10
C VOORVERWARMEN
7 Steek de stekker in het stopcontact.
8 Het stroomlampje blijft branden zolang het apparaat is aangesloten op het elektriciteitsnet.
9 Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat
de temperatuur in stand houdt.
10 Wacht tot het lampje uitgaat, voordat u gaat grillen.
C TOSTI'S tostiplaten
11 Met 4 boterhammen maakt u 4 tosti’s – het meest geschikt hiervoor is vers, middeldik
gesneden brood.
12 Snijd het brood zodanig dat de sneetjes aan alle kanten 0,5 cm over de platen uitsteken.
13 Besmeer elke boterham met een dun laagje boter/margarine.
, Gebruik geen halvarine – dit verbrandt op de grill.
14 Voor tosti’s dienen de sneetjes brood met de beboterde kant naar buiten te worden gelegd.
15 Leg op beide onderste grillplaten een snee brood met de beboterde kant naar beneden.
16 Druk het brood zachtjes met een houten lepel op de grillplaten.
17 Vul de uithollingen die zich in het brood hebben gevormd met de vulling.
18 Gebruik per tosti ongeveer een dessertlepel vulling. Als u te veel gebruikt, loopt de vulling
eruit.
19 Leg op elke belegde snee brood een andere snee brood met de beboterde kant naar boven.
20 Sluit het deksel, druk de handgrepen samen en zet deze met de vergrendeling vast.
21 Verwarm gedurende 2-4 minuten of tot het brood aan de buitenkant goudbruin is.
hartige vullingen
ontbijtspek, ham, salami, gekookte worst, champignon, kaas, ui, selderij, tomaat, broccoli
zoete vullingen
appel, ananas, rozijnen, frambozen, dadel, walnoot en honing, banaan
variaties
Gebruik deeg, pizzabrood of ciabatta; probeer ook eens knoflook- of kruidenboter
, Het apparaat is niet geschikt voor rauw vlees. Alle vullingen dienen veilig en geschikt te zijn
om te eten, voordat ze worden verwarmd.
C WAFELS wafelplaten
22 Bereid het beslag voor en laat het even rusten voor het klaarmaken.
23 Giet ongeveer 40 ml van het mengsel in elke kant van de onderste plaat.
24 Doe de grill weer dicht. Gebruik de vergrendeling niet.
25 Bak de wafels tot deze goudbruin zien (controleer dit na 3 minuten).
T = eetlepel (15ml) g = gram p = snue
t = theelepel (5ml) m = milliliter e = ei, medium (53-63g)
basisrecept wafels
125-250 g boter/margarine 2 e
350 m afgeroomde melk 190 g gewone bloem
2 T suiker 1 t bakpoeder
1 p zout 1 t vanille-extract
Laat de boter in een pan zachtjes smelten. Klop de eieren lichtjes in een kom. Giet er dan het
vanille-extract, de melk en de gesmolten boter bij. Meng de bloem, de suiker, de bakpoeder
en het zout in een grote kom. Voeg de vloeistoffen toe en roer lichtjes om alles een beetje te
vermengen. Roer zeker niet langer dan nodig. Voor 4 personen.