6
NL
TEMPERATUUR aanwijzer
*
: hiermee onderscheidt u het
koudste gedeelte van de koelkast.
1. Controleer of op de aanwijzer het woord OK verschijnt
(zie afbeelding).
2. Als er geen OK verschijnt, betekent het dat de
temperatuur te hoog is: zet de knop knop
TEMPERATUURREGELING op een hogere stand
(kouder) en wacht circa 10 uur tot de temperatuur
stabiel is.
3. Controleer de aanwijzer nogmaals: indien nodig kunt u
de koelkast opnieuw regelen. Als u grote
hoeveelheden etenswaren in de koelkast heeft
geplaatst, de deur herhaaldelijk heeft geopend of open
heeft gelaten, is het normaal dat de aanwijzer geen OK
aangeeft. Wacht minstens 10 uur voordat u de knop
knop TEMPERATUURREGELING op een hogere
stand zet.
Hygiëne van de etenswaren
1. Na aankoop van de etenswaren verwijdert u de
papieren/kartonnen of andere verpakking , die
bacteriën of vuil in de koelkast kunnen introduceren.
2. Bescherm de etenswaren (vooral die niet lang
houdbaar zijn en die een sterke lucht verspreiden) op
zodanige wijze dat ze niet met elkaar in contact
komen; zo vermijdt u de mogelijkheid van besmetting
onder elkaar door kiemen/bacteriën zowel als het
verspreiden van geuren in de koelkast
3. Zorg voor voldoende vrije luchtcirculatie om de
etenswaren heen
4. Houd de binnenkant van de koelkast schoon maar
vermijd gebruik van bijtende of schuurmiddelen
5. Als de vervaldatum is afgelopen moeten de
etenswaren uit de koelkast worden verwijderd
6. Voor een correcte manier van conserveren moeten de
minder houdbare etenswaren (verse kazen, rauwe vis,
vlees enz) op de koelste plaats worden gezet,
namelijk bovenop de groenteladen, waar de
temperatuurindicator zich bevindt.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
Gebruik voor het regelen van de temperatuur de knop
WERKING DIEPVRIESKAST (zie Beschrijving).
Vries nooit etenswaar in die op het punt staat te
ontdooien of al is ontdooid; dergelijke etenswaar moet
gelijk worden gekookt en gegeten (binnen 24 uur).
*
Alleen op enkele modellen aanwezig.
Verse etenswaren die moeten worden ingevroren
mogen nooit in contact raken met etenswaren die al
bevroren zijn.
Plaats nooit glazen flessen met vloeistof in de
diepvrieskast, vooral niet als er een dop op zit of als ze
hermetisch zijn afgesloten, ze zouden kunnen barsten.
De maximum hoeveelheid die men dagelijks kan
invriezen is aangegeven op het typeplaatje links
onderin de koelkast (voorbeeld: Kg/24h 4).
De bovenste lade is een ruimte waarin een aantal
soorten levensmiddelen (room(ijs) en alcoholische
dranken bewaard kunnen worden; de onderste lade
(zie algemeen aangezicht) is geschikt voor het
normaal bewaren van ingevroren etenswaren.
Voor invriezen (als de vriezer reeds aan is), de TVZ
uitschakelen en de bovenste lade leegmaken,
drukken op de SUPER FREEZE-toets (snel
invriezen) (de bijbehorende LED gaat aan), de
etenswaren in de lade doen en de lade sluiten.
Deze functie wordt ofwel na 24 uur automatisch
uitgeschakeld, ofwel wanneer de optimale
temperatuur is bereikt (LED uit).
Nu kunnen de etenswaren ook in de onderste lade
worden verplaatst (zodat de functies van de TVZ
gebruikt kunnen worden), of in het TVZ-vak gelaten
worden: wanneer deze functie niet ingeschakeld
wordt, werkt deze lade als een normaal
conserveringsvak.
! Voor goed circuleren van de koude lucht in de
freezer mogen de ontluchtingsopeningen niet worden
belemmerd door etenswaren of dozen.
! Open de deur van de diepvrieskast niet tijdens het
invriezen.
! Wanneer de stroom wegvalt of wanneer er een
storing optreedt, dient u de deur van de diepvrieskast
niet te openen: de levensmiddelen blijven op deze
manier nog ongeveer 9 à 14 uur goed bewaard.
TVZ-vak
De TVZ is een speciaal vak in de vriezer waarin u 5
verschillende standen kunt selecteren en instellen,
volgens uw behoeften en het type etenswaren dat u
erin bewaart. Op het bedieningspaneel (knop
WERKING VRIESKAST) kan gekozen worden uit een
temperatuur van 0°C, -6°C, -12°C e -18°C. De TVZ is
uitgerust met een zelfstandige bediening. Via het
bedieningspaneel kan de TVZ ook uitgeschakeld
worden en kan de ruimte als een normaal vriesvak
gebruikt worden.