Electrolux ekc 63307 x Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

gebruiksaanwijzing
Fornuis
EKC63307
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
INHOUD
Veiligheidsinformatie 2
Beschrijving van het product 5
Voor het eerste gebruik 6
Kookplaat - Dagelijks gebruik 6
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
7
Kookplaat - Onderhoud en reiniging 8
Oven - Dagelijks gebruik 8
Oven - Klokfuncties 10
Oven - Extra functies 10
Oven - Handige aanwijzingen en tips 11
Oven - Onderhoud en reiniging 19
Problemen oplossen 22
Montage 22
Milieubescherming 23
Wijzigingen voorbehouden
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees deze handleiding aandachtig door
voordat u het apparaat installeert of ge-
bruikt:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid
van uw eigendommen
Voor bescherming van het milieu
Voor de correcte bediening en werking
van het apparaat.
Bewaar deze instructies altijd bij het appa-
raat, ook wanneer u het verplaatst of ver-
koopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor
schade veroorzaakt door een foutieve in-
stallatie of foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare
mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en door
mensen met beperkte lichamelijke, zin-
tuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien
zij onder toezicht staan of instructies heb-
ben gekregen over het veilig gebruiken
van het apparaat en indien zij de eventu-
ele gevaren begrijpen. Kinderen mogen
niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen. Gevaar voor verstik-
king of lichamelijk letsel.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van
het apparaat als de deur openstaat of als
het apparaat in gebruik is. Gevaar voor
letsel of ander permanent lichamelijk let-
sel.
Gebruik het kinderslot of de Key lock-
functie als het apparaat hiermee uitgerust
is. Dit voorkomt dat kinderen en dieren
het apparaat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
De specificaties van het apparaat mogen
niet worden veranderd. Risico op letsel
en beschadiging van het apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor
huishoudelijk gebruik. Gebruik het appa-
raat niet voor commerciële of industriële
doeleinden. Zo voorkomt u lichamelijk let-
sel of schade aan eigendommen.
Controleer het apparaat altijd tijdens ge-
bruik.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de
deur van het apparaat opent als deze
aan staat. Er kan hete stoom ontsnap-
pen. Gevaar voor brandwonden.
Gebruik dit apparaat niet als het contact
maakt met water. Bedien het apparaat
niet met natte handen.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
De kookplaat van het apparaat wordt
heet tijdens gebruik. Gevaar voor brand-
wonden. Leg geen metalen voorwerpen,
zoals bestek of deksels, op de kookplaat;
deze kunnen zeer heet worden.
De binnenkant van het apparaat wordt
heet tijdens gebruik. Gevaar voor brand-
wonden. Gebruik handschoenen wan-
2 electrolux
neer u toebehoren of pannen neerzet of
verwijdert.
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholi-
sche toevoegingen gebruikt, kan er een
licht ontvlambaar alcohol-luchtmengsel
ontstaan. Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten, en/of onstekingsproducten
(gemaakt van plastic of aluminium) in, bij
of op het apparaat. Er kan brand of een
explosie ontstaan.
Zet de kookzones op "uit" na ieder ge-
bruik.
Gebruik de kookzones niet met lege pan-
nen of zonder pannen erop
Laat de pannen niet droogkoken. Dit kan
schade veroorzaken aan de pannen en
het kookoppervlak.
Als er voorwerpen of pannen op de
kookplaat vallen, kan het oppervlak be-
schadigd raken.
Zet geen hete pannen naast het bedie-
ningspaneel, want de warmte kan het ap-
paraat beschadigen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of in-
stalleren van toebehoren om schade aan
het emaille van het apparaat te voorko-
men.
Pannen van gietijzer, aluminium of met
beschadigde bodems kunnen krassen
veroorzaken op de kookplaat als u ze
over het oppervlak schuift.
Verkleuring van het emaille heeft geen
ongewenst effect op de werking van het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het emaille
te voorkomen:
plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek het
niet met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het ap-
paraat;
haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Leg geen ontvlambaar materiaal in het
deel onder de oven. Bewaar daar alleen
hittebestendige accessoires (indien van
toepassing).
Dek de stoomuitgangen van de oven niet
af. Deze bevinden zich aan de achterzijde
van de bovenkant (indien van toepas-
sing).
Sluit de stroomtoevoer af als het opper-
vlak is gebarsten. Er bestaat risico op
elektrische schokken.
Leg geen warmtegeleidend materiaal
(bijv. dunne roosters of metalen platen
die de warmte geleiden) onder de pan-
nen. Door de warmtereflectie kan de
kookplaat beschadigen.
