watertank kan worden verwijderd.
Verwijder de watertank en droog hem grondig. Laat de kookruimte afkoelen en maak
hem dan schoon en droog met een doek. De deur moet enige tijd open blijven zodat het
apparaat goed kan drogen.
Luchtstoom van stoom
Een periodiek optredende luchtstroom
van stoom vanuit de voorkant van de
oven is normaal.
Dit is met name merkbaar in de winter
of in omgevingen met een hoge
vochtigheidsgraad.
Resterend water in de oven
Om minder resterend water te hebben in de oven, is het aanbevolen om een lade te
plaatsen in het onderste rek. Condensatiewater dat vrijkomt uit de voeding druppelt naar
die lade. Het overgebleven resterende water kan eenvoudig worden gedroogd met een
doek.
Gebruik, Tabellen en Suggesties
56
GEBRUIK, TABELLEN EN SUGGESTIES
Wanneer u het voedsel op het ovenbestendige serviesgoed plaatst, dient u er op te letten
dat u het voedsel niet boven op elkaar plaatst.
Snijd het voedsel in zo gelijk mogelijke stukken.
Vul het serviesgoed niet hoger dan 3 cm met voedsel.
Vis
Vis
Hoeveelheid
Temperatuur ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Goudbrasem
800-1200 g
80
30-40
Geperforeerd
2
4 x 250 g
80
20-25
Geperforeerd
2
Zalmfilet
500-1000 g
80
15-25
Geperforeerd
2
Zalmforel
1000-1200 g
80
25-35
Geperforeerd
1/2
Koningsgarnalen
500-1000 g
80
15-20
Geperforeerd
2
Groene schelp mossel
1000-1500 g
100
25-35
Geperforeerd
2
Heilbotfilet
500-1000 g
80
20-25
Geperforeerd
2
Kokkels
500-1000 g
100
10-20
Geperforeerd
2
Kreeft
800-1200 g
100
25-30
Geperforeerd
1/2
Kabeljauwfilet
1000-1200 g
80
20-25
Geperforeerd
2
Gewone mossel
1000-1200 g
100
15-25
Geperforeerd
2
4 x 250 g
80
25-30
Geperforeerd
2
Schelvis
1000-1200 g
80
20-25
Geperforeerd
2
Tonijnfilet
500-1000 g
80
15-20
Geperforeerd
2
Snoekbaars
4 x 250 g
80
25-30
Geperforeerd
2
Forel
Meerforel
57
Gebruik, Tabellen en Suggesties
Vlees
Vlees
Hoeveelheid
Temperatuur ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Kippenbout
4-10
100
40-45
Geperforeerd
2
Kippenborst
4-6
100
25-35
Geperforeerd
2
Gerookte
varkenslende
500g – 1000 g
100
40-50
Geperforeerd
2
Kalkoenschnitzel
4-8
100
20-25
Geperforeerd
2
Varkensfilet, heel
4-8
100
20-30
Geperforeerd
2
80-100
10-15
Geperforeerd
2
Worstjes
Eieren
Eieren
Temperatuur ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Eieren in glas
100
10-15
Rooster
2
Eieren, hard
100
15
Rooster
2
Eieren, zacht
100
10-12
Rooster
2
Bijgerechten
Bijgerechten
Hoeveelheid
Temperatuur ºC Tijd min.
Bak
Niveau
2
200g + 400 ml
100
30-35
Rooster, glazen
schaal
Griesmeel + vloeistof 200g + 300 ml
100
10-20
Rooster, glazen
schaal
2
Linzen + vloeistof
200g + 375 ml
100
20-50
Rooster, glazen
schaal
2
Rijst + vloeistof
200g + 250 ml
100
25-40
Rooster, glazen
schaal
2
Gort + vloeistof
Gebruik, Tabellen en Suggesties
58
Groenten
Temperatuur
ºC
Groenten
Aubergine
in plakken
Bonen
Tijd
min.
Bak
Niveau
100
15-20 Geperforeerd
2
100
35-45 Geperforeerd
2
Broccoli
roosjes met
steel
100
25-30 Geperforeerd
2
Broccoli
roosjes
zonder
steel
100
15-20 Geperforeerd
2
Bloemkool
roosjes
100
25-30 Geperforeerd
2
Bloemkool
heel
100
40-45 Geperforeerd
1
100
30-35 Geperforeerd
2
Erwten
Venkel
in reepjes
100
15-20 Geperforeerd
2
Venkel
in tweeën
gesneden
100
20-30 Geperforeerd
2
Aardappels met schil
heel, erg
klein
100
20-25 Geperforeerd
2
Aardappels met schil
heel, erg
groot
100
45-50 Geperforeerd
2
Aardappels zonder schil in stukken
100
20-25 Geperforeerd
2
Raap
100
20-25 Geperforeerd
2
100
15-20 Geperforeerd
2
100
25-30 Geperforeerd
2
100
50-60 Geperforeerd
2
100
12-15 Geperforeerd
2
in repen
Peulen
Wortelen
in plakken
Maïskolven
Paprika
in reepjes
Cayennepeper
100
12-15 Geperforeerd
2
Champignons
in partjes
100
12-15 Geperforeerd
2
Prei
in plakken
100
10-12 Geperforeerd
2
100
25-35 Geperforeerd
2
Spruitjes
Selderie
100
15-20 Geperforeerd
2
Asperge
100
20-35 Geperforeerd
2
Spinazie
100
12-15 Geperforeerd
2
Selderiestelen
100
25-30 Geperforeerd
2
100
12-18 Geperforeerd
2
Courgette
in reepjes
in plakken
59
Gebruik, Tabellen en Suggesties
Knoedels
Temperatuur
ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Zoete knoedel
100
20-30
Niet-geperforeerd
2
Zoete gistknoedel
100
15-20
Niet-geperforeerd
2
Gistknoedel
100
15-25
Niet-geperforeerd
2
Broodknoedel
100
20-25
Niet-geperforeerd
2
Servetknoedel
100
25-30
Niet-geperforeerd
2
Knoedels
Nagerechten
Nagerechten
Hoeveelheid
Temperatuur ºC Tijd min.
Bak
Niveau
2
Stoofappeltjes
500-1500 g
100
15-25
Nietgeperforeerd
Stoofpeertjes
500-1500 g
100
25-30
Nietgeperforeerd
2
Crème brûlée
80
20-25
Rooster - schaal
2
Caramelcrème
80
25-30
Rooster - schaal
2
Yoghurt
40
4-6 hrs.
Rooster - schaal
2
100
15-20
Nietgeperforeerd
2
Gestoofde
perziken
500-1500 g
Fruit (Steriliseren/Inkoken)
Fruit
Hoeveelheid
Temperatuur ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Peer
4-6 1l glazen
100
30-35
Rooster
1
Kersen
4-6 1l glazen
80
30-35
Rooster
1
Perzik
4-6 1l glazen
80
30-35
Rooster
1
Pruimen
4-6 1l glazen
80
30-35
Rooster
1
Opwarmen
Opwarmen
Hoeveelheid
Temperatuur ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
Gerechten op bord
1-2
100
12-15
Rooster
2
Gerechten op bord
3-4
100
15-20
Rooster
2
100
15-20
Rooster
2
Kant-en-klare
maaltijden
Gebruik, Tabellen en Suggesties
60
Blancheren
Groenten
Hoeveelheid
bijv. bonen, prei
Temperatuur
ºC
Tijd min.
Bak
Niveau
100
10-12
Geperforeerd
2
Boerenkool
1000-2000 g
100
12-16
Geperforeerd
2
Savooiekool
10-20
100
12-15
Geperforeerd
2
2000-2500 g
100
30-45
Geperforeerd
1
80
12
Rooster
2
Temperatuur
ºC
Tijd
min.
Bak
Niveau
100
15-20
Geperforeerd
2
100
15-20
Geperforeerd
2
10-15
Nietgeperforeerd
2
100
15-20
Geperforeerd
2
100
15-25
Geperforeerd
2
25-35
Nietgeperforeerd
2
100
15-20
Geperforeerd
2
Spruitjes
100
20-25
Geperforeerd
2
Asperge
100
25-30
Geperforeerd
2
Kant-en-klare
maaltijden
100
zoals
aangegeven
Rooster
2
Brood
100
10-25
Rooster
2
15-25
Nietgeperforeerd
2
15-20
Nietgeperforeerd
2
15-20
Nietgeperforeerd
2
Witte kool, heel
Tomaat, gepeld
Ontdooien
Groenten / bijgerechten
Broccoli
roosjes
steel
met
Gemengde
groenten
Spinazieblaadjes
porties
Bloemkool
roosjes
100
Erwten
Boerenkool
Wortelen
Rijst
Linzen
Noedels
grotere
in plakken
portie
100
100
100
100
61
Gebruik, Tabellen en Suggesties
Bereiding op twee niveaus
Enkele suggesties:
Wanneer u op twee niveaus kookt, moeten de accessoires altijd op het 2e of 3e en het 1e
niveau worden geschoven. Verschillende bereidingstijden kunnen als volgt gecontroleerd
worden:
Voedsel dat een langere bereidingstijd vereist, moet in het bovenste gedeelte van de oven
geplaatst worden. Voedsel met een kortere bereidingstijd moet op het 1e niveau
geplaatst worden.
Bijvoorbeeld: Groenten, aardappels en vis.
• Zet de groenten en aardappels in een geschikte schaal op het rooster op het 2e of 3e
niveau.
• Zet de vis op het 1e niveau.
Wanneer het geperforeerde blik gebruikt wordt om de vis te bereiden, moet het nietgeperforeerde blik op de bodem van de oven geplaatst worden om vocht van de vis op te
vangen. Zo houdt u de oven schoon.
Tijd: Groenten en aardappels 25-35 min.
Tijd: Vis -- naargelang de soort -- 15-25 min.
Selecteer de langste bereidingstijd. Dankzij de verschillende niveaus is het voedsel
tegelijkertijd klaar zonder dat het te gaar wordt.
Gebruik van accessoires
De geperforeerde bak is geschikt voor het bereiden van verse of diepgevroren groenten,
vlees en gevogelte. Het is hierbij belangrijk dat de niet-geperforeerde bak op het eerste
niveau wordt geschoven. Zo wordt druppelend vocht opgevangen en wordt de oven niet
vies. De geperforeerde bak met voedsel moet op het tweede niveau geschoven worden.
De niet-geperforeerde bak wordt gebruikt om kwetsbaar voedsel te stomen, zoals
compote en knoedels.
Het rooster wordt gebruikt voor het bereiden in kleine bakjes, zoals bijvoorbeeld
dessertschaaltjes en om gerechten op een bord op te warmen.
Raadpleeg de tabellen voor nadere informatie.
De aanbevolen tijden en temperaturen dienen als richtlijn. De werkelijke bereidingstijd is
afhankelijk van het soort voedsel en de kwaliteit ervan.
4
3
2
1
Reiniging en Onderhoud
62
REINIGING EN ONDERHOUD
De binnenkant reinigen
Gebruik geen schuurmiddelen zoals schuursponzen, staalwol enz., aangezien die het oppervlak
kunnen beschadigen.
Reinig de binnenkant met een vochtige doek, wanneer de oven nog steeds warm is. Droog de
binnenkant vervolgens af.Om het reinigen te vergemakkelijken, kunnen de geleiders verwijderd
worden (zie volgend hoofdstuk).
De geleiders verwijderen
Verwijder de geribde moeren 1 aan de voorkant van de geleiders door ze tegen de wijzers
van de klok in los te schroeven
Draai de geribde moeren 2 aan de achterkant van de geleiders los door ze tegen de
wijzers van de klok in los te schroeven. Verwijder deze schroeven niet volledig.
Trek de geleiders naar binnen en maak ze van de voorkant los.
To put them back, insert the shelf guides into the knurled nuts 2 in the back and position
on the screws in the front. Screw the knurled nuts 1 and 2 in a clockwise direction till
tight.
63
Reinigung en Onderhoud
De ovendeur verwijderen
1.
2.
3.
4.
De ovendeur verwijderen.
Insert 2 pins inside the holes in the hinges.
Sluit de deur net genoeg om deze te kunnen verwijderen.
Om de deur weer op zijn plaats te zetten, duwt u de scharnieren in de gaten aan
de voorkant.
5. Open de ovendeur zo ver mogelijk en verwijder de pinnen.
Reinigung en onderhoud
64
Ontkalking
Wanneer er stoom geproduceerd wordt, wordt er, ongeacht de hardheid van de
plaatselijke watervoorziening (m.a.w. de kalkaanslag in het water), kalk afgezet in de
stoomgenerator.
De frequentie van het ontkalken hangt af van de hardheid van het water en het aantal
keren dat de oven gebruikt wordt. Als de oven 4x30 minuten per week gebruikt wordt,
moet het apparaat ruwweg als volgt ontkalkt worden (afhankelijk van de waterhardheid):
Waterhardheid
Ontkalken na ongeveer
Zeer zacht
18 maanden
Middelhard
9 maanden
Zeer hard
6 maanden
De oven detecteert automatisch wanneer er ontkalkt moet worden. Het
ontkalkingslampje blijft dan branden. Als er niet ontkalkt wordt, gaat het
ontkalkingslampje een paar bereidingen later knipperen. Als er dan opnieuw niet ontkalkt
wordt, wordt de oven een paar bereidingen later geblokkeerd. Het ontkalkingslampje
blijft branden en op het display knippert ‘‘CAL’’.
BELANGRIJK: Het niet ontkalken van de oven kan een verminderde werking of
beschadiging van de oven tot gevolg hebben.
Geschikte ontkalkingsmiddelen
Gebruik het ontkalkingsmiddel ‘‘durgol’’.
Hiermee kunt u uw oven professioneel en veilig ontkalken. Verkrijgbaar bij
Klantendienstcentra.
Opgelet! Gebruik geen azijn of producten op azijnbasis, omdat deze het interne
circuit
circuit van de oven kunnen beschadigen.
Descaling procedure
CAL
1
2
3
4
5
6
Waarschuwing: Om veiligheidsredenen kan het ontkalkingsproces niet onderbroken
worden.
Het apparaat kan ontkalkt worden met de deur open of dicht. Het apparaat moet niet
werkzaam zijn voor de ontkalkingscyclus wordt gestart.
Volg de volgende stappen om een ontkalkingscyslus uit te voeren:
• Druk op de bevestigingstoets 1 en annuleertoets 6 tegelijkertijd 5 seconden. The left
Als de spoelcyclus is afgelopen staat op de display ‘‘CAL’’ and there is an intermittent
beep.
• Druk op de starttoets 2 .
• Als het display 0.5 L aangeeft, verwijder dan de watertank.
65
Reinigung en Onderhoud
• Doe 0.5 liter van het juiste ontkalkings product in de watertank en breng de watertank
op zijn plaats.
• Druk op de Starttoets 2 . Het ontkalkingsproces begint en neem zo´n 30 minuten in
beslag
• Als het Ontkalkings display 1.0. L aangeeft en de oven piept, verwijderder en leeg de
watertank dan
• Vul de watertank met 1.0 L koud water en plaats de watertank terug
• Druk de starttoets in 2 . De eerste spoeling begint s.
• Als het ontkalkings display weer 1.0 L aangeeft en de oven opnieuw piept, verwijder en
leeg de watertank.
• Vul de tank met 1.0 L koud water en plaats de watertank terug.
• Druk op de starttoets 2 . De tweede spoeling begint
• Als de spoeling is afgelopen showt het display ‘‘End’’.
• Verwijder, leeg en droog de watertank.
Oven Reinigung
Opgelet! Het reinigen dient te gebeuren als de oven van het elektriciteitsnet is
losgekoppeld Trek de stekker uit het stopcontact of schakel het elektriciteitscircuit van de
oven uit.
Gebruik geen bijtende of schuurmiddelen, schuursponzen of scherpe voorwerpen,
aangezien die vlekken en krassen kunnen veroorzaken.
Gebruik geen hogedruk- of stoomreinigers.
Buitenkant
Het volstaat de oven met een vochtige doek te reinigen. Als die heel vuil is, kan u enkele
druppels afwasmiddel aan het water toevoegen. Wrijf de oven daarna droog met een
droge doek.
Gebruik bij ovens met een aluminium voorkant een zacht reinigingsmiddel voor glas en
een zachte doek die geen draden loslaat. Reinig in horizontale richting zonder druk uit te
oefenen op het oppervlak.
Verwijder onmiddellijk kalkaanslag en vlekken veroorzaakt door vet, zetmeel en eiwit.
Deze vlekken kunnen invreten.
Laat geen water in de oven komen.
Binnenkant
Neem na gebruik vocht op de bodem van de oven met een zachte doek op. Laat de deur
van de oven open, zodat de kookruimte kan afkoelen en volledig kan drogen.
Gebruik een niet bijtend middel om hardnekkig vuil te verwijderen. Gebruik geen
ovensprays of andere bijtende of schuurmiddelen.
Houd de deur en de voorkant van de oven altijd schoon, zodat een correcte werking
gegarandeerd kan worden.
Laat geen water in de ventilatieopeningen komen.
Het lampglaasje bevindt zich boven in de oven en is gemakkelijk te verwijderen om
gereinigd te worden. Het volstaat het glaasje los te schroeven en met water en
afwasmiddel schoon te maken.
Note:
Reinigung en onderhoud
66
Het glazen lampafdekplaatje heeft een rubberen ring, zodat de stoom niet met de lamp
in aanraking kan komen. Zorg ervoor dat de ring goed op zijn plaats zit, voordat u het
glazen afdekplaatje op zijn plaats schroeft. Kijk voor de juiste volgorde van deze ringen
naar de afbeelding bij de paragraaf ‘‘Het lampje vervangen’’.
Accessoires
Reinig de accessoires na gebruik. Als ze erg vuil zijn, kunt u ze eerst laten weken en
vervolgens met een borstel en spons reinigen. De accessoires kunnen in de vaatwasser
gewassen worden.
Wat te doen bij storingen?
OPGELET! Alle reparaties dienen door vakmensen te worden uitgevoerd. Alle
reparaties uitgevoerd door personen die niet door de fabrikant worden erkend,
kunnen gevaarlijk zijn.
De volgende storingen kunnen worden verholpen zonder contact op te nemen met de
Technische Dienst:
• Het display staat uit! Controleer of:
– De uuraanduiding werd uitgeschakeld (zie hoofdstuk over basisregelingen).
• Er gebeurt niets als men op de toetsen drukt! Controleer of:
– De veiligheidsblokkering ingeschakeld is (zie hoofdstuk over basisregelingen).
• De oven werkt niet! Controleer of:
– De stekker goed in het stopcontact zit.
– Het voedingscircuit van de oven aan staat.
• Er klinken vreemde geluiden als de oven aan staat! Dat is geen probleem.
– Dit zijn geluiden die zich kunnen voordoen tijdens een bereiding, bijv. door de
waterpompen in de stoomgenerator.
– De stoom in de binnenkant veroorzaakt een druktoename en in reactie op de
druk veroorzaken de wanden van de oven soms geluid .
– Dit zijn normale geluiden. Er is niets aan de hand.
• Het voedsel warmt niet of heel traag op! Controleer of:
– U de juiste bereidingstijd en temperatuur hebt gekozen.
– U een grotere hoeveelheid voedsel of voedsel dat kouder is dan normaal, in de
oven hebt geplaatst.
• The oven switches on but the interior light does not go on!
– If all the functions work properly it is probable that the lamp has blown. You can
keep on using the oven.
• Als de foutmelding ‘‘Err_’’ op het display verschijnt, neem dan contact op met de
Klantendienst.
• Er is een geluid hoorbaar als het bereidingsproces is geëindigd!
• Dat is geen probleem..
– De koelventilator werkt gedurende enige tijd voort. Als de temperatuur
voldoende is gedaald, zal de ventilator uitschakelen.
• De oven werkt, maar het lampje binnenin niet!
– Als alle functies normaal werken, is het lampje mogelijk gesprongen. U kan het
apparaat gewoon verdergebruiken.
67
Reinigung en Onderhoud
Het lampje vervangen
Ga om het lampje te vervangen als volgt te werk:
• Sluit de oven van het elektriciteitsnet af. Trek de stekker uit het stopcontact of schakel
het elektriciteitscircuit van de oven uit.
• Schroef het glazen omhulsel van het lampje los.
• Verwijder het lampje. Opgelet! Het lampje kan zeer heet zijn.
zijn
• Plaats een nieuw lampje van G9 250V/25W.
250V/25W Volg de instructies van de fabrikant van
het lampje op.
• Schroef het glazen omhulsel vast.
• Sluit de oven weer op het elektriciteitsnet aan.
Importante Note:
Zorg ervoor dat de ring goed op zijn plaats zit, voordat u het glazen afdekplaatje op
zijn plaats schroeft.
Technischen Gegevens
68
TECHNISCHE GEGEVENS
Displays
Display
CAL
-L0rES
dEP
Omschrijving
Apparaat moet ontkalkt worden
Indicatie dat watertank mist water.
Indicatie dat watertank mist.
De watertank moet worden verwijderd, geleegd en teruggeschoven.
VAP
PUMP
Indicatie dat het stoomreductieproces bezig is
Indicatie dat koud water de boiler instroomt en warm water naar de
watertank wordt gepompt.
Indication that a cocking cycle ended.
END
Omschrijving van functies
Symbool
Functie
Voedsel
Stoom
Koken van alle soorten groenten, rijst, granen en vlees.
Sap uit bessen halen.
Tegelijkertijd ontdooien en koken van groenten.
Opwarmen &
Steriliseren
Opwarmen van borden en kant-en
en-klaar maaltijden.
Steriliseren/inkoken van fruit.
Groenten koken
Verschillende soorten groenten koken.
Vis koken
Cooking different types of fish.
Vlees koken
Verschillende soorten vlees koken.
Bijgerechten
Verschillende soorten bijgerechten koken
Specificatie
SpanningAC ............................................................................................................... (zie typeplaatje)
Vereistvermogen ..................................................................................................... 1500
15 W
Afmetingen ommanteling (b×h×d)................................................................ 595
59 × 455 × 472 mm
Afmetingen binnenruimte (b×h×d) ............................................................... 420 × 210 × 390 mm
Inhoud oven .............................................................................................................. 35
3 ltr
Gewicht ....................................................................................................................... 32
3 kg