Whirlpool AKP 290/IX Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
AKP 290 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56638
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje achter
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Analoge klok
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
ANALOGE KLOK
Met de analoge klok kunt u:
1) de dagtijd weergeven. De dagtijd kan gewijzigd worden door op knop (B) te drukken
en deze naar links te draaien om de dagtijd in te stellen.
2) Het begin van de bereiding programmeren. De maximaal programmeerbare tijd van het begin van de
bereiding is 12 uur.
De bereidingsduur programmeren. Stel de bereidingsduur in (beschikbaar voor alle functies) om de oven voor een
bepaalde tijdsduur te starten. Aan het eind van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. Het is mogelijk om een
bereidingstijd te programmeren van minimaal 5 minuten en maximaal 180 minuten.
a) HANDMATIGE BEREIDING
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op toets (A) en draai hem naar links tot het driehoekje (D) naar het aangegeven uur op de klok gaat (kleine wijzer). Bij de
juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Inschakeling van het ovenlampje.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Opvangbak: Rooster:
1
2
3
4
b) HANDMATIGE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET
automatisch wordt uitgeschakeld in de handmatige modus.
c) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD EN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (bv. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal uit te
zetten draait u knop (B) naar links (zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding.
d) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op knop (A) en draai hem naar links tot de driehoek de tijd van de klok aanwijst (uurwijzer).
Bij de juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Inschakeling van het ovenlampje.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het eind van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal uit te
zetten draait u knop (B) naar links (zonder te drukken) om het symbool in het venster weer te geven.
Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor
handmatige bereiding
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de
geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand “0”.
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie
Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht
in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor
een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
TURBOHETELUCHT
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes, groente,
pizza, gevogelte).
THERMOVENTILATOR
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder
dat er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 minuten van de bereidingstijd.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voo rverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans (
2kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS(1 kg)
Goudbrasem, zeebaars,
tonijn, zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taa rt en
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voo rverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Hartige taarten,
vruchtentaarten met bv.
ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorve rw arme n
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 290/IX Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding