AEG KS8404021M Handleiding

Type
Handleiding
KS8404001
KS8404021
NL Gebruiksaanwijzing
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
5. BEDIENINGSPANEEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
6. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
7. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
10. EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
13. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
14. TECHNISCHE GEGEVENS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren
uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven gemakkelijker helpen
maken – functies die gewone apparaten wellicht niet hebben. Neem een paar minuten de tijd
om het door te lezen zodat u er optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.aeg.com/productregistration
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.aeg.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor in-
stallatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt
door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van
het apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente inva-
liditeit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van
8 jaar en ouder en door mensen met beperkte licha-
melijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan van een volwassene of van iemand die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen
jonger dan 3 jaar moeten niet zonder toezicht in de
buurt van het apparaat worden gelaten.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het ap-
paraat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveili-
ging, raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het ap-
paraat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werk-
ing is. Raak de verwarmingselementen in het appa-
NEDERLANDS 3
raat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur
schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken
op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen bre-
ken.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbe-
volen is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omge-
keerde volgorde.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabri-
kant, een erkende serviceverlener of een gekwalifi-
ceerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke
situaties te voorkomen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voor-
dat u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatie-
technicus mag het apparaat in-
stalleren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïn-
stalleerd.
4
www.aeg.com
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromon-
teur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangeslo-
ten op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met
de stroomvoorziening. Zo niet, neem
dan contact op met een elektromon-
teur.
Gebruik altijd een correct geïnstal-
leerd, schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektro-
monteur om een beschadigde hoofd-
kabel te vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen on-
der stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden beves-
tigd dat het niet zonder gereedschap
kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcon-
tact als de installatie is voltooid. Zorg
ervoor dat het netsnoer na installatie
bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appa-
raten: stroomonderbrekers, zekerin-
gen (schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd), aardlek-
schakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een iso-
latieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet af-
gesloten kan worden. Het isolatieap-
paraat moet een contactopening heb-
ben met een minimale breedte van 3
mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishou-
delijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopenin-
gen niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het ap-
paraat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een geopen-
de deur.
Het apparaat mag niet worden ge-
bruikt als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegin-
gen gebruikt, kan er alcohol-lucht-
mengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlamba-
re producten in, bij of op het appa-
raat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
NEDERLANDS 5
– zet geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het
apparaat.
- leg geen aluminiumfolie op de bo-
dem van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met ko-
ken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er
kan stoom vrijkomen.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem con-
tact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Ge-
bruik geen schuurmiddelen, schuur-
sponsjes, oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (in-
dien van toepassing) met een schoon-
maakmiddel.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schok-
ken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
6
www.aeg.com
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
3
8
7
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursen-
sor
5
Grill en verwarmingselement
6
Ovenlampje
7
Ventilator- en verwarmingselement
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Rekframe, verwijderbaar
10
Rekstanden
3.1 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
Bakplaat
Voor cake en koekjes.
Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt
van het gerecht.
NEDERLANDS 7
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding (bv. groenten, stukken vis, kip-
penborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv.
rijst, polenta, pasta).
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Druk het verwarmingselement
naar de bovenkant van het appa-
raat als het omlaag hangt tot bo-
ven de steunen aan de binnen-
wanden van het apparaat.
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het ap-
paraat.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
4.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcon-
tact aansluit of na een stroomstoring
moet u de taal, het contrast, de helder-
heid en de tijd instellen. Druk op
of
om de waarde in te stellen. Bevestig
met OK.
8
www.aeg.com
5. BEDIENINGSPANEEL
5.1 Elektronische tijdschakelklok
1
109875 6432
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen
Aantal Tiptoets Functie Opmerking
1
-
Display Toont de huidige instellin-
gen van het apparaat.
2
AAN/UIT Het apparaat in- en uitscha-
kelen.
3
Verwarmingsfuncties of
Kook- en bakassistent
Raak om een verwarmings-
functie te kiezen de tiptoets
eenmaal aan. Tweemaal aan-
raken voor een Kook- en
bakassistent . Raak het veld
3 seconden aan om de bin-
nenverlichting in of uit te
schakelen (het licht kan ook
worden ingeschakeld als het
apparaat is uitgeschakeld).
4
Favoriet Voor opslag van en toegang
tot uw favoriete program-
ma's.
5
Temperatuurkeuze Om de temperatuur in te
stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat
te tonen. Raak het veld 3 se-
conden aan om de functie
Snel opwarmen in of uit te
schakelen.
6
Toets omhoog en omlaag Omhoog of omlaag gaan in
het menu.
7
OK De selectie of instelling be-
vestigen.
NEDERLANDS 9
Aantal Tiptoets Functie Opmerking
8
Entertoets Het hoofdmenu tonen.
9
Tijd en overige functies Verschillende functies instel-
len. Raak als een verwar-
mingsfunctie in werking is,
de tiptoets aan om de timer
in te stellen, Favoriet -ge-
heugen, Functie-blokkering ,
Heat + Hold , Set + Go , of
om de instellingen van de
vleesthermometer te wijzi-
gen.
10
Kookwekker De kookwekker instellen.
Display (weergave)
A
DE
B C
A)
Verwarmingsfunctie
B)
Instellen dagtijd
C)
Controlelampje bij voorverwarmen
D)
Temperatuur
E)
Duur of eindtijd van een functie
Overige aanduidingen op de display
Symbool Functie
Kookwekker De functie is actief.
Instellen dagtijd Toont de huidige tijd.
Duur Toont de voor de bereidingscyclus benodigde
tijdsduur.
Eindtijd Toont wanneer de bereidingscyclus beëindigd
is.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang de verwar-
mingsfunctie in werking is. Druk tegelijkertijd
op
en om de tijd te resetten.
Controlelampje bij
voorverwarmen
Geeft het temperatuurpeil in het apparaat aan.
Indicatielampje
snelverhitting
De functie is actief. Het verkort de opwarmtijd.
Automatisch we-
gen
Het systeem automatisch wegen is actief of het
gewicht kan worden gewijzigd.
Heat + Hold De functie is actief.
10
www.aeg.com
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
6.1 Door de menu's navigeren
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Druk op of om de menu-op-
tie te selecteren.
3.
Druk op OK om naar het submenu
te gaan of de instelling te accepte-
ren.
U kunt te allen tijde terugkeren naar het
hoofdmenu met
.
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Symbool Menuoptie Omschrijving
Kook- en bakassistent
Bestaat uit een lijst met automatische
bereidingsprogramma's.
Verwarmingsfuncties
Bestaat uit een lijst met verwarmings-
functies.
Stoomreiniging Reinigt met stoom.
Basis instellingen
Bestaat uit een lijst met andere instel-
lingen.
Favoriet
Bestaat uit een lijst met favoriete be-
reidingsprogramma's die door de ge-
bruiker zijn opgeslagen.
Submenu voor: Basis instellingen
Symbool Submenu Applicatie
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie
Als het apparaat aan staat, geeft het
display de huidige tijd weer nadat u
het apparaat uitschakelt.
SET + GO
Als deze functie aan staat, kunt u de-
ze functie activeren nadat u de ver-
warmingsfunctie activeert.
Heat + Hold
Als deze functie aan staat, kunt u de-
ze functie activeren nadat u de ver-
warmingsfunctie activeert.
Verleng tijd Schakelt de functie in en uit.
Contrast
Past het contrast van het display in
stappen aan.
Helderheid
Past de helderheid van het display in
stappen aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
NEDERLANDS 11
Symbool Submenu Applicatie
Geluidsvolume
Past het volume van de druktonen en
signalen stapsgewijs aan.
Toetsvolume
Schakelt de toon van de tiptoetsen
aan en uit. Het geluid van de tiptoets
aan/uit kan niet worden uitgescha-
keld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Service
Toont de softwareversie en -configu-
ratie.
Fabrieksinstellingen
Zet alle instellingen terug op de fa-
brieksinstellingen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
verwarmingsfunctie Applicatie
Stomen Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pas-
ta of speciale bijgerechten.
Combi Plus stomen Voor gerechten met hoog vochtgehalte en
voor het stomen van vis, custard en terri-
nes.
Combi stomen Voor het bakken van brood, het braden
van grote stukken vlees of het opwarmen
van gekoelde en bevroren maaltijden.
ECO Stomen Dankzij ECO-functies kunt u het energie-
verbruik tijdens het koken optimaliseren.
Het is nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Voor meer informatie over de aan-
bevolen instellingen, raadpleegt u de
kooktabellen met de equivalente normale
verwarmingsfunctie.
Multi hetelucht (voch-
tig)
Voor het energiebesparend bakken en ga-
ren van overwegend droge gebaksoorten,
maar ook van ovenschotels in vormen op 1
rekniveau.
Multi hetelucht Voor bakken op tot 2 rekstanden tegelij-
kertijd en het drogen van voedsel. Stel de
temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor
Boven + Onderwarmte .
Pizza hetelucht Om gerechten op 1 niveau te bakken met
intensief bruineren en een krokantere
korst. Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager
in dan voor Boven + Onderwarmte .
12
www.aeg.com
verwarmingsfunctie Applicatie
Lage temperatuur ga-
ren
Voor het bereiden van bijzonder mals en
sappig braadvlees.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op 1 niveau.
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat,
aardappelkroketten, loempia's.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op 1 niveau. Ook
om te gratineren en te bruinen.
Grill intens Voor het grillen van plat voedsel in grote
hoeveelheden. Pour faire griller du pain.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te
roosteren.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een
knapperige bodem en het conserveren
van voedsel.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg
voordat het wordt gebakken.
Brood Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappel-
gratin. Ook om te gratineren en te bruine-
ren.
Inmaken Om groenten zoals bijvoorbeeld gemeng-
de augurken in glas en vloeistof te bewa-
ren.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit zoals
appels, pruimen, perziken en groenten
zoals tomaten, courgette of champignons.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te war-
men.
Regenereren Om eten dat u al bereid heeft op een bord
op te warmen.
NEDERLANDS 13
verwarmingsfunctie Applicatie
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energie-
verbruik tijdens het koken optimaliseren.
Het is nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Voor meer informatie over de aan-
bevolen instellingen, raadpleegt u de
kooktabellen met de equivalente normale
verwarmingsfunctie.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Verwarmings-
functies . Bevestig met OK.
3.
Stel de verwarmingsfunctie in. Be-
vestig met OK.
4.
Stel de temperatuur in. Bevestig met
OK.
Druk op om rechtstreeks naar
het menu Verwarmingsfuncties te
gaan. Te gebruiken als het appa-
raat is ingeschakeld.
6.5 Bereiding met stoom
De klep van de waterschuiflade
bevindt zich in het bedieningspa-
neel.
1.
Druk op de klep om de waterschui-
flade te openen.
