Whirlpool AKP 234/01 IX Program Chart

Type
Program Chart
AKP 234
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56014
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur*
*
Belangrijk:
bij de Klantenservice is als optional een
kit verkrijgbaar die bestaat uit een glasplaat voor de
ovendeur en bijbehorende montage-onderdelen.
De kit heeft als doel de temperatuur van de
buitenzijde van de ovendeur te verlagen en wordt
geadviseerd in de aanwezigheid van kinderen.
Artikelnr. 4819 310 39186.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Analoge klok
3. Thermostaatknop
4. Rood thermostaatlampje
ANALOGE KLOK
Met de analoge klok kan:
1)De tijd van de dag worden weergegeven. De dagtijd kan gewijzigd worden door op
knop
(B)
te drukken en deze naar links te draaien om de dagtijd in te stellen.
2)Het begin van de bereidingstijd geprogrammeerd worden. Deze kan maximaal 12 uur
later geprogrammeerd worden.
3)Programmeren van de bereidingstijd. Stel de bereidingstijd in (beschikbaar voor alle
functies) om de oven te starten voor een bepaalde tijdsduur. Aan het einde van de
ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. Het is mogelijk om een bereidingstijd te
programmeren van minimaal 5 minuten en maximaal 180 minuten.
Eerste
Laatste
niveau
niveau
2 roosters: Opvangbak:
DE OVEN INSCHAKELEN
HANDMATIGE BEREIDING (zonder instelling van begintijd of bereidingstijd)
1. Draai de thermostaatknop (B) naar links (zonder hem in te drukken), totdat het symbool in het display (C) verschijnt.
2. Druk op de knop (A) en draai hem naar links tot de driehoek (D) de tijd van de klok aanwijst (uurwijzer). De knop geeft een
klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3. Draai de functiekeuzeknop op het gewenste symbool.
De ovenverlichting gaat branden.
4. Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5. Draai de knoppen (functiekeuze en thermostaat) op de stand OFF-0 of op
(afhankelijk van het model).
HANDMATIGE BEREIDING (met instelling van begintijd maar zonder bereidingstijd)
1. Draai de thermostaatknop (B) naar links (zonder hem in te drukken), totdat het symbool in het display (C) verschijnt.
2. Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (D) op de klok de begintijd van de bereiding aanwijst
(bv. zoals
in de afbeelding wordt aangegeven om 11.30)
. De knop geeft een klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3. Draai de functiekeuzeknop op het gewenste symbool.
De ovenverlichting gaat branden.
4. Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5. Draai de knoppen (functiekeuze en thermostaat) op de stand OFF-0 of op
(afhankelijk van het model).
GEPROGRAMMEERDE BEREIDING (met instelling van de begintijd en de bereidingstijd)
1. Draai de thermostaatknop (B) naar links (zonder hem in te drukken), totdat in het display (C)
de bereidingstijd (5 -180 min.) verschijnt.
2. Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (D) op de klok de begintijd van de bereiding aanwijst
(bv. zoals
in de afbeelding wordt aangegeven om 11.30)
. De knop geeft een klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3. Draai de functiekeuzeknop op het gewenste symbool.
De ovenverlichting gaat branden.
4. Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5. Aan het einde van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en de oven wordt automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal
uit te schakelen, draait u knop (B) naar links (zonder hem in te drukken) totdat het symbool in het display verschijnt.
6. Na afloop van de bereiding kan de ingestelde bereidingstijd worden verlengd door de bovenstaande aanwijzingen op te
volgen of door de procedure voor de handmatige bereiding te volgen.
GEPROGRAMMEERDE BEREIDING (met instelling van de bereidingstijd en zonder begintijd)
1. Draai de thermostaatknop (B) naar links (zonder hem in te drukken), totdat in het display (C)
de bereidingstijd (5 -180 min) verschijnt.
2. Druk op de knop (A) en draai hem naar links tot de driehoek (D) de tijd van de klok aanwijst (uurwijzer). De knop geeft een
klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3. Draai de functiekeuzeknop op het gewenste symbool.
De ovenverlichting gaat branden.
4. Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5. Aan het einde van de bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en de oven wordt automatisch uitgeschakeld. Om het geluidssignaal
uit te schakelen, draait u knop (B) naar links (zonder hem in te drukken) totdat het symbool in het display verschijnt.
6. Na afloop van de bereiding kan de ingestelde bereidingstijd worden verlengd door de bovenstaande aanwijzingen op te
volgen of door de procedure voor de handmatige bereiding te volgen.
Tabel Ovenfuncties
Functie Beschrijving Functie
- Oven uit
0
Ovenlampje
Inschakeling van het lampje in de oven
STATISCH
Voor bereiding van alle gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
wanneer het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt het tweede of derde niveau te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 niveaus.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om
een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken. Het is niet noodzakelijk om de oven voor te
verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen, saucijzen, het gratineren van groente en bruinen van brood.
Warm de oven 5 min. voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Giet bij het
braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspetters zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
TURBOGRILL
(GRILL + VENTILATOR)
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau om rookvorming
en vetspetters zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.
BEREIDINGSTABEL
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
VOEDSEL Functie Voorverwarmen
Niveau
vanaf
bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - plakken)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse
rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart,
vruchtentaart, bv.
met ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
VOEDSEL Functie Voorverwarmen
Niveau
vanaf
bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Saucijsjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (plakken) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiesen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonade
s
X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 234/01 IX Program Chart

Type
Program Chart