Whirlpool AKP 368/IX/06 Program Chart

Type
Program Chart
AKP 368/06
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56581
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. 6 programmeertoetsen
2. Knoppen om de kookplaat aan te zetten
3. Rood lampje thermostaat
4. Thermostaatknop
5. Knop voor de elektrische ontsteking
6. Knop voor het selecteren van functies
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Bakplaat voor
zoet gebak:
4
6
5
2
3
1
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
- Oven uit
0
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
BEREIDINGSTABEL
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)Goudbrasem, zeebaars,
tonijn, zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten, aardappels
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten, vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde aardappels,
cannelloni, pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHTEN Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te mp er at uu r
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Toast X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
Beschrijving van het display en de knoppen
1. Kookwekker met knop om geluidssignaal te selecteren
2. Knop voor het selecteren van de bereidingstijd
3. Knop voor het selecteren van het einde van de bereidingstijd
4. Knop voor het selecteren van de handmatige werking
5. Knop voor het instellen of wijzigen van gegevens
6. Knop voor het instellen of wijzigen van gegevens
Instelling van de timer en selectie van de handmatige modus
Na de installatie, of als de stroom uitgevallen is geweest, knipperen
-0:00
en
AUTO
.
Druk de knoppen
2
en
3
tegelijkertijd in terwijl u de timer met de knoppen
5
en
6
instelt.
Druk op knop
4
van de selectie handmatige werking om door te gaan met de
handmatige modus.
gaat branden.
Instelling van de kookwekker met geluidssignaal
Werkt onafhankelijk van de bereidingsfuncties van de oven.
Druk op toets
1
om
-0:00
weer te geven.
Druk op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd weer te geven.
Gedurende enkele seconden gaan
12:00
en branden nadat u de toetsen hebt
losgelaten.
Het geluidssignaal klinkt bij het aflopen van de bereidingstijd.
Druk op toets
1
om het geluidssignaal uit te zetten.
Programmeren van de bereidingstijd
Druk op toets
2
om
-0:00
weer te geven.
Druk op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd in te stellen.
Gedurende enkele seconden gaan
12:00
en
AUTO
+ branden nadat u de
toetsen hebt losgelaten.
Draai de thermostaatknop op de gewenste temperatuur; de oven treedt
onmiddellijk in werking.
Het geluidssignaal geeft aan dat de bereidingstijd afgelopen is en dat de oven is
uitgeschakeld.
Draai de selectieknop op
“0”
en druk op knop
4
om het geluidssignaal uit te
zetten.
Druk op knop
2
om de resterende bereidingstijd te controleren of te
wijzigen.
Druk op knop
3
om de resterende bereidingstijd weer te geven.
Programmeren van de duur en het tijdstip van het einde van de bereidingstijd
Druk op knop
2
om
-0:00
weer te geven.
Druk op knop
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd in te stellen.
Na enkele seconden gaan het uur van de dag en
AUTO
+ branden.
Druk op knop
3
en vervolgens op
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd in te
stellen. Het symbool gaat uit en verschijnt weer als de oven in de
automatische modus overgaat bij de start van de eerder geprogrammeerde
duur.
Draai de thermostaatknop op de gewenste temperatuur en de selectieknop
op de gewenste functie. Het geluidssignaal geeft aan dat de bereidingstijd
afgelopen is en dat de oven is uitgeschakeld.
Draai de selectieknop op
“0”
en druk op knop
4
om het geluidssignaal uit te
zetten.
Wijzigen van de dagtijd:
Druk op de toets voor handmatige werking; de punt in het midden van het
display gaat knipperen. Nu kunt u de tijd veranderen met de
“+”
en
“-”
toetsen.
Wijzigen van het alarmvolume:
Als u de oven in de handmatige modus hebt gezet en de dagtijd hebt ingesteld met de
“+”
en
“-”
toetsen,
stopt de punt in het midden van het display met knipperen; door op de
“-”
toets te drukken kunt u het
volume wijzigen.
Houd de
“-”
toets ingedrukt om het niveau van het geluidssignaal te beluisteren; het volume neemt af met
iedere volgende druk op de toets. Het volume volgt de cyclus Hoog - Gemiddeld - Laag.
AUTO gaat branden en blijft
branden om aan te geven dat
de oven in de automatische
modus staat. Knippert om het
einde van de bereidingstijd
aan te geven.
Wanneer het lampje van de
handmatige werking brandt,
betekent dit dat de oven in de
handmatige modus werkt.
Wanneer het lampje van de
kookwekker brandt,
betekent dit dat deze in
werking is.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Whirlpool AKP 368/IX/06 Program Chart

Type
Program Chart