Brandt FC1041B de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Four
Backofen
Oven
Oven
Forno
FR GUIDE D’UTILISATION
DE BETRIEBSANLEITUNG
EN USER GUIDE
NL GEBRUIKSAANWIJZING
PT GUIA DE UTILIZAÇÃO
2
Uit een voortdurend streven naar het verbeteren van onze producten, behouden we ons het recht
voor om wijzigingen aan te brengen aan de technische, functionele of esthetische eigenschap-
pen ervan, om de technische evolutie op de voet te volgen.
Belangrijk:
Alvorens het apparaat in gebruik te nemen vragen wij u eerst deze gebruikshandleiding
aandachtig te lezen om u snel met de werking vertrouwd te maken.
Geachte Klant,
U hebt net een oven van BRANDT aangekocht. Wij willen u hier graag
voor bedanken.
Wij hebben al onze knowhow en ons enthousiasme in dit apparaat
gestopt, opdat het zo goed mogelijk aan uw behoeften zal beantwoor-
den. Deze innoverende en uitstekend presterende oven is speciaal
ontworpen voor uw gebruiksgemak.
BRANDT biedt tevens een ruime keuze aan fornuizen, magnetrons,
kookplaten, afzuigkappen, vaatwassers, droogtrommels, koelkasten
en diepvriezers die allemaal met uw oven van
B
B
R
R
A
A
N
N
D
D
T
T
kunnen wor-
den gecombineerd.
U kunt ook onze website
w
w
w
w
w
w
.
.
b
b
r
r
a
a
n
n
d
d
t
t
.
.
c
c
o
o
m
m
,
,
bezoeken voor al onze
producten en nuttige en aanvullende informatie.
B
B
R
R
A
A
N
N
D
D
T
T
3
1 / BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
Voorstelling van de oven
____________________________________
04
Beschrijving van de programmaschakelaar _____________________ 05
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
Gebruik van de programmaschakelaar
_________________________
06
º
Instellen van de tijd _____________________________________ 06
º
Wijzigen van de tijd_____________________________________ 06
º
Onmiddellijk bakken ____________________________________ 07
º
Geprogrammeerd bakken _______________________________ 08
º
Gebruik van de functie schakelklok _______________________ 10
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN _____________________________________ 11
4 / SERVICEDIENST ______________________________________________ 13
INHOUD
NL
=
=
F
4
1 / BESCHRIJVING VAN HET APPARAATNL
PRESENTATIE VAN DE OVEN
A
B
Programmaschakelaar
Temperatuurknop
Keuzeknop
C
D
E
Lamp
Zijroosters
Gat voor draaispit
Advies
Deze gebruiksgids is voor meerdere modellen geldig. Er kunnen kleine verschillen
bestaan tussen uw apparaat en de beschrijvingen in deze gids.
E
D
B
A
C
F
BESCHRIJVING VAN DE PROGRAMMASCHAKELAAR
A
E
F
A
B
Weergave van de tijd en de bakduur
Temperatuurindicator
Indicator van de bakduur
C
D
Indicator einde baktijd
Indicator van de schakelklok
Keuzeknop (duur en tijd)
E
F
B
C
D
5
1 / BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
NL
6
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAATFR
Instellen van de tijd
- Tijdens het aansluiten van de oven
De display knippert op 12:00. (fig.1)
• Stel de tijd in met behulp van de instelknop +
of - (houd de toetsen ingedrukt als u de cijfers
sneller wilt laten gaan) (fig.2).
Bijvoorbeeld : 12U30
Druk op de toets “ ” om de tijd te
bevestigen.
De display knippert niet meer (fig.3).
- De tijd weer instellen
De keuzeknop moet verplicht op 0 staan.
Druk enkele seconden op de toets “ ” 0.00
verschijnt. Houd de toets ingedrukt tot de tijd
opnieuw verschijnt. Laat de toets los (fig.4).
Wanneer de tijd knippert stelt u de tijd in met
de instelknop (fig.5).
Druk op de toets “ ” om de tijd te bevestigen
(fig. 6).
fig.1
fig.3
fig.4
Let op
Indien niet bevestigd wordt met de
toets “ ”, wordt de tijd automatisch
na enkele seconden geregistreerd.
fig.2
fig.5
fig.6
GEBRUIK VAN DE PROGRAMMASCHAKELAAR
7
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
NL
Let op
H
H
a
a
n
n
g
g
g
g
e
e
e
e
n
n
h
h
a
a
n
n
d
d
-
-
o
o
f
f
t
t
h
h
e
e
e
e
d
d
o
o
e
e
k
k
a
a
a
a
n
n
h
h
e
e
t
t
h
h
a
a
n
n
d
d
v
v
a
a
t
t
v
v
a
a
n
n
d
d
e
e
o
o
v
v
e
e
n
n
.
.
Let op
Alle bereidingen gebeuren met gesloten ovendeur.
Let op
Na een bakcyclus blijft de koelturbine nog enige tijd werken om een goede betrouw-
baarheid van de oven te garanderen.
•Onmiddellijk bakken
— De programmaschakelaar moet alleen de tijd
weergeven.
Deze mag niet knipperen (fig. 1).
Draai de keuzeknop op de stand van uw
keuze.
Bijvoorbeeld: stand (fig.2).
Uw oven stelt u de beste temperatuur voor
deze bakwijze voor.
U kunt deze echter aanpassen. Het
temperatuursymbool knippert (fig.4).
Stel de temperatuur in met behulp van de
instelknop + of - (fig.5).
Bijvoorbeeld: temperatuurstand 210°C
(fig.6).
Plaats uw ovenschotel in de oven volgens de
aanbevelingen van uw kookgids.
Na deze instellingen begint de oven te verwarmen en
de temperatuurindicator knippert.
Als de oven de gekozen temperatuur heeft bereikt
hoort u een reeks pieptonen.
Deze houdt op met knipperen.
fig.2
fig.6
fig.5
fig.1
fig.3
fig.4
8
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAATNL
-
Onmiddellijk bakken met geprogram-
meerde duur
- Kies de gewenste bakwijze en pas de
temperatuur aan. (fig.
1).
Bijvoorbeeld: stand , temperatuur 210° (fig.2).
- Druk op de toets “ ” tot de indicator van de
bakduur “ ” begint te knipperen.
De weergave knippert op 0u00 om aan te geven
dat instellen dan mogelijk is. (fig.
2).
- Gebruik de instelknop + of - om de gewenste tijd
in te stellen.
Bijvoorbeeld: bakduur 25 min. (fig.
3).
De bakduur wordt automatisch na enkele
seconden geregistreerd.
De weergave van de bakduur knippert niet meer en
komt weer terug in de temperatuurmodus (fig.
4).
Het aftellen van de duur begint onmiddellijk na het
instellen.
Na deze 3 instellingen begint de oven te
verwarmen:
Als de oven de gekozen temperatuur heeft bereikt
hoort u een reeks pieptonen.
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- stopt de oven,
- 0:00 wordt weergegeven (fig.5)
,
- u hoort gedurende enkele minuten een reeks
pieptonen. U stopt de pieptonen door op de toets
” te drukken.
De weergave schakelt terug naar de huidige tijd
door de keuzeknop op 0 te zetten (fig.6
),
fig.2
fig.3
GEPROGRAMMEERD BAKKEN
f
ig.
6
fig.1
fig.4
fig.5
9
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
NL
-
Uitgesteld bakken (instelling van
eindtijd)
Ga te werk als bij een geprogrammeerde
bakcyclus
- Na instelling van de bakduur, drukt u op de
toets “ ” tot de indicator van het einde van de
bakduur knippert “
De weergave knippert op 0u00 om aan te geven
dat instellen dan mogelijk is. (fig.
1).
- Druk op de toets + of - om de gewenste
eindtijd in te stellen.
Bijvoorbeeld: einde bakduur om 13u (fig.
2).
Na enkele seconden registreert de oven
automatisch de instelling.
De weergave van het einde van de bakduur
knippert niet meer.
Na deze 3 instellingen is het starten van de
oven uitgesteld zodat het bakken klaar is om
13u00.
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- stopt de oven,
- verschijnt 0:00
,
- u hoort gedurende enkele minuten een reeks
pieptonen. U stopt de pieptonen door op de
toets “ ” te drukken.
De weergave schakelt terug naar de huidige tijd
door de keuzeknop op 0 te zetten (fig.3
),
Voor de uitgestelde bakcycli, wordt de
binnenkant van de oven verlicht bij de start van
de bakcyclus en ook erna.
fig.2
fig.3
GEPROGRAMMEERD BAKKEN
fig.1
10
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAATNL
- De programmaschakelaar van uw oven kan
als onafhankelijke schakelklok worden
gebruikt zodat u een tijd kunt aftellen zonder
de oven te laten werken.
Bij het gebruik van de schakelklok wordt op
de display de tijdweergave vervangen door
weergave van de schakelklok.
- Druk op de toets “ (fig.1) tot het symbool
van de schakelklok knippert.
-> 0.00 knippert.
- Stel de gewenste tijd in met behulp van de
instelknop + of -.
- Druk op de toets “ ” om te bevestigen of
enkele seconden wachten (fig.2)..
Let op
U kunt op elk moment de programmering van de schakelklok annuleren of wijzigen.
fig.1
fig.2
GEBRUIK VAN DE SCHAKELKLOK
De display stopt met knipperen na een paar seconden en de schakelklok begint te lopen en telt de
tijd in seconden af.
Als deze duur is afgelopen hoort u een reeks pieptonen van de schakelklok om u te waarschuwen.
U stopt de pieptonen door op de toets “ te drukken.
11
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
* Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm
EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
TRADITIONEEL PULSE
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 35°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en door de
luchtcirculatieschroef luchtvermenging.
Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te
verwarmen.
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij voorkeur in een aardenwerken ovenschotel.
TRADITIONEEL
(aanbevolen temperatuur 225°C mini 35°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
Verwarm de oven voor.
Aanbevolen voor langzame en delicate bereidingen : zachte wildgerechten...Om rood
vlees aan te braden. Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de berei-
ding op een kookplaat is begonnen (coq-au-vin, wildragout).
GRILL HETELUCHT + DRAAISPIT
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 180°C maxi 230°C)
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de luchtver-
mengingsschroef voor de luchtvermenging.
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
Schuif de braadslee op de laagste richel.
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsbout, runderrib-
ben aan te braden. Om stukken
vis zacht te houden.
T
T
R
R
A
A
D
D
I
I
T
T
I
I
O
O
N
N
E
E
E
E
L
L
E
E
C
C
O
O
-
-
B
B
A
A
K
K
K
K
E
E
N
N
(aanbevolen temperatuur
2
2
0
0
0
0
°
°
C
C
mini 35°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement an de
oven zonder de luchtvermengingsschroef.
in deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beînvloeden. De
stand ECO-bakken past in het kader van de Europese norm over energie-etikettering.
OPMERKING / alle bereidingen gebeuren
z
z
o
o
n
n
d
d
e
e
r
r
v
v
o
o
o
o
r
r
v
v
e
e
r
r
w
w
a
a
r
r
m
m
i
i
n
n
g
g
.
.
*
*
12
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVENNL
STERKE GRILL
(aanbevolen temperatuur 275°C mini 180°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
Verwarm de oven 5 minuten voor. Laat de vetvanger op de onderste richel glijden.
Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s rechtstreeks
op het rooster.
GEMATIGDE GRILL
(aanbevolen temperatuur 225°C mini 180°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
Verwarm de oven 5 minuten voor. Laat de vetvanger op de onderste richel glijden.
De matige grill is net zo efficiënt voor kleinere hoeveelheden.
Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s rechtstreeks
op het rooster.
W
W
A
A
R
R
M
M
H
H
O
O
U
U
D
D
E
E
N
N
(aanbevolen temperatuur
8
8
0
0
°
°
C
C
mini 35°C maxi 100°C)
In deze positie kan het voedsel warmgehouden worden door een dosering van het ver-
warmingselement achter in de oven samen met de luchtvermenging.
Aanbevolen om brooddeeg, broodjes en tulband te laten rijzen… waarbij de temperatuur
niet boven de 40°C komt (opwarmen van borden, ontdooien).
OVENBODEM HETELUCHT
aanbevolen temperatuur
205°C mini 35°C maxi 275°C)
Het bakken gebeurt met het onderste verwarmingselement gecombineerd met een la-
ge grillstand de luchtvermengingsschroef.
Bakken door het onderste element en een klein beetje met het bovenste element.
Plaats het rooster op de onderste richel.
Aanbevolen voor natte gerechten (quiches, taarten met saphoudend fruit...). Het deeg
zal aan de onderkant goed gaar worden. Aanbevolen voor
gerechten die rijzen
(cake,
broodjes, tulband...) en voor soufflés waarbij geen last ondervonden wordt van de korst
erop.
* Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm
EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
13
4 / SERVICEDIENST
NL
Eventuele ingrepen op het apparaat dienen door
een gekwalificeerde alleenvertegenwoordiger
van het merk te worden uitgevoerd. Vermeld de
“Service” referentie van het apparaat (model,
type, serienummer). Deze inlichtingen staan op
het identificatieplaatje
(fig.1).
OORSPRONKELIJKE ONDERDELEN
Bij een onderhoudsingreep, dient u uitslui-
tend
om oorspronkelijke onderdelen te vra-
gen.
•INGREPEN
BRANDT APPLIANCES SAS
7 rue Henri Becquerel
92500 RUEIL MALMAISON
230V ~ 50 Hz
MADE IN FRANCE
fig.1
F
F
a
a
g
g
o
o
r
r
B
B
r
r
a
a
n
n
d
d
t
t
S
S
A
A
S
S
, huurder-beheerder – Aandelenvennootschap met een kapitaal van 20 000 000 euros RCS Nanterre 440 303 196.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13

Brandt FC1041B de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor