AKP 290 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56638
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje achter
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Analoge klok
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
ANALOGE KLOK
Met de analoge klok kunt u:
1) de dagtijd weergeven. De dagtijd kan gewijzigd worden door op knop (B) te drukken
en deze naar links te draaien om de dagtijd in te stellen.
2) Het begin van de bereiding programmeren. De maximaal programmeerbare tijd van het begin van de
bereiding is 12 uur.
De bereidingsduur programmeren. Stel de bereidingsduur in (beschikbaar voor alle functies) om de oven voor een
bepaalde tijdsduur te starten. Aan het eind van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. Het is mogelijk om een
bereidingstijd te programmeren van minimaal 5 minuten en maximaal 180 minuten.
a) HANDMATIGE BEREIDING
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op toets (A) en draai hem naar links tot het driehoekje (D) naar het aangegeven uur op de klok gaat (kleine wijzer). Bij de
juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Inschakeling van het ovenlampje.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Opvangbak: Rooster:
1
2
3
4
b) HANDMATIGE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
c) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD EN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal uit te
zetten draait u knop (B) naar links (zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding.
d) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op knop (A) en draai hem naar links tot de driehoek de tijd van de klok aanwijst (uurwijzer).
Bij de juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Inschakeling van het ovenlampje.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal uit te
zetten draait u knop (B) naar links (zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Inschakeling van het ovenlampje.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de
geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Draai de knoppen op stand “0”.
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie
Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
• Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht
in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor
een bruin korstje op het brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
TURBOHETELUCHT
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes, groente,
pizza, gevogelte).
THERMOVENTILATOR
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder
dat er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
• Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
• Gebruik deze functie de laatste 10/15 minuten van de bereidingstijd.