Als hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten:
• 1 ui, fijngesneden
• 1 theelepel margarine
• 1 teentje knoflook
• 1 pakje diepvriesspinazie (300 g)
• 100 g geraspte kaas
• 1 blikje tomaten, in stukjes gesneden
(400 g)
• 10 cannellonibuisjes (ongekookt)
• bouillonblokjes
• zout
• witte peper
• oregano
• paprika
• nootmuskaat
Methode:
Stoof de uien in de margarine in een
pan. Voeg de spinazie toe en roer
regelmatig om tot de spinazie
gereduceerd is. Laat 5 minuten stoven,
voeg 50 g geraspte kaas, witte peper,
bouillonblokjes, look en nootmuskaat toe.
Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten
koken. Vul de cannelloni met het
mengsel.
Voor de tomatenbasis, giet de inhoud
van het blik in een lange bakschaal, plet
de tomaten met een vork, kruid met zout,
witte peper, oregano en paprika.
Plaats de gevulde cannelloni op de
tomatenbasis en bestrooi met de rest
van de kaas.
• Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
• Roosterhoogte: 1
5.4 Gevulde champignons
Ingrediënten voor 3 personen:
• 6 grote champignons
• 1 eetlepel boter
• zout
• peper
• citroensap
• 1 kleine vleestomaat, in stukjes
gesneden, circa 150 g
• 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
• meerdere blaadjes basilicum,
fijngehakt
• 1 witte boterham, in stukjes verdeeld
• 75 g gorgonzola, in blokjes
• 3 eetlepels room
Methode:
Maak de champignons schoon. Draai de
steeltjes er af en snijd in kleine blokjes.
Kruid met zout en peper en besprenkel
met het citroensap.
Meng de gekruide champignonssteeltjes
met de tomaat, peterselie en basilicum,
brood, gorgonzola en room en kruid dan
af met zout en peper. Vul de hoedjes van
de champignons en plaats ze in een
beboterde ovenschaal.
• Bereidingstijd in het apparaat: 15
minuten
• Roosterhoogte: 1
5.5 Gevulde tomaten
Ingrediënten voor 2 personen:
• 4 grote tomaten, elk circa 300 g
• 1 kleine courgette, circa 80 g
• 60 g champignons
• 1 sjalot
• 2 eetlepels olie
• 100 g gekookte rijst
• 50 ml groentenbouillon
• 75 g mozzarella
• 1 eetlepel gehakte peterselie
• zout
• versgemalen zwarte peper
Methode:
Snijd de bovenkant van elke tomaat af.
Schep m.b.v. een theelepel het
vruchtvlees weg en laat een rand van
circa 1 cm. Hak het vruchtvlees fijn.
Reinig de courgette en snijd ze in
blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Schil de sjalotten en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan. Bak de
sjalotten aan. Voeg de courgette en
champignons toe en laat kort
meebakken. Voeg de rijst, gehakte
tomaat en bouillon toe en laat 5 minuten
sudderen. Snijd de mozarella in kleine
blokjes. Voeg de mozarella en peterselie
toe aan de rijst en kruid met zout en
peper. Vul de tomaten met de rijst en
plaats de bovenkanten terug op de
tomaten. Plaats de tomaten in een
beboterde ovenschaal.
6