16
Gebruik de contactgrill voor het bereiden van hamburgers, stukken vlees
zonder bot en dunne stukken vlees en groenten.
Gebruik de contactgrill, wanneer je in korte tijd iets wilt koken of wanneer
je op zoek bent naar een gezonde manier van grillen. Wanneer het op de
contactgrill wordt gekookt, is het voedsel snel gaar omdat u beide
kanten van het voedsel tegelijkertijd grilt. Door de ribben op de grillplat-
en in combinatie met de vettuit op de hoek van de plaat kan het vet van
het vlees druppelen en van de platen afvloeien.
Stel de contactgrill Temperatuur Control in op de gewenste instelling.
Probeer eerst een instelling in de "MAX". U kunt deze later naar uw
voorkeur lager aanpassen.
Te gebruiken als persgrill (sandwiches)
Bereid de sandwiches volgens voorschrift en leg ze op de onderste
kookplaat. Leg sandwiches altijd naar de achterkant van de onderste
kookplaat.
Sluit de bovenste kookplaat die een zwevend scharnier heeft dat is ont-
worpen om gelijkmatig op de sandwich te drukken. De bovenplaat moet
volledig worden neergelaten om sandwiches te bereiden.
Kook ongeveer 3 tot 6 minuten of tot ze goudbruin zijn, pas de tijd aan
uw eigen individuele smaak aan.
Als de sandwich gaar is, gebruikt u het handvat om het deksel te openen.
Verwijder de sandwich met behulp van een plastic spatel. Gebruik nooit
een metalen tang of een mes omdat deze de antiaanbaklaag van de
kookplaten kunnen beschadigen.
Gebruik de contactgrill als pressgrill om sandwiches, brood en quesadilla's te grillen.
De contactgrill is ontworpen met een uniek handvat en scharnier waarmee
het deksel zich kan aanpassen aan de dikte van het voedsel. Je kunt gemak-
kelijk alles grillen, van een dungesneden aardappel tot een dikke entrecote
met een egaal resultaat.
Wanneer u meer dan één voedsel in de contactgrill kookt, is het belangrijk dat
de dikte van het voedsel consistent is, zodat het deksel gelijkmatig op het
voedsel sluit.