NAPOLEON PRO22K-LEG-2 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
25
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
HOUTSKOOLGRILL VOOR BUITENSHUIS
GEVAAR
Brandend houtskool geeft
koolmonoxide af. Grill niet binnen in
woningen, garages, tenten voertuigen
en andere afgesloten ruimten
ontsteken.
HANDLEIDING VOOR MONTAGE, GEBRUIK EN ONDERHOUD
DEZE GRILL ALLEEN BUITENSHUIS, IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE GEBRUIKEN
BEWAAR DEZE HANDLEIDING ALS NASLAGWERK
Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat
Serie Nr.
XXXXXX000000
Model Nr.
WAARSCHUWING
Probeer dit apparaat niet aan te
steken zonder de “AANSTEKEN”
sece van deze handleiding te
lezen.
Wolf Steel Europe BV
De Riemsdijk 22, 4004 LC, Tiel
The Nederlands
NIET WEGGOOIEN
PRO22K-LEG-2
!
!
!
WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instruces kan resulteren in
vuur dat letsel of dood kan veroorzaken.
26
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Mochten onderdelen dermate verslechteren dat ze niet meer functioneren
(doorgeroest of doorgebrand) binnen het tijdsbestek van de garantiedekking, dan
zal een vervangend onderdeel geleverd worden.
Het vervangende onderdeel is de volledige verantwoordelijkheid van NAPOLEON
zoals gedefinieerd in deze Beperkte Garantie; in geen geval is NAPOLEON
aansprakelijk voor installatiekosten, arbeidskosten-, of enige andere kosten of
uitgaven die voortvloeien uit de herinstallatie van een garantie-item, voor enig
incidentele, resulterende of indirecte schade of voor eventuele transportkosten,
arbeidskosten of exporttarieven.
Deze Beperkte Garantie bestaat naast mogelijke rechten voortvloeiend uit lokale
wetgeving. Daarnaast verplicht deze Beperkte Garantie NAPOLEON niet tot het in
voorraad houden van reserve-onderdelen. NAPOLEON kan, naar eigen goeddunken
en gebaseerd op de verkrijgbaarheid van onderdelen, volledig aan haar
verplichtingen voldoen door de klant een evenredig krediet te verlenen voor een
nieuw product. Na het eerste jaar kan NAPOLEON, met het oog op deze Beperkte
Garantie, naar eigen goeddunken alle door deze garantie opgelegde
verplichtingen volledig nakomen door de originele koper de groothandelsprijs van
alle defecte onderdelen met een geldige garantie terug te betalen.
Wanneer u een beroep doet op de garantie van NAPOLEON, heeft u de
verkoopfactuur of een kopie daarvan nodig, samen met een serienummer en het
modelnummer.
NAPOLEON behoudt het recht om een vertegenwoordiger ieder
product of onderdeel te laten inspecteren alvorens een garantieclaim te
honoreren. U moet contact opnemen met de klantenservice van
NAPOLEON of een geautoriseerde NAPOLEON-dealer om de voordelen van de
garantiedekking te verkrijgen.
www.napoleon.com
1100 jjaaaarr bbeeppeerrkkttee NNaappoolleeoonn PPrreessiiddeenntt''ss GGaarraannttiiee
NAPOLEON producten worden gemaakt van onderdelen en materialen van hoge kwaliteit en worden gemonteerd
door goed opgeleide vakmensen die erg trots zijn op hun werk. Dit product is voor het inpakken en verzenden grondig
geïnspecteerd door een gekwalificeerd technicus om te garanderen dat u als klant het kwaliteitsproduct ontvangt dat
u van NAPOLEON mag verwachten.
NAPOLEON garandeert dat componenten van uw nieuwe NAPOLEON-product volledig vrij zullen zijn van gebreken
inzake materialen en vakmanschap vanaf de aankoopdatum voor de onderstaande periode:
Voorwaarden en beperkingen
Deze Beperkte Garantie geeft een garantieperiode voor ieder product dat bij
een geautoriseerde NAPOLEON-dealer is gekocht zoals gespecificeerd in de
eerder genoemde tabel en geeft de oorspronkelijke koper recht op de
gespecificeerde dekking met betrekking tot ieder component dat binnen de
garantie vervangen is, hetzij door NAPOLEON, hetzij door een geautoriseerde
NAPOLEON-dealer, om een component te vervangen van een dergelijk
product dat kapot gegaan is tijdens normaal huishoudelijk gebruik als een
gevolg van een productiefout.
De "50% korting" genoemd in de tabel betekent dat het component beschikbaar
is voor de koper voor 50% van de reguliere verkoopprijs van het component in
de aangegeven periode. Deze Beperkte Garantie dekt geen accessoires of
merchandise.
Ter verduidelijking: "normaal huishoudelijk gebruik van een product" betekent dat
het product: geïnstalleerd is door een bevoegde monteur, in overeenstemming met
de installatie-instructies die bij het product zijn inbegrepen en met de lokale
bouw- en brandverordeningen; goed onderhouden is; en is niet gebruikt als
gemeenschapsvoorziening of in een commerciële toepassing.
D
aarnaast betekent "storing" niet: oververhitting, uitvallen vanwege
omgevingsomstandigheden, zoals sterke wind of inadequate ventilatie,
krassen, deuken, corrosie, slijtage van verf en platen, verkleuring door hitte,
schurende of chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan UV,
afsplinteren van porseleinen, gebrandverfde onderdelen, of schade veroorzaakt
door foutief gebruik, ongeval, hagel, brandend vet, gebrekkig onderhoud,
blootstelling aan bijtende middelen zoals zout of chloor, aanpassingen, misbruik,
verwaarlozing, of het installeren van onderdelen van andere fabrikanten.
Geëmailleerde deksel en grillkamer...............................................................................10 jaar
Luchtinlaatsysteem...............................................................................................................5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar
Gietijzeren roosters...............................................................................................................5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar
Verchroomde roosters.........................................................................................................3 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar
Overige onderdelen.............................................................................................................2 jaar
27
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
WAARSCHUWING! Het niet nauwkeurig volgen van deze instruces kan leiden tot door vuur
veroorzaakt letsel en in het uiterste geval de dood.
Veilige Werkwijzen
Lees de volledige handleiding voordat u de grill gebruikt.
Onder geen beding mag deze grill worden gemodiceerd.
Volg de aansteekinstruces zorgvuldig bij het gebruik van de grill.
Steek het houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is.
Buig niet over grill bij het aansteken.
Gebruik geen benzine, alcohol, of andere licht ontvlambare vloeistoen om houtskool te ontsteken.
Gebruik ALLEEN aanmaakvloeistof die is goedgekeurd voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor
dat voor het aansteken van de houtskool alle vloeistoen die zijn afgevoerd via de onderkant van de
grill zijn verwijderd.
Aanmaakvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of zelfs warme kolen.
Na gebruik en voor ontsteking moet de es met aanmaakvloeistof voor houtskool afgesloten worden
en opgeslagen worden op een veilige afstand van de grill, minstens 8 m.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van een hete grill. Laat kinderen NIET in de kast klimmen.
Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer deze in gebruik is.
Verplaats de grill niet wanneer deze heet is of in gebruik.
Deze grill mag niet worden geïnstalleerd in of op recreaeve voertuigen en/of boten.
Deze grill mag alleen buiten in een goed gevenleerde ruimte worden opgeslagen en mag niet wor-
den gebruikt binnen een gebouw, garage, op een veranda met gaas, tuinhuisje of een gesloten ruimte.
Houd gepaste afstand tot brandbare stoen, 1,5 m rondom. Deze afstand is ook aanbevolen in de
buurt van vinyl gevelbeplang of ruiten van glas. De grill mag niet worden gebruikt op brandbare
oppervlakken (houten of composiet dekken of poreken).
Houd de venlaeopeningen van de behuizing vrij en vrij van vuil.
Gebruik het apparaat niet onder een brandbare construce.
Gebruik deze grill niet onder boven bedekkingen zoals dakbedekkingen, stallingen, zonneschermen
etc.
Plaats de grill niet in een te winderige omgeving. Sterke wind hee een negaeve invloed op de pres-
taes van de grill.
De deksel moet gesloten worden jdens het voorverwarmen.
De as/vetopvangbak moet op zijn plek zijn wanneer de grill gebruikt wordt.
Reinig de as/vetopvangbak regelmag om vetopbouw te voorkomen. Anders kan er een vetbrand
ontstaan.
Gebruik de zijplanken niet voor opslag van aanstekers, lucifers of andere brandbare stoen. Grill does
not have side shelves (zijplanken)
De grill moet te allen jden op een vlakke ondergrond staan.
