Voordat u gaat frituren
Voordat u de Minifriteuse voor het eerst gebruikt, dienen de individuele onderdelen goed schoon en droog
gemaakt te zijn (zie de 'Schoonmaken' sectie).
Plaats de Minifriteuse horizontale.
gelijk en stabiel oppervlak.
Als de Minifriteuse geplaatst wordt onder een afzuigkap op het fornuis, controleer dan of het fornuis uitgeschakeld
is.
Trek het snoer helemaal uit het kabelcompartiment.
Verwijder de het deksel.
Verwijder de frituurmand.
Vouw de hendel uit en bevestig het voorzichtig op de frituurmand.
Vul de droge en lege Minifriteuse tot de bovenste markering in de schaal met olie (3 liter of 2,5kg vast vet),
vloeibaar of gesmolten vast vet (zie de “Vast frituurvet" en “Tips” secties).
Meng nooit verschillende soort vet of olie!
Doe de stekker in het stopcontact.
Het stroomsnoer mag niet in contact komen met de hete delen van de Minifriteuse.
Frituren
Schakel de minifriteuse in met de aan-/uitschakelaar.
Het groene indicatorlampje zal gaan branden.
Stel de thermostaat in op de vereiste temperatuur.
De juiste frituurtemperatuur wordt aangegeven op de
diepgevroren doos met eten of in tabel.
Het regellampje van de temperatuur gaat rood branden.
De olie is binnen 10 tot 15 minuten verwarmd tot de
vereiste temperatuur.
Als de Minifriteuse op temperatuur blijft, dan gaat het indicatielampje een aantal keren knipperen.
Het
indicatielampje blijft branden zolang het verwarmingselement aan het verhitten is.
Als het na enige tijd niet gaat
branden, dan heeft de olie of het vet de ingestelde temperatuur bereikt.
Frituur alleen de volgende lading als het indicatorlampje enige tijd niet gebrand heeft.
Bij het gebruik van olie of vloeibaar vet kan de mand in de minifriteuse blijven tijdens het verhitten.
De mand kan
ook in de minifriteuse blijven als het vet er om heen gestold is.
Verwijder de frituurmand uit de Minifriteuse en vul het met het product dat gefrituurd moet worden.
Overschrijd de in deze gebruiksaanwijzing gespecificeerde maximale vulcapaciteiten niet (zie de tabel).
Doe voorzichtig de frituurmand in de minifriteuse en doe de deksel op de schaal.
Haal enkele keren tijdens het frituren de frituurmand uit de olie of het vet en schud voorzichtig de inhoud daarvan.
Na het frituren
Haal na het frituren de deksel er af en zet de frituurmand vast aan de bovenzijde om de olie uit te laten lekken.
Til voorzichtig de frituurmand uit de schaal.
Schud, indien nodig, het teveel aan olie of vet eraf in de Minifriteuse.
Doe het gefrituurde eten in een schaal of zeef (met absorberend keukenpapier.)
Schakel de minifriteuse uit met de aan-/uitknop en zet de thermostaat op het laagste niveau (draai de thermostaat
tegen de klok in.)
Wanneer de Minifriteuse niet regelmatig gebruikt wordt.
Het wordt aanbevolen om de olie of het vloeibare vet na
het afkoelen in een houder te bewaren, bij voorkeur in de koelkast of een andere koele opbergruimte.
Filter de
olie of het vet door een fijne zeef in de houder om eetrestanten uit de olie of het vet te halen.
Haal de deksel er af,
verwijder de mand en de regel-/verwarmingselement er uit om minifriteuse leeg te maken.
Verwijder de schaal uit
de Minifriteuse en schenk de olie of het vet eruit (zie de sectie 'Schoonmaken').
Als de minifriteuse vast bakvet bevat, laat het vet dan stollen in de minifriteuse en berg het vet dan op in de
minifriteuse (zie de sectie "Frituren met vast vet").