Whirlpool AKP 368 IX de handleiding

Type
de handleiding
AKP 368
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56071
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur
*
Belangrijk:
bij de Klantenservice is als optional een kit
verkrijgbaar die bestaat uit een glasplaat voor de
ovendeur en bijbehorende montage-onderdelen. De kit
heeft als doel de temperatuur van de buitenzijde van de
ovendeur te verlagen en wordt geadviseerd in de
aanwezigheid van kinderen. Artikelnr.
4819 310 39186
.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. 6 toetsen programmeerapparaat
2. Thermostaatknop
3. Rood thermostaatlampje
4. Ontstekingstoets
5. Functiekeuzeknop
6. Knoppen kookplaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
- Oven uit
0
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven nadat
het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om een
meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van een
bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-, varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten, gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart, vruchtentaart, bv. met
ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
Beschrijving display en toetsen
1. Kookwekker met keuzetoets voor geluidssignaal
2. Keuzetoets bereidingstijd
3. Keuzetoets einde bereidingstijd
4. Keuzetoets handmatige werking
5. Toets om waarden in te stellen of te wijzigen
6. Toets om waarden in te stellen of te wijzigen
Instelling van de timer en keuze voor Handmatige Bediening
Na installatie of afwezigheid van stroom, knipperen beide cijfers -0:00 en
AUTO
.
Druk tegelijkertijd op de toetsen
2
en
3
en stel de timer in met toetsen
5
en
6
.
Druk op toets
4
van de selectie Handmatige werking om door te gaan met de
modaliteit Handmatige werking.
gaat branden.
Instelling van de Kookwekker met geluidssignaal
Werkt onafhankelijk van de bereidingsfuncties van de oven
Druk op toets
1
om het cijfer -0:00 weer te geven.
Druk op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd weer te geven.
Na het loslaten van de toetsen gaan 12:00 en enkele seconden branden.
Het geluidssignaal klinkt aan het einde van de bereidingstijd.
Druk op toets
1
om het geluidssignaal uit te schakelen.
Programmering van de bereidingstijd
Druk op toets om het cijfer -0:00 weer te geven.
Druk op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd in te stellen.
Na het loslaten van de toetsen gaan 12:00 en
AUTO
+ enkele seconden
branden.
Zet de oven aan door de thermostaatknop op de gewenste temperatuur te
zetten, de oven begint onmiddellijk te werken.
Het geluidssignaal geeft aan dat de bereidingstijd afgelopen is en dat de
oven uitgeschakeld is.
Zet de oven aan door de Keuzeknop op
“0”
te zetten, druk vervolgens op
toets
4
om het geluidssignaal uit te zetten.
Druk op toets
2
om de resterende bereidingstijd te controleren of te wijzigen.
Druk op toets
3
om de resterende bereidingstijd weer te geven.
Programmering van de bereidingstijd en het tijdstip van het einde van de
bereidingstijd
Druk op toets
2
om het cijfer -0:00 weer te geven.
Druk op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd in te stellen.
Gedurende enkele seconden na het loslaten van de toetsen gaan de werkelijke
tijd van de dag en
AUTO
+ branden.
Druk op toets
3
en vervolgens op toets
5
of
6
om de gewenste bereidingstijd
in te stellen. Het symbool gaat uit en verschijnt weer zodra de oven in
automatische functie aangaat bij het begin van de van te voren
geprogrammeerde tijdsduur.
Zet de oven aan door de thermostaatknop van de oven op de gewenste
temperatuur te zetten en kies de gewenste functie met de Keuzeknop. Het
geluidssignaal geeft aan dat de bereidingstijd afgelopen is en dat de oven
uitgeschakeld is.
Stel de oven in door de Keuzeknop op
“0”
te zetten, druk vervolgens op knop
4
om het geluidssignaal uit te zetten.
AUTO gaat branden en blijft
branden om aan te geven dat
de Automatische Werking
gekozen is. Knippert om het
einde van de bereidingstijd
te bevestigen.
Wanneer het lampje van de
handmatige werking brandt,
betekent dit dat de
Handmatige Werking
aanstaat.
Wanneer het lampje van de
kookwekker brandt,
betekent dit dat de
kookwekker aanstaat.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Whirlpool AKP 368 IX de handleiding

Type
de handleiding