Gebruik geen water om opakkerende vlammen of kolen te blussen, dit kan de afwerking van uw grill
beschadigen.
Om oplaaiende vlammen te doven, sluit de openingen van uw grill een beetje. Om het vuur te doven,
sluit alle venlaegaten en de deksel volledig.
Gebruik het juiste gereedschap voor grillen met lange, hiebestendige handgrepen.
Gebruik barbecuehandschoenen of pannenlappen om uw handen te beschermen jdens het grillen of
het reguleren van de venlaeopeningen.
Verwijder de as van de grill niet totdat alle houtskool volledig is uitgebrand en volledig uitgeblust is.
Geef ruim de jd om af te koelen.
Resterende houtskool en as dienen te worden verwijderd van de grill en opgeslagen worden in een
niet-brandbare metalen container. Zorg ervoor dat deze 24 uur in de metalen container blijven voor-
dat deze worden verwijderd.
Houd elektrische bedrading uit de buurt van water of hete oppervlakken.
!
28
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Instruces voor het aansteken
DIRECT KOKEN
INDIRECT KOKEN
Gebruik van houtskool
Grill Diameter Methode van koken Houtskool Aanbevolen
22” (56cm) Direct koken 50
22” (56cm) Indirect koken 25 per kant
*(Voeg 8 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kookjd)
*
Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kookjden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zal bij
lagere temperaturen en winderige condies extra houtskool benodigd zijn om de ideale temperatuur te bereiken.
WAARSCHUWING! Open deksel.
WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak.
Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden.
WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool.
WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment
jdens het gebruik.
DIRECTE KOOKMETHODE INDIRECTE KOOKMETHODE
1. Zet de venlaeopening van de deksel en de
basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en
verwijder het grillrooster.
1. Zet de venlaeopening van de deksel en de
basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en
verwijder het grillrooster.
2. Zorg ervoor dat de as van het vorige gebruik in
de aslade is verwijderd en installeer deze opnieuw.
2. Zorg ervoor dat de as van het vorige gebruik in
de aslade is verwijderd en installeer deze opnieuw.
3. De grill kan zowel gebruikt worden met of
zonder de luchtstroomrichter in het midden.
De stroomrichter zal zorgen voor meer gelijke
temperaturen en zal de snelheid van het
branden in het centrum van de grill vertragen.
Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter
(niet inbegrepen) volgens de instruces in
de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of
een licht verkreukelde krant op en rond de
luchtstroomrichter. Plaats de houtskool in een
kegelvormige stapel in het midden van het
apparaat op de krant of aanmaakblokjes.
3. Verwijder het luchtstroomrichter in het
midden en installeer een lekbak. Plaats de
oponele houtskool manden (oponeel) aan
weerszijden van de lekbak. Gebruik ofwel de
Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen)
volgens de instruces in de handleiding, of plaats
aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant op
en rond de luchtstroomrichter. Plaats de houtskool
in een kegelvormige stapel in het midden van het
apparaat op de krant of aanmaakblokjes.
4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal
volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de
houtskool branden totdat het is bedekt met een
licht grijze as (ongeveer 20 minuten).
4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal
volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de
houtskool branden totdat het is bedekt met een
licht grijze as (ongeveer 20 minuten).
5. Met gebruik van een tang met lange
hiebestendige handgrepen, verspreid de kolen
gelijkmag over het gehele rooster (met inbegrip
van de luchtstroomrichter in het midden).
!
29
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de
voorkeursmethode. Het kan morsig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel wanneer het niet
geheel van de houtskool is afgebrand voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof
toe aan de grill. Bewaar de es tenminste 25  (8 m) uit de buurt van de grill jdens gebruik.
Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van
houtskool
WAARSCHUWING!
Uitsluitend voor gebruik buitenshuis.
Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden
op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig, vlak,
niet-brandbaar oppervlak is.
Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de houtskool
starter volledig is afgekoeld.
Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf ontbrandende houtskool in de hout-
skool starter.
Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken voor barbecues.
Draag aljd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter.
Houd kinderen en huisdieren te allen jde uit de buurt van de houtskool starter.
Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden.
Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik.
Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool.
Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik
van de houtskool starter om voedsel te bereiden.
Wees uiterst voorzichg bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter.
Gebruik van de houtskool starter
Draai de houtskool starter ondersteboven.
Verkreukel twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter.
Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool
rooster.
Voeg een juiste hoeveelheid houtskool toe, maar niet meer dan nodig.
Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken.
Wanneer de bovenste laag van de houtskool een dun laagje grijze as hee, draag beschermende
handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of
in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen.
Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmag met een tang met
lange hiebestendige handgrepen.
!
!
HOUTSKOOL STARTER
30
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Grillen met Houtskool
Houtskool is de tradionele manier van grillen die we allemaal kennen. De gloeiende houtskool straalt
infrarode energie uit, dat het voedsel grilt -waarbij het nauwelijks uitdroogt.
Alle sappen en oliën die ontsnappen uit het voedsel, druipen op de houtskool en verdampen in de vorm
van rook waardoor het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. De houtskoolgrill van Napoleon zorgt
door zijn verzengende hie voor sappigere, lekkerdere steaks, hamburgers en andere vleeswaren. Voor
kookjden en ps: raadpleeg de tabel hieronder. Deze houtskoolgrillgrilltabel is bedoeld als richtlijn.
Grilljden worden beïnvloed door factoren als hoogte, buitentemperatuur, wind en de gewenste gaarheid.
Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat het eten gaar is.
Houtskoolgrilltabel
Gerecht
Directe/Indirecte
hie
Grilljd Nuge ps
Biefstuk
2,5 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium
Wanneer u vlees koopt om te
barbecueën,
bestel dan gemarmerd vlees met jne
dooradering met vet. Dankzij het vet
behoudt het vlees jdens de bereiding
zijn
natuurlijke malsheid en blij het vochg
en
sappig.
Hamburger
1,25 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium
Hamburgers bereiden op bestelling wordt
makkelijker gemaakt door te variëren
met
de dikte van uw burgers. Om het vlees
een
exosche smaak te geven, kunt u
hickoryhoutsnippers toevoegen aan de
houtskool.
Stukken kip
Directe warmte ca.
2 min. per zijde.
Indirecte warmte
voor de resterende
18-20 min.
20-25 minuten.
Het gewricht dat het dijbeen met het
been van de ontvelde kant verbindt
moet tot 3/4 worden ingesneden zodat
het vlees plaer op de barbecue komt
te liggen. Zo kan het vlees sneller en
gelijkmager garen. Om een bijzondere
smaak aan uw eten toe te voegen,
probeer dan eens mesquitehoutsnippers
uit op de houtskool.
Karbonades
Directe hie
10-15 min.
Snijd het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies dikkere karbonades voor
malsere resultaten.
Spare ribs
Directe warmte
gedurende 5 min.
Indirecte warmte
voor de afwerking
1,5-2 uur
draai vaak
Kies ribben die mager en vlezig zijn Grill
tot het vlees gemakkelijk van het bot
komt.
Lamskoteleen Directe hie 25-30 min.
Snijd het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies dikkere koteleen voor
malsere resultaten.
Hotdogs Directe hie
4-6 min.
Kies voor grotere hotdogs. Snijd het vel in
de lengte in voor het grillen.
31
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Toevoegen van houtskool jdens het koken: Wees voorzichg met het toevoegen van houtskool op de
grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en
gebruik op een veilige afstand een lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
Er zijn kleppen aan weerszijden van het grillrooster die toegang tot het houtskoolrooster verlenen.
WAARSCHUWING! aanmaakvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete
of warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig.
Grillinstruces
De eerste keer aansteken: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken gee deze een lichte
geur af. Dat is normaal en is maar heel jdelijk. Het gaat om het “inbranden” van verf en smeermiddelen
binnenin die werden gebruikt jdens de produce en dit zal zich niet herhalen. Laat de grill gewoon
ongeveer 30 minuten branden met de venlaeopeningen volledig open.
Bedienen van de Venlaeopeningen: Venlaeopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn
meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen.
U kunt de temperatuur reguleren door de schuif naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk of
volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de venlaeopeningen niet,
tenzij u probeert de grill af te koelen of voor een vlam te doven.
Veiligheid na het grillen
WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze
veiligheidsmaatregelen nauwkeurig.
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur te doven.
Laat de grill aljd volledig aoelen voor met schoonmaken te beginnen.
Laat kolen en as in de grill nooit brandend achter. Zorg ervoor, dat kolen en as volledig zijn gedoofd
alvorens deze te verwijderen.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as uit de grill te verwijderen.
Vervoer ze in een niet-brandbare bak, blus met water. Laat het 24 u staan voor het bv. in een kliko
te doen.
Gebruik van de grill: Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te met gesloten deksel ongeveer
20 minuten te laten branden. De houtskool is klaar als er een dun laagje grijze as op ligt. Voedsel dat niet
lang hoe te worden gegrilld (vis, groenten) kan met de deksel open worden gegrild. Grillen met gesloten
deksel zorgt voor hogere, gelijkmager verdeelde temperaturen die de benodigde grilljd reduceren en
het voedsel gelijkmager gaart. Bij het grillen van zeer mager vlees, zoals kiplet of mager varkensvlees,
kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen om plakken te verminderen. Het grillen
van vlees met een hoog vetgehalte kan leiden tot oplaaiende vlammen. Trim het vet of te verlaag de
temperatuur om dit tegen te gaan. Als vlammen versterkt optreden, verplaats het voedsel en verminder
de hie (sluit de venlaeopening). Laat de deksel open.
Algemeen geldt, dat u ongeveer 50 brikeen nodig hebt voor het koken van 1 kg vlees. Wanneer meer
dan 30 tot 40 minuten gegrild wordt, dienen er extra brikeen aan het vuur te worden toegevoegd. Als
het weer is koud en winderig is, moet u meer brikeen toevoegen om de ideale kooktemperaturen te
bereiken.
Open Venlae Openingen
Sluiten Venlae Openingen
!
!
32
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Het is aanbevolen dat de asbak/vetpan wordt geleegd na elk gebruik.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de grill afgekoeld is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor
u onderhoud uitvoert.
WAARSCHUWING! Draag aljd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het
schoonmaken van uw grill.
WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om (een deel van) de grill schoon te
maken.
WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, mag onderhoud
alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete delen.
Maak de grill schoon op een plaats waar reinigingsmiddelen niet schadelijk zijn voor terras, gazon, of
pao. Gebruik geen ovenreiniger. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of
andere onderdelen van de grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout zijn corrosief en kunnen snelle
slijtage van onderdelen veroorzaken als deze niet regelmag worden schoongemaakt.
Onderhoud- en reinigingsinstruces
Roosters en warmhoudrooster: De roosters en het warmhoudrooster maakt u bij voorkeur schoon jdens
het voorverwarmen, met behulp van een zachte messing borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook
staalwol gebruiken.
Reiniging van de binnenkant van de grill: Verwijder de roosters. Gebruik een messing draadborstel om los
materiaal van de kom en de binnenkant van de deksel te geven. Schraap de binnenkant van de kom met
een plamuurmes of schraper, en gebruik een draadborstel om as te verwijderen. Veeg al het materiaal van
binnen de grill in de uitneembare as/lekbak. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met
een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
WAARSCHUWING!
Opgehoopt vet is een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik om
vetopbouw tegen te gaan.
As-/lekbak: As en vet gaan naar de as-/lekbak, hangend onder de grill, en hoopt zich daar op. Verwijder
de bak voor het schoonmaken. Bekleed de pan nooit met aluminiumfolie, zand of andere stoen, omdat
dit de correcte opvang van vet verhindert. De pan kan uit worden geschraapt met een plamuurmes of
schraper, en alle resten moeten in een niet-brandbare opvangbak geborsteld worden. Was de as-/lekbak
met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
Reiniging van de buitenkant van de grill: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen onderdelen
niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra voorzichg te worden
behandeld. Het email kan barsten als je er op slaat. Om het email te repareren kunt u evt. email-touch-
up gebruiken. De buitenkant van de barbecue met lauw zeepsop schoonmaken. Reinig de roestvrijstalen
delen met een schoonmaakmiddel voor roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg aljd met
de draad mee. Staalwol maakt krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt.
Roestvrijstalen onderdelen verkleuren (ze worden goudkleurig of bruin) bij gebruik. Dat is normaal en
beïnvloedt de werking van de grill niet.
Giejzeren roosters: De giejzeren roosters van uw nieuwe grill bieden u superieure warmteopname en
geleiding. Door uw roosters regelmag in te veen brengt u een beschermende coang aan, die heplt het
rooster meer roestbestendig te maken en die de an aanbak eigenschappen van het rooster verbetert.
Bij ingebruikname: Was de roosters met de hand met een milde zeep en water om eventueel residu van
het produce proces te verwijderen. (was nooit in een vaatwasser) spoel roosters grondig af met heet
water en droog ze compleet af met een zachte doek. Dit is belangrijk zodat er geen vochgheid in het
giejzer binnendringt.
!
!
33
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Oplossing van probleem
Probleem Mogelijke
oorzaken
Oplossing
Lage hie/laag vuur.
Onjuiste
voorverwarming.
Niet genoeg
luchtstroom.
Weinig houtskool.
De deksel wordt te
vaak geopend.
Laat houtskool branden totdat het bedekt is met
een licht grijze as. (Meestal 20-25min).
Open venlaeopeningen.
Voeg meer houtskool toe. Grill grillgoed met de
deksel dicht.
Elke keer als de deksel wordt geopend,
daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere
temperaturen en langere kookjden.
Overmag oplaaiende
vlammen/ongelijke hie.
Onjuiste
voorverwarming.
Te veel vet en as
opgebouwd in de
as/lekbak.
Verwarm de grill met gesloten deksel voor, 20 - 25
minuten en de verspreid de kolen gelijkmag.
Maak de as/lekbak regelmag schoon. Bekleed
de pan niet met aluminiumfolie. Raadpleeg de
reinigingsvoorschrien.
Verf lijkt af te bladderen van
de binnenkant van de deksel
of kap.
Opeenhoping van
vet op oppervlaktes
van de binnenkant.
Dit is geen defect. De nish van de deksel
is geëmailleerd en zal niet aladderen. Het
aladderen wordt veroorzaakt door
opgedroogd vet, dat na verloop van jd aladdert.
Regelmag schoonmaken voorkomt dit. Zie
reinigingsvoorschrien.
Inveen: gebruik een zachte doek, en verdeel een plantaardige olie over het gehele rooster oppervlak
en zorg dat alle hoeken en groeven goed ingevet zijn. Gebruik geen gezouten veen boter of margarine.
Verwarm uw grill 15 minuten voor, plaats vervolgens de ingevee roosters in de grill. Draai de regelaars
naar medium en sluit het deksel. Laat uw roosters gedurende een half uur verwarmen. Zet alle branders
in de ´OFF´ posie en draai het gas bij de bron dicht. Lat de roosters aoelen. Deze procedure dient
u gedurende het seizoen een aantal malen te herhalen, alhoewel dit niet noodzakelijk is bij dagelijks
gebruik. ( Volg onderstaande instruce bij dagelijks gebruik.)
Dagelijks gebruik: Alvorens uw grill voor te verwarmen en te reinigen met een messing draadborstel, vet u
de bovenzijde van het rooster in met plantaardige olie. Verwarm uw grill voor en borstel overtollig residu
weg met en messing draadborstel.
34
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Houtskoolgrillen, Samenvang
Aansteken van uw grill
Vóór de eerste keer grillen, raden we aan de grill 30 minuten te laten branden, met de venlaeope-
ningen van de deksel en de basis volledig open. Dit zal alle smeermiddelen, die worden gebruikt in het
produceproces, verbranden.
Open de venlaeopening van de deksel en de basis volledig, iedere keer dat u uw grill aansteekt.
Zorg ervoor dat de aslade schoon en op zijn plaats is.
De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtverdeler in het midden. De luchtverdeler
zorgt voor gelijkmagere temperaturen en zal de brandsnelheid in het midden van de grill reduceren.
Gebruik ofwel de 67800 Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instruces in de handleiding,
of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de luchtverdeler. Plaats
de
houtskool in een kegelvormige stapel in het midden van de grill (directe kookmethode) of in de opo-
neel verkrijgbare houtskoolmanden (indirecte methode).
Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het met licht grijze
as is bedekt (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hiebestendige handvaten
volgens de gekozen grillmethode.
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voor-
keursmethode. Er kan een chemische smaak aan het eten zien als niet het volledig verbrandt,
voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg geen aanmaakvloeistof toe aan de grill.
Bewaar de es tenminste 8m van de grill jdens gebruik.
Extra rookaroma kan verkregen worden door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in
vele smaken. Vraag uw Napoleon-dealer.
Koken met uw grill
Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze met gesloten deksel ongeveer 20 minuten te
laten branden. De grill is klaar als de houtskool een dun laagje grijze as hee.
Als vuistregel: reken voor gebruik van ongeveer 50 brikeen voor het koken van 1 kg vlees. Wanneer
langer dan 30 tot 40 minuten gegrilld wordt, dienen extra brikeen te worden toegevoegd. Bij kou of
wind moet u meer brikeen toevoegen om de ideale kooktemperatuur te bereiken.
Wees voorzichg met het toevoegen van houtskool. Vlammen kunnen oplaaien. Hou afstand en ge-
bruik een lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
Venlaeopeningen van de deksel zijn meestal open om lucht toe te laten. Zuurstof verhoogt de tem-
peratuur van de houtskool. U kunt de grilltemperatuur reguleren door de schuif naar rechts of links te
bewegen.
Laat het grillgoed koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temper-
atuur. Dit leidt en langere kookjden.
Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te laten koelen. Sluit
de venlaeopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of om vlammen te doven.
Het grillrooster kan voor het voorverwarmen worden ingeolied om kleven tegen te gaan.
Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat het vlees gaar is.
Schoonmaken van de grill
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur te doven.
Laat de grill aljd volledig aoelen alvorens de binnenkant aan te raken.
Laat kolen en as niet in de grill nooit brandend achter. Zorg ervoor, dat kolen en as volledig zijn gedo-
ofd voor voor u deze verwijdert.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as uit de grill te verwijderen. Doe ze
in een niet-brandbare (metalen) houder en doof ze volledig met water. Laat ze 24 open liggen, alvo-
rens ze in de vuilnisbak te gooien.
Gebruik een messing borstel om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant van het
deksel.
Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water.
Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
Geëmailleerde onderdelen moeten met extra zorg worden behandeld. De email nish is glasachg, en
kan door een stoot of klap areken.
35
NL
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
BEWAAR UW AANKOOPBEWIJS VOOR
EVENTUELE GARANTIEAANVRAGEN:
RESERVEONDERDELEN BESTELLEN
BELANGRIJKE-INFORMATIE
MODEL:
AANKOOPDATUM:
SERIENUMMER:
(Vul in om later makkelijk terug te kunnen vinden)
Voor reserveonderdelen kunt u contact opnemen met de Napoleon-dealer waar het product is gekocht.
Bezoek de Napoleon Grills website voordat u met de dealer contact opneemt voor uitvoerige
instructies m.b.t. schoonmaken, troubleshooten en onderhoud: www.napoleongrills.nl.
Om een garantieaanvraag in te dienen vragen we om de volgende informatie:
1. Model- en serienummer van het apparaat.
2. Artikelnummer en -beschrijving.
3. Een beknopte probleembeschrijving (‘kapot’ is niet toereikend).
4. Aankoopbewijs (kopie van de rekening).
In sommige gevallen kan Napoleon verzoeken de gereclameerde onderdelen terug te sturen voor
inspectie, voordat reserveonderdelen geleverd worden.
NB: Voor u contact met uw dealer opneemt, het volgende is niet onder garantie gedekt:
Verzendkosten, commissies, exportheffingen.
Arbeidstijd en -kosten van de reparatie.
Communicatiekosten t.b.v. de probleemdiagnose.
Verkleuring van roestvast staal.
Defecten veroorzaakt door gebrekkige reiniging en/of gebrekkig onderhoud, of door
verkeerd gebruik van reinigingsmiddelen (ovenreiniger en agressieve chemicaliën).
85
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om jdens het uitpakken en monteren voor uw
veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zeen. Hoewel we er alles
aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor
bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen
veroorzaken als ze jdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld.
Aan De Slag
1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en
haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen
dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn.
2. Vernieg het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid
werkt.
3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de
grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging jdens montage.
4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke
verwijderd moet worden jdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds jdens het
produce proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op
krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij staal
in de borstelrichng op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton.
5. Volg alle instruces in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding.
6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te llen.
Als u vragen hee over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende
onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern
Standard Time
ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe
und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so
problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise
scharfe Kanten und Ecken, die zu Schniverletzungen führen können, wenn sie während der Montage
unsachgemäß gehandhabt werden.
Erste Schrie
1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube önen
und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle
nögen Teile vorhanden sind.
2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig monert ist und zu Ihrer Zufriedenheit
funkoniert.
3. Den Grill an der Stelle moneren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch
zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen.
4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plask-Schutzfolie überzogen, die vor dem
ersten Gebrauch des Grills enernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits
während des Produkonsprozesses enernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie
Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu enernen, wischen Sie einfach
mit sanem Druck in Richtung der Maserung des Materials.
5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge.
6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den monerten Wagen zu setzen.
Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen,
wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern
Standard Time.
!
!
88
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
For ease of installaon start all screws before ghtening completely. Completely ghten screws aer
boom shelf and wheels have been aached.
For at lee installaon kan du først montere alle skruer, før de strammes helt. Stram skruerne når den
nederste sekon er på plads, og hjulene er monteret.
Ensure the legs with the holes are aached
to the rear of the grill as illustrated.
Sørg for at benene med hullerne er fastgjort
bagpå grillen som illustreret.
Assurez-vous que les paes trouées soient
xées à l'arrière du gril, comme illustré.
Zorg ervoor dat de benen met de gaten aan
de achterkant van de grill geïnstalleerd zijn,
zoals afgebeeld.
Sicherstellen, dass die Beine mit den
Löchern wie abgebildet an der Rückseite des
Grills angebracht sind.
Para facilitar la instalación, primero coloque todos los tornillos y luego ajústelos. Ajuste completamente los
tornillos luego de colocar el estante inferior y las ruedas.
Asegure los oricios de las patas a la parte
posterior de la parrilla, como lo indica la
imagen.
Pour faciliter l’installaon, commencez à visser chaque vis avant de les serrer complètement. Completely
ghten screws aer boom shelf and wheels have been aached.
Voor installaegemak start alle schroeven voor deze volledig in te schroeven. Schroef helemaal vast nadat
de onderste plank en de wielen zijn bevesgd.
Alle Schrauben zunächst nur lose anziehen und erst dann fest anziehen, wenn alle Teile richg installiert
sind. Nach Montage des unteren Regalbodens und der Räder alle Schrauben fest anziehen.
För a underläa installaon, sä dit alla skruvar innan du drar åt dom. Dra åt skruvarna när
boensekonen är på plats och hjulen är ditsaa.
Se ll a benen är monterade med hålen
bakåt på grillen som visas på bild.
N570-0087 (1/4-20 X 7/8”)
Z735-0006
N655-0129P
x4 x4 x4
3/8”(10mm)
!
Avant
Voorzijde
Vorderseite
Front
Foran
Främre
Frente
89
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Insert the boom shelf into the holes in the legs ensuring the crossbars on either end of the shelf are to
the boom as illustrated.
Indsæt den nederste hylde i benenes huller, og sørg for at tværstængerne i begge ender peger nedad som
vist på billedet.
Insérez la tablee inférieure dans les trous des paes en s’assurant que les barres transversales à chaque
extrémité de la tablee soient orientées vers le bas, comme illustré.
Steek de onderste plank in de gaten in de benen en maak zeker dat de dwarsbanken aan weerszijden van
de plank aan de onderkant zijn, zoals afgebeeld.
Den untersten Regalboden wie abgebildet in die Löcher an den Beinen einführen. Dabei sicher
stellen, dass die
Kreuzverstärkungen an den beiden Seiten des Regals wie abgebildet nach unten zeigen.
Coloque el estante inferior en los oricios de las patas y asegure las barras transversales de ambos
extremos del estante a la parte inferior, como lo indica la imagen.
Sä dit trådhyllan i hålen i benen enligt bild, se ll a tapparna bonar i hålen.
!
90
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
If necessary the axle cap can be tapped with a rubber mallet.
En gummihammer kan eventuelt benyes l at fastgøre akselmøtrikken
Si nécessaire, le essieu peut être enfoncé avec un maillet en caoutchouc.
Het asmoer kan indien nodig met een rubberen hamer worden ingeslagen.
Falls erforderlich, kann die Achsemuer mit einem gummihammer nach unten geklop werden.
Si es necesario, el casquillo del eje se puede golpear con un mazo de caucho.
Vid behov kan en gummiklubba användas försikgt.
1/2”(13mm)
N450-0043 (8mm)
x2
N450-0035 (M8)
x2
!
91
www.napoleon.com
N415-0444W OCT 14.20
Completely ghten screws, securing legs to base.
