SEB VC151100 de handleiding

Categorie
Raclettes
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

SOMMAIRE
Description................................................................ p. 4
Protection de l’environnement ................................ p. 4
Consignes de sécurité.............................................. p. 4
Préparation................................................................ p. 5
Cuisson vapeur ........................................................ p. 7
Table des temps de cuisson .................................... p. 8
Entretien et nettoyage.............................................. p. 10
CONTENTS
Description................................................................ p. 11
Protect the environment .......................................... p. 11
Safety instructions.................................................... p. 11
Preparation................................................................ p. 12
Steam cooking.......................................................... p. 14
Table of cooking times ............................................ p. 15
Cleaning and maintenance
........................................ p. 17
Helpline
...................................................................... p. 18
INHOUDSOPGAVE
Beschrijving .............................................................. p. 19
Milieubehoud............................................................ p. 19
Veiligheidsvoorschriften .......................................... p. 19
Gebruiksaanwijzing .................................................. p. 20
Stoomkoken.............................................................. p. 22
Tabel met kooktijden ................................................ p. 23
Onderhoud en schoonmaak .................................... p. 25
INHALTSVERZEICHNIS
Gerätebeschreibung ................................................ S. 26
Umweltschutz .......................................................... S. 26
Sicherheitshinweise ................................................ S. 26
Vorbereitung ............................................................ S. 27
Dampfgaren .............................................................. S. 29
Gartabelle.................................................................. S. 30
Reinigung und Pflege .............................................. S. 32
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:34 Page C3
*(en fonction du modèle) (depending on the model)
(afhankelijk van het model) (je nach Modell)
4
6
7*
8
9
10
11
12
13
14
16
15
17
1
2
3*
5
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:34 Page C4
Dit apparaat voldoet aan de geldende veiligheidsvoor-
schriften en normen en aan:
- de EMC-richtlijn voor elektromagnetische compatibili-
teit 89/336/EG, gewijzigd door richtlijn 93/68/EG,
- de Laagspanningsrichtlijn 72/23/EG, gewijzigd door
richtlijn 93/68/EG.
Controleer of de spanning die op het apparaat staat
aangegeven overeenkomt met de spanning van uw
lichtnet (alleen wisselstroom).
Is het apparaat in een ander land aangeschaft, laat het
dan vóór het eerste gebruik door onze technische
dienst nakijken. De technische normen kunnen per
land variëren.
Plaats het apparaat niet in de buurt van een warmte-
bron (de kunststof delen van het apparaat zouden kun-
nen smelten). Het apparaat niet in een warme oven
plaatsen.
Het apparaat op een stabiele ondergrond plaatsen
waar het niet in contact kan komen met (opspattend)
water.
Het apparaat niet zonder toezicht aan laten staan.
Het apparaat buiten bereik van kinderen houden.
Het snoer niet naar beneden of over de rand van het
werkblad laten hangen.
Het apparaat altijd op een geaard stopcontact aanslui-
ten.
De stekker niet uit het stopcontact halen door aan het
snoer te trekken.
Het apparaat niet gebruiken als:
- het apparaat of het snoer beschadigd is,
- het apparaat is gevallen, zichtbaar beschadigd is of
abnormale verschijnselen in gebruik vertoont.
In de bovenstaande gevallen moet het apparaat naar
een erkende servicedienst gestuurd worden. Demon-
teer het apparaat nooit zelf.
Als het snoer beschadigd is moet het door de fabrikant
of erkend reparateur vervangen worden om elk risico
te vermijden.
Contact met hete delen van het apparaat, heet water,
voedsel en hete stoom kan brandwonden veroorza-
ken.
De stekker uit het stopcontact halen:
- direct na elk gebruik,
- voordat u het apparaat gaat verplaatsen,
- vóór elke schoonmaakbeurt.
Het apparaat nooit in water dompelen !
Plaats het apparaat niet dichtbij een muur of onder
keukenkastjes. De hete stoom zou beschadigingen
kunnen veroorzaken.
Het apparaat niet verplaatsen wanneer er zich nog
heet water of warme producten in het apparaat bevin-
den.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor normaal huis-
houdelijk gebruik. Bij (semi-) professioneel of oneigen-
lijk gebruik en gebruik dat niet overeenkomt met de
aanwijzingen in deze handleiding, accepteert de fabri-
kant geen aansprakelijkheid en vervalt de garantie.
Dit apparaat is ontworpen om vele jaren mee te gaan. Denk er aan het einde van de
levensduur van dit apparaat aan het op een voor het milieu verantwoorde manier weg te
doen.
Afhankelijk van de regels die in uw land gelden, kunt u het apparaat inleveren bij uw win-
kelier, bij de service centra van het merk of bij het gemeentelijk reinigingsdepot (of neem
voor informatie contact op met de gemeentereiniging).
Dit apparaat produceert kokend hete stoom.
Veiligheidsvoorschriften
Milieubehoud
1. Greep van het deksel
2. Deksel
3. Stoomschaal nr. 3 (afhankelijk van het
model)
4. Uitneembaar rooster met haakjes en
ingebouwd eierrekje
5. Stoomschaal nr. 2
6. Stoomschaal nr. 1
7. Rijstkom capaciteit 1 l (afhankelijk van
het model)
8. Opvangbakje
9. Vulopening water
10. Afneembare turboring
11. Maximum vulniveau binnenkant
12. Waterreservoir
(capaciteit: 1,5 l, autonomie: 1 u)
13. Verwarmingselement
14. Waterpeilaanduiding buitenkant
15. Timer 60 min.
16. Controlelampje
17. Snoer
Beschrijving
Ned
19
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 19
Ned
Gebruiksaanwijzing
Dompel nooit
het voetstuk/
waterreservoir onder
in water.
Het apparaat
uit de buurt houden
van voorwerpen die
niet tegen stoom
bestand zijn.
Geen kruiden
of andere vloeistoffen
dan water in het
reservoir doen.
Controleer of er
water in het reservoir
is vóór u de stomer
inschakelt.
Voor gebruik
Alle afneembare stukken afwassen en de
binnenkant van het reservoir spoelen
met lauw zeepwater.
Naspoelen en afdrogen.
De stoomkoker opstellen
Het voetstuk op een stevige ondergrond
zetten.
De turboring rond het verwarmingsele-
ment plaatsen en ervoor zorgen dat het
juist geplaatst is (het grootste gedeelte
naar beneden).
Het reservoir met water
vullen
U kunt het waterreservoir op 2 manieren
vullen:
A. Het water rechtstreeks in het waterre-
servoir gieten tot aan het maximumpeil.
B. Het waterreservoir vullen tot aan het
maximum niveau via de vulopeningen
aan de zijkant.
Controleer of de turbostoomring correct
geplaatst is.
De opvangbak in het reservoir plaatsen
en controleren.
Het water vóór elk gebruik vervangen.
De uitneembare roosters
monteren
In de stoomschalen kunt u de uitneem-
bare roosters leggen om het stoomop-
pervlak groter te maken of om grotere
groenten te stomen.
Zo plaatst u de roosters in het apparaat:
- De schaal op tafel zetten.
- Het rooster vastnemen (haakjes naar
onderen).
- In het midden van de schaal leggen.
- Op de haakjes van het rooster drukken
tot u de clips hoort vastklikken.
Onderlangs op de haakjes duwen om het
rooster eruit te nemen.
B
A
20
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 20
U kunt de
stoomkoker met 1, 2
of 3 stoomschalen
gebruiken (afhankelijk
van het model).
Houd de
volgorde van de
schalen aan.
Voor een opti-
maal resultaat doet u de
schalen niet te vol.
Gebruiksaanwijzing
De schalen monteren
De voedingsmiddelen in een schaal leg-
gen.
De schalen op de opvangbak zetten.
De schalen zijn genummerd: 1, 2 en 3
(afhankelijk van het model)
- Schaal 1 altijd op de opvangbak plaat-
sen.
- Daarna schaal 2 plaatsen.
- En tot slot schaal 3 (afhankelijk van het
model).
Afsluiten met het deksel dat op alle scha-
len past.
In de stoomkoker kunt u
ook rijst bereiden
(afhankelijk van het model)
Rijst en water in de schaal doen (zie
kooktabel).
De rijstschaal in de stoomschaal zetten.
In de stoomkoker kunt u
ook eieren bereiden
De eieren in het speciale eierrekje zetten.
Ned
21
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 21
Ned
Het apparaat
moet ingeschakeld
zijn vóór u de timer
instelt.
Wanneer er
zich geen water meer
in het waterreservoir
bevindt zal de
stoomkoker zichzelf
uitschakelen.