Onderhoud en reiniging
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Gevaar
voor brandwonden. De glazen panelen
kunnen breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeen-
hopingen van vetten of andere voedsel-
resten kunnen brand veroorzaken.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het op-
pervlaktemateriaal van de oven achteruit-
gaat.
Gebruik voor uw eigen veiligheid en de
veiligheid van uw eigendommen alleen
water en zeep om het apparaat te reini-
gen. Gebruik geen ontvlambare produc-
ten of bijtende producten.
Reinig het apparaat niet met stoomreini-
gers, hogedrukreinigers, scherpe voor-
werpen, schuurmiddelen, schuursponzen
en vlekverwijderaars.
Volg de aanwijzingen van de ovenfabri-
kant op als u een ovenspray gebruikt.
Spray niets op de verwarmingselementen
en de thermostaatsensor.
Reinig de glazen ovendeur niet met schu-
rende reinigingsmiddelen of een metalen
schraper. Het hittebestendige oppervlak
van de binnenruit kan hierdoor breken en
versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken, wor-
den ze zwak en kunnen ze breken. U
dient ze te vervangen. Neem contact op
met het servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar.
De lampjes die in dit apparaat worden
gebruikt, zijn speciale lampjes voor huis-
electrolux 3
houdelijke apparaten. Ze kunnen niet
worden gebruikt voor de gehele of ge-
deeltelijke verlichting van een woonruim-
te.
Vervang de lampjes indien nodig alleen
door nieuwe lampjes met hetzelfde ver-
mogen die specifiek bedoeld zijn voor
huishoudelijke apparaten.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact voordat u de ovenlamp ver-
vangt. Gevaar voor elektrische schokken.
Laat het apparaat afkoelen. Gevaar voor
brandwonden.
Montage
Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecen-
trum. Dit om lichamelijk letsel of structu-
rele schade te voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is bescha-
digd tijdens het transport. Sluit geen be-
schadigd apparaat aan. Neem indien no-
dig contact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal,
stickers en folie van het apparaat voordat
u het voor het eerst in gebruik neemt.
Verwijder niet het typeplaatje. Dit kan de
garantie ongeldig maken.
De wetten, voorschriften, richtlijnen en
normen die van kracht zijn in het land
waar het apparaat wordt gebruikt dienen
in acht genomen te worden (veiligheids-
voorschriften, recyclingvoorschriften, vei-
ligheidsvoorschriften met betrekking tot
elektra of gas, etc.).
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van
het apparaat. Het apparaat is zwaar. Ge-
bruik altijd veiligheidshandschoenen. Trek
het apparaat nooit aan de handgreep van
zijn plaats.
Zorg ervoor dat de stekker van het appa-
raat uit het stopcontact is getrokken tij-
dens de installatie (indien van toepas-
sing).
Houd de minimumafstanden naar andere
apparaten en units in acht.
Plaats het apparaat niet op een basis.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecen-
trum. Dit om lichamelijk letsel of structu-
rele schade te voorkomen.
Dit apparaat moet worden geaard.
Controleer of de elektrische gegevens op
het typeplaatje overeenkomen met de
stroomvoorziening in uw woning.
Informatie over het voltage vindt u op het
typeplaatje.
U dient te beschikken over de juiste
scheidingsvoorzieningen: stroomonder-
brekers, zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden verwij-
derd), aardlekschakelaars en contactge-
vers.
De elektrische installatie moet isolatie be-
vatten waardoor het apparaat volledig
van het lichtnet afgesloten kan worden.
De isolatie moet een contactopening
hebben met een minimale breedte van
3mm.
De schokbeschermingsonderdelen moe-
ten zo worden bevestigd dat zij niet kun-
nen worden verwijderd zonder gereed-
schap.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Houd kabels bij het aansluiten van elektri-
sche apparaten op stopcontacten uit de
buurt van de hete deur van het apparaat.
Gebruik geen meerwegstekkers, -aan-
sluitingen en verlengkabels. Er kan brand
ontstaan.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien
van toepassing) en kabel niet knakken of
beschadigd raken achter het apparaat.
Zorg ervoor dat de aansluiting op het net
toegankelijk is na de installatie.
Trek niet aan het netsnoer om het appa-
raat los te koppelen. Trek altijd aan de
stekker zelf (indien van toepassing).
Vervang of verander het netsnoer niet
zelf. Neem contact op met het service-
centrum.
Servicecentrum
Alleen een bevoegde servicemonteur
mag dit apparaat repareren. Neem con-
tact op met een erkend servicecentrum.
Gebruik alleen originele reserveonderde-
len.
Verwijdering van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorko-
men:
4 electrolux
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit
voorkomt dat kinderen of kleine huis-
dieren in het apparaat opgesloten ra-
ken. Er bestaat gevaar voor verstik-
king.
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
5
4
3
2
1
1 2 6
8
9
10
11
12
7
3 54
1 Bedieningspaneel
2 Stroomindicatielampje
3 Bedieningsknop voor ovenfuncties
4 Elektronische tijdschakelklok
5 Temperatuurregelknop
6 Weergave temperatuur
7 Knoppen voor de kookplaat
8 Grill
9 Ovenlampje
10 Ventilator en verwarmingselement
11 Onderwarmte
12 Rekstanden
Indeling kookplaat
170
mm
265
mm
145
mm
145
mm
120/210
mm
1 2 3
456
1 Enkele kookzone 1200 W
2 Stoomuitlaat oven
3 Ovale kookzone 2300 W
4 Enkele kookzone 1200 W
5 Restwarmte-indicatie
6 Tweekringskookzone 2200 W
Accessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Braadpan
Om te bakken en te braden of om vet op
te vangen.
Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een
bewaarlade.
electrolux 5
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen!
De oppervlakken zouden beschadigd
kunnen worden. Zie het hoofdstuk
"Onderhoud en reiniging".
De tijd instellen
De oven functioneert alleen als u de tijd
hebt ingesteld.
Wanneer u het apparaat op de netvoeding
aansluit of na een stroomstoring gaat het
symbool van de tijdfunctie automatisch
knipperen.
Gebruik de toets " + " of " - " om de huidige
tijd in te stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knippe-
ren en geeft de klok de ingestelde tijd van
de dag weer.
Om een ingestelde dagtijd te verande-
ren moet u niet tegelijk een automati-
sche functie (Bereidingsduur
of Ein-
de
) instellen.
Voorverwarmen
Stel
en de maximumtemperatuur in en
laat de oven 45 minuten leeg werken om
resten van de ovenruimte af te branden. De
accessoires kunnen heter worden dan bij
normaal gebruik. Tijdens deze periode kunt
u een bepaalde geur ruiken. Dit is normaal.
Zorg ervoor dat de kamer goed geventi-
leerd is.
KOOKPLAAT - DAGELIJKS GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Kookstanden
Bedienings-
knop
Functie
0
Uit-stand
1-9
Kookstanden
(1 = laagste kookstand; 9=
hoogste kookstand)
1. Draai de bedieningsknop in de gewen-
ste kookstand.
2. Zet de bedieningsknop op stand 0 om
het kookproces uit te schakelen.
Restwarmte-indicatie
De restwarmte-indicatie gaat branden wan-
neer een kookzone heet is.
Waarschuwing! Verbrandingsgevaar
door restwarmte!
Gebruik van de dubbele zone
Waarschuwing! Draai de
bedieningsknop met de dubbele zone
naar rechts om de dubbele zone aan te
zetten (draai het niet door naar de
stoppositie).
1. Draai de bedieningsknop naar rechts -
in stand '9'.
2. Draai de bedieningsknop langzaam naar
symbool
totdat u een klik hoort.
Op dit moment zijn de twee kookzones
aan.
3. Raadpleeg 'Kookstanden' om de nodi-
ge kookstanden in te stellen.
6 electrolux
Wanneer een kookzone werkt, maakt
hij gedurende korte tijd een zoemend
geluid. Dit is kenmerkend voor alle
glaskeramische kookzones en betekent
niet dat het apparaat niet correct werkt.
KOOKPLAAT - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Kookgerei
De bodem van het kookgerei moet
zo dik en vlak mogelijk zijn.
Kookgerei gemaakt van geëmailleerd
staal of met aluminium of kopperen
bodems, kunnen tot verkleuringen
leiden van de glazen keramische
kookplaat.
Energie besparen
Plaats, indien mogelijk, altijd een
deksel op het kookgerei.
Plaats het kookgerei altijd op de
kookzone voordat u deze inschakelt.
Schakel voor het einde van de berei-
dingstijd de kookzones uit, om ge-
bruik te maken van de restwarmte.
De bodems van de pannen en kook-
zones dienen dezelfde afmeting te
hebben.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
Tem-
pera-
tuurin-
stel-
ling
Gebruik om: Tijdstip Tips
1 Bereide gerechten warmhouden naar be-
hoefte
Afdekken
1-2 Hollandaise saus, smelten: boter, cho-
colade, gelatine
5-25
min
Tussendoor mengen
1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken
eieren
10-40
min
Met deksel bereiden
2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst
en gerechten op melkbasis Reeds be-
reide gerechten opwarmen
25-50
min
Voeg minstens tweemaal zoveel
vloeistof toe als rijst, melkgerechten
tijdens het bereiden tussendoor
roeren
3-4 Groenten stomen, vis smoren vlees 20-45
min
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5 Aardappelen stomen 20-60
min
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen
4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden
voedsel, stoofschotels en soepen
60-150
min
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7 Licht gebraden: kalfsoester, kalfs cor-
donbleu, koteletten, rissoles, worstjes,
lever, roux, eieren, pannenkoeken, do-
nuts
naar be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
7-8 Door-en-door gebraden, opgebakken
aardappelen, lendenbiefstukken, steaks
5-15
min
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees
(goulash, stoofvlees), frituren van patates frites
electrolux 7
KOOKPLAAT - ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Reinig het apparaat na elk gebruik.
Gebruik altijd kookgerei met een schone
bodem.
Krassen of donkere vlekken in de glas-
keramiek hebben geen invloed op de
werking van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. Verwijder direct:gesmolten plastic,
gesmolten folie en suikerhoudende
gerechten. Anders kan het vuil het
apparaat beschadigen. Gebruik een
speciale schraper voor de glazen
plaat. Plaats de schraper schuin op
de glazen plaat en verwijder resten
door het blad over het oppervlak te
schuiven.
Verwijder nadat het apparaat vol-
doende is afgekoeld:kalkvlekken,
waterkringen, vetvlekken, glimmende
metaalachtige verkleuringen. Gebruik
een speciaal schoonmaakmiddel voor
glaskeramiek of roestvrij staal.
2. Reinig het apparaat met een vochtige
doek en een beetje afwasmiddel.
3. Wrijf het apparaat ten slotte droog
met een schone doek.
OVEN - DAGELIJKS GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Oven in- en uitschakelen
1. Draai de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2. Zet de thermostaatknop op de gewen-
ste temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang
de oven in gebruik is.
Het temperatuurdisplay is aan zolang de
oventemperatuur toeneemt.
3. Voor het uitschakelen van de oven de
schakelaar Ovenfuncties en de tempe-
ratuurknop in de stand Uit draaien.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
Licht Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te ver-
lichten.
Hete-lucht met ringverwar-
mingselement
Voor het maximaal bakken op drie ovenniveaus tegelijker-
tijd. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in
dan bij boven-/onderwarmte. En om te roosteren.
8 electrolux
Ovenfunctie Toepassing
Pizzastand Voor het bakken op één niveau van gerechten die een in-
tensievere bruining en knapperigheid van de bodem nodig
hebben. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager
in dan bij boven-/onderwarmte.
Conventioneel Voor het bakken en braden op één ovenniveau.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en
het bewaren van voedsel
Ontdooien Voor het ontdooien van ingevroren voedsel.
Grill Voor het grillen van plat voedsel in het midden van het roos-
ter en voor het maken van toast.
Grill Groot Voor het grillen van plat voedsel in grotere hoeveelheden en
voor het maken van toast.
Hete-lucht grillen Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op
één niveau. Ook om te gratineren en te bruinen.
Ovenaccessoires plaatsen
Plaats de schuifaccessoires zo dat de dub-
bele zijranden zich achter in de oven bevin-
den en naar beneden wijzen. Druk de
schuifaccessoires tussen de geleidestangen
van een van de ovenniveaus.
De diepe braadpan en het ovenrooster
hebben dubbele randen aan de zijkant.
Deze randen en de vorm van de gelei-
destangen bieden kantelbeveiliging
voor de ovenaccessoires.
Rooster en braadslede samen plaatsen
Leg het ovenrooster op de diepe braadpan.
Duw de diepe braadpan in de geleidestan-
gen van een van de ovenniveaus.
electrolux 9
OVEN - KLOKFUNCTIES
Display
1 2 3
456
1 Functie-indicatielampjes
2 Tijdindicatie
3 Functie-indicatielampjes
4 Toets '+'
5 Keuzetoets
6 Toets '-'
Klokfunctie Toepassing
Tijdstip van de dag Toont de tijd. Met deze functie kunt u de tijd instellen, veranderen of
opvragen.
Kookwekker Voor het instellen van een afteltijd.
Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er een geluidssignaal.
Deze functie is niet van invloed op de werking van de oven.
Duur Om in te stellen hoelang de oven gebruikt moet worden.
Einde Hier stelt u de tijd in waarna u wilt dat de oven uitschakelt.
Bereidingsduur en Einde kunnen
gelijktijdig worden gebruikt, wanneer de
oven op een later tijdstip automatisch
wordt in- en uitgeschakeld. Stel in dit
geval eerst de Bereidingsduur
in en
daarna Einde
.
De klokfuncties uitschakelen
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets
tot het gewenste functielampje knippert.
2. Houd de " - " toets ingedrukt.
Na enkele seconden gaat de klokfunctie
uit.
OVEN - EXTRA FUNCTIES
Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de koel-
ventilator automatisch ingeschakeld om de
oppervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Als u het apparaat uitschakelt, blijft de
koelventilator werken tot de oven is afge-
koeld.
De beveiligde uitschakeling van de
oven
De oven wordt na enige tijd
uitgeschakeld
als u het apparaat niet uitschakelt.
als u de oventemperatuur niet verandert
Oventemperatuur Uitschakeltijd
30 - 120 °C 12,5 u.
120 - 200 °C 8,5 u.
200 - 250 °C 5,5 u.
250 - max. °C 3,0 u.
10 electrolux
Schakel na een automatische uitschakeling
de oven volledig uit. Vervolgens schakelt u
het apparaat opnieuw in.
Als u de klokfunctie op Bereidingsduur
of Einde, werkt de automatische uit-
schakeling niet.
OVEN - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
De temperaturen en baktijden in de ta-
bellen zijn slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de hoeveelheid van
de gebruikte ingrediënten.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de ta-
belwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om te profiteren van de
restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lage-
re temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten
langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Veran-
der in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is te licht van
kleur.
Onjuist ovenniveau. Plaats de cake op een lager ovenniveau.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te hoge oventemperatuur Stel de temperatuur lager in
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te korte baktijd. Baktijd verlengen.
Stel geen hogere temperaturen in voor
kortere baktijden
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te veel vocht in het deeg. Minder vocht gebruiken. Houd de mixtij-
den aan, met name als u mixers gebruikt
De cake is te droog. Te lage oventemperatuur Stel een hogere oventemperatuur in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De baktijd verkorten.
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Te hoge oventemperatuur en
te korte baktijd
De oventemperatuur lager instellen en de
baktijd verlengen
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Geen gelijkmatig mengsel. Het deeg gelijkmatig over de bakplaat ver-
delen.
De cake wordt niet
gaar binnen de aange-
geven baktijd.
Te lage temperatuur. Stel de oventemperatuur iets hoger in
electrolux 11
Bakken op één ovenniveau - Bakken in bakblikken
Soort gebak Oven-
functie
Niveau Temperatuur (°C) Tijd (u:min)
Tulband 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Zandgebak/koningstaart 1 140 - 160 1:10 - 1:30
Biscuitgebak 1 140 0:25 - 0:40
Biscuitgebak 1 160 0:25 - 0:40
Taartbodem van zandtaartdeeg
1)
3 170-180 0:10 - 0:25
Taartbodem van roerdeeg 3 150 - 170 0:20 - 0:25
Appeltaart 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
1 160 1:10 - 1:30
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
1 180 1:10 - 1:30
1) Oven voorverwarmen
Bakken op één ovenniveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten
Soort gebak Oven-
functie
Niveau Temperatuur (°C) Tijd (u:min)
Gistbroodje/krans 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Kerststol
1)
3 160 - 180 0:40 - 1:00
Brood (roggebrood) 1
- eerst
1)
230 0:25
- Vervolgens 160 - 180 0:30 - 1:00
Roomsoezen/tompoezen
1)
3 160 - 170 0:15 - 0:30
Opgerolde cake met jam
1)
3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kruimelgebak droog 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Boter-/suikerkoek
1)
3 190 - 210 0:15 - 0:30
Vruchtentaart (op gistdeeg/roer-
deeg)
2)
3 150 0:35 - 0:50
Vruchtentaart (op gistdeeg/roer-
deeg)
2)
3 170 0:35 - 0:50
Vruchtencake op slap deeg 3 160 - 170 0:40 - 1:20
Plaatkoek met kwetsbare garne-
ring (bijvoorbeeld kwark, room,
puddingvulling)
1)
3 160 - 180 0:40 - 1:20
Ongedesemd brood 1 200 - 200 0:08 - 0:15
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik de diepe braadpan
12 electrolux
Bakken op één ovenniveau - Koekjes
Soort gebak Oven-
functie
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Zandkoekjes 3 150 - 160 0:06 - 0:20
Spritsgebak 3 140 0:20 - 0:30
Spritsgebak
1)
3 160 0:20 - 0:30
Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 0:15 - 0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bitterkoekjes 3 100 - 120 0:30 - 0:60
Klein gerezen gebak 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Koekjes van bladerdeeg
1)
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Broodjes
1)
3 160 0:20 - 0:35
Broodjes
1)
3 180 0:20 - 0:35
Kleine cakejes (20 per bakblik)
1)
3 140 0:20 - 0:30
Kleine cakejes (20 per bakblik)
1)
3 170 0:20 - 0:30
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meer dan één niveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten
Soort gebak
2 niveaus 3 niveaus
Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Roomsoezen /Éclairs
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kruimeltaart 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meer dan één niveau - Koekjes/kleine cakejes/gebakjes/broodjes
Soort gebak
2 niveaus 3 niveaus
Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Zandkoekjes 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Spritsgebak 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Roerdeegkoekjes 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Koekjes met eiwit, me-
ringues
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bitterkoekjes 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Klein gerezen gebak 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Koekjes van bladerdeeg
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Broodjes 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Kleine cakejes (20 per
bakblik)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Oven voorverwarmen
electrolux 13
Baktabel voor hete lucht
Lees voor de juiste ovenfunctie de
ovenfunctielijst in het hoofdstuk 'Dage-
lijks gebruik'.
Soort gebak Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Pizza (dunne bodem)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (met veel garne-
ring)
1 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 45 - 60
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Kwarktaart, rond 1 140 - 160 60 - 90
Kwarktaart op plaat 1 140 - 160 50 - 60
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 70
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd brood
1)
1 250 - 270 10 - 20
Bladerdeegtaart
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (pizza-
achtig gerecht uit de
Elzas)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunc-
tie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd in uren : Mini-
maal
Pastaschotel 1 180-200 0:45-1:00
Lasagne 1 180-200 0:25-0:40
Groentegratin
1)
1 160-170 0:15-0:30
Stokbrood bedekt met smelt-
kaas
1)
1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels 1 180-200 0:40-0:60
Visschotels 1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente 1 160-170 0:30-1:00
1) Oven voorverwarmen
Kant-en-klaargerechten
Gerecht Oven-
functie
Rekstand Temperatuur °C TIJDSINSTELLING
Diepvriespizza 3 Zie de instructies van de
fabrikant
Zie de instructies van de
fabrikant
Friet
1)
3 200-220 Zie de instructies van de
fabrikant
14 electrolux
Gerecht Oven-
functie
Rekstand Temperatuur °C TIJDSINSTELLING
Baguettes 3 Zie de instructies van de
fabrikant
Zie de instructies van de
fabrikant
Vruchtentaart 3 Zie de instructies van de
fabrikant
Zie de instructies van de
fabrikant
1) Opmerking: Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te bra-
den (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een rooster
met boven een braadpan. (Indien aanwe-
zig)
Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sap-
piger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd (u:min)
Suddervlees 1 – 1.5 kg 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rosbief of ossehaas per cm dikte
- van binnen rood
1)
per cm dikte 1 190 - 200 0:05 - 0:06
- binnen roze (medium) per cm dikte 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- helemaal gaar per cm dikte 1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd (u:min)
Schouderstuk, nekstuk,
hamlap
1 – 1.5 kg 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Tussenribstuk, casselerrib 1 – 1.5 kg 1 170 - 180 1:00 - 1:30
Gehaktbrood 750 g - 1 kg 1 160 - 170 0:45 - 1:00
Varkensribstuk (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 1:30 - 2:00
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Geroosterd kalfsvlees 1 kg 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Kalfsbout 1,5 -2 kg 1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd (u:min)
Lamsbout, lamsgebraad 1 – 1.5 kg 1 150 - 170 1:15 - 2:00
electrolux 15
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd (u:min)
Lamsrug 1 – 1.5 kg 1 160 - 180 1:00 - 1:30
Wild
Soort vlees Hoeveelheid Oven-
functie
Rek-
stand
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Hazenrug, hazenbout
1)
tot 1 kg 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Reerug, hertenrug 1.5 – 2 kg 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Reebout, hertenbout 1.5 – 2 kg 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveel-
heid
Oven-
functie
Rek-
stand
Temperatuur
°C
Tijd (u:min)
Stukken vleugel 200 – 250 g
p.p.
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Kip, braadkip 1 – 1.5 kg 1 190 - 210 0:45 - 1:15
Eend 1.5 – 2 kg 1 180 - 200 1:15 - 1:45
Gans 3.5 – 5 kg 1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkoen 2.5 – 3.5 kg 1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkoen 4 – 6 kg 1 140 - 160 2:30 - 4:00
Vis (stoven)
Soort vlees Hoeveel-
heid
Oven-
functie
Rek-
stand
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Hele vissen 1 – 1.5 kg 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Grilleren
Gebruik de grilfunctie altijd met maxi-
male temperatuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 mi-
nuten voorverwarmen.
Bakplaat op inzetniveau plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op het eerste inzetniveau.
Alleen platte stukken vlees of vis gril-
len.
Lees voor de juiste ovenfunctie de
ovenfunctielijst in het hoofdstuk 'Dage-
lijks gebruik'.
Voedsel om te grillen Rekstand TIJDSINSTELLING
1e kant 2e kant
Burgers 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Varkenshaas 4 10 - 12 min. 6 - 10 min.
Worstjes 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6 - 7 min. 5 - 6 min.
16 electrolux
Voedsel om te grillen Rekstand TIJDSINSTELLING
1e kant 2e kant
Runderfilet, rosbief (ca.
1 kg)
3 10 - 12 min. 10 - 12 min.
Geroosterd brood
1)
3 4 - 6 min. 3 - 5 min.
Sandwiches 3 6 - 8 min. -------
1) Niet voorverwarmen
Ontdooien
Haal de etenswaren uit de verpakking en
leg deze op een plaat op het rooster.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
aanzienlijk worden verlengd.
Zet het rooster op het eerste inzetniveau
vanaf de bodem.
Lees voor de juiste ovenfunctie de
ovenfunctielijst in het hoofdstuk 'Dage-
lijks gebruik'.
Schotel Ontdooitijd in min. Nadooitijd in min. Opmerking
Kip 1,000 g 100-140 20-30 Kip op een omge-
draaid schoteltje in een
groot bord leggen, hal-
verwege de tijd om-
draaien
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien
Forel, 150g 25-35 10-15 -------
Aardbeien, 300g 30-40 10-20 -------
Boter, 250g 30-40 10-15 -------
Room, 2 x 200g 80-100 10-15 Room kan ook met
nog licht bevroren
deeltjes goed worden
geklopt
Taart, 1400g 60 60 -------
Drogen
Dek de roosters met bakpapier af
Lees voor de juiste ovenfunctie de
ovenfunctielijst in het hoofdstuk 'Dage-
lijks gebruik'.
Groenten
Gerecht Temperatuur
in °C
Rekstand Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 nivo's
Bonen 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Paprika (reepjes) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Paddenstoelen 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Zuurkool 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
electrolux 17
Fruit
Gerecht Temperatuur
in °C
Rekstand Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 nivo's
Pruimen 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Peren 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Inmaken
Gebruik uitsluitend normale wekglazen
van dezelfde afmeting.
Gebruik geen wekglazen met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste inzetniveau vanaf de
bodem.
Gebruik de bakplaat. U kunt max. zes 1
liter wekglazen plaatsen.
Vul alle wekglazen tot hetzelfde niveau en
sluit deze correct.
Plaats de wekglazen los van elkaar op
het rooster.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen
begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten
bij 1 liter glazen) de oven uitschakelen of
de temperatuur verlagen tot 100°C (zie
tabel).
Lees voor de juiste ovenfunctie de
ovenfunctielijst in het hoofdstuk 'Dage-
lijks gebruik'.
Bessen
In te maken eetwaar Temperatuur in
°C
Tijd in min. tot
aan sudderen
Doorkoken bij 100
°C in min.
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 ---
Onrijpe kruisbessen 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Steenvruchten
In te maken eetwaar Temperatuur in
°C
Tijd in min. tot
aan sudderen
Doorkoken bij
100 °C in min.
Peren, kweeperen, pruimen 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eetwaar Temperatuur in
°C
Tijd in min. tot
aan sudderen
Doorkoken bij
100 °C in min.
Wortelen
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 ---
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
18 electrolux
OVEN - ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Verontreinigingen laten zich dan
het makkelijkst verwijderen en kunnen
dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een specia-
le ovenreiniger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel en
laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoon gemaakt met een
agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onher-
stelbaar worden beschadigd!
Inschuifrails
Verwijderen van de geleiderails
1. Trek de rails bij de voorkant uit de zij-
wand.
2. Trek de rails bij de achterkant uit de zij-
wand en verwijder deze.
Installeren van de inschuifrails
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De afgeronde uiteinden van de in-
schuifrails moeten naar voren wijzen!
Plafond van de oven
Het verwarmingselement kan worden neer-
geklapt om het plafond van de oven ge-
makkelijker te reinigen.
Waarschuwing! Schakel de oven uit
voor het neerklappen van het
verwarmingselement. Zorg ervoor dat
het apparaat is afgekoeld.
Gevaar voor brandwonden!
Neerklappen van het verwarmingselement
1. Inschuifrails verwijderen.
2. Houd het verwarmingselement aan de
voorzijde met beide handen vast.
3. Trek het naar voren tegen de drukveer
aan langs de steun aan beide zijden.
4. Het verwarmingselement klapt omlaag.
Het plafond in de oven kan nu worden
schoongemaakt.
electrolux 19
Verwarmingselement installeren
1. Installeer het verwarmingselement in
omgekeerde volgorde.
Belangrijk! Installeer het
verwarmingselement naar behoren aan
beide zijden, boven de steun aan de
binnenwand van de oven.
2. Plaats de inschuifrails terug.
Ovendeur en glasplaten
Verwijder de ovendeur om deze te verwijde-
ren.
Let op! Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit het
apparaat. De deur is zwaar!
Uitnemen van de ovendeur
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Til de hendels (A) op de twee scharnie-
ren volledig omhoog.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste openings-
stand (ongeveer 45°).
45°
4. Pak de ovendeur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek van de oven weg.
Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale onder-
grond om krassen te voorkomen.
5. U kunt de binnenste ruiten nu verwijde-
ren om schoon te maken.
Om de deur te installeren volgt u de
procedure in omgekeerde volgorde.
De ovendeur beschikt over 2, 3 of 4
glasplaten (afhankelijk van het model)
Verwijderen en reinigen van de deurglazen
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vastpak-
ken en naar binnen drukken om de
klemsluiting te ontgrendelen.
2
B
1
20 electrolux
2. Trek de deur naar voor om deze te ver-
wijderen.
3. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een omhoog
uit de geleiding
4. Reinigen van de glasplaten.
Om de platen te installeren volgt u de
procedure in omgekeerde volgorde.
Plaats de kleinste glasplaat eerst, daar-
na de grotere glasplaten.
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium:
Reinig de ovendeur alleen met een nat-
te spons. Droog hem af met een zach-
te doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijten-
de materialen, omdat deze het ovenop-
pervlak kunnen beschadigen. Reinig
het bedieningspaneel van de oven net
zo voorzichtig
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor
elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast of schakel de stroomonderbre-
ker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om het ovenlampje en het afdek-
glaasje te beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt
zich in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante
tegen 300°C warmte bestendige oven-
lamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde
ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De lade verwijderen
De lade onder de oven kan worden verwij-
derd om gemakkelijker te worden schoon-
gemaakt.
De lade verwijderen
1.
Trek de lade er zo ver mogelijk uit.
2. Til de lade enigszins op, zodat het naar
boven kan worden getild in een hoek
van de ladegeleiders.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails van de
lade. Zorg ervoor dat de middengeleider
van de lade op de middenrail zit.
2. Laat de lade tot horizontale stand zak-
ken en duw de lade naar binnen.
Waarschuwing! Wanneer de oven in
gebruik is, kan de lade heet worden.
Houd daarom geen ontvlambare
dingen in de oven zoals
schoonmaakmiddelen, plastic zakken,
ovenhandschoenen, papier,
reinigingssprays, enz.
1
2
electrolux 21
PROBLEMEN OPLOSSEN
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookplaat werkt niet De kookstand is niet ingesteld Stel de kookstand in
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Schakel de oven in
De oven wordt niet warm De tijd is niet ingesteld Klok instellen
De oven wordt niet warm De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld
Controleer de kookstand
De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringen-
kast is uitgeschakeld
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer is
uitgeschakeld, raadpleeg dan
een gekwalificeerd elektricien.
Het ovenlampje brandt niet Het ovenlampje is stuk Vervang het ovenlampje
Stoom en condens slaan neer
op de gerechten en in de oven-
ruimte
U heeft het gerecht te lang in
de oven laten staan
Laat gerechten na afloop van
de bereiding niet langer dan
15-20 minuten in de oven
staan.
Op het display verschijnt
"12.00"
Een stroomonderbreking Stel de klok opnieuw in
De restwarmte-indicator gaat
niet aan
De kookzone is niet heet, om-
dat hij slechts kortstondig is
bediend.
Als de kookzone heet moet
zijn, neem dan contact op met
de klantenservice.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de klantenservice.
De benodigde gegevens voor de service-af-
deling staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van de
binnenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
MONTAGE
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Technische gegevens
Apparaat klasse 2, subklasse 1 en klasse 1.
Afmeting
Hoogte 850 mm
Breedte 600 mm
Diepte 600 mm
Ovencapaciteit 58 l
22 electrolux
Waterpas zetten
Gebruik kleine pootjes onder de lade om
het kookoppervlak gelijk te houden met an-
dere oppervlakken.
1. Verwijder de lade (Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging').
2. Draai de schroef naar links of naar
rechts voor het juiste niveau van elke
voet.
3. Plaats de lade weer terug.
Houd het apparaat enigszins schuin
om het gemakkelijker waterpas te zet-
ten.
Elektrische installatie
De fabrikant is niet verantwoordelijk in-
dien u deze veiligheidsmaatregelen uit
hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet
opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker
en netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05
RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F
(T90), H05 BB-F
MILIEUBESCHERMING
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet
als huishoudafval mag worden behandeld,
maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik
Kunststofonderdelen worden aange-
duid met internationale afkortingen,
zoals PE, PS, etc. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisop-
haaldienst.
electrolux 23
892933812-B-422010
www.electrolux.com/shop
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux ekc 63307 x Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor