11
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
* Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm
EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
TRADITIONEEL PULSE
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en door de
luchtcirculatieschroef luchtvermenging.
•
Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te
verwarmen.
•
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij voorkeur in een aardenwerken ovenschotel.
TRADITIONEEL
(aanbevolen temperatuur 225°C mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•
Verwarm de oven voor.
•
Aanbevolen voor langzame en delicate bereidingen : zachte wildgerechten...Om rood
vlees aan te braden. Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de berei-
ding op een kookplaat is begonnen (coq-au-vin, wildragout).
GRILL HETELUCHT + DRAAISPIT
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 180°C maxi 230°C)
•
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de luchtver-
mengingsschroef voor de luchtvermenging.
•
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
•
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
•
Schuif de braadslee op de laagste richel.
•
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsbout, runderrib-
ben aan te braden. Om stukken
vis zacht te houden.
T
T
R
R
A
A
D
D
I
I
T
T
I
I
O
O
N
N
E
E
E
E
L
L
E
E
C
C
O
O
-
-
B
B
A
A
K
K
K
K
E
E
N
N
(aanbevolen temperatuur
2
2
0
0
0
0
°
°
C
C
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement an de
oven zonder de luchtvermengingsschroef.
•
in deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beînvloeden. De
stand ECO-bakken past in het kader van de Europese norm over energie-etikettering.
•
OPMERKING / alle bereidingen gebeuren
z
z
o
o
n
n
d
d
e
e
r
r
v
v
o
o
o
o
r
r
v
v
e
e
r
r
w
w
a
a
r
r
m
m
i
i
n
n
g
g
.
.
*
*