het gebruik van de hulpstukken
snijmes/ deeggereedschap
Het snijmes is het meest veelzijdige van
alle hulpstukken. De verwerkingstijd
bepaalt de verkregen structuur. Gebruik
de pulsknop voor een grovere structuur.
Gebruik het snijmes voor het bakken van
taarten en gebak, het hakken van rauw
en gekookt vlees, groenten, noten, paté,
dipsauzen, gepureerde soepen en verder
om biscuits en brood te verkruimelen.
Het kan ook worden gebruikt om
gegiste deegmengsels te maken indien
het deeggereedschap niet is bijgeleverd.
Gebruik het deeggereedschap voor
gegiste deegmengsels.
nuttige tips
snijmes
●
Snijd producten zoals vlees, brood en
groenten in blokjes van ongeveer 2 cm voor verwerking.
●
Biscuits moeten in stukken worden gebroken en in de
invoerkoker ingebracht terwijl de machine draait.
●
Bij het bereiden van gebak, gebruik vet dat direct uit de ijskast in
blokjes van 2 cm is gesneden.
●
Zorg ervoor de producten niet te fijn te bewerken.
deeg gereedschap
●
Plaats de droge ingrediënten in de kom en giet de vloeistof in de
invoerkoker terwijl de machine draait. Ga door totdat er zich een
elastische deegbal heeft gevormd. Dit duurt 60 - 90 seconden.
●
Kneed het opnieuw, alleen met de hand. Het wordt niet
aanbevolen om het herkneden in de kom uit te voeren aangezien
de keukenmachine daar instabiel van kan worden.
aangedreven dubbele garde
Gebruik voor de lichte mengsels en het kloppen van eieren
bijvoorbeeld alleen eiwitten, room, poedermelk en suiker voor
vetvrije biscuits. Zwaardere mengsels zoals vet en bloem
beschadigen de garde.
het gebruik van de garde
1 Bevestig de aandrijfas en de kom op het motorhuis.
2Druk iedere menger stevig in de
aandrijfkop .
3Breng de garde aan door deze
zorgvuldig te draaien totdat zij over de
aandrijfas valt.
4Voeg de ingrediënten toe.
5Breng het deksel aan - controleer of de
bovenkant van de aandrijfas zich in het
midden van het deksel bevindt.
6Zet het apparaat aan.
belangrijk
●
De garde is niet geschikt voor het
mengen van instant cakemix of boter en
suiker, aangezien hierdoor de garde beschadigd raakt. Gebruik
altijd het mes voor de bereiding van cakes en taarten.
handige tips
●
De beste resultaten worden verkregen wanneer de eieren op
kamertemperatuur zijn.
●
Controleer of de kom en de gardes schoon en vetvrij zijn voordat u
gaat kloppen.
blenderkap
Gebruik de blenderkap en het snijmes bij
het mengen van vloeistoffen. Hiermee
kunt u de capaciteit voor het verwerken
van vloeistoffen vergroten van 1 liter tot
1,5 liter, lekken voorkomen en de
hakprestaties van het mes vergroten.
1 Bevestig de aandrijfas en de kom aan het
motorhuis.
2 Plaats het snijmes.
3Voeg de te bewerken ingrediënten toe.
4 Plaats de kap over de bovenzijde van het
mes en controleer dat deze rust op de
rand aan de binnenkant van de kom .
Druk niet op de kap, houd deze
vast aan de centrale handgreep.
5Plaats het deksel en zet het apparaat aan.
schijven voor snijden/raspen
omkeerbare schijven voor
snijden/raspen - dik , dun
Gebruik de raspzijde voor kaas, wortels,
aardappels en producten met een
vergelijkbare structuur.
Gebruik de snijzijde voor kaas, wortels,
aardappels, kool, courgette, bieten en
uien.
schijf voor fijn hakken (Julienne)
Gebruik: aardappels snijden voor frieten
à la Julienne; stevige ingrediënten voor
salades, garneringen, stoofschotels en
roerbakgroenten (bv. wortels, koolraap,
courgette, komkommer).
raspschijf
Raspt Parmezaanse kaas en
aardappelen voor Duitse aardappelknoedels.
veiligheid
●
Verwijder het deksel nooit voordat de snijschijf
geheel tot stilstand is gekomen.
●
De snijschijven zijn scherp - u dient ze voorzichtig te
behandelen.
11