4 / ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT NL
Let op
- Vooraleer met de pyrolyse te beginnen,
aallllee ttooeebbeehhoorreenn uuiitt ddee oovveenn hhaalleenn,, iinncclluussiieeff ddee
ppaannnneenn..
Vooraleer de pyrolyse te starten, verwijder eventuele grove etensresten, om ontbranding of
een overmatige rookproductie te voorkomen.
- Bij de pyrolyse worden de oppervlakken van de oven heter dan bij een normaal gebruik. Kin-
deren moeten dus uit de buurt van de oven blijven.
- Bedek de binnenzijde van de oven nooit met aluminiumfolie om een reiniging uit te sparen: dit
veroorzaakt oververhitting waardoor het email aan de binnenzijde van de oven wordt bescha-
digd.
VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN
••
BBeerreeiiddiinnggeenn
ddiiee wweeiinniigg bbeevvuuiillee
NN
BBeerreeiiddiinnggeenn
ddiiee bbeevvuuiilleenn
BBeerreeiiddiinnggeenn
ddiiee eerrgg bbeevvuuiilleenn
Koekjes, groenten, gebak qui-
ches, soufflés
Vlees, vis, (in een ovenschotel)
gevulde groenten
Grote stukken vlees aan het spit.
Bereidingen zonder spatten: een
pyrolyse is niet nodig
Pyrolyse kan ongeveer elke 3
bakcycli nodig zijn.
Voer de pyrolyse meteen na 1 keer
bakken uit indien er veel spatten
op de ovenwanden zitten.
-Uw oven reinigt zichzelf door spatten en aangebakken etensresten bij hoge temperatuur te ver-
wijderen.
- De bij de pyrolyse vrijkomende rook wordt via een katalysator vernietigd.
Wacht niet tot de oven als het ware onder het vet bedolven zit alvorens een pyrolysereiniging uit
te voeren.
WWaannnneeeerr iiss eeeenn ppyyrroollyysseerreeiinniiggiinngg nnooddiigg??
- Als uw oven rookt tijdens het voorverwarmen of enorm rookt tijdens het bakken..
- Uw oven verspreidt, als hij koud is, na de bereiding van verschillende gerechten (schaap, vis,
grillgerechten...), een onaangename geur.
- U hoeft niet na elke bakcyclus een pyrolysereiniging uit te voeren, maar enkel indien de oven
te vuil is ;
Teneinde zich aan elke situatie aan te passen beschikt deze oven over 2 pyrolysereinigingscycli.
- Een energiebesparende cyclus van 1u30 (rekening houdend met de afkoelingstijd
1van de oven, zal deze 2u00 worden vergrendeld), deze cyclus verbruikt bijna 25% minder ener-
gie dan een standaard pyrolysereiniging. Door deze cyclus regelmatig in werking te stellen
(steeds na 2 of 3 keer vlees bakken) behoudt u een schone oven.
-Een standaard cyclus (PYRO) duurt 2 uur (rekening houdend met de afkoelingstijd
van de oven, zal deze 2u30 worden vergrendeld) en verzekert een efficiënte reiniging van een
zeer vieze oven.
-Om veiligheidsredenen wordt de deur geblokkeerd zodra de temperatuur in de oven
boven de baktemperatuur uitkomt. De deur kan niet meer geopend worden, zelfs niet als u de
keuzeknop op 0 zet.
PYROLYSEOVEN
••
15