Stram skruerne helt for at fastgøre benene på grillen.
Serrez complètement les vis pour xer les paes à la base.
Schroef helemaal vast, bevesg de poten aan de basis.
Alle Schrauben fest anziehen, um die Beine sicher am Grill zu befesgen.
Ajuste completamente los tornillos para asegurar las patas a la base.
ATTENTION! Ne pas trop serrer les vis jambe.
WARNING! Do not over ghten leg screws.
ADVARSEL! Stram ikke benskruerne for meget.
WAARSCHUWING! Niet te vast schroeven been.
WARNUNG! Nicht zu fest anziehen Bein befesgen.
ADVERTENCIA! No apriete demasiado los tornillos de la pierna.
Dra åt skruvarna för infästningen av benen mot grillboen.
VARNING! Dra inte åt skruvarna ll benen för hårt.
3/8”(10mm)
!
!

Documenttranscriptie

25 HANDLEIDING VOOR MONTAGE, GEBRUIK EN ONDERHOUD DEZE GRILL ALLEEN BUITENSHUIS, IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE GEBRUIKEN BEWAAR DEZE HANDLEIDING ALS NASLAGWERK HOUTSKOOLGRILL VOOR BUITENSHUIS Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat Serie Nr. XXXXXX000000 Model Nr. NL NIET WEGGOOIEN PRO22K-LEG-2 ! WAARSCHUWING Probeer dit apparaat niet aan te steken zonder de “AANSTEKEN” sectie van deze handleiding te lezen. ! ! GEVAAR Brandend houtskool geeft koolmonoxide af. Grill niet binnen in woningen, garages, tenten voertuigen en andere afgesloten ruimten ontsteken. WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instructies kan resulteren in vuur dat letsel of dood kan veroorzaken. Wolf Steel Europe BV De Riemsdijk 22, 4004 LC, Tiel The Nederlands [email protected] N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com 26 10 jaar beperkte Napoleon President's Garantie NAPOLEON producten worden gemaakt van onderdelen en materialen van hoge kwaliteit en worden gemonteerd door goed opgeleide vakmensen die erg trots zijn op hun werk. Dit product is voor het inpakken en verzenden grondig geïnspecteerd door een gekwalificeerd technicus om te garanderen dat u als klant het kwaliteitsproduct ontvangt dat u van NAPOLEON mag verwachten. NAPOLEON garandeert dat componenten van uw nieuwe NAPOLEON-product volledig vrij zullen zijn van gebreken inzake materialen en vakmanschap vanaf de aankoopdatum voor de onderstaande periode: NL Geëmailleerde deksel en grillkamer...............................................................................10 jaar Luchtinlaatsysteem...............................................................................................................5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar Gietijzeren roosters...............................................................................................................5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar Verchroomde roosters.........................................................................................................3 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 10e levensjaar Overige onderdelen.............................................................................................................2 jaar Voorwaarden en beperkingen Deze Beperkte Garantie geeft een garantieperiode voor ieder product dat bij een geautoriseerde NAPOLEON-dealer is gekocht zoals gespecificeerd in de eerder genoemde tabel en geeft de oorspronkelijke koper recht op de gespecificeerde dekking met betrekking tot ieder component dat binnen de garantie vervangen is, hetzij door NAPOLEON, hetzij door een geautoriseerde NAPOLEON-dealer, om een component te vervangen van een dergelijk product dat kapot gegaan is tijdens normaal huishoudelijk gebruik als een gevolg van een productiefout. De "50% korting" genoemd in de tabel betekent dat het component beschikbaar is voor de koper voor 50% van de reguliere verkoopprijs van het component in de aangegeven periode. Deze Beperkte Garantie dekt geen accessoires of merchandise. Ter verduidelijking: "normaal huishoudelijk gebruik van een product" betekent dat het product: geïnstalleerd is door een bevoegde monteur, in overeenstemming met de installatie-instructies die bij het product zijn inbegrepen en met de lokale bouw- en brandverordeningen; goed onderhouden is; en is niet gebruikt als gemeenschapsvoorziening of in een commerciële toepassing. Daarnaast betekent "storing" niet: oververhitting, uitvallen vanwege omgevingsomstandigheden, zoals sterke wind of inadequate ventilatie, krassen, deuken, corrosie, slijtage van verf en platen, verkleuring door hitte, schurende of chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan UV, afsplinteren van porseleinen, gebrandverfde onderdelen, of schade veroorzaakt door foutief gebruik, ongeval, hagel, brandend vet, gebrekkig onderhoud, blootstelling aan bijtende middelen zoals zout of chloor, aanpassingen, misbruik, verwaarlozing, of het installeren van onderdelen van andere fabrikanten. Mochten onderdelen dermate verslechteren dat ze niet meer functioneren (doorgeroest of doorgebrand) binnen het tijdsbestek van de garantiedekking, dan zal een vervangend onderdeel geleverd worden. Het vervangende onderdeel is de volledige verantwoordelijkheid van NAPOLEON zoals gedefinieerd in deze Beperkte Garantie; in geen geval is NAPOLEON aansprakelijk voor installatiekosten, arbeidskosten-, of enige andere kosten of uitgaven die voortvloeien uit de herinstallatie van een garantie-item, voor enig incidentele, resulterende of indirecte schade of voor eventuele transportkosten, arbeidskosten of exporttarieven. Deze Beperkte Garantie bestaat naast mogelijke rechten voortvloeiend uit lokale wetgeving. Daarnaast verplicht deze Beperkte Garantie NAPOLEON niet tot het in voorraad houden van reserve-onderdelen. NAPOLEON kan, naar eigen goeddunken en gebaseerd op de verkrijgbaarheid van onderdelen, volledig aan haar verplichtingen voldoen door de klant een evenredig krediet te verlenen voor een nieuw product. Na het eerste jaar kan NAPOLEON, met het oog op deze Beperkte Garantie, naar eigen goeddunken alle door deze garantie opgelegde verplichtingen volledig nakomen door de originele koper de groothandelsprijs van alle defecte onderdelen met een geldige garantie terug te betalen. Wanneer u een beroep doet op de garantie van NAPOLEON, heeft u de verkoopfactuur of een kopie daarvan nodig, samen met een serienummer en het modelnummer. NAPOLEON behoudt het recht om een vertegenwoordiger ieder product of onderdeel te laten inspecteren alvorens een garantieclaim te honoreren. U moet contact opnemen met de klantenservice van NAPOLEON of een geautoriseerde NAPOLEON-dealer om de voordelen van de garantiedekking te verkrijgen. www.napoleon.com www.napoleon.com N415-0444W OCT 14.20 27 ! WAARSCHUWING! Het niet nauwkeurig volgen van deze instructies kan leiden tot door vuur veroorzaakt letsel en in het uiterste geval de dood. Veilige Werkwijzen • • • • • • • • Lees de volledige handleiding voordat u de grill gebruikt. Onder geen beding mag deze grill worden gemodificeerd. Volg de aansteekinstructies zorgvuldig bij het gebruik van de grill. Steek het houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is. Buig niet over grill bij het aansteken. Gebruik geen benzine, alcohol, of andere licht ontvlambare vloeistoffen om houtskool te ontsteken. Gebruik ALLEEN aanmaakvloeistof die is goedgekeurd voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor dat voor het aansteken van de houtskool alle vloeistoffen die zijn afgevoerd via de onderkant van de grill zijn verwijderd. Aanmaakvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of zelfs warme kolen. Na gebruik en voor ontsteking moet de fles met aanmaakvloeistof voor houtskool afgesloten worden en opgeslagen worden op een veilige afstand van de grill, minstens 8 m. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van een hete grill. Laat kinderen NIET in de kast klimmen. Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer deze in gebruik is. Verplaats de grill niet wanneer deze heet is of in gebruik. Deze grill mag niet worden geïnstalleerd in of op recreatieve voertuigen en/of boten. Deze grill mag alleen buiten in een goed geventileerde ruimte worden opgeslagen en mag niet worden gebruikt binnen een gebouw, garage, op een veranda met gaas, tuinhuisje of een gesloten ruimte. Houd gepaste afstand tot brandbare stoffen, 1,5 m rondom. Deze afstand is ook aanbevolen in de buurt van vinyl gevelbeplating of ruiten van glas. De grill mag niet worden gebruikt op brandbare oppervlakken (houten of composiet dekken of portieken). Houd de ventilatieopeningen van de behuizing vrij en vrij van vuil. Gebruik het apparaat niet onder een brandbare constructie. Gebruik deze grill niet onder boven bedekkingen zoals dakbedekkingen, stallingen, zonneschermen etc. Plaats de grill niet in een te winderige omgeving. Sterke wind heeft een negatieve invloed op de prestaties van de grill. De deksel moet gesloten worden tijdens het voorverwarmen. De as/vetopvangbak moet op zijn plek zijn wanneer de grill gebruikt wordt. Reinig de as/vetopvangbak regelmatig om vetopbouw te voorkomen. Anders kan er een vetbrand ontstaan. Gebruik de zijplanken niet voor opslag van aanstekers, lucifers of andere brandbare stoffen. Grill does not have side shelves (zijplanken) De grill moet te allen tijden op een vlakke ondergrond staan. Gebruik geen water om opflakkerende vlammen of kolen te blussen, dit kan de afwerking van uw grill beschadigen. Om oplaaiende vlammen te doven, sluit de openingen van uw grill een beetje. Om het vuur te doven, sluit alle ventilatiegaten en de deksel volledig. Gebruik het juiste gereedschap voor grillen met lange, hittebestendige handgrepen. Gebruik barbecuehandschoenen of pannenlappen om uw handen te beschermen tijdens het grillen of het reguleren van de ventilatieopeningen. Verwijder de as van de grill niet totdat alle houtskool volledig is uitgebrand en volledig uitgeblust is. Geef ruim de tijd om af te koelen. Resterende houtskool en as dienen te worden verwijderd van de grill en opgeslagen worden in een niet-brandbare metalen container. Zorg ervoor dat deze 24 uur in de metalen container blijven voordat deze worden verwijderd. Houd elektrische bedrading uit de buurt van water of hete oppervlakken. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • NL 28 Instructies voor het aansteken DIRECT KOKEN NL INDIRECT KOKEN Gebruik van houtskool ! Grill Diameter Methode van koken Houtskool Aanbevolen 22” (56cm) Direct koken 50 22” (56cm) Indirect koken 25 per kant *(Voeg 8 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kooktijd) * Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kooktijden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zal bij lagere temperaturen en winderige condities extra houtskool benodigd zijn om de ideale temperatuur te bereiken. WAARSCHUWING! Open deksel. WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak. Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden. WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool. WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment tijdens het gebruik. DIRECTE KOOKMETHODE INDIRECTE KOOKMETHODE 1. Zet de ventilatieopening van de deksel en de basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het grillrooster. 1. Zet de ventilatieopening van de deksel en de basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het grillrooster. 2. Zorg ervoor dat de as van het vorige gebruik in de aslade is verwijderd en installeer deze opnieuw. 2. Zorg ervoor dat de as van het vorige gebruik in de aslade is verwijderd en installeer deze opnieuw. 3. De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtstroomrichter in het midden. De stroomrichter zal zorgen voor meer gelijke temperaturen en zal de snelheid van het branden in het centrum van de grill vertragen. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant op en rond de luchtstroomrichter. Plaats de houtskool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat op de krant of aanmaakblokjes. 3. Verwijder het luchtstroomrichter in het midden en installeer een lekbak. Plaats de optionele houtskool manden (optioneel) aan weerszijden van de lekbak. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant op en rond de luchtstroomrichter. Plaats de houtskool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat op de krant of aanmaakblokjes. 4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20 minuten). 4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20 minuten). 5. Met gebruik van een tang met lange hittebestendige handgrepen, verspreid de kolen gelijkmatig over het gehele rooster (met inbegrip van de luchtstroomrichter in het midden). www.napoleon.com N415-0444W OCT 14.20 29 ! ! Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Het kan morsig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel wanneer het niet geheel van de houtskool is afgebrand voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 25 ft (8 m) uit de buurt van de grill tijdens gebruik. Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van houtskool HOUTSKOOL STARTER WAARSCHUWING! • Uitsluitend voor gebruik buitenshuis. • Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak is. NL • Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de houtskool starter volledig is afgekoeld. • Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf ontbrandende houtskool in de houtskool starter. • Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken voor barbecues. • Draag altijd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter. • Houd kinderen en huisdieren te allen tijde uit de buurt van de houtskool starter. • Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden. • Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik. • Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool. • Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik van de houtskool starter om voedsel te bereiden. • Wees uiterst voorzichtig bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter. Gebruik van de houtskool starter • Draai de houtskool starter ondersteboven. • Verkreukel twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter. • Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool rooster. • Voeg een juiste hoeveelheid houtskool toe, maar niet meer dan nodig. • Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken. • Wanneer de bovenste laag van de houtskool een dun laagje grijze as heeft, draag beschermende handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen. • Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmatig met een tang met lange hittebestendige handgrepen. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com 30 Grillen met Houtskool Houtskool is de traditionele manier van grillen die we allemaal kennen. De gloeiende houtskool straalt infrarode energie uit, dat het voedsel grilt -waarbij het nauwelijks uitdroogt. Alle sappen en oliën die ontsnappen uit het voedsel, druipen op de houtskool en verdampen in de vorm van rook waardoor het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. De houtskoolgrill van Napoleon zorgt door zijn verzengende hitte voor sappigere, lekkerdere steaks, hamburgers en andere vleeswaren. Voor kooktijden en tips: raadpleeg de tabel hieronder. Deze houtskoolgrillgrilltabel is bedoeld als richtlijn. Grilltijden worden beïnvloed door factoren als hoogte, buitentemperatuur, wind en de gewenste gaarheid. Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat het eten gaar is. Houtskoolgrilltabel NL Gerecht Grilltijd Nuttige tips 6-8 min.- Medium Wanneer u vlees koopt om te barbecueën, bestel dan gemarmerd vlees met fijne dooradering met vet. Dankzij het vet behoudt het vlees tijdens de bereiding zijn natuurlijke malsheid en blijft het vochtig en sappig. 6-8 min.- Medium Hamburgers bereiden op bestelling wordt makkelijker gemaakt door te variëren met de dikte van uw burgers. Om het vlees een exotische smaak te geven, kunt u hickoryhoutsnippers toevoegen aan de houtskool. 20-25 minuten. Het gewricht dat het dijbeen met het been van de ontvelde kant verbindt moet tot 3/4 worden ingesneden zodat het vlees platter op de barbecue komt te liggen. Zo kan het vlees sneller en gelijkmatiger garen. Om een bijzondere smaak aan uw eten toe te voegen, probeer dan eens mesquitehoutsnippers uit op de houtskool. 10-15 min. Snijd het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies dikkere karbonades voor malsere resultaten. Spare ribs Directe warmte gedurende 5 min. Indirecte warmte voor de afwerking 1,5-2 uur draai vaak Kies ribben die mager en vlezig zijn Grill tot het vlees gemakkelijk van het bot komt. Lamskoteletten Directe hitte 25-30 min. Snijd het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies dikkere koteletten voor malsere resultaten. Hotdogs Directe hitte 4-6 min. Kies voor grotere hotdogs. Snijd het vel in de lengte in voor het grillen. Biefstuk 2,5 cm dik Hamburger 1,25 cm dik Stukken kip Karbonades www.napoleon.com Directe/Indirecte hitte Directe hitte Directe hitte Directe warmte ca. 2 min. per zijde. Indirecte warmte voor de resterende 18-20 min. Directe hitte N415-0444W OCT 14.20 31 Grillinstructies De eerste keer aansteken: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken geeft deze een lichte geur af. Dat is normaal en is maar heel tijdelijk. Het gaat om het “inbranden” van verf en smeermiddelen binnenin die werden gebruikt tijdens de productie en dit zal zich niet herhalen. Laat de grill gewoon ongeveer 30 minuten branden met de ventilatieopeningen volledig open. Gebruik van de grill: Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te met gesloten deksel ongeveer 20 minuten te laten branden. De houtskool is klaar als er een dun laagje grijze as op ligt. Voedsel dat niet lang hoeft te worden gegrilld (vis, groenten) kan met de deksel open worden gegrild. Grillen met gesloten deksel zorgt voor hogere, gelijkmatiger verdeelde temperaturen die de benodigde grilltijd reduceren en het voedsel gelijkmatiger gaart. Bij het grillen van zeer mager vlees, zoals kipfilet of mager varkensvlees, kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen om plakken te verminderen. Het grillen van vlees met een hoog vetgehalte kan leiden tot oplaaiende vlammen. Trim het vet of te verlaag de temperatuur om dit tegen te gaan. Als vlammen versterkt optreden, verplaats het voedsel en verminder de hitte (sluit de ventilatieopening). Laat de deksel open. Algemeen geldt, dat u ongeveer 50 briketten nodig hebt voor het koken van 1 kg vlees. Wanneer meer dan 30 tot 40 minuten gegrild wordt, dienen er extra briketten aan het vuur te worden toegevoegd. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperaturen te bereiken. ! Toevoegen van houtskool tijdens het koken: Wees voorzichtig met het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en gebruik op een veilige afstand een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. Er zijn kleppen aan weerszijden van het grillrooster die toegang tot het houtskoolrooster verlenen. WAARSCHUWING! aanmaakvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig. Bedienen van de Ventilatieopeningen: Ventilatieopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de temperatuur reguleren door de schuif naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert de grill af te koelen of voor een vlam te doven. Open Ventilatie Openingen ! Sluiten Ventilatie Openingen Veiligheid na het grillen WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze veiligheidsmaatregelen nauwkeurig. • Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur te doven. • Laat de grill altijd volledig afkoelen voor met schoonmaken te beginnen. • Laat kolen en as in de grill nooit brandend achter. Zorg ervoor, dat kolen en as volledig zijn gedoofd alvorens deze te verwijderen. • Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as uit de grill te verwijderen. Vervoer ze in een niet-brandbare bak, blus met water. Laat het 24 u staan voor het bv. in een kliko te doen. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com NL 32 ! ! NL Onderhoud- en reinigingsinstructies Het is aanbevolen dat de asbak/vetpan wordt geleegd na elk gebruik. WAARSCHUWING! Zorg ervoor dat de grill afgekoeld is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor u onderhoud uitvoert. WAARSCHUWING! Draag altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het schoonmaken van uw grill. WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om (een deel van) de grill schoon te maken. WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, mag onderhoud alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete delen. Maak de grill schoon op een plaats waar reinigingsmiddelen niet schadelijk zijn voor terras, gazon, of patio. Gebruik geen ovenreiniger. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of andere onderdelen van de grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout zijn corrosief en kunnen snelle slijtage van onderdelen veroorzaken als deze niet regelmatig worden schoongemaakt. Roosters en warmhoudrooster: De roosters en het warmhoudrooster maakt u bij voorkeur schoon tijdens het voorverwarmen, met behulp van een zachte messing borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook staalwol gebruiken. Reiniging van de binnenkant van de grill: Verwijder de roosters. Gebruik een messing draadborstel om los materiaal van de kom en de binnenkant van de deksel te geven. Schraap de binnenkant van de kom met een plamuurmes of schraper, en gebruik een draadborstel om as te verwijderen. Veeg al het materiaal van binnen de grill in de uitneembare as/lekbak. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. WAARSCHUWING! Opgehoopt vet is een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik om vetopbouw tegen te gaan. As-/lekbak: As en vet gaan naar de as-/lekbak, hangend onder de grill, en hoopt zich daar op. Verwijder de bak voor het schoonmaken. Bekleed de pan nooit met aluminiumfolie, zand of andere stoffen, omdat dit de correcte opvang van vet verhindert. De pan kan uit worden geschraapt met een plamuurmes of schraper, en alle resten moeten in een niet-brandbare opvangbak geborsteld worden. Was de as-/lekbak met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. Reiniging van de buitenkant van de grill: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen onderdelen niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra voorzichtig te worden behandeld. Het email kan barsten als je er op slaat. Om het email te repareren kunt u evt. email-touchup gebruiken. De buitenkant van de barbecue met lauw zeepsop schoonmaken. Reinig de roestvrijstalen delen met een schoonmaakmiddel voor roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg altijd met de draad mee. Staalwol maakt krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt. Roestvrijstalen onderdelen verkleuren (ze worden goudkleurig of bruin) bij gebruik. Dat is normaal en beïnvloedt de werking van de grill niet. Gietijzeren roosters: De gietijzeren roosters van uw nieuwe grill bieden u superieure warmteopname en geleiding. Door uw roosters regelmatig in te vetten brengt u een beschermende coating aan, die heplt het rooster meer roestbestendig te maken en die de anti aanbak eigenschappen van het rooster verbetert. Bij ingebruikname: Was de roosters met de hand met een milde zeep en water om eventueel residu van het productie proces te verwijderen. (was nooit in een vaatwasser) spoel roosters grondig af met heet water en droog ze compleet af met een zachte doek. Dit is belangrijk zodat er geen vochtigheid in het gietijzer binnendringt. www.napoleon.com N415-0444W OCT 14.20 33 Invetten: gebruik een zachte doek, en verdeel een plantaardige olie over het gehele rooster oppervlak en zorg dat alle hoeken en groeven goed ingevet zijn. Gebruik geen gezouten vetten boter of margarine. Verwarm uw grill 15 minuten voor, plaats vervolgens de ingevette roosters in de grill. Draai de regelaars naar medium en sluit het deksel. Laat uw roosters gedurende een half uur verwarmen. Zet alle branders in de ´OFF´ positie en draai het gas bij de bron dicht. Lat de roosters afkoelen. Deze procedure dient u gedurende het seizoen een aantal malen te herhalen, alhoewel dit niet noodzakelijk is bij dagelijks gebruik. ( Volg onderstaande instructie bij dagelijks gebruik.) Dagelijks gebruik: Alvorens uw grill voor te verwarmen en te reinigen met een messing draadborstel, vet u de bovenzijde van het rooster in met plantaardige olie. Verwarm uw grill voor en borstel overtollig residu weg met en messing draadborstel. Oplossing van probleem Probleem Lage hitte/laag vuur. Overmatig oplaaiende vlammen/ongelijke hitte. Mogelijke oorzaken Oplossing NL Onjuiste voorverwarming. Laat houtskool branden totdat het bedekt is met een licht grijze as. (Meestal 20-25min). Niet genoeg luchtstroom. Open ventilatieopeningen. Weinig houtskool. Voeg meer houtskool toe. Grill grillgoed met de deksel dicht. De deksel wordt te vaak geopend. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kooktijden. Onjuiste voorverwarming. Verwarm de grill met gesloten deksel voor, 20 - 25 minuten en de verspreid de kolen gelijkmatig. Te veel vet en as opgebouwd in de as/lekbak. Maak de as/lekbak regelmatig schoon. Bekleed de pan niet met aluminiumfolie. Raadpleeg de reinigingsvoorschriften. Verf lijkt af te bladderen van Opeenhoping van Dit is geen defect. De finish van de deksel de binnenkant van de deksel vet op oppervlaktes is geëmailleerd en zal niet afbladderen. Het of kap. van de binnenkant. afbladderen wordt veroorzaakt door opgedroogd vet, dat na verloop van tijd afbladdert. Regelmatig schoonmaken voorkomt dit. Zie reinigingsvoorschriften. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com 34 Houtskoolgrillen, Samenvatting Aansteken van uw grill • Vóór de eerste keer grillen, raden we aan de grill 30 minuten te laten branden, met de ventilatieopeningen van de deksel en de basis volledig open. Dit zal alle smeermiddelen, die worden gebruikt in het productieproces, verbranden. • Open de ventilatieopening van de deksel en de basis volledig, iedere keer dat u uw grill aansteekt. • Zorg ervoor dat de aslade schoon en op zijn plaats is. • De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtverdeler in het midden. De luchtverdeler zorgt voor gelijkmatigere temperaturen en zal de brandsnelheid in het midden van de grill reduceren. • Gebruik ofwel de 67800 Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de luchtverdeler. Plaats de houtskool in een kegelvormige stapel in het midden van de grill (directe kookmethode) of in de optioneel verkrijgbare houtskoolmanden (indirecte methode). • Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het met licht grijze as is bedekt (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hittebestendige handvaten volgens de gekozen grillmethode. • Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Er kan een chemische smaak aan het eten zitten als niet het volledig verbrandt, voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg geen aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 8m van de grill tijdens gebruik. • Extra rookaroma kan verkregen worden door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in vele smaken. Vraag uw Napoleon-dealer. NL Koken met uw grill • Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze met gesloten deksel ongeveer 20 minuten te laten branden. De grill is klaar als de houtskool een dun laagje grijze as heeft. • Als vuistregel: reken voor gebruik van ongeveer 50 briketten voor het koken van 1 kg vlees. Wanneer langer dan 30 tot 40 minuten gegrilld wordt, dienen extra briketten te worden toegevoegd. Bij kou of wind moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperatuur te bereiken. • Wees voorzichtig met het toevoegen van houtskool. Vlammen kunnen oplaaien. Hou afstand en gebruik een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. • Ventilatieopeningen van de deksel zijn meestal open om lucht toe te laten. Zuurstof verhoogt de temperatuur van de houtskool. U kunt de grilltemperatuur reguleren door de schuif naar rechts of links te bewegen. • Laat het grillgoed koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur. Dit leidt en langere kooktijden. • Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te laten koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of om vlammen te doven. • Het grillrooster kan voor het voorverwarmen worden ingeolied om kleven tegen te gaan. • Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat het vlees gaar is. Schoonmaken van de grill • Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur te doven. • Laat de grill altijd volledig afkoelen alvorens de binnenkant aan te raken. • Laat kolen en as niet in de grill nooit brandend achter. Zorg ervoor, dat kolen en as volledig zijn gedoofd voor voor u deze verwijdert. • Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as uit de grill te verwijderen. Doe ze in een niet-brandbare (metalen) houder en doof ze volledig met water. Laat ze 24 open liggen, alvorens ze in de vuilnisbak te gooien. • Gebruik een messing borstel om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant van het deksel. • Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. • Geëmailleerde onderdelen moeten met extra zorg worden behandeld. De email finish is glasachtig, en kan door een stoot of klap afbreken. www.napoleon.com N415-0444W OCT 14.20 35 BEWAAR UW AANKOOPBEWIJS VOOR EVENTUELE GARANTIEAANVRAGEN: RESERVEONDERDELEN BESTELLEN BELANGRIJKE-INFORMATIE MODEL: AANKOOPDATUM: NL SERIENUMMER: (Vul in om later makkelijk terug te kunnen vinden) Voor reserveonderdelen kunt u contact opnemen met de Napoleon-dealer waar het product is gekocht. Bezoek de Napoleon Grills website voordat u met de dealer contact opneemt voor uitvoerige instructies m.b.t. schoonmaken, troubleshooten en onderhoud: www.napoleongrills.nl. Om een garantieaanvraag in te dienen vragen we om de volgende informatie: 1. Model- en serienummer van het apparaat. 2. Artikelnummer en -beschrijving. 3. Een beknopte probleembeschrijving (‘kapot’ is niet toereikend). 4. Aankoopbewijs (kopie van de rekening). In sommige gevallen kan Napoleon verzoeken de gereclameerde onderdelen terug te sturen voor inspectie, voordat reserveonderdelen geleverd worden. NB: Voor u contact met uw dealer opneemt, het volgende is niet onder garantie gedekt: N415-0444W OCT 14.20 • Verzendkosten, commissies, exportheffingen. • Arbeidstijd en -kosten van de reparatie. • Communicatiekosten t.b.v. de probleemdiagnose. • Verkleuring van roestvast staal. • Defecten veroorzaakt door gebrekkige reiniging en/of gebrekkig onderhoud, of door verkeerd gebruik van reinigingsmiddelen (ovenreiniger en agressieve chemicaliën). www.napoleon.com 85 WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om tijdens het uitpakken en monteren voor uw veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zetten. Hoewel we er alles aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen veroorzaken als ze tijdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld. Aan De Slag ! 1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn. 2. Vernietig het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid werkt. 3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging tijdens montage. 4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke verwijderd moet worden tijdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds tijdens het productie proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij staal in de borstelrichting op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton. 5. Volg alle instructies in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding. 6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te tillen. Als u vragen heeft over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern Standard Time ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise scharfe Kanten und Ecken, die zu Schnittverletzungen führen können, wenn sie während der Montage unsachgemäß gehandhabt werden. Erste Schritte ! 1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube öffnen und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle nötigen Teile vorhanden sind. 2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig montiert ist und zu Ihrer Zufriedenheit funktioniert. 3. Den Grill an der Stelle montieren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen. 4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plastik-Schutzfolie überzogen, die vor dem ersten Gebrauch des Grills entfernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits während des Produktionsprozesses entfernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu entfernen, wischen Sie einfach mit sanftem Druck in Richtung der Maserung des Materials. 5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge. 6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den montierten Wagen zu setzen. Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen, wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern Standard Time. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com 88 x4 x4 N570-0087 (1/4-20 X 7/8”) Z735-0006 ! N655-0129P 3/8”(10mm) For ease of installation start all screws before tightening completely. Completely tighten screws after bottom shelf and wheels have been attached. Pour faciliter l’installation, commencez à visser chaque vis avant de les serrer complètement. Completely tighten screws after bottom shelf and wheels have been attached. Voor installatiegemak start alle schroeven voor deze volledig in te schroeven. Schroef helemaal vast nadat de onderste plank en de wielen zijn bevestigd. Alle Schrauben zunächst nur lose anziehen und erst dann fest anziehen, wenn alle Teile richtig installiert sind. Nach Montage des unteren Regalbodens und der Räder alle Schrauben fest anziehen. Para facilitar la instalación, primero coloque todos los tornillos y luego ajústelos. Ajuste completamente los tornillos luego de colocar el estante inferior y las ruedas. För att underlätta installation, sätt dit alla skruvar innan du drar åt dom. Dra åt skruvarna när bottensektionen är på plats och hjulen är ditsatta. For at lette installation kan du først montere alle skruer, før de strammes helt. Stram skruerne når den nederste sektion er på plads, og hjulene er monteret. Front Avant Voorzijde Vorderseite Frente Främre Foran www.napoleon.com x4 Ensure the legs with the holes are attached to the rear of the grill as illustrated. Assurez-vous que les pattes trouées soient fixées à l'arrière du gril, comme illustré. Zorg ervoor dat de benen met de gaten aan de achterkant van de grill geïnstalleerd zijn, zoals afgebeeld. Sicherstellen, dass die Beine mit den Löchern wie abgebildet an der Rückseite des Grills angebracht sind. Asegure los orificios de las patas a la parte posterior de la parrilla, como lo indica la imagen. Se till att benen är monterade med hålen bakåt på grillen som visas på bild. Sørg for at benene med hullerne er fastgjort bagpå grillen som illustreret. N415-0444W OCT 14.20 89 ! Insert the bottom shelf into the holes in the legs ensuring the crossbars on either end of the shelf are to the bottom as illustrated. Insérez la tablette inférieure dans les trous des pattes en s’assurant que les barres transversales à chaque extrémité de la tablette soient orientées vers le bas, comme illustré. Steek de onderste plank in de gaten in de benen en maak zeker dat de dwarsbanken aan weerszijden van de plank aan de onderkant zijn, zoals afgebeeld. Den untersten Regalboden wie abgebildet in die Löcher an den Beinen einführen. Dabei sicherstellen, dass die Kreuzverstärkungen an den beiden Seiten des Regals wie abgebildet nach unten zeigen. Coloque el estante inferior en los orificios de las patas y asegure las barras transversales de ambos extremos del estante a la parte inferior, como lo indica la imagen. Sätt dit trådhyllan i hålen i benen enligt bild, se till att tapparna bottnar i hålen. Indsæt den nederste hylde i benenes huller, og sørg for at tværstængerne i begge ender peger nedad som vist på billedet. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com 90 x2 N450-0043 (8mm) ! www.napoleon.com x2 N450-0035 (M8) 1/2”(13mm) If necessary the axle cap can be tapped with a rubber mallet. Si nécessaire, le essieu peut être enfoncé avec un maillet en caoutchouc. Het asmoer kan indien nodig met een rubberen hamer worden ingeslagen. Falls erforderlich, kann die Achsemutter mit einem gummihammer nach unten geklopft werden. Si es necesario, el casquillo del eje se puede golpear con un mazo de caucho. Vid behov kan en gummiklubba användas försiktigt. En gummihammer kan eventuelt benyttes til at fastgøre akselmøtrikken N415-0444W OCT 14.20 91 ! ! Completely tighten screws, securing legs to base. Serrez complètement les vis pour fixer les pattes à la base. Schroef helemaal vast, bevestig de poten aan de basis. Alle Schrauben fest anziehen, um die Beine sicher am Grill zu befestigen. Ajuste completamente los tornillos para asegurar las patas a la base. Dra åt skruvarna för infästningen av benen mot grillbotten. Stram skruerne helt for at fastgøre benene på grillen. 3/8”(10mm) WARNING! Do not over tighten leg screws. ATTENTION! Ne pas trop serrer les vis jambe. WAARSCHUWING! Niet te vast schroeven been. WARNUNG! Nicht zu fest anziehen Bein befestigen. ADVERTENCIA! No apriete demasiado los tornillos de la pierna. VARNING! Dra inte åt skruvarna till benen för hårt. ADVARSEL! Stram ikke benskruerne for meget. N415-0444W OCT 14.20 www.napoleon.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100

NAPOLEON PRO22K-LEG-2 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding