l
38
3
De grillplaten zijn voorzien van een
duurzame anti-aanbaklaag van
hoge kwaliteit. Sommige
gemarineerde gerechten of
gerechten met een laagje erom-
heen kunnen aan de grillplaten bli-
jven plakken.
0 Maak het gerecht los met een hit-
tebestendige, kunststof spatel of
een houten lepel.
1
Gebruik nooit scherpe metalen
voorwerpen. Deze kunnen de anti-
aanbaklaag beschadigen.
Maken van tosti's
0 Zet de temperatuurknop op 'Sand-
wich
Press' en verwarm het appa-
raat voor tot
de groene lamp voor
gereed (Fig. 1/G) gaat branden.
0
Smeer de buitenkant van het brood
altijd
in met boter. Leg de vulling
van de tosti tussen de niet bebo-
terde kanten van het
brood.
0 Plaats de beboterde kant van het
brood op de grillplaat en leg ver-
volgens de aanbevolen hoeveel-
heid vulling op het brood.
0
Leg de bovenste snee brood op de
vulling
met de beboterde kant naar
boven gericht.
0 Sluit de bovenplaat voorzichtig
met behulp van de handgreep (Fig.
1/E).
3
Laat de tosti ongeveer 3 minuten
bakken,
afhankelijk van het brood
en de persoonlijke voorkeur. Uw
contactgrill/tosti-apparaat roostert
beide kanten van het brood tegeli-
jkertijd.
Tips voor de beste resultaten
Tips voor grillen
• Malse stukken vlees zoals ribeye
en lendebiefstuk zijn ideaal voor
grillen. Taaier vlees, zoals een
gewone biefstuk of biefstuk van de
schouder, worden malser door ze
een paar uur of een nacht te mari-
neren.
• Bak vlees niet te hard, anders
wordt het taai.
• Aanbevolen vlees:
– Rundvlees: lendebiefstuk, biefs-
tuk van de billen, ribeye, filet of
een T-bone steak
– Lamsvlees: een stuk van de
poot, filet, lendestuk of kotelet-
ten
– Varkensvlees: varkenshaas,
spareribs, een stuk van de poot
of filet
• U kunt ook stukjes vlees aan
spiesen grillen voor kebab.
•
Het grill-/tosti-apparaat kan
gemakkelijk
stukken vlees van
meer dan 2,5 cm dik grillen.
• Ideaal voor het bereiden van ver-
schillende vleesgerechten, zoals
rundvlees, vis en gevogelte. Wees
voorzichtig bij het grillen van vis en
gebruik hierbij een kunststof spa-
tel.
•
Door het schuin aflopende grillop-
pervlak
wordt het vet en het sap
naar de lekbak
afgevoerd voor
gezonde en vetarme bereiding.
• Zorg bij het snijden van vlees, kip,
groenten en/of vis voor spiesen dat
u
gelijkmatige stukken van gelijke
grootte
snijdt voor een gelijkmatige
bereiding.
• Besmet nooit voedingsmiddelen
met elkaar: Snijd geen rauwe
groenten en rauw vlees met het-
zelfde mes of op dezelfde snij-
plank.
Probeer verschillende snijplanken
te gebruiken voor vlees, groente en
vis. Snij bereid vlees niet op
dezelfde snijplank als waar u het
rauwe vlees op heeft gesneden,
tenzij de plank en het mes grondig
zijn gereinigd en in warm zeepsop
zijn afgewassen.
822 949 427_ECG8000_Elux.book Seite 38 Freitag, 23. Mai 2008 8:57 08