Draag
beschermende
handschoenen om de
schalen, de greep en
het deksel vast te
nemen.
Controleer of
de opvangbak
voldoende gekoeld is
voor u hem uit het
apparaat neemt.
Stoomkoken
Stoomtijd kiezen
De stekker in het stopcontact steken.
De timer instellen op de aanbevolen tijd
(Tabel met kooktijden).
Het controlelampje gaat branden.
Stoombereiding begint.
Tijdens de bereiding
Het waterpeil tijdens de bereiding
controleren met behulp van de peilaan-
duider op de buitenkant.
Vul, indien nodig, water bij via de vulo-
peningen aan de zijkant van het appa-
raat.
Einde van de bereiding
Het apparaat schakelt zichzelf uit.
De timer rinkelt en het controlelampje
gaat uit.
Wilt u het apparaat handmatig uitschake-
len, dan zet u de timer op 0.
Heropwarmen
U kunt voedingsmiddelen heropwarmen
(zie kooktabel).
De voedingsmiddelen uit
de stoomschalen nemen
Het deksel bij de greep vastnemen.
De stoomschaal(en) van het apparaat
nemen.
Zet de stoomschalen op een bord.
Na gebruik
De stekker uit het stopcontact trekken.
Het apparaat volledig laten afkoelen vóór
u het onderhout.
22
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 22
Ned
23
Tabel met kooktijden
De kooktijden worden ter informatie vermeld en kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de etens-
waren, van de hoeveelheden, van een ieders smaak en van de netwerkspanning.
Voor voedingsmiddelen met verschillende kooktijd: plaats de voedingsmiddelen met de langste kooktijd in de
onderste kom. Doe de voedingsmiddelen die minder lang moeten koken, in de tweede of derde kom (afhankelijk
van het model) en voeg deze later toe.
Draag ovenwanten om de schalen tijdens de bereiding vast te kunnen pakken.
Vis • Schaaldieren
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Visfilet (dun) (kabeljauw, Vers 450 g 8 - 10 min. Stapel de visfilets niet op elkaar.
zeetong, zalm, schelvis…) Diepgevroren 450 g 11 - 16 min.
Visfilets (dik) Vers 400 g 16 - 21 min.
(kabeljauw, zalm, schelvis, tonijn
zwaardvis…)
Hele vis (forel, brasem) Vers 600 g 27 - 32 min.
Mosselen Vers 1 kg 16 - 21 min. Doe alle mosselen die niet open
zijn gegaan weg.
Noorse garnalen Vers 200 g 3 - 7 min.
Kammosselen Vers 100 g 6 - 10 min.
Vlees • Gevogelte
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Kippenborst (zonder bot) Stukjes 500 g 13 - 16 min. Verwijder het vel.
Heel 450 g 16 - 21 min.
Kippenpootjes Vers 4 32 - 37 min. Bruin de pootjes na het stomen
onder de grill, indien gewenst.
Kalkoenvlees Vers 600 g 21 - 26 min.
Varkensvlees Vers 700 g 13 - 16 min. Snij het vlees in plakjes van 1 cm.
Lamssteak Vers 500 g 11 - 16 min.
Worst Knakworst 10 8 - 12 min.
Frankfurters 10 11 - 13 min. Doorprikken voor de bereiding.
Groenten
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Artisjokken Vers 3 Middels 32 - 37 min. Snij de steel eraf.
Asperge Vers 600 g 16 - 21 min. Steel wegsnijden.
Broccoli Vers 400 g 21 - 26 min. Snij ze in kleine kroontjes.
Diepgevroren 400 g 16 - 21 min.
Knolselderij Vers 350 g 21 - 26 min. In blokjes of schijfjes.
Paddestoel Vers 500 g 11 - 16 min. Snij het bolletje eraf en was
ze goed.
Bloemkool Vers
1
Middel- 27 - 32 min. In kleine kroontjes gesneden.
grote
Kool (rood – groen) Vers 600 g 16 - 19 min. Gesneden of geraspt.
Courgette Vers 600 g 13 - 16 min. Gesneden.
13 - 18 min.
Spinazie Vers 300 g 11 - 13 min. Snij ze klontjes van 2,5 cm.
Diepgevroren 300 g 16 - 21 min.
Fijne sperziebonen Vers 500 g 21 - 26 min.
Diepgevroren 500 g 16 - 21 min.
Erwtjes Vers 400 g 21 - 26 min.
Diepgevroren 400 g 21 - 26 min.
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 23
24
Ned
Groenten
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Kool Vers 500 g 11 - 16 min. Dun gesneden.
Maiskolf Vers 500 g 37 - 48 min.
Prei Vers 500 g 8 - 12 min. Dun gesneden.
Prei (klein) Vers 500 g 16 - 21 min. Heel.
Peper Vers 300 g 11 - 16 min. In brede stroken gesneden.
Oude aardappels Vers 600 g 27 min. In blokjes of schijfjes gesneden.
Nieuwe aardappels Vers 600 g 43 - 48 min. Hangt of van de grootte en het
type van de aardappel.
Kleine uien Vers 400 g 11 - 16 min. De stoomtijd is afhankelijk
van de dikte van de uien.
Rijst • Graan • Pasta
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Witte rijst Lange korrelige rijst 150 g 300 ml 27 - 32 min. Was de rijst voor het koken.
Witte rijst Basmati rijst 150 g 300 ml 27 - 32 min. Gebruik gekookt water in de
Witte rijst Snelkookrijst 150 g 300 ml 21 - 24 min. rijstkom. Indien gewenst kunt
u zout toevoegen.
Volle rijst 150 g 300 ml 43 - 48 min.
Couscous 200 g 350 ml 11 min.
Week de couscous 5 minuten in
gekookt water voor het koken.
Bulgur 150 g 300 ml 16 min. Gebruik kokend water in de
rijstkom.
Pasta (spaghetti) 200 g 400 ml 21 - 26 min. Gebruik kokend water in de
rijstkom.
Andere voedingsmiddelen
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Eieren Hard 6 16 min.
Zacht 6 8 - 10 min. Vet de eierschalen in.
“Poached” eggs in ramekins Hard 6 13 - 16 min.
Opwarmen
Leg de ingrediënten die u op wilt warmen in de rijstkom en dek ze af met folie. Controleer voordat u dit gaat serveren of
de ingrediënten goed heet zijn.
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Vlees Stukken 2 - 3 16 - 21 min. Draai de stukjes vlees
halverwege de baktijd om.
Pasta 11 - 21 min.
Roer halverwege de opwarmtijd
door.
De opwarmtijd is afhankelijk
van de grootte van de pasta.
Groenten 16 - 21 min.
Roer halverwege de opwarmtijd
door.
Fruits
Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen
Appels In vieren 4 16 min. Kook de appels in de rijstkom
450 g 16 - 21 min. met 40 g suiker.
Bananen In z’n geheel 4 11 - 16 min.
Abrikozen In tweeën 4 11 - 16 min.
Perziken In tweeën 4 11 - 16 min.
Peren In tweeën 4 21 - 26 min. De kooktijd is afhankelijk van
de rijpheid van de peren.
Rabarber Vers 400 g 21 - 26 min. Snij ze in stukjes van 2,5 cm.
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 24
Gebruik geen
schurende
schoonmaakmiddelen.
De tank niet
volledig vullen met
water.
Ontkalk het
apparaat telkens na
8 beurten.
Gebruik geen
andere
ontkalkproducten.
Het apparaat reinigen
Het reservoir leegmaken en schoonma-
ken met een vochtige spons.
Alle andere uitneembare elementen zijn
geschikt voor de vaatwas.
Maak de turbostoomring na elk gebruik
schoon.
NB:
het sap van sommige voedingsmiddelen
(wortels, bieten...) kan vlekken maken in
het waterreservoir/opvangbak.
Om dit te voorkomen moet u het reser-
voir/opvangbak direct omspoelen na
gebruik. U mag als dat nodig blijkt een
mild bleekmiddel gebruiken. Daarna goed
omspoelen.
De stoomkoker ontkalken
Plaats de turbostoomring ondersteboven
op het verwarmingselement (grootste
gedeelte boven).
Vul het waterreservoir tot aan het maxi-
mum niveau met water.
Vul de turbostoomring met witte wijnazi-
jn tot aan hetzelfde niveau als het water.
Absoluut niet verwarmen (om een nare
lucht te vermijden). Laat dit één nacht
intrekken.
Spoel daarna het waterreservoir verschil-
lende keren om met warm water.
De schalen opbergen
Plaats de rijstkom (afhankelijk van het
model) ondersteboven op het waterre-
servoir/voetstuk.
Stapel de stoomschalen in elkaar en
houd daarbij de volgorde aan zoals afge-
beeld.
Zet de schalen over het voetstuk heen en
plaats het deksel er bovenop.
Onderhoud en schoonmaak
Vinegar
wate
r
Ned
25
3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 25

Documenttranscriptie

3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:34 Page C3 SOMMAIRE Description................................................................ p. Protection de l’environnement ................................ p. Consignes de sécurité.............................................. p. Préparation................................................................ p. Cuisson vapeur ........................................................ p. Table des temps de cuisson .................................... p. Entretien et nettoyage .............................................. p. 4 4 4 5 7 8 10 CONTENTS Description................................................................ p. Protect the environment .......................................... p. Safety instructions.................................................... p. Preparation................................................................ p. Steam cooking.......................................................... p. Table of cooking times ............................................ p. Cleaning and maintenance ........................................ p. Helpline...................................................................... p. 11 11 11 12 14 15 17 18 INHOUDSOPGAVE Beschrijving .............................................................. Milieubehoud ............................................................ Veiligheidsvoorschriften .......................................... Gebruiksaanwijzing .................................................. Stoomkoken.............................................................. Tabel met kooktijden ................................................ Onderhoud en schoonmaak .................................... p. p. p. p. p. p. p. 19 19 19 20 22 23 25 S. S. S. S. S. S. S. 26 26 26 27 29 30 32 INHALTSVERZEICHNIS Gerätebeschreibung ................................................ Umweltschutz .......................................................... Sicherheitshinweise ................................................ Vorbereitung ............................................................ Dampfgaren .............................................................. Gartabelle.................................................................. Reinigung und Pflege .............................................. 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:34 Page C4 *(en fonction du modèle) (depending on the model) (afhankelijk van het model) (je nach Modell) 1 2 3* 5 4 6 7* 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 19 Ned Beschrijving 1. Greep van het deksel 2. Deksel 3. Stoomschaal nr. 3 (afhankelijk van het model) 4. Uitneembaar rooster met haakjes en ingebouwd eierrekje 5. Stoomschaal nr. 2 6. Stoomschaal nr. 1 7. Rijstkom capaciteit 1 l (afhankelijk van het model) 8. Opvangbakje 9. Vulopening water 10. Afneembare turboring 11. Maximum vulniveau binnenkant 12. Waterreservoir (capaciteit: 1,5 l, autonomie: 1 u) 13. Verwarmingselement 14. Waterpeilaanduiding buitenkant 15. Timer 60 min. 16. Controlelampje 17. Snoer Milieubehoud • Dit apparaat is ontworpen om vele jaren mee te gaan. Denk er aan het einde van de levensduur van dit apparaat aan het op een voor het milieu verantwoorde manier weg te doen. • Afhankelijk van de regels die in uw land gelden, kunt u het apparaat inleveren bij uw winkelier, bij de service centra van het merk of bij het gemeentelijk reinigingsdepot (of neem voor informatie contact op met de gemeentereiniging). Dit apparaat produceert kokend hete stoom. Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften en normen en aan: - de EMC-richtlijn voor elektromagnetische compatibiliteit 89/336/EG, gewijzigd door richtlijn 93/68/EG, - de Laagspanningsrichtlijn 72/23/EG, gewijzigd door richtlijn 93/68/EG. • Controleer of de spanning die op het apparaat staat aangegeven overeenkomt met de spanning van uw lichtnet (alleen wisselstroom). • Is het apparaat in een ander land aangeschaft, laat het dan vóór het eerste gebruik door onze technische dienst nakijken. De technische normen kunnen per land variëren. • Plaats het apparaat niet in de buurt van een warmtebron (de kunststof delen van het apparaat zouden kunnen smelten). Het apparaat niet in een warme oven plaatsen. • Het apparaat op een stabiele ondergrond plaatsen waar het niet in contact kan komen met (opspattend) water. • Het apparaat niet zonder toezicht aan laten staan. • Het apparaat buiten bereik van kinderen houden. • Het snoer niet naar beneden of over de rand van het werkblad laten hangen. • Het apparaat altijd op een geaard stopcontact aansluiten. • De stekker niet uit het stopcontact halen door aan het snoer te trekken. • Het apparaat niet gebruiken als: • • • • • • • - het apparaat of het snoer beschadigd is, - het apparaat is gevallen, zichtbaar beschadigd is of abnormale verschijnselen in gebruik vertoont. In de bovenstaande gevallen moet het apparaat naar een erkende servicedienst gestuurd worden. Demonteer het apparaat nooit zelf. Als het snoer beschadigd is moet het door de fabrikant of erkend reparateur vervangen worden om elk risico te vermijden. Contact met hete delen van het apparaat, heet water, voedsel en hete stoom kan brandwonden veroorzaken. De stekker uit het stopcontact halen: - direct na elk gebruik, - voordat u het apparaat gaat verplaatsen, - vóór elke schoonmaakbeurt. Het apparaat nooit in water dompelen ! Plaats het apparaat niet dichtbij een muur of onder keukenkastjes. De hete stoom zou beschadigingen kunnen veroorzaken. Het apparaat niet verplaatsen wanneer er zich nog heet water of warme producten in het apparaat bevinden. Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor normaal huishoudelijk gebruik. Bij (semi-) professioneel of oneigenlijk gebruik en gebruik dat niet overeenkomt met de aanwijzingen in deze handleiding, accepteert de fabrikant geen aansprakelijkheid en vervalt de garantie. 19 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 20 Ned Gebruiksaanwijzing Voor gebruik • Alle afneembare stukken afwassen en de binnenkant van het reservoir spoelen met lauw zeepwater. • Naspoelen en afdrogen. Dompel nooit het voetstuk/ waterreservoir onder in water. De stoomkoker opstellen • Het voetstuk op een stevige ondergrond zetten. • De turboring rond het verwarmingselement plaatsen en ervoor zorgen dat het juist geplaatst is (het grootste gedeelte naar beneden). Het reservoir met water vullen • U kunt het waterreservoir op 2 manieren vullen: A. Het water rechtstreeks in het waterreservoir gieten tot aan het maximumpeil. A B B. Het waterreservoir vullen tot aan het maximum niveau via de vulopeningen aan de zijkant. • Controleer of de turbostoomring correct geplaatst is. • De opvangbak in het reservoir plaatsen en controleren. • Het water vóór elk gebruik vervangen. De uitneembare roosters monteren • In de stoomschalen kunt u de uitneembare roosters leggen om het stoomoppervlak groter te maken of om grotere groenten te stomen. • Zo plaatst u de roosters in het apparaat: - De schaal op tafel zetten. - Het rooster vastnemen (haakjes naar onderen). - In het midden van de schaal leggen. - Op de haakjes van het rooster drukken tot u de clips hoort vastklikken. • Onderlangs op de haakjes duwen om het rooster eruit te nemen. 20 Het apparaat uit de buurt houden van voorwerpen die niet tegen stoom bestand zijn. Geen kruiden of andere vloeistoffen dan water in het reservoir doen. Controleer of er water in het reservoir is vóór u de stomer inschakelt. 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 21 Ned Gebruiksaanwijzing De schalen monteren • De voedingsmiddelen in een schaal leggen. • De schalen op de opvangbak zetten. • De schalen zijn genummerd: 1, 2 en 3 (afhankelijk van het model) - Schaal 1 altijd op de opvangbak plaatsen. - Daarna schaal 2 plaatsen. - En tot slot schaal 3 (afhankelijk van het model). U kunt de stoomkoker met 1, 2 of 3 stoomschalen gebruiken (afhankelijk van het model). Houd de volgorde van de schalen aan. • Afsluiten met het deksel dat op alle schalen past. Voor een optimaal resultaat doet u de schalen niet te vol. In de stoomkoker kunt u ook rijst bereiden (afhankelijk van het model) • Rijst en water in de schaal doen (zie kooktabel). • De rijstschaal in de stoomschaal zetten. In de stoomkoker kunt u ook eieren bereiden • De eieren in het speciale eierrekje zetten. 21 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 22 Ned Stoomkoken Stoomtijd kiezen • De stekker in het stopcontact steken. • De timer instellen op de aanbevolen tijd (Tabel met kooktijden). • Het controlelampje gaat branden. • Stoombereiding begint. Tijdens de bereiding • Het waterpeil tijdens de bereiding controleren met behulp van de peilaanduider op de buitenkant. • Vul, indien nodig, water bij via de vulopeningen aan de zijkant van het apparaat. Het apparaat moet ingeschakeld zijn vóór u de timer instelt. Wanneer er zich geen water meer in het waterreservoir bevindt zal de stoomkoker zichzelf uitschakelen. Einde van de bereiding • Het apparaat schakelt zichzelf uit. • De timer rinkelt en het controlelampje gaat uit. • Wilt u het apparaat handmatig uitschakelen, dan zet u de timer op 0. Heropwarmen • U kunt voedingsmiddelen heropwarmen (zie kooktabel). De voedingsmiddelen uit de stoomschalen nemen • Het deksel bij de greep vastnemen. • De stoomschaal(en) van het apparaat nemen. Draag beschermende handschoenen om de schalen, de greep en het deksel vast te nemen. • Zet de stoomschalen op een bord. Na gebruik • De stekker uit het stopcontact trekken. • Het apparaat volledig laten afkoelen vóór u het onderhout. 22 Controleer of de opvangbak voldoende gekoeld is voor u hem uit het apparaat neemt. 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 23 Ned Tabel met kooktijden De kooktijden worden ter informatie vermeld en kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de etenswaren, van de hoeveelheden, van een ieders smaak en van de netwerkspanning. Voor voedingsmiddelen met verschillende kooktijd: plaats de voedingsmiddelen met de langste kooktijd in de onderste kom. Doe de voedingsmiddelen die minder lang moeten koken, in de tweede of derde kom (afhankelijk van het model) en voeg deze later toe. Draag ovenwanten om de schalen tijdens de bereiding vast te kunnen pakken. Vis • Schaaldieren Product Visfilet (dun) (kabeljauw, zeetong, zalm, schelvis…) Visfilets (dik) (kabeljauw, zalm, schelvis, tonijn zwaardvis…) Hele vis (forel, brasem) Mosselen Soort Vers Diepgevroren Vers Hoeveelheid 450 g 450 g 400 g Bereidingstijd min. 8 - 10 min. 11 - 16 min. 16 - 21 min. Vers Vers 600 g 1 kg 27 - 32 min. 16 - 21 min. Noorse garnalen Kammosselen Vers Vers 200 g 100 g 3 - 7 min. 6 - 10 min. Soort Stukjes Heel Vers Hoeveelheid 500 g 450 g 4 Bereidingstijd min. 13 - 16 min. 16 - 21 min. 32 - 37 min. Vers Vers Vers Knakworst Frankfurters 600 g 700 g 500 g 10 10 21 - 26 min. 13 - 16 min. 11 - 16 min. 8 - 12 min. 11 - 13 min. Opmerkingen Stapel de visfilets niet op elkaar. Doe alle mosselen die niet open zijn gegaan weg. Vlees • Gevogelte Product Kippenborst (zonder bot) Kippenpootjes Kalkoenvlees Varkensvlees Lamssteak Worst Opmerkingen Verwijder het vel. Bruin de pootjes na het stomen onder de grill, indien gewenst. Snij het vlees in plakjes van 1 cm. Doorprikken voor de bereiding. Groenten Product Artisjokken Asperge Broccoli Knolselderij Paddestoel Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Vers 3 Middels 32 - 37 min. Vers 600 g 16 - 21 min. Vers 400 g 21 - 26 min. Diepgevroren 400 g 16 - 21 min. Vers 350 g 21 - 26 min. Vers 500 g 11 - 16 min. Bloemkool Vers Kool (rood – groen) Courgette Vers Vers Spinazie Vers Diepgevroren Vers Diepgevroren Vers Diepgevroren Fijne sperziebonen Erwtjes 1 Middel- 27 - 32 min. grote 600 g 16 - 19 min. 600 g 13 - 16 min. 13 - 18 min. 300 g 11 - 13 min. 300 g 16 - 21 min. 500 g 21 - 26 min. 500 g 16 - 21 min. 400 g 21 - 26 min. 400 g 21 - 26 min. Opmerkingen Snij de steel eraf. Steel wegsnijden. Snij ze in kleine kroontjes. In blokjes of schijfjes. Snij het bolletje eraf en was ze goed. In kleine kroontjes gesneden. Gesneden of geraspt. Gesneden. Snij ze klontjes van 2,5 cm. 23 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 24 Ned Groenten Product Kool Maiskolf Prei Prei (klein) Peper Oude aardappels Nieuwe aardappels Soort Vers Vers Vers Vers Vers Vers Vers Kleine uien Vers Hoeveelheid 500 g 500 g 500 g 500 g 300 g 600 g 600 g 400 g Bereidingstijd min. 11 - 16 min. 37 - 48 min. 8 - 12 min. 16 - 21 min. 11 - 16 min. 27 min. 43 - 48 min. 11 - 16 min. Opmerkingen Dun gesneden. Dun gesneden. Heel. In brede stroken gesneden. In blokjes of schijfjes gesneden. Hangt of van de grootte en het type van de aardappel. De stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de uien. Rijst • Graan • Pasta Product Witte rijst Lange korrelige rijst Witte rijst Basmati rijst Witte rijst Snelkookrijst Soort 150 g 150 g 150 g Hoeveelheid 300 ml 300 ml 300 ml Bereidingstijd min. 27 - 32 min. 27 - 32 min. 21 - 24 min. Opmerkingen Was de rijst voor het koken. Gebruik gekookt water in de rijstkom. Indien gewenst kunt u zout toevoegen. Volle rijst Couscous 150 g 200 g 300 ml 350 ml 43 - 48 min. 11 min. Bulgur 150 g 300 ml 16 min. Pasta (spaghetti) 200 g 400 ml 21 - 26 min. Soort Hard Zacht Hard Hoeveelheid 6 6 6 Bereidingstijd min. Opmerkingen 16 min. 8 - 10 min. Vet de eierschalen in. 13 - 16 min. Product Appels Soort In vieren Bananen Abrikozen Perziken Peren In z’n geheel In tweeën In tweeën In tweeën Hoeveelheid 4 450 g 4 4 4 4 Bereidingstijd min. 16 min. 16 - 21 min. 11 - 16 min. 11 - 16 min. 11 - 16 min. 21 - 26 min. Rabarber Vers 400 g 21 - 26 min. Week de couscous 5 minuten in gekookt water voor het koken. Gebruik kokend water in de rijstkom. Gebruik kokend water in de rijstkom. Andere voedingsmiddelen Product Eieren “Poached” eggs in ramekins Fruits Opmerkingen Kook de appels in de rijstkom met 40 g suiker. De kooktijd is afhankelijk van de rijpheid van de peren. Snij ze in stukjes van 2,5 cm. Opwarmen Leg de ingrediënten die u op wilt warmen in de rijstkom en dek ze af met folie. Controleer voordat u dit gaat serveren of de ingrediënten goed heet zijn. Product Soort Hoeveelheid Bereidingstijd min. Opmerkingen Vlees Stukken 2-3 16 - 21 min. Draai de stukjes vlees halverwege de baktijd om. Pasta 11 - 21 min. Roer halverwege de opwarmtijd door. De opwarmtijd is afhankelijk van de grootte van de pasta. Groenten 16 - 21 min. Roer halverwege de opwarmtijd door. 24 3931-5067795 ME COMPACT-E1 18/06/04 14:35 Page 25 Ned Onderhoud en schoonmaak Het apparaat reinigen • Het reservoir leegmaken en schoonmaken met een vochtige spons. • Alle andere uitneembare elementen zijn geschikt voor de vaatwas. • Maak de turbostoomring na elk gebruik schoon. NB: het sap van sommige voedingsmiddelen (wortels, bieten...) kan vlekken maken in het waterreservoir/opvangbak. Om dit te voorkomen moet u het reservoir/opvangbak direct omspoelen na gebruik. U mag als dat nodig blijkt een mild bleekmiddel gebruiken. Daarna goed omspoelen. De stoomkoker ontkalken • Plaats de turbostoomring ondersteboven op het verwarmingselement (grootste gedeelte boven). • Vul het waterreservoir tot aan het maximum niveau met water. Vinegar water • Vul de turbostoomring met witte wijnazijn tot aan hetzelfde niveau als het water. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen. De tank niet volledig vullen met water. Ontkalk het apparaat telkens na 8 beurten. Gebruik geen andere ontkalkproducten. • Absoluut niet verwarmen (om een nare lucht te vermijden). Laat dit één nacht intrekken. • Spoel daarna het waterreservoir verschillende keren om met warm water. De schalen opbergen • Plaats de rijstkom (afhankelijk van het model) ondersteboven op het waterreservoir/voetstuk. • Stapel de stoomschalen in elkaar en houd daarbij de volgorde aan zoals afgebeeld. • Zet de schalen over het voetstuk heen en plaats het deksel er bovenop. 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

SEB VC151100 de handleiding

Categorie
Raclettes
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor