21
Nederlands
NUTTIGE TIPS NUTTIGE TIPS
• Alsuhetvoedselinstukjesvanongeveer
dezelfde grootte snijdt, krijgt u een
gelijkmatig bakresultaat�
• Hetisnietnodigomdiepgevrorengroenten
te ontdooien alvorens u ze aan een soep
toevoegt om te koken, maar de kookduur
moet mogelijk verlengd worden� Bevroren
vlees moet ontdooid worden alvorens met
de Soepcyclus te beginnen om ervoor te
zorgen dat het gaargekookt wordt�
• Hetisbestomzuivelzoalsroom,melk
of kaas op het einde van het koken toe
te voegen om schiften te vermijden�
Risotto:
• Derijstvoorrisottomoetineenvetstof
gesauteerd worden vooraleer u de
vloeistoffen uit het recept toevoegt� Laat
de multicooker voorverwarmen tijdens
het Sauteren en voeg dan boter of olie toe
zoals in het recept staat aangegeven� Voeg
de hoeveelheid rijst toe zoals aangegeven
in het recept en roer af en toe gedurende
enkele minuten of tot de buitenste randjes
van de rijstkorrels glazig worden maar de
binnenkant nog steeds wit is� U kunt in deze
stap ook andere ingrediënten toevoegen
die gesauteerd moeten worden, zoals uien,
look of andere groenten�
• Alserinuwreceptwijnwordtgebruikt,
voeg die dan eerst toe voor de andere
vloeistoffen� Zo kan de rijst de smaak van
de wijn absorberen�
• Verwarmdevloeistoffenvooruwrisottoop
het fornuis of in de microgolfoven tot ze erg
heet zijn, meestal net onder het kookpunt�
• Voegdehetevloeistofper240mltoeaan
de rijst en blijf roeren tot nagenoeg alle
vloeistof geabsorbeerd werd, alvorens
meer vloeistof toe te voegen�
• Voegkaas,kruidenofanderedelicate
ingrediënten toe tijdens de laatste minuten
van het koken�
• Omoverkokentevermijdenendetextuur
van de risotto romig te houden, moet u
de kookpot uit de basis halen nadat u uw
recept hebt afgerond als u de risotto niet
meteen serveert�
Langzaam garen:
• Alsuuwfavorietereceptenindemulticooker
wil bereiden, moet u de hoeveelheden
kruiden en smaakmakers vergroten ter
compensatie voor de langere kooktijden�
• Gebruikgeendiepgevroren,rauwvlees
in de multicooker� Laat het vlees altijd
ontdooien alvorens u het langzaam gaart�
De grootte van de blokjes waarin u het
voedsel snijdt, kan een invloed hebben op
smaak en textuur� Om te zorgen voor een
uniform en egaal resultaat, moet u groenten
met een gelijkaardige densiteit, zoals
aardappelen, wortels en rapen in even grote
stukken snijden� Harde groenten moeten
meestal iets kleiner gesneden worden dan
eerder zachte�
• Alsuhetvleesingrotestukkensnijdt,zijn
langere kooktijden nodig en vermijdt u een
overgaar gerecht�
• Bepaaldeingrediëntenzijnnietgeschiktvoor
langdurige bereidingen� Pasta, zeevruchten,
melk, room of zure room moeten 2 uur voor
het serveren worden toegevoegd�
• Voeggarnituur,versekruidenensnelgarende
groenten toe tegen het einde van de kook-
cyclus� Zo kunt u erwtjes, maïs en vers
versneden pompoen tijdens de laatste
10 tot 20 minuten toevoegen�
Yoghurt:
• Yoghurtkangemaaktwordenvanvolle,
halfvolle of magere melk� Als u volle melk
gebruikt, krijgt u een dikkere yoghurt�
• Vooreenoptimaalresultaatmoetude
yoghurt in de koelkast zetten alvorens hem
af te gieten door een kaasdoek voor een
dikkere textuur�
• Eensuyoghurtgemaakthebt,kuntudie
gebruiken om nieuwe yoghurt te maken�
Doe dat slechts 2-3 keer en begin dan
opnieuw�
Manueel:
• Wanneerueengrotehoeveelheidwater
verwarmt om pasta of ander voedsel
te koken, moet u de Manuele modus
gebruiken op de hoogste temperatuur,
nl� 230 °C� Het scherm zal waarschijnlijk
"voorverwarmen" weergeven, ook nadat
het water volop kookt� Het toestel meet
immers de watertemperatuur