• Gebruik altijd verse levensmiddelen.
• Bewaar de levensmiddelen onder de
juiste omstandigheden totdat u ze
gebruikt.
• Maak de levensmiddelen altijd
schoon voordat u ze gaat bereiden.
• Kijk voor goede en veilige resultaten
naar de waarden in de kooktabellen.
Controleer de kooktijd, temperatuur
en grootte van het voedsel.
• De levensmiddelen moeten niet
bewaard worden bij een temperatuur
onder 60 °C gedurende een langere
periode om veiligheidsproblemen te
voorkomen.
• Gebruik lage temperaturen alleen
voor levensmiddelen die rauw
gegeten kunnen worden en
gedurende een korte tijd.
• Sous-vide-gerechten smaken het
beste meteen nadat ze zijn bereid. Als
u het voedsel niet direct na de
bereiding eet, verlaag de
temperatuur dan snel. Doe het
voedsel in een bakje met ijs en zet het
in de koelkast. U kunt het voedsel 2
tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
• Gebruik de functie Sous-vide koken
niet om restjes op te warmen.
• Voorkom contact tussen rauwe
levensmiddelen en gekookt voedsel
als u het eten bereidt en kookt.
• Gebruik niet dezelfde hulpmiddelen
voor verschillende dingen zonder ze
zorgvuldig af te wassen.
• Voorkom bij recepten met rauwe
eieren dat het eiwit of de eierdooier
contact maakt met het buitenste deel
van de eierschaal.
Adviezen en tips voor het vacuum
verpakken van voedsel:
• Benodigde uitrusting voor de functie
Sous-vide koken is een vacuumsealer
en vacuumzakken.
• Aanbevolen type vacuumsealer:
kamervacuumsealer. Alleen dit type
vacuumsealer kan vloeistoffen vacuum
verpakken.
• Gebruik de vacuum zakken op de
juiste manier voor de functie Sous-
vide koken.
• De vacuum zakken niet opnieuw
gebruiken.
• Doe de levensmiddelen in één laag
van de vacuum zak voor een
gelijkmatig kookresultaat.
• Zet voor een snellere en
gelijkmatigere bereiding van het eten
de vacuum graad zo hoog mogelijk
in.
• Zorg er voor een veilige afsluiting van
de vacuum zak voor dat het
sluitgedeelte schoon is.
Algemene adviezen en tips voor de
functie SousVide koken:
• Houd om de stoom de behouden de
deur van het apparaat gesloten als u
de functie Sous-vide koken gebruikt.
• Open de deur voorzichtig na de
bereiding want er heeft zich stoom in
het apparaat verzameld.
• U kunt olie en kruiden toevoegen
naar smaak. Olie voorkomt dat de
levensmiddelen vastplakken aan de
vacuum zak.
• Kruid het eten een beetje aan het
begin omdat er geen smaak verloren
gaat door damp.
• Om alcohol te verdampen uit
vloeistof, moet u de vloeistof eerst
koken voor het vacuüm verpakken.
• U kunt de rauwe knoflook vervangen
door knoflookpoeder.
• U kunt de olijfolie vervangen door
een neutrale olie.
• Zet voor een snellere en
gelijkmatigere bereiding van het eten
de vacuum graad zo hoog mogelijk in
(99,9%).
• De bereidingstijden zijn
aanbevelingen en kunnen verschillen
al naar gelang uw voorkeur.
• De bereidingstijden in de
kooktabellen zijn voor gerechten voor
4 personen. Als de hoeveelheid
levensmiddelen hoger is, kan de
bereidingstijd langer zijn.
• Als de afmeting van het voedsel
anders is dan in de kooktabellen
staat, dan kan de bereidingstijd
anders zijn.
• Zet de vacuum zakken op het rooster
zonder overlap als er meer zakken
worden gebruikt.
11.4 SousVide koken: Vlees
• Kijk naar de tabellen om te kort
bereiden te voorkomen. Gebruik
geen vleesporties met een grotere
dikte dan in de getoonde tabellen.
NEDERLANDS
35