1. RECEPTEN MET KOOK- EN BAKASSISTENT
In het menu Kook- en bakassistent zijn
de gerechten over verschillende catego-
rieën verdeeld:
• Ontdooien
• Koken/smelten
• Gevogelte/vlees/vis
• Quiche/stoofpotje/gratin
• Nagerecht
1.1 Ontdooien
Vis ontdooien
Plaats de vis op een omgekeerd bord,
en plaats het bord in een bakje zodat
het gesmolten water binnenkant van de
magnetron niet kan bevuilen.
Controleer de voeding regelmatig tij-
dens het ontdooien en draai hem meer-
maals om. Als de vis tot een blok bevro-
ren is, scheid de stukjes vis dan voorzich-
tig tijdens het ontdooien.
– Bereidingstijd in het apparaat: gewich-
tafhankelijk
– Plaathoogte: onderste plaat
Laat na het ontdooien het voedsel op
kamertemperatuur rusten, ongeveer
even lang als de ontdooiduur.
Gevogelte ontdooien
Plaats de voeding op een omgekeerd
bord, en plaats het bord in een bakje zo-
dat het gesmolten water binnenkant van
het apparaat niet kan bevuilen.
Controleer de voeding regelmatig tij-
dens het ontdooien en draai hem meer-
maals om. Bedek blootgestelde vethou-
dende onderdelen, zoals poten en vleu-
gels met aluminiumfolie.
– Bereidingstijd in het apparaat: gewich-
tafhankelijk
– Plaathoogte: onderste plaat
Laat na het ontdooien het voedsel op
kamertemperatuur rusten, ongeveer
even lang als de ontdooiduur.
Vlees ontdooien
Plaats het vlees op een omgekeerd
bord, en plaats het bord in een bakje zo-
dat het gesmolten water binnenkant van
het apparaat niet kan bevuilen.
Controleer de voeding regelmatig tij-
dens het ontdooien en draai hem meer-
maals om. Als het vlees tot een blok be-
vroren is, scheid de stukjes dan voorzich-
tig tijdens het ontdooien.
– Bereidingstijd in het apparaat: gewich-
tafhankelijk
– Plaathoogte: onderste plaat
Laat na het ontdooien het voedsel op
kamertemperatuur rusten, ongeveer
even lang als de ontdooiduur.
Brood ontdooien
Plaats het brood op een keukendoek op
een bord.
Draai het brood tijdens het ontdooien
regelmatig om.
– Bereidingstijd in het apparaat: gewich-
tafhankelijk
– Plaathoogte: onderste plaat
Laat na het ontdooien het voedsel op
kamertemperatuur rusten, ongeveer
even lang als de ontdooiduur.
1.2 Koken/smelten
Verse groenten
Doe de versneden groenten in een mag-
netronbestendige schotel en voeg ong.
50 ml water toe. Dek af (deksel of mag-
netronfolie).
Draai de groenten tijdens het ontdooien
regelmatig om.
– Bereidingstijd in het apparaat: gewich-
tafhankelijk
– Plaathoogte: onderste plaat
Tip: Als de groenten zeer knapperig zijn,
stel een lager gewicht in. Als de groen-
ten te zacht zijn, stel een hoger gewicht
in.
2
www.aeg.com