- 12 -
4. Stel de gewenste stand in op de regelnop voor
de verwarmingsstanden 4. Zodra een ingestel-
de verwarmingsstand is bereikt, brandt het
groene indicatielampje “Ready” 5.
OPMERKING:
het groene indicatielampje “Ready” 5 brandt ook,
als de regelknop voor de verwarmingsniveaus 4
op „0“ staat. Zodra u de regelknop voor de verwar-
mingsniveaus 4 op de gewenste stand zet, dooft
het groene indicatielampje “Ready” 5 eerst en
licht dan weer op als de gewenste temperatuur is
bereikt.
OPMERKING:
het groene indicatielampje “Ready” 5 kan tussen-
tijds weer uitgaan. Dat betekent, dat de ingestelde
temperatuur niet meer werd bereikt en dat het ap-
paraat opnieuw opwarmt!
5. Open het deksel van het apparaat en leg de
levensmiddelen die u wilt roosteren/grillen op
de onderste kookplaat 7.
6. Sluit het deksel van het apparaat. Doordat de
bovenste kookplaat 7 draaibaar is gepositio-
neerd, ligt deze ook bij dikkere grillstukken altijd
parallel aan de onderste kookplaat 7. Zodoende
wordt een optimaal grilresultaat bereikt.
7. Controleer de bruining van het gegrilde tussen-
door. Hiertoe opent u het deksel van het appa-
raat.
OPMERKING:
begin met korte griltijden en voer deze op totdat
u de juiste duur heeft gevonden.
8. Indien u tevreden bent met de bruining, opent
u het deksel en haalt u het gegrilde eruit.
Let op:
gebruik geen puntige of scherpe voorwerpen om
het gegrilde eruit te halen. Deze kunnen de opper-
vlakken van de kookplaten 7 beschadigen!
9. Draai de regelknop voor de verwarmingsniveaus 4
op “0” en trek de stekker uit het stopcontact.
Let op:
altijd eerst de stekker uit het stopcontact halen, als
u het apparaat niet gebruikt. Het is niet voldoende
om de regelknop voor de verwarmingsniveaus 4
op “0” te zetten!
Tips en handigheidjes
• Om het vlees malser te maken en het grillen te
versnellen, kunt u het eerst marineren. Als basis
hiervoor zijn bijvoorbeeld geschikt: zure room,
rode wijn, azijn, karnemelk of vers sap van papaja
of ananas. Naar smaakt kunt u kruiden of specerijen
toevoegen. Voeg geen zout toe, aangezien dit
water aan het vlees onttrekt en het zodoende
taai maakt. Leg het vlees zo in de marinade dat
het geheel bedekt is en sluit het reservoir. Voor
het beste resultaat een nacht lang laten intrekken.
• De kookplaten 7 hebben een antiaanbaklaag
en zodoende is extra vet overbodig. Als u des-
ondanks vet wilt gebruiken, let u er dan op dat
“light” margarine en een aantal plantaardige oliën
niet geschikt zijn om mee te bakken. Hiertoe
behoren koud geperste olijfolie, distel-, lijnzaad-,
tarwekiem-, maiskiem-, sesam-, walnoot-, of hazel-
nootolie. Gebruik deze oliën alleen voor koude
gerechten. Om te bakken kunt u bijvoorbeeld
boter, spek, margarine of ghee (boterolie) ge-
bruiken.
• Als u er niet zeker van bent, dat het gegrilde ook
doorgebakken is, gebruikt u dan een gebruikelijke
vleesthermometer.
IB_KH1147_33073_LB2 09.06.2009 17:02 Uhr Seite 12