46
NL
fruit van verschillende vormen en afmetingen plaatsen. De
groenteladen zijn ontworpen met het doel de beste conservering
te garanderen. De regulatoren kunnen de vochtigheidsgraad van
de groentela verhogen (A) of verlagen (B).
A
B
TEMPERATUUR aanwijzer*: hiermee onderscheidt u het
koudste gedeelte van de koelkast.
1. Controleer of op de aanwijzer het woord OK verschijnt (zie
afbeelding).
2. Als er geen OK verschijnt, betekent het dat de temperatuur te
hoog is: zet de knop knop TEMPERATUURREGELING op een
hogere stand (kouder) en wacht circa 10 uur tot de
temperatuur stabiel is.
3. Controleer de aanwijzer nogmaals: indien nodig kunt u de
koelkast opnieuw regelen. Als u grote hoeveelheden etenswaren
in de koelkast heeft geplaatst, de deur herhaaldelijk heeft
geopend of open heeft gelaten, is het normaal dat de aanwijzer
geen OK aangeeft. Wacht minstens 10 uur voordat u de knop
knop TEMPERATUURREGELING op een hogere stand zet.
Hygiëne van de etenswaren
1. Na aankoop van de etenswaren verwijdert u de papieren/
kartonnen of andere verpakking , die bacteriën of vuil in de
koelkast kunnen introduceren.
2. Bescherm de etenswaren (vooral die niet lang houdbaar zijn
en die een sterke lucht verspreiden) op zodanige wijze dat ze
niet met elkaar in contact komen; zo vermijdt u de
mogelijkheid van besmetting onder elkaar door kiemen/
bacteriën zowel als het verspreiden van geuren in de koelkast
3. Zorg voor voldoende vrije luchtcirculatie om de etenswaren heen
4. Houd de binnenkant van de koelkast schoon maar vermijd
gebruik van bijtende of schuurmiddelen
5. Als de vervaldatum is afgelopen moeten de etenswaren uit de
koelkast worden verwijderd
6. Voor een correcte manier van conserveren moeten de minder
houdbare etenswaren (verse kazen, rauwe vis, vlees enz…)
op de koelste plaats worden gezet, namelijk bovenop de
groenteladen, waar de temperatuurindicator zich bevindt.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
• Gebruik voor het regelen van de temperatuur de knop
WERKING DIEPVRIESKAST (
zie Beschrijving
).
• Vries nooit etenswaar in die op het punt staat te ontdooien of
al is ontdooid; dergelijke etenswaar moet gelijk worden
gekookt en gegeten (binnen 24 uur).
• Verse etenswaren die moeten worden ingevroren mogen nooit
in contact raken met etenswaren die al bevroren zijn.
• Plaats nooit glazen flessen met vloeistof in de diepvrieskast,
vooral niet als er een dop op zit of als ze hermetisch zijn
afgesloten, ze zouden kunnen barsten.
• De maximum hoeveelheid die men dagelijks kan invriezen is
aangegeven op het typeplaatje links onderin de koelkast
(voorbeeld: Kg/24h 4).
• De bovenste lade is een ruimte waarin een aantal soorten
levensmiddelen (room(ijs) en alcoholische dranken bewaard
kunnen worden; de onderste lade (zie algemeen aangezicht)
is geschikt voor het normaal bewaren van ingevroren
etenswaren.Voor invriezen (als de vriezer reeds aan is), de
TVZ uitschakelen en de bovenste lade leegmaken, drukken
op de SUPER FREEZE-toets (snel invriezen) (de bijbehorende
LED gaat aan), de etenswaren in de lade doen en de lade
sluiten. Deze functie wordt ofwel na 24 uur automatisch
uitgeschakeld, ofwel wanneer de optimale temperatuur is
bereikt (LED uit).
Nu kunnen de etenswaren ook in de onderste lade worden
verplaatst (zodat de functies van de TVZ gebruikt kunnen
worden), of in het TVZ-vak gelaten worden: wanneer deze
functie niet ingeschakeld wordt, werkt deze lade als een
normaal conserveringsvak.
! Voor goed circuleren van de koude lucht in de freezer mogen
de ontluchtingsopeningen niet worden belemmerd door
etenswaren of dozen.
! Open de deur van de diepvrieskast niet tijdens het invriezen.
! Wanneer de stroom wegvalt of wanneer er een storing optreedt,
dient u de deur van de diepvrieskast niet te openen: de
levensmiddelen blijven op deze manier nog ongeveer 9 à 14 uur
goed bewaard.
TVZ-vak
De TVZ is een speciaal vak in de vriezer waarin u 5 verschillende
standen kunt selecteren en instellen, volgens uw behoeften en
het type etenswaren dat u erin bewaart. Op het
bedieningspaneel (knop WERKING VRIESKAST) kan gekozen
worden uit een temperatuur van 0°C, -6°C, -12°C e -18°C.
De TVZ is uitgerust met een zelfstandige bediening. Via het
bedieningspaneel kan de TVZ ook uitgeschakeld worden en kan
de ruimte als een normaal vriesvak gebruikt worden.
BELANGRIJK: de overgang van de ene temperatuur naar de
andere van de TVZ is niet direct. Er is een bepaalde
stabiliseringstijd nodig van de TVZ ruimte.
Onderhoud en verzorging
De elektrische stroom afsluiten
Tijdens schoonmaak of onderhoud moet u het apparaat afsluiten
van de elektrische stroom:
1. zet de knop WERKING DIEPVRIESKAST op ;
2. haal de stekker uit het stopcontact.
! Als u dit niet doet gaat het alarm af: dit alarm is geen storing.
Om een normale werking te herstellen, is het voldoende de knop
WERKING DIEPVRIESKAST weer op de gekozen stand te zetten.
Om het apparaat af te sluiten volgt u de punten 1 en 2.
Het apparaat reinigen
• De buitenkant, de binnenkant en de rubberen afdichtingen
kunnen worden schoongemaakt met een lauwe spons en
soda of een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik geen
oplosmiddelen, schuurmiddelen, chloor of ammonia.
• Het uitneembare toebehoren kan worden afgewassen met
warm water en schoonmaak- of afwasmiddelen. Spoel en
droog alles goed af.
• De achterkant van het apparaat vangt veel stof op. Na het
apparaat te hebben uitgezet en de stroom te hebben
afgesloten kunt u dit opzuigen met de lange buis van de
stofzuiger, op middelmatig vermogen.
• Tijdens het reinigen van de geleiders van de laden in het
vriesgedeelte kan het gebeuren dat het mechanisme dat de
laden automatisch sluit wordt gedeactiveerd. Om dit
mechanisme weer te activeren is het voldoend de lade wat
krachtiger te sluiten.