Brandt FE1001XS de handleiding

Type
de handleiding
Oven
FR GUIDE D’UTILISATION
DE
EN
NL GEBRUIKSAANWIJZING
PT
3
1 / BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
Presentatie van de oven
_____________________________________
04
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
º
Onmiddellijk bakken ____________________________________ 05
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN _____________________________________ 06
4 / PERIODIEK ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
Reiniging van de buitenkant
__________________________________
07
5 / PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN________________________________ 08
INHOUD
NL
4
4
PRESENTATIE VAN DE OVEN
A
B
Temperatuurknop
Keuzeknop
C
D
Lamp
Weergave nummer richel
Advies
Deze installatie- en gebruiksgids is voor meerdere modellen geldig. Er kunnen kleine
verschillen bestaan tussen uw apparaat en de beschrijvingen in deze gids.
D
C
A
B
1 / BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
NL
5
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
NL
ONMIDDELLIJK BAKKEN
- Draai de keuzeknop op in de stand van uw
keuze.
Bijvoorbeeld: stand “ ” (fig. 1).
- Draai de thermostaat (temperatuurknop) op
de voor uw gerecht aanbevolen temperatuur.
Bijvoorbeeld: referentie temperatuur 21
(fig.1).
Na deze handelingen begint de oven te werken
en gaat het thermostaatlampje aan en uit op
het ritme van de regelingen.
5
fig.1
fig.2
6
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVENNL
TRADITIONEEL
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
Verwarm de oven voor.
Aanbevolen voor langzame en delicate bereidingen: zachte wildgerechten...Om rood
vlees aan te braden. Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de
bereiding op een kookplaat is begonnen (coq-au-vin, wildragout).
SPECIAAL GEVOGELTE
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement en een klein beetje met het
onderste element.
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden van het
gevogelte.
Leg het gevogelte in een aardewerken schaal, bij voorkeur op het rooster op de
onderste richel.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. U kunt het gevogelte halverwege de baktijd
omdraaien, indien u dit wenst.
OVENBODEM
Het bakken gebeurt met het onderste verwarmingselement van de oven.
Behoeft geen voorverwarming. Bakken langs onder. Plaats het rooster op de onderste
richel.
Aanbevolen voor natte gerechten (quiches, taarten met saphoudend fruit...). Het deeg
zal aan de onderkant goed gaar worden. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen
(cake, brioche, tilband...) en voor soufflés waarop geen korst wordt gevormd.
GRILL + (DRAAISPIT volgens model)
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
Schuif de braadslee op de laagste richel.
Aanbevolen voor alle gevogelte of vlees op het draaispit. Voor het aanbraden en
bakken van lamsbout, runderribben aan te braden. Om stukken vis zacht te houden.
STERKE GRILL
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
Verwarm de oven 5 minuten voor. Zet de vetvanger op de onderste richel.
Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
* Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm
*
*
7
4 / PERIODIEK ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
NL
REINIGING VAN DE BUITENKANT
Om de ovendeur te reinigen, gebruikt u een zachte doek bevochtigd met wat ruitenspray.
Gebruik geen bijtende reinigingsproducten of harde metalen krabbers om de glazen ovendeur
te reinigen. Dit kan het glas beschadigen en leiden tot glasbreuk.
8
NL
5 / PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN
Advies
Mocht u het probleem ondanks deze tips niet kunnen oplossen, neem dan contact op
met de servicedienst.
U twijfelt over de goede werking van de oven. Dit betekent niet automatisch dat er een
defect is. Controleer in elk geval eerst de volgende punten:
Let op
- Reparaties aan het apparaat mogen alleen door professionals uitgevoerd worden.
Reparaties die niet volgens de regels uitgevoerd worden, kunnen gevaarlijk zijn voor de
gebruiker.
U MERKT DAT…
MOGELIJKE
OORZAKEN
OPLOSSINGEN
De oven wordt niet
warm
- De oven is niet aangesloten.
- De zekering van de installa-
tie is defect.
- De geselecteerde tempera-
tuur is te laag.
- De thermostaat is defect
Sluit de oven aan.
Vervang de zekering van uw installa-
tie en controleer de waarde ervan
(16A).
Verhoog de gekozen temperatuur.
Neem contact op met de service-
dienst.
De ovenlamp doet het
niet meer.
- De lamp is defect.
- De oven is niet aangesloten
of de zekering is defect.
Vervang de lamp.
Sluit de oven aan of vervang de ze-
kering.
De temperatuurindica-
tor blijft branden.
- De thermostaat is defect.
Neem contact op met de service-
dienst.
De ventilator van de
koeling blijft draaien
zelfs als de oven niet
meer werkt.
- De ventilator werkt maxi-
mum 1 uur na de bereiding.
- Als de ventilatie niet stopt
na 1 uur.
Open de ovendeur om de afkoeling
van de oven te versnellen.
Neem contact op met de service-
dienst.
Het lampje van de oven
brandt zwak wanneer
de oven niet werkt.
- De oven is niet correct aan-
gesloten.
Controleer de elektrische aanslui-
ting van de oven. De fasegeleider L
(zwart) moet aangesloten zijn op de fa-
seklem L van de aansluitkast of de
stekker van het stopcontact. De neu-
trale geleider N (blauw) moet aange-
sloten zijn op de neutrale klem N van
de aansluitkast of de fiche van het
stopcontact.
CZ5700514-00 09/10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Brandt FE1001XS de handleiding

Type
de handleiding