KitchenAid 5KST4054EOB Recipe book

Type
Recipe book
RECEPTEN
MULTICOOKER
Meer receptinspiratie op kitchenaid.nl
FRANSE KIPSTOOFSCHOTEL
4 in grove stukken gesneden plakken spek
2 kippenworsten
1 el olijfolie
35 g gewone bloem
zoutvlokken en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 kg gemengde stukken kip
1 middelgrote, gehakte ui
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 jngehakte teentjes knoook
1 tl jngehakte tijm en 1 tl jngehakte rozemarijn
125 ml droge witte wijn
2 x 400 g blikjes afgespoelde en uitgelekte cannellini bonen
1
Verwarm de KitchenAid
®
Multicooker voor op de Sauteerstand.
Voeghet spek toe; bak dat tot het knapperig is en roer ondertussen
met de KitchenAid
®
Roertoren op lage snelheid. Haal het spek eruit
en zet het opzij. Voeg de worsten toe, bak ze 6 minuten tot ze mooi
bruin zijn, en roer met de KitchenAid
®
Roertoren op de stand met
tussenpozen van 2 minuten. Haal de worsten eruit, snijd ze in grove
stukken en zet ze opzij. Verwijder de Roertoren.
2
Meng de bloem met het zout en de zwarte peper. Haal de stukken
kip door de bloem. Giet de olijfolie in de Multicooker. Bak de kip
ingedeeltes bruin op de Schroeistand. Haal de kip eruit en zet
dezeopzij.
3 Verlaag de temperatuur tot de Sauteerstand. Voeg de ui, paprika,
knoook, tijm en rozemarijn toe. Bak 5 minuten of tot de ingrediënten
zacht zijn en roer met de Roertoren op lage snelheid. Roer de wijn
erdoor. Verwijder de Roertoren. Doe de worsten, de kip en het spek
weer in de Multicooker.
4 Dek af met het deksel en laat gedurende 20 minuten sudderen op de
Sudderstand. Schep de bonen erdoor. Dek af met het deksel en laat
nog 15 minuten of tot de kip zacht is sudderen.
Voor 4-6 porties
VERSE TOMATENKRUIDENSOEP
1 el olijfolie
1 gehakte ui
1 jngehakt teentje knoook
9 grofgesneden halfrijpe tomaten
750 ml groente- of kippenbouillon
3 el gemengde versgehakte basilicum-, marjolein-
enoreganoblaadjes *
1 tl hele venkelzaadjes of 2 tl gemalen venkel
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
100 g ongekookte kleine pasta zoals risoni of (Israëlische)
parelcouscous
80 g in stukjes gesneden mozzarellakaas
versnipperde verse basilicumblaadjes als garnering
1
Stel de KitchenAid
®
Multicooker in op de Soepstand. Verwarm de
olie op Soep/Stap 1. Voeg de ui en de knoook toe; sauteer deze
5minuten en roer met de KitchenAid
®
Roertoren op lage snelheid.
2 Druk op de knop voor Soep/Stap 2. Voeg de tomaten, bouillon,
basilicum, marjolein, oregano, venkelzaadjes, zout en peper toe;
brengaan de kook.
3 Druk op de knop voor Soep/Stap 3; dek af met het deksel en laat
25minuten koken. Roer op de stand met tussenpozen van 2 minuten.
Schakel de Multicooker uit, haal de kookpot eruit en plaats deze op
een hittebestendig oppervlak. Laat afkoelen.
4 Pureer de soep in gedeeltes tot deze de gewenste consistentie heeft
in een KitchenAid
®
foodprocessor of blender. Doe de soep terug in
de Multicooker; breng aan de kook op de Kook/Stoomstand. Voeg de
pasta toe, kook nog 7 minuten of totdat de pasta zacht is. Strooi de
kaas en versnipperde basilicumblaadjes over de soep als garnering.
* 1 el versgehakte kruiden kan desgewenst worden vervangen door
1tlgedroogde kruiden.
Voor 8 porties
Voor 4 porties
PADDENSTOELENRISOTTO
1 Breng de bouillon aan de kook in een grote steelpan.
Zethetvuurlaag, doe het deksel erop en houd warm.
2
Stel de KitchenAid
®
Multicooker in op de Risottostand. Voeg 2 el
olijfolie en boter toe; verwarm op Risotto/Stap 1 tot het mengsel
gaat schuimen. Voeg de ui en de peterselie toe; bak deze 30
seconden en roer ondertussen met de KitchenAid
®
Roertoren op
lage snelheid. Voeg de wijn toe, bak nog 5 minuten of totdat de
wijn verdampt. Stelde Roertoren in op de stand met tussenpozen
van 2minuten. Voegde paddenstoelen en het zout toe; bak deze
ongeveer 10 minuten of totdat de paddenstoelen goudbruin zijn.
Zetdepaddenstoelen opzij.
3 Verwarm de rest van de olijfolie in de Multicooker. Voeg de rijst toe;
bak deze 2 minuten of totdat de randjes van de rijst glazig worden en
roer ondertussen met de Roertoren op lage snelheid.
4 Druk op de knop voor Risotto/Stap 2. Voeg 120 ml warme bouillon
toe, kook totdat de bouillon is opgenomen. Blijf 120 ml bouillon
per keer toevoegen, koken en roeren (met de Roertoren op de lage
snelheid) na elke toevoeging van de bouillon totdat de bouillon is
opgenomen en op is. Voeg de paddenstoelen toe en roer totdat de
rijst romig is.
5 Zet de temperatuur uit; roer de room of de kokosmelk en de kaas
erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen.
1,5 liter groentebouillon
4 el olijfolie
40 g boter
1 jngesnipperde ui
3 el jngehakte verse
plattepeterselie
62 ml droge witte wijn
500 g grof gesneden
paddenstoelen
zoals champignons,
kastanjechampignons, shiitake
½ tl zoutvlokken
400 g Arborio rijst
125 ml room of kokosmelk
25 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen
zwartepeper
CURRY MET GARNALEN EN KOKOS
1 Verwarm de olie in de KitchenAid
®
Multicooker op de Sauteerstand.
Voeg de paddenstoelen toe; bak deze 5 minuten totdat ze lichtbruin
zijn en roer met de KitchenAid
®
Roertoren op lage snelheid.
Voegde wortels toe; bak 2 minuten. Voeg de paprika, ui en knoook
toe; bak 5 minuten. Roer de bloem, kerriepoeder, het zout, de peper
en de broccoli erdoor; bak 1 minuut.
2 Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor; kook 3 minuten of
totdat de groente bijna gaar is en de saus dikker begint te worden
onder voortdurend roeren met de Roertoren op lage snelheid.
VerwijderdeRoertoren; verlaag de temperatuur tot Kook/
Stoomstand. Roer de garnalen erdoor; dek af met het deksel en
laat nog 3 tot 5 minuten of totdat de garnalen gaar zijn koken.
Roerhetlimoensap erdoor.
Serveertip: Serveer met warme gekookte basmatirijst, gehakte pinda’s,
rozijnen, mangochutney en/of versgehakte koriander.
Voor 4 porties
1 el plantaardige olie
20 g in plakjes
gesnedenchampignons
2 in jne reepjes gesnedenwortels
½ in reepjes gesneden
rodepaprika
1 jngesnipperde ui
3 jngehakte teentjes knoook
1 el gewone bloem
2 tl – 1 el kerriepoeder
zout en versgemalen zwarte
peper naar smaak
een kleine, in roosjes
gesnedenbroccoli
250 ml kippenbouillon
125 ml kokosmelk
350 g rauw garnalenvlees
sap van ½ limoen
CHOCOLADEPUDDING
75 g basterdsuiker
3 el cacaopoeder
3 tl maizena
400 ml melk*
1 ei
½ tl vanille-extract
40 g jngehakte pure chocolade
slagroom en geraspte chocolade (optioneel)
1
Meng de suiker, cacao en maizena in de KitchenAid
®
Multicooker;
klop er melk door tot het een glad geheel vormt. Verwarm op Kook/
Stoomstand en roer voortdurend met de KitchenAid
®
Roertoren op
matige snelheid totdat het mengsel kookt; laat 1 minuut koken onder
voortdurend roeren.
2 Klop het ei in een kleine kom los met 120 ml warme melk.
Gietheteimengsel terug in de Multicooker met een constante dunne
straal en roer voortdurend met de Roertoren op gematigde snelheid.
Kook en roer 3 minuten of tot de pudding dik en romig is.
3 Zet de temperatuur uit; roer de vanille en chocolade erdoor,
roerlichttot de chocolade smelt. Schep de pudding met een lepel
in de serveerschaaltjes. Serveer meteen of dek de schaaltjes af
en zet ze in de koelkast tot serveren. Garneer met slagroom en
gerasptechocolade.
* Voor een vollere smaak: gebruik 300 ml melk en 100 ml room.
Mokkapudding: Voeg 1 tot 1 ½ tl oploskofekorrels toe aan het
suikermengsel in stap 1.
Voor 4-6 porties
®
/
TM
©2015 KitchenAid. Alle rechten voorbehouden. 08-15

Documenttranscriptie

MULTICOOKER RECEPTEN Meer receptinspiratie op kitchenaid.nl FRANSE KIPSTOOFSCHOTEL 4 in grove stukken gesneden plakken spek 2 kippenworsten 1 el olijfolie 35 g gewone bloem zoutvlokken en versgemalen zwarte peper naar smaak 1 kg gemengde stukken kip 1 middelgrote, gehakte ui 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes gesneden 2 fijngehakte teentjes knoflook 1 tl fijngehakte tijm en 1 tl fijngehakte rozemarijn 125 ml droge witte wijn 2 x 400 g blikjes afgespoelde en uitgelekte cannellini bonen 1 Verwarm de KitchenAid® Multicooker voor op de Sauteerstand. Voeg het spek toe; bak dat tot het knapperig is en roer ondertussen met de KitchenAid® Roertoren op lage snelheid. Haal het spek eruit en zet het opzij. Voeg de worsten toe, bak ze 6 minuten tot ze mooi bruin zijn, en roer met de KitchenAid® Roertoren op de stand met tussenpozen van 2 minuten. Haal de worsten eruit, snijd ze in grove stukken en zet ze opzij. Verwijder de Roertoren. 2 Meng de bloem met het zout en de zwarte peper. Haal de stukken kip door de bloem. Giet de olijfolie in de Multicooker. Bak de kip in gedeeltes bruin op de Schroeistand. Haal de kip eruit en zet deze opzij. 3 Verlaag de temperatuur tot de Sauteerstand. Voeg de ui, paprika, knoflook, tijm en rozemarijn toe. Bak 5 minuten of tot de ingrediënten zacht zijn en roer met de Roertoren op lage snelheid. Roer de wijn erdoor. Verwijder de Roertoren. Doe de worsten, de kip en het spek weer in de Multicooker. 4 Dek af met het deksel en laat gedurende 20 minuten sudderen op de Sudderstand. Schep de bonen erdoor. Dek af met het deksel en laat nog 15 minuten of tot de kip zacht is sudderen. Voor 4-6 porties VERSE TOMATENKRUIDENSOEP 1 el olijfolie 1 gehakte ui 1 fijngehakt teentje knoflook 9 grofgesneden halfrijpe tomaten 750 ml groente- of kippenbouillon 3 el gemengde versgehakte basilicum-, marjoleinen oreganoblaadjes * 1 tl hele venkelzaadjes of 2 tl gemalen venkel zout en versgemalen zwarte peper naar smaak 100 g ongekookte kleine pasta zoals risoni of (Israëlische) parelcouscous 80 g in stukjes gesneden mozzarellakaas versnipperde verse basilicumblaadjes als garnering 1 Stel de KitchenAid® Multicooker in op de Soepstand. Verwarm de olie op Soep/Stap 1. Voeg de ui en de knoflook toe; sauteer deze 5 minuten en roer met de KitchenAid® Roertoren op lage snelheid. 2 Druk op de knop voor Soep/Stap 2. Voeg de tomaten, bouillon, basilicum, marjolein, oregano, venkelzaadjes, zout en peper toe; breng aan de kook. 3 Druk op de knop voor Soep/Stap 3; dek af met het deksel en laat 25 minuten koken. Roer op de stand met tussenpozen van 2 minuten. Schakel de Multicooker uit, haal de kookpot eruit en plaats deze op een hittebestendig oppervlak. Laat afkoelen. 4 Pureer de soep in gedeeltes tot deze de gewenste consistentie heeft in een KitchenAid® foodprocessor of blender. Doe de soep terug in de Multicooker; breng aan de kook op de Kook/Stoomstand. Voeg de pasta toe, kook nog 7 minuten of totdat de pasta zacht is. Strooi de kaas en versnipperde basilicumblaadjes over de soep als garnering. * 1 el versgehakte kruiden kan desgewenst worden vervangen door 1 tl gedroogde kruiden. Voor 8 porties PADDENSTOELENRISOTTO 1,5 liter groentebouillon 4 el olijfolie 40 g boter 1 fijngesnipperde ui 3 el fijngehakte verse platte peterselie 62 ml droge witte wijn 500 g grof gesneden paddenstoelen zoals champignons, kastanjechampignons, shiitake ½ tl zoutvlokken 400 g Arborio rijst 125 ml room of kokosmelk 25 g geraspte Parmezaanse kaas zout en versgemalen zwarte peper 1 Breng de bouillon aan de kook in een grote steelpan. Zet het vuur laag, doe het deksel erop en houd warm. 2 Stel de KitchenAid® Multicooker in op de Risottostand. Voeg 2 el olijfolie en boter toe; verwarm op Risotto/Stap 1 tot het mengsel gaat schuimen. Voeg de ui en de peterselie toe; bak deze 30 seconden en roer ondertussen met de KitchenAid® Roertoren op lage snelheid. Voeg de wijn toe, bak nog 5 minuten of totdat de wijn verdampt. Stel de Roertoren in op de stand met tussenpozen van 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en het zout toe; bak deze ongeveer 10 minuten of totdat de paddenstoelen goudbruin zijn. Zet de paddenstoelen opzij. 3 Verwarm de rest van de olijfolie in de Multicooker. Voeg de rijst toe; bak deze 2 minuten of totdat de randjes van de rijst glazig worden en roer ondertussen met de Roertoren op lage snelheid. 4 Druk op de knop voor Risotto/Stap 2. Voeg 120 ml warme bouillon toe, kook totdat de bouillon is opgenomen. Blijf 120 ml bouillon per keer toevoegen, koken en roeren (met de Roertoren op de lage snelheid) na elke toevoeging van de bouillon totdat de bouillon is opgenomen en op is. Voeg de paddenstoelen toe en roer totdat de rijst romig is. 5 Zet de temperatuur uit; roer de room of de kokosmelk en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen. Voor 4 porties CURRY MET GARNALEN EN KOKOS 1 el plantaardige olie 20 g in plakjes gesneden champignons 2 in fijne reepjes gesneden wortels ½ in reepjes gesneden rode paprika 1 fijngesnipperde ui 3 fijngehakte teentjes knoflook 1 el gewone bloem 2 tl – 1 el kerriepoeder zout en versgemalen zwarte peper naar smaak een kleine, in roosjes gesneden broccoli 250 ml kippenbouillon 125 ml kokosmelk 350 g rauw garnalenvlees sap van ½ limoen 1 Verwarm de olie in de KitchenAid® Multicooker op de Sauteerstand. Voeg de paddenstoelen toe; bak deze 5 minuten totdat ze lichtbruin zijn en roer met de KitchenAid® Roertoren op lage snelheid. Voeg de wortels toe; bak 2 minuten. Voeg de paprika, ui en knoflook toe; bak 5 minuten. Roer de bloem, kerriepoeder, het zout, de peper en de broccoli erdoor; bak 1 minuut. 2 Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor; kook 3 minuten of totdat de groente bijna gaar is en de saus dikker begint te worden onder voortdurend roeren met de Roertoren op lage snelheid. Verwijder de Roertoren; verlaag de temperatuur tot Kook/ Stoomstand. Roer de garnalen erdoor; dek af met het deksel en laat nog 3 tot 5 minuten of totdat de garnalen gaar zijn koken. Roer het limoensap erdoor. Serveertip: Serveer met warme gekookte basmatirijst, gehakte pinda’s, rozijnen, mangochutney en/of versgehakte koriander. Voor 4 porties CHOCOLADEPUDDING 75 g basterdsuiker 3 el cacaopoeder 3 tl maizena 400 ml melk* 1 ei ½ tl vanille-extract 40 g fijngehakte pure chocolade slagroom en geraspte chocolade (optioneel) 1 Meng de suiker, cacao en maizena in de KitchenAid® Multicooker; klop er melk door tot het een glad geheel vormt. Verwarm op Kook/ Stoomstand en roer voortdurend met de KitchenAid® Roertoren op matige snelheid totdat het mengsel kookt; laat 1 minuut koken onder voortdurend roeren. 2 Klop het ei in een kleine kom los met 120 ml warme melk. Giet het eimengsel terug in de Multicooker met een constante dunne straal en roer voortdurend met de Roertoren op gematigde snelheid. Kook en roer 3 minuten of tot de pudding dik en romig is. 3 Zet de temperatuur uit; roer de vanille en chocolade erdoor, roer licht tot de chocolade smelt. Schep de pudding met een lepel in de serveerschaaltjes. Serveer meteen of dek de schaaltjes af en zet ze in de koelkast tot serveren. Garneer met slagroom en geraspte chocolade. * Voor een vollere smaak: gebruik 300 ml melk en 100 ml room. Mokkapudding: Voeg 1 tot 1 ½ tl oploskoffiekorrels toe aan het suikermengsel in stap 1. / ® TM ©2015 KitchenAid. Alle rechten voorbehouden. 08-15 Voor 4-6 porties
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6

KitchenAid 5KST4054EOB Recipe book

Type
Recipe book