DÅTID OV6 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 610 01046
RUHUCZSKPLFIDKNOSEITPTESNLFR
DE
IE BEATGB
OV M01
Opmerking: temperaturen en bereidingstijden gelden voor ongeveer 4 porties.
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie Beschrijving functie
0 Oven uit -
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort gerecht op één steunhoogte. De oven voorverwarmen op de
gewenste temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde temperatuur is
bereikt. Aanbevolen wordt voor de bereiding de tweede of derde steunhoogte te gebruiken. Deze functie is ook
geschikt voor het bereiden van kant-en-klare diepvriesproducten; volg de aanwijzingen op de verpakking.
VENTILATOR
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet), pizza's op enkele of dubbele steunhoogte.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees
wordt aanbevolen een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om rookvorming en vetspatten
zoveel mogelijk te voorkomen. Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades). Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht
blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te
gieten. Dit is om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam het vlees tijdens de
bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Deze functie kan worden gebruikt om diepvriesproducten sneller op kamertemperatuur te brengen. Laat het
voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWARMEN
STEUNHOOGTE
(van onder)
TEMP
(°C)
TIJD
(min)
ACCESSOIRES
EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak X 2 160 - 180 35 - 55 rooster + taartvorm
Koekjes/taartjes X 3 170 - 180 15 - 40 bakplaat
Brood / Pizza / Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 opvangbak of bakplaat
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/ varkensvlees
X 2 190 - 200 90 - 110 opvangbak of rooster + ovenschaal
Kip/ konijn/eend X 2 190 - 200 65 - 85 opvangbak of rooster + ovenschaal
Kalkoen/gans X 2 190 - 200 140 - 180 opvangbak of rooster + ovenschaal
Vis uit de oven/in folie
(filet, heel)
X 2 180 - 200 50 - 60 opvangbak of rooster + ovenschaal
Lasagne/pasta uit de oven/
cannelloni/ovenschotels
X 2 190 - 200 45 - 55 rooster + ovenschaal
To a s t X 4 200 2 - 5 rooster
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
X 4 200 30 - 50
rooster+opvangbak met water op
de eerste steunhoogte, halverwege
omdraaien
Gevulde taarten (cheesecake,
strudel, appeltaart)
X 1 180 - 200 50 -60 opvangbak of rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 rooster + taartvorm
Gevulde groenten
(tomaten, paprika's,
courgettes, aubergines)
X 2 180 - 200 40 - 60 rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 en 3 180 - 190 45 - 55
rooster + ovenschaal
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Pizza's/focaccia's X 1 en 3 230 - 250 12 - 30
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Koekjes/taartjes - 1 en 3 170 - 180 20 - 40
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Geb. aardappelen - 3 200 45 - 55 opvangbak
Rosbief rosé - 3 200 30 - 40
rooster+opvangbak met water op
de eerste steunhoogte
1. Bedieningspaneel
1.1. Functieknop
1.2. Analoge klok
1.3. Thermostaatknop
1.4. Rood lampje thermostaat
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje achter
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
8. Ovendeur
ACCESSOIRES
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat aan.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur
bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de bereidingstijd op “0”.
ANALOGE KLOK
Met deze elektromechanische programmeerknop kunt u:
1) de dagtijd weergeven. De tijd kan worden ingesteld door de toets (B) in te drukken en hem naar links te draaien.
2) de begintijd voor de bereiding met een maximaal uitstel van 12 uur instellen (b.v. om 7.00 a.m. kan het begin van de bereidingstijd
NIET worden ingesteld op 8.00 p.m. omdat de bereiding dan om 8.00 a.m. zou beginnen.).
3) de bereidingsduur van een minimum van 5 minuten tot een maximum van 180 minuten instellen.
a) HANDMATIGE BEREIDING
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op toets (A) en draai hem naar links tot het driehoekje (D) naar het aangegeven uur op de klok gaat (kleine wijzer). Bij de juiste stand hoort
u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Het ovenlampje gaat branden.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET automatisch wordt
uitgeschakeld in de handmatige modus.
b) HANDMATIGE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) totdat in het venster verschijnt.
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (D) op de klok de begintijd van de bereiding aanwijst (b.v. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Op het einde van de bereidingstijd dient u de thermostaat- en selectieknoppen op OFF (0 - •) te zetten, omdat de oven NIET automatisch wordt
uitgeschakeld in de handmatige modus.
c) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEGINTIJD EN DE
BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op de knop (A) en draai hem naar links totdat de driehoek (D) op de klok de begintijd van de bereiding aanwijst (b.v. in de afbeelding: 11.30).
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
5) Het einde van de bereidingstijd wordt aangegeven met een geluidssignaal en de oven gaat automatisch uit. Om het geluidssignaal uit te schakelen, draait u
knop (B) naar links (zonder hem in te drukken) totdat het symbool in het display verschijnt.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor handmatige
bereiding.
d) GEPROGRAMMEERDE BEREIDING MET PROGRAMMERING VAN DE BEREIDINGSDUUR
1) Draai knop (B) naar links (zonder te drukken) om in venster (C) de bereidingsduur weer te geven (5 - 180 min.).
2) Druk op toets (A) en draai hem naar links tot het driehoekje (D) naar het aangegeven uur op de klok gaat (kleine wijzer). Bij de juiste stand hoort u een klik.
3) Draai de selectieknop op het gewenste symbool. Het ovenlampje gaat branden.
4) Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden.
5) Het einde van de bereidingstijd wordt aangegeven met een geluidssignaal en de oven gaat automatisch uit. Om het geluidssignaal uit te schakelen, draait u
knop (B) naar links (zonder hem in te drukken) totdat het symbool in het display verschijnt.
6) Als u de geprogrammeerde bereidingstijd op het eind wilt verlengen, volgt u de hierboven beschreven instructies voor handmatige
bereiding.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
1 Rooster: 1 Bakplaat: 1 Opvangbak: 2 katalytische
panelen: