Whirlpool AKP 234/02 NA Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKP 234
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56291
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur*
*Belangrijk:
bij de klantenservice kunt u een
optionele set verkrijgen die bestaat uit een
glaspaneel voor de ovendeur met bijbehorende
montage-onderdelen. Deze set dient om de
temperatuur van de buitenkant van de ovendeur te
verlagen; aanbevolen als er kinderen in huis zijn.
Artikelnr. 4819 310 39186.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het selecteren van functies
2. Analoge klok
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
ANALOGE KLOK
Met de analoge klok kunt u:
1)De tijd van de dag weergeven. De dagtijd kan gewijzigd worden door op knop
(B)
te
drukken en deze naar links te draaien om de dagtijd in te stellen.
2) Het begin van de bereiding programmeren. De maximaal programmeerbare tijd van
het begin van de bereiding is 12 uur.
3) De bereidingsduur programmeren. Stel de bereidingstijd in (beschikbaar voor alle
functies) om de oven te starten voor een bepaalde tijdsduur. Aan het eind van de
ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. Het is mogelijk om een bereidingstijd te
programmeren van minimaal 5 minuten en maximaal 180 minuten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
2 roosters: Opvangbak:
DE OVEN INSCHAKELEN
a) HANDMATIGE BEREIDING
1) Draai knop
(B)
naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op toets
(A)
en draai hem naar
links
tot het driehoekje
(D)
naar het aangegeven uur op de klok gaat (kleine wijzer).
Bij de juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
Het ovenlampje gaat aan.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - ) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
b) HANDMATIGE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD
1) Draai knop
(B)
naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op de knop
(A)
en draai hem naar
links
totdat de driehoek
(bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - ) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
c) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD EN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop
(B)
naar links
(zonder te drukken) om in venster
(C)
de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op de knop
(A)
en draai hem naar
links
totdat de driehoek
(bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en
wordt de oven automatisch uitgeschakeld.
Om het geluidssignaal uit
te zetten draait u knop
(B)
naar links
(zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding.
d) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop
(B)
naar links
(zonder te drukken) om in venster
(C)
de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op knop
(A)
en draai hem naar
links
tot de driehoek de tijd van de klok aanwijst (uurwijzer).
Bij de juiste stand hoort u
een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
Het ovenlampje gaat aan.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en
wordt de oven automatisch uitgeschakeld.
Om het geluidssignaal uit
te zetten draait u knop
(B)
naar links
(zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
- Oven uit
0
Ovenlampje
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het bereiden van alle soorten gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om
een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken. Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen
(behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van een
bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Giet bij
het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om rookvorming
en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
TURBOGRILL
(GRILL + VENTILATOR)
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
BEREIDINGSTABEL
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Temperatuur
(°C)
Berei-
dingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees,
rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld
bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten,
vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Temperatuur
(°C)
Berei-
dingstijd
(min)
Toast X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 234/02 NA Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor