de functie in op deeg rijzen. Deeg Laten
Rijzen. Stel de benodigde tijd in.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Bedek het bord
niet met een kom of ander bord,
aangezien het ontdooien hierdoor langer
kan duren. Gebruik het eerste
roosterniveau vanaf de bodem.
11.2 SousVide-koken
Deze functie gebruikt lagere
bereidingstemperaturen dan normaal
koken. Ga zorgvuldig met het voedsel om
voor een betere voedselkwaliteit:
Advies voor voedselveiligheid:
• Gebruik van hoogwaardige
levensmiddelen.
• Gebruik altijd verse levensmiddelen.
• Bewaar de levensmiddelen onder de
juiste omstandigheden totdat u ze
gebruikt.
• Maak de levensmiddelen altijd schoon
voordat u ze gaat bereiden.
• Kijk voor goede en veilige resultaten
naar de waarden in de kooktabellen.
Controleer de kooktijd, temperatuur en
grootte van het voedsel.
• De levensmiddelen moeten niet
bewaard worden bij een temperatuur
onder 60 °C gedurende een langere
periode om veiligheidsproblemen te
voorkomen.
• Gebruik lage temperaturen alleen voor
levensmiddelen die rauw gegeten
kunnen worden en gedurende een
korte tijd.
• Sous-vide-gerechten smaken het beste
meteen nadat ze zijn bereid. Als u het
voedsel niet direct na de bereiding eet,
verlaag de temperatuur dan snel. Doe
het voedsel in een bakje met ijs en zet
het in de koelkast. U kunt het voedsel
2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
• Gebruik de functie Sous-vide koken
niet om restjes op te warmen.
• Voorkom contact tussen rauwe
levensmiddelen en gekookt voedsel als
u het eten bereidt en kookt.
• Gebruik niet dezelfde hulpmiddelen
voor verschillende dingen zonder ze
zorgvuldig af te wassen.
• Voorkom bij recepten met rauwe eieren
dat het eiwit of de eierdooier contact
maakt met het buitenste deel van de
eierschaal.
Adviezen en tips voor het vacuum
verpakken van voedsel:
• Benodigde uitrusting voor de functie
Sous-vide koken is een vacuumsealer
en vacuumzakken.
• Aanbevolen type vacuumsealer:
kamervacuumsealer. Alleen dit type
vacuumsealer kan vloeistoffen vacuum
verpakken.
• Gebruik de vacuum zakken op de
juiste manier voor de functie Sous-vide
koken.
• De vacuum zakken niet opnieuw
gebruiken.
• Doe de levensmiddelen in één laag van
de vacuum zak voor een gelijkmatig
kookresultaat.
• Zet voor een snellere en gelijkmatigere
bereiding van het eten de vacuum
graad zo hoog mogelijk in.
• Zorg er voor een veilige afsluiting van
de vacuum zak voor dat het
sluitgedeelte schoon is.
Algemene adviezen en tips voor de
functie SousVide-koken:
• Houd om de stoom de behouden de
deur van het apparaat gesloten als u
de functie Sous-vide koken gebruikt.
• Open de deur voorzichtig na de
bereiding want er heeft zich stoom in
het apparaat verzameld.
• U kunt olie en kruiden toevoegen naar
smaak. Olie voorkomt dat de
levensmiddelen vastplakken aan de
vacuum zak.
• Kruid het eten een beetje aan het begin
omdat er geen smaak verloren gaat
door damp.
• Om alcohol te verdampen uit vloeistof,
moet u de vloeistof eerst koken voor
het vacuüm verpakken.
• U kunt de rauwe knoflook vervangen
door knoflookpoeder.
• U kunt de olijfolie vervangen door een
neutrale olie.
• Zet voor een snellere en gelijkmatigere
bereiding van het eten de vacuum
graad zo hoog mogelijk in (99,9%).
• De bereidingstijden zijn aanbevelingen
en kunnen verschillen al naar gelang
uw voorkeur.
NEDERLANDS
35