2.
Vul de waterschuiflade met 700 ml
water.
De watervoorraad is toereikend voor
ca. 30 minuten.
LET OP!
Plaats geen water direct in de
stomer!
Gebruik alleen water als vloei-
stof. Gebruik geen gefilterd (ge-
demineraliseerd) of gedistilleerd
water.
3.
Schakel het apparaat in.
4.
Stel de stoomverwarmingsfunctie en
de temperatuur in.
5.
Stel, indien nodig, de functie Duur
of Eindtijd in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde tempera-
tuur heeft bereikt, hoort u een ge-
luidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt
er opnieuw een geluidssignaal.
6.
Schakel het apparaat uit.
Als de stomer leeg is, klinkt er
een geluidssignaal.
Als het apparaat is afgekoeld,
neemt u met de spons het reste-
rende water van de stomer op.
Reinig de stomer indien nodig
met wat azijn.
Laat het apparaat volledig uit-
drogen met de deur geopend.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie in-
schakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd. Als
u de functie wilt activeren, houdt u
3
seconden ingedrukt. Het controlelampje
voorverwarmen wisselt.
Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan. U
kunt de warmte gebruiken om het eten
warm te houden.
6.7 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die
u helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken:
Restwarmte
14
www.aeg.com
Wanneer de verwarmingsfunctie of
een programma in werking is, wor-
den de verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Voor deze
functie moet de kooktijd langer zijn
dan 30 minuten of u gebruikt de
klokfuncties ( Duur , Eindtijd ).
Wanneer het apparaat uit is, kunt u
de warmte gebruiken om het eten
warm te houden. Op het display
wordt de resterende temperatuur
weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te
schakelen.
Wanneer u de functie Multi hetelucht
(vochtig) gebruikt, wordt de lamp na
30 seconden uitgeschakeld. De lamp
schakelt weer in als u
3 seconden
aanraakt of als u de deur van het ap-
paraat opent.
Eco-functies - zie sectie "Verwar-
mingsfuncties" (alleen voor geselec-
teerde modellen).
7. KLOKFUNCTIES
Sym-
bool
-functie Beschrijving
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en 30 mi-
nuten). Deze functie heeft geen invloed op de
werking van het apparaat. Ook te gebruiken als
het apparaat is uitgeschakeld. Gebruik
om de
functie in te schakelen. Druk op
of om de
minuten in te stellen en op OK om te starten.
Duur
Instellen hoe lang het apparaat moet worden ge-
bruikt (max. 23 uur en 59 minuten).
Eindtijd
Voor het instellen van de uitschakeltijd van een
verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59 min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5 se-
conden.
Als u de klokfuncties Duur en
Eindtijd gebruikt, schakelt het
apparaat de verwarmingsele-
menten na 90% van de ingestel-
de tijd uit. Het apparaat gebruikt
de restwarmte om het kookpro-
ces voor te zetten totdat de tijd
is verstreken (3 - 20 minuten).
De klokfuncties instellen
1.
Stel de verwarmingsfunctie in.
2.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3.
Druk op of op om de gewen-
ste tijd in te stellen. Bevestig met
OK. Wanneer de tijd is verstreken,
klinkt er een geluidssignaal. Het ap-
paraat wordt uitgeschakeld. Op het
display verschijnt een melding.
4.
Druk op een tiptoets om het signaal
uit te schakelen.
Nuttige informatie:
Met Duur en Eindtijd moet u de ver-
warmingsfunctie en temperatuur eerst
instellen. Daarna kunt u de klokfunctie
instellen. Het apparaat wordt automa-
tisch uitgeschakeld.
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat het apparaat
op een later tijdstip wordt geactiveerd
of juist uitgezet.
Wanneer u de vleesthermometer ge-
bruikt (indien van toepassing), werken
de functies Duur en Eindtijd niet.
NEDERLANDS 15
7.1 Heat + Hold
De functie Heat+Hold houdt het voorbe-
reide gerecht gedurende 30 minuten
warm op 80 °C. Deze functie wordt inge-
schakeld wanneer de bak- of braadpro-
cedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu Basis instellingen .
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie Duur is ingesteld.
De functie inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer de verwarmingsfunctie.
3.
Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display Heat + Hold toont. Bevestig
met OK.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie Heat+Hold blijft aan staan als
u de verwarmingsfuncties verandert.
7.2 Verleng tijd
De functie Verleng tijd zorgt dat de ver-
warmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle verwarmings-
functies met Duur of Automatisch we-
gen .
Niet van toepassing op verwarmings-
functies met de vleesthermometer.
Inschakelen van de functie:
1.
Wanneer de bereidingstijd is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Druk op een tiptoets.
2.
Het display toont het bericht Ver-
leng tijd gedurende vijf minuten.
3.
Druk op om te activeren (of
om te annuleren).
4.
Stel een periode in voor Verleng
tijd . Bevestig met OK.
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
8.1 Automatische
programma's
Deze 3 automatische programma's zijn
optimale instellingen voor elke soort
vlees- of andere gerechten:
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen ( Kook- en bakassistent menu)
— Deze functie berekent automatisch
de braadtijd. Hiervoor moet u het ge-
wicht van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met Vleesthermo-
meter, autom. ( Kook- en bakassistent
menu) — Deze functie berekent auto-
matisch de braadtijd. Hiervoor moet u
de kerntemperatuur invoeren. Wan-
neer het programma is voltooid, klinkt
er een geluidssignaal.
Receptenautomaat ( Kook- en bakas-
sistent menu) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Automatisch wegen -gerechten.
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Varkensrug
Biefstuk
16
www.aeg.com
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Scandinavisch rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
Op onze website vindt u de re-
cepten voor de automatische
programma's van dit apparaat.
Om het juiste Receptenboek te
vinden, controleer het product-
nummer op het classificatiepla-
tje op de voorzijde van het frame
van de binnenkant van het appa-
raat.
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten
die u kunt gebruiken. De recepten kun-
nen niet worden gewijzigd.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Kook- en bakas-
sistent . Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Receptenautomaat . Be-
vestig met OK.
Wanneer u de functie Handmatig
gebruikt, past het apparaat auto-
matische instellingen toe. U kunt
ze veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebrui-
ken, moet u het gewicht van het voedsel
instellen.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer Kook- en bakassistent .
Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Automatisch wegen . Be-
vestig met OK.
5.
Raak of aan om het gewicht
van het voedsel in te stellen. Beves-
tig met OK.
Het automatische programma start. U
kunt het gewicht te allen tijde wijzigen.
Druk op
of om het gewicht te
veranderen. Wanneer de tijd is verstre-
ken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op een tiptoets om het signaal uit te
schakelen.
Bij sommige programma's moet
het voedsel na 30 minuten wor-
den gekeerd. Op het display ver-
schijnt een herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
9.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het vlees. Wanneer het
vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgescha-
keld.
Er worden twee temperaturen
ingesteld:
De oventemperatuur
De kerntemperatuur
NEDERLANDS 17
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
Gebruik van de vleesthermometer:
1.
Steek de punt van de vleesthermo-
meter in het midden van het vlees.
2.
Schakel het apparaat in.
3.
Steek de stekker van de vleesther-
mometer in de aansluiting op de
voorkant van het apparaat.
Het display geeft de vleesthermo-
meter weer.
4.
Druk binnen 5 seconden op of
om de kerntemperatuur in te
stellen.
5.
Selecteer de ovenfunctie en, indien
nodig, de oventemperatuur.
Het apparaat berekent een geschat-
te eindtijd. De eindtijd is afhankelijk
van de hoeveelheid eten, de inge-
stelde oventemperatuur (minimum
120 °C) en de bediening. Het appa-
raat berekent de eindtijd in onge-
veer 30 minuten.
De vleesthermometer moet ge-
durende de bereiding in het
vlees blijven en de stekker moet
in het stopcontact blijven.
6.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort
u een geluidssignaal. Het apparaat
wordt automatisch uitgeschakeld.
Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7.
Haal de stekker van de vleesthermo-
meter uit het stopcontact en haal
het vlees uit de oven.
Om de kerntemperatuur te wijzi-
gen druk op
.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor brandwon-
den. Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en de
stekker van de vleesthermome-
ter.
9.2 De accessoires installeren
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de geleides-
tangen van de inschuifrail.
18
www.aeg.com
Bakrooster:
Schuif het rooster in de oven en zorg er-
voor dat de pootjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestan-
gen van het ovenniveau.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats de braadpan tussen de geleides-
tangen van de inschuifrail.
Alle accessoires hebben links en
rechts bovenaan kleine inkepin-
gen om de veiligheid te verho-
gen. Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet omkantelen.
Door de hoge rand rond het
rooster wordt voorkomen dat
schotels wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Menu Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie op-
slaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu Favoriet . U kunt 20 program-
ma's opslaan.
Een programma opslaan
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer een verwarmingsfunctie of
een Kook- en bakassistent -functie.
3.
Druk herhaaldelijk op totdat "
OPSLAAN " op het display wordt
weergegeven. Bevestig met OK.
4.
Het display geeft de eerste vrije ge-
heugenpositie weer.
Bevestig met OK.
5.
Voer de naam van het programma
in. De eerste letter knippert.
Raak
of aan om de letter te
veranderen. Druk op OK.
6.
Raak of om de cursor naar
rechts of links te bewegen. Druk op
OK.
De volgende letter knippert. Herhaal
stap 5 en 6 zo vaak als nodig.
7.
Druk op OK en houdt de knop inge-
drukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie
overschrijven. Raak
of
aan wanneer het display de eer-
ste vrije geheugenpositie weer-
geeft en druk op OK om een be-
staand programma te overschrij-
ven.
NEDERLANDS 19
U kunt de naam van een pro-
gramma wijzigen in het menu
Wijzig programmanaam .
Het programma inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Favoriet . Beves-
tig met OK.
3.
Selecteer de naam van uw favoriete
programma. Bevestig met OK.
Druk op
om rechtstreeks naar Favo-
riet te gaan. Ook te gebruiken als het
apparaat is uitgeschakeld (alleen voor
geselecteerde modellen).
10.2 Toetsblokkering
De Toetsblokkering voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de Toetsblokkering
alleen inschakelen als het apparaat in
werking is.
De Toetsblokkering inschakelen:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie of -in-
stelling in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot op het
display Toetsblokkering staat.
4.
Bevestig met OK.
Toetsblokkering uitschakelen:
1.
Druk op .
2.
Bevestig met OK.
10.3 Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het appa-
raat per ongeluk in werking wordt ge-
steld.
Inschakelen/uitschakelen van het
kinderslot:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Druk tegelijkertijd op en tot-
dat het display een bericht weer-
geeft.
10.4 SET + GO
Met de functie SET + GO kunt u een ver-
warmingsfunctie (of programma) instel-
len en later met een aanraking van de
tiptoets gebruiken.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play Duur toont.
4.
Stel de tijd in.
5.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play SET + GO toont.
6.
Bevestig met OK.
Als u SET + GO wilt starten, drukt u op
een tiptoets (behalve
). De ingestelde
verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Nuttige informatie:
Wanneer de verwarmingsfunctie in
werking is, is de functie Toetsblokke-
ring aan.
U kunt de functie SET + GO in het me-
nu Basisinstellingen in- en uitschake-
len.
10.5 Automatische
uitschakeling
Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd
uit om veiligheidsredenen:
Als een verwarmingsfunctie in werking
is.
Als u de oventemperatuur niet veran-
dert.
Temperatuur Uitschakeltijd instellen
30 °C - 115 °C 12,5 uur
120 °C-195 °C 8,5 uur
200 °C - 230 °C 5,5 uur
20
www.aeg.com
De automatische uitschakeling
werkt met alle functies, behalve
Binnenverlichting , Duur, Eind-
tijd , en Vleesthermometer .
10.6 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus
Informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tem-
peraturen voor karakteristieke gerech-
ten
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richt-
lijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk
van de recepten en de kwaliteit
en de hoeveelheid van de ge-
bruikte ingrediënten.
11.2 Nuttige tips voor
speciale opwarmfuncties van
de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkma-
tig over het ovenrek. Verplaats de sta-
pels halverwege de verwarmingstijd (bo-
ven- en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie ge-
bruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte keuken-
handdoek of plastic folie. Plaats een
bakrooster op niveau één en schuif de
schaal erin. Sluit de deur en stel de func-
tie in op deeg rijzen. Stel de benodigde
tijd in.
11.3 Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebe-
stendig kookgerei.
Chroomstalen gaarhouders zijn ook ge-
schikt (zie speciale accessoires).
Ovenniveaus
U treft de juiste ovenniveaus in de on-
derstaande tabel. Telt de ovenniveaus
van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Doe het voedsel in de juiste schalen
op de roosters. Bewaar afstand tussen
de roosters zodat de stoom het voed-
sel kan bereiken.
Verwijder het water uit de waterlade,
aansluitslangen en de stomer als u de
oven langere tijd niet gebruikt (zie het
hoofdstuk "Reiniging en onderhoud").
Aanwijzingen bij de tabellen
Stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uitslui-
tend als leidraad en zijn afhankelijk van
NEDERLANDS 21
de samenstelling, grootte, hoeveelheid
voedsel en het kookgerei.
Gebruik bijna hetzelfde recept als u de
instellingen voor uw recept niet kunt vin-
den.
Start het koken in de koude oven als de
gegevens in de tabellen niet anders aan-
bevelen.
Verhoog de hoeveelheid water voor rijst
tot de verhouding 1 : 1.5 - 1: 2 in tegen-
stelling tot de specificaties in de tabel.
11.4 Tabel Water stomen
Water in de waterlade in ml
Tijd
1)
in min.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen
11.5 Multi hetelucht en
Stoomgaren gecombineerd
U kunt vlees, groenten en bijgerech-
ten achter elkaar koken door functies
te combineren. Alle onderdelen zijn
klaar om tegelijkertijd te worden ge-
serveerd.
Gebruik Multi hetelucht om het voed-
sel te braden.
Plaats de voorbereide groente en bij-
gerechten op hittebestendig kookge-
rei. Plaats samen met het gebraad in
de oven.
Laat de oven afkoelen tot een tempe-
ratuur van ongeveer 80 °C. Open de
ovendeur op de eerste stand gedu-
rende 15 minuten om het apparaat
sneller te laten afkoelen.
Start de functie Stoomgaren en laat al-
les samen garen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is
650 ml.
11.6 Bereidingstabel Stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brand-
wonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en bevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deeg-
waren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien, poche-
ren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Kies gerech-
ten met vergelijkbare kooktijden om te
gare of ongare gerechten te vermijden.
Gebruikt de grootste hoeveelheid water
voor de afzonderlijke ingrediënten.
Plaats de gerechten op de roosters in
geschikt kookgerei. Pas het gat tussen
de gerechten aan zodat de stoom bij elk
gerecht kan komen.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het mid-
den van het rooster op het 1e niveau.
Zorg dat de opening omlaag is ge-
richt.
Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van
40 min.
22
www.aeg.com
Groenten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Artisjokken 96 800 50 - 60 1
Aubergines 96 450 15 - 25 1
Bloemkool,
heel
96 600 35 - 45 1
Bloemkool,
roosjes
96 500 25 - 30 1
Broccoli, heel 96 550 30- 40 1
Broccoli,
roosjes
96 400 20 - 25 1
Plakjes cham-
pignons
96 400 15 - 20 1
Erwten 96 450 20 - 25 1
Venkel 96 600 35 - 45 1
Wortelen 96 600 35 - 45 1
Koolrabi,
strengen
96 550 30 - 40 1
Paprika, reep-
jes
96 400 15 - 20 1
Uien, ringen 96 500 25 - 35 1
Sperziebonen 96 550 35 - 45 1
Veldsla, pluk-
jes
96 450 20 - 25 1
Spruitjes 96 550 30 - 40 1
Rode bietjes 96 800 + 400 70 - 90 1
Schorseneren 96 600 35 - 45 1
Selderij, blok-
jes
96 500 20 - 30 1
Asperges,
groen
96 500 25 - 35 1
Asperges, wit 96 600 35 - 45 1
Spinazie, vers 96 350 15 1
Gepelde to-
maten
96 350 15 1
Witte bonen 96 500 25 - 35 1
Savooiekool 96 400 20 - 25 1
Courgette,
plakjes
96 350 15 1
NEDERLANDS 23
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bijgerechten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Deegballen 96 600 30 - 40 1
Aardappelbal-
letjes
96 600 35 - 45 1
Ongepelde
tomaten, me-
dium
96 750 45 - 55 1
Rijst (verhou-
ding water/
rijst 1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Gekookte
aardappelen,
in vieren
96 600 35 - 40 1
Broodballe-
tjes
96 600 35 - 45 1
Tagliatelle,
vers
96 450 20 - 25 1
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding
3:1)
96 750 40 - 45 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Forel, circa
250 g
85 550 30 - 40 1
Garnalen, vers 85 450 20 - 25 1
Garnalen, be-
vroren
85 550 30 - 40 1
Zalmfilets 85 500 25 - 35 1
Zalmforel, cir-
ca 1000 g
85 600 40 - 45 1
Mosselen 96 500 20 - 30 1
Platvisfilet 80 350 15 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
24
www.aeg.com
Vlees
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Gekookte
ham 1000 g
96 800 + 150 55 - 65 1
Kippenborst,
gepocheerd
90 500 25 - 35 1
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
Kalfs-/var-
kensvlees
zonder bot,
800 - 1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Casselerrib
(gerookte var-
kensrug), ge-
pocheerd
90 800 + 300 70 - 90 1
Tafelspitz (ge-
kookt rund-
vlees)
96 800 + 700 110 - 120 1
Chipolata-
worstjes
80 400 15 - 20 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Eieren, zacht
gekookt
96 400 10- 12 1
Eieren, medi-
um gekookt
96 450 13 - 16 1
Eieren, hard
gekookt
96 500 18 - 21 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.7 Combi Plus stomen
Soort gerecht
Combi Plus stomen
(hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Temperatuur ºC Tijd in min. Plaathoogte
Pudding/flan in
afzonderlijke por-
ties
1)
90
40 - 45 1
NEDERLANDS 25
Soort gerecht
Combi Plus stomen
(hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Temperatuur ºC Tijd in min. Plaathoogte
Gebakken eieren
1)
90
35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350
g
90 25 - 35 1
Hele vis tot 1000
g
90 35 - 45 1
Opnieuw verwarmen
Deegballen 110 20 - 30 1
Pasta 110 15 - 20 1
Rijst 110 15 - 20 1
Bordgerechten 110 15 - 20 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten
11.8 Tabel Combi stomen
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180
90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgra-
tin
- 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
26
www.aeg.com
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren af-
bakstokbrood-
jes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.9 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te stel-
len.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerde-
re niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog
is, wordt het gebak in het begin van
het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de temperatuur-
instelling niet. De verschillen vermin-
deren tijdens het bakproces.
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is
te hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U
kunt de baktijd niet
verlagen door een ho-
gere temperatuur in te
stellen.
NEDERLANDS 27
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik
van keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is
te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger
in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt
u een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is
te hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur la-
ger instellen en de bak-
tijd verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijk-
matig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is
te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
11.11 Bakken op één
gebruiksniveau
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de ovenniveaus
aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om te profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u diep bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de platen in de oven tij-
dens het bakken vervormen. Wanneer
de platen afkoelen, verdwijnt de vervor-
ming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de
lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
Bij het bakken van cake op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten
langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander
in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Tulband of brioche Multi hete-
lucht
1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch gebak/
vruchtencake
Multi hete-
lucht
1 140 - 160 70 - 90
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hete-
lucht
1 140 - 150 35 - 50
28
www.aeg.com
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven + on-
derwarmte
1 160 35 - 50
Taartbodem van
zandtaartdeeg
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 10 - 25
Taartbodem - spons-
deeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / Appel-
taart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal ge-
plaatst)
Multi hete-
lucht
2 160 70 - 90
Apple pie / Appel-
taart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal ge-
plaatst)
Boven + on-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 170 70 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Vlechtbrood/brood-
krans
Boven + on-
derwarmte
1 170 - 190 30 - 40
Kerststol
1)
Boven + on-
derwarmte
1 160 - 180 50 - 70
Brood (roggebrood)
1)
Boven + on-
derwarmte
1
allereerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen/tom-
poezen
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 35
Biscuitrol
1)
Boven + on-
derwarmte
2 180 - 200 10 - 20
Kruimeltaart (droog) Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 30
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 35 - 55
NEDERLANDS 29
Verwarmingssoort Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Boven + on-
derwarmte
170 35 - 55
Vruchtentaart met
kruimeldeeg
Multi hete-
lucht
2 160 - 170 40 - 80
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bij-
voorbeeld kwark,
room, puddingvul-
ling)
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 180 40 - 80
Koekjes
Gerecht Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Zandkoekjes Multi hete-
lucht
2 150 - 160 10 - 20
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
Multi hete-
lucht
2 140 20 - 35
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Geba-
kreepjes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 20 - 30
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuim-
gebak
Multi hete-
lucht
80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hete-
lucht
2 100 - 120 30 - 50
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 20 - 30
Broodjes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 10 - 25
Broodjes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 10 - 25
Small cakes Kleine
cakes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 20 - 35
Small cakes Kleine
cakes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 170 20 - 35
30
www.aeg.com
Multi hetelucht (vochtig)
Soort gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min.) Rekstand
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/
broodkrans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart
(droog)
160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.12 Bakken op meerdere niveaus
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 rekniveaus
Temperatuur (°C) Tijd (min)
Roomsoezen /
Eclairs
1)
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 rekniveaus
Temperatuur (°C) Tijd (min)
Zandkoekjes 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
1 / 4 140 25 - 45
Koekjes gemaakt
van sponsdeeg
1 / 4 160 - 170 25 - 40
Eiwitgebak, schuim-
gebak
1 / 4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
1 / 4 160 - 170 30 - 60
NEDERLANDS 31
11.13 Tabel Lage temperatuur
garen
Gebruik deze functie voor het berei-
den van zachte, magere stukken vlees
en vis. Zonder deksel bereiden.
Het braadstuk in de pan heel heet
aanbraden.
Plaats het vlees in een braadschaal of
direct op het bakrooster. Zet de
braadpan onder het rooster om vet op
te vangen.
Tabel Lage temperatuur garen
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Plaat-
hoogte
Tijd (min)
Biefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Runderbiefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
Geroosterd kalfs-
vlees
1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Steak 200 - 300 g 120 1 20 - 40
11.14 Pizza hetelucht
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pizza (dun)
1)
2 200 - 230 15 - 20
Pizza (met veel
garnering)
2)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine
(hartige taart)
1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Kwarktaart 1 140 - 160 60 - 90
Appeltaart, be-
dekt
1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
1)
2 230 10 - 20
Bladerdeegtaart
1)
2 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen
1)
2 230 12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
1)
2 180 - 200 15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan.
32
www.aeg.com
11.15 Braadtabel
Braadservies
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een
bakrooster boven een braadpan (in-
dien aanwezig).
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moe-
ten krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fa-
brikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aan-
wezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moe-
ten krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in de oven te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de braad-
pan om het aanbranden van vleessap
of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en ge-
vogelte diverse keren tijdens het bra-
den met het eigen vleessap. Hiermee
bereikt u een beter braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10 mi-
nuten voor het einde van de berei-
dingstijd uitschakelen om de rest-
warmte te gebruiken.
Rundvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Stoofvlees 1-1,5 kg Boven + On-
derwarmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of
ossenhaas
rood
1)
per cm
dikte
Circulatiegrill 1 190 - 200 5 - 6 per
cm dikte
medium per cm
dikte
Circulatiegrill 1 180 - 190 6 - 8 per
cm dikte
gaar per cm
dikte
Circulatiegrill 1 170 - 180 8 - 10 per
cm dikte
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Schouder-
stuk, nek-
stuk, ham-
lap
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet,
ribbetje
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
NEDERLANDS 33
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Gehakt-
brood
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 150 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 180 100- 120
Lamsrug 1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hazenrug,
hazenbout
1)
tot 1 kg Boven +
Onder-
warmte
1 230 30 - 40
Reerug, her-
tenrug
1,5 - 2
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
Gevogelte
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Kip 200 –
250 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
34
www.aeg.com
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Halve kip 400 –
500 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Stukken ge-
vogelte
1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2
kg
Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Vis (gestoomd)
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hele vis 1 - 1,5
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 45 - 60
11.16 Grill
Grill altijd met de maximale tempera-
tuurinstelling.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Lege oven met grillfuncties altijd
5 minuten voorverwarmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de schaal plaatsen om vet op te
vangen op de eerste inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis gril-
len.
Grill
Te grillen ge-
recht
Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk, me-
dium
210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Runderfilet,
medium
230 1 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 210 - 230 1 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 1 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Te grillen ge-
recht
Ovenniveau
1)
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers
1)
3 9 - 13 8 - 10
NEDERLANDS 35
Te grillen ge-
recht
Ovenniveau
1)
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Varkenshaas 3 10 - 12 6 - 10
Worstjes 3 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
3 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroo-
sterd brood
1)
4 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
3 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.17 Kant-en-klaar gerecht
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen bor-
den of schotels. Hierdoor kan de ont-
dooitijd worden verlengd.
Gebruik de eerste rekstand. Het inzet-
niveau onderaan.
Bevroren gerechten
Kant-en-klaar ge-
recht
Roosterhoogte Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza, be-
vroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, bevro-
ren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 2 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 2 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 2 220 - 230 20 - 35
Rösties 2 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannello-
ni, vers
2 170 - 190 35 - 45
Lasagne / Cannello-
ni, bevroren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineer-
de kaas
2 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
36
www.aeg.com
Tabel voor diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Time (Tijd)
Pizza, bevro-
ren
Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Cir-
culatiegrill
2 200 - 220 volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Baguettes Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Vruchtencake Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
11.18 Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen bor-
den of schotels. Hierdoor kan de ont-
dooitijd worden verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het in-
zetniveau onderaan.
Tabel Ontdooien
Ge-
recht
Hoeveel-
heid
Ontdooi-
tijd in min.
Verdere
ontdooi-
tijd in min.
Opmerking
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid scho-
teltje in een groot bord leg-
gen.
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 0,5 kg 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 ---
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 ---
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 ---
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren
slagroom
Taart 1,4 kg 60 60 ---
11.19 Inmaken/wecken
Gebruik alleen weckpotten van dezelf-
de afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
NEDERLANDS 37
Gebruik het eerste rooster van de bo-
dem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckpotten van
één liter op de bakplaat.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na circa 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt
u de oven uit of verlaagt u de tempe-
ratuur tot 100°C (zie tabel).
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 ---
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Peren, kweeperen, prui-
men
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Tabel Inmaken - groente
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 ---
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 15
Koolrabi, erwten, asper-
ges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
In de oven laten staan nadat u de oven hebt uitgeschakeld
11.20 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Plaathoogte Tijd (u)
Bonen 60 - 70 2 6 - 8
Paprika's 60 - 70 2 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 2 5 - 6
Paddenstoelen 50 - 60 2 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 2 - 3
Pruimen 60 - 70 2 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 2 8 - 10
38
www.aeg.com
Gerecht Temperatuur (°C) Plaathoogte Tijd (u)
Schijfjes appel 60 - 70 2 6 - 8
Peren 60 - 70 2 6 - 9
11.21 Brood
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie
Roosterhoog-
te
Temperatuur
°C
Tijd
in min
Witbrood Brood bakken 1 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood bakken 1 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood bakken 1 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood bakken 1 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood bakken 1 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood bakken 1 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood bakken 1 170 - 190 60 - 90
11.22 Tabel Vleesthermometer
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Entrecote of ossenhaas
rood 45 - 50 °C
medium 60 - 65 °C
gaar 70 - 75 °C
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
Tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
Gehaktbrood 75 - 80 °C
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80 °C
Kalfsschenkel 85 - 90 °C
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Schapenbout 80 - 85 °C
NEDERLANDS 39
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Schapenrug 80 - 85 °C
Geroosterd lamsvlees, lamsbout 70 - 75 °C
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Hazerug 70 - 75 °C
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
Gehele haas 70 - 75 °C
Reerug, hertenrug 70 - 75 °C
Ree- /hertenrug 70 - 75 °C
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Zalm 65 - 70 °C
Forellen 65 - 70 °C
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet
aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Accessoire met antiaanbaklaag mo-
gen niet worden schoongemaakt met
een agressief reinigingsmiddel, voor-
werpen met scherpe randen of een af-
wasautomaat. Dit kan de antiaanbak-
laag beschadigen.
12.1 Stoomreiniging
1.
Grove vervuilingen dienen handma-
tig verwijderd te worden.
2.
Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stoomgenerator.
3.
Activeer de functie Stoomreiniging
in het hoofdmenu. Op het display
wordt de duur van de functie weer-
gegeven.
4.
Als het programma is voltooid klinkt
er een geluidssignaal. Raak een tip-
toets aan om het signaal uit te scha-
kelen.
5.
Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het restwa-
ter uit de stoomgenerator.
6.
Houd de deur van het apparaat on-
geveer 1 uur open. Wacht tot het
apparaat droog is.
40
www.aeg.com
12.2 Inschuifrails
Verwijderen van de
inschuifrails
U kunt de inschuifrails verwijderen om
de zijwanden te reinigen.
1.
Geleider voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
2.
De geleider bij de voorste ophan-
ging iets naar binnen zwenken.
3.
Geleider uit de achterste ophanging
trekken.
De inschuifrails installeren
Om de inschuifrails te installeren, volgt u
de procedure in omgekeerde volgorde.
12.3 Stomer
LET OP!
Droog de stomer na elk ge-
bruik. Water met de spons ver-
wijderen.
Verwijder eventuele kalkaanslag
met water en azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van che-
mische ontkalkingsmiddelen kan
het email van de oven beschadi-
gen. Volg de aanwijzingen van
de fabrikanten op.
De waterlade en de stomer reinigen:
1.
Doe het mengsel van water en azijn
(ca. 250 ml) in de stoomgenerator
via de waterlade. Wacht ongeveer
10 minuten.
2.
Verwijder het azijnwater met de
spons.
NEDERLANDS 41
3.
Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stoomgenerator
schoon te spoelen.
4.
Water met de spons uit de stoomge-
nerator verwijderen en droog wrij-
ven.
5.
Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.4 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De lamp en het afdekglas kun-
nen heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lampty-
pe.
De lamp vervangen van het
ovenplafond:
1.
Draai het afdekglas van de lamp
naar rechts en verwijder het.
2.
Verwijder de metalen ring en reinig
de glasafdekking.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte:
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3.
Verwijder en reinig het metalen fra-
me en de afdichting.
4.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
5.
Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6.
De linkerinschuifrails installeren.
12.5 Deur en glasplaten
Verwijder de deur om deze te verwijde-
ren.
A
A
De deur verwijderen
LET OP!
Wees voorzichtig bij het verwij-
deren van de deur uit het appa-
raat. De deur is zwaar.
1.
Zet de deur helemaal open.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
42
www.aeg.com
45°
3.
Sluit de deur totdat deze in een
hoek van ongeveer 45° staat.
4.
Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze on-
der een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
Plaats de deur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond om krassen te voor-
komen.
5.
U kunt de binnenste ruiten nu ver-
wijderen om schoon te maken.
Voer de bovenstaande stappen in om-
gekeerde volgorde uit om de deur te in-
stalleren.
2
B
1
Verwijderen en reinigen van de deur-
glazen
De deur beschikt over 2, 3 of 4
glasplaten (aantal afhankelijk van
het model).
LET OP!
Bij heftige stoten, vooral tegen
de zijkanten van de voorste glas-
plaat, kan het glas breken.
1.
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
2.
Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
3.
Houd de glasplaten aan de boven-
kant vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
4.
Reinig de glasplaten.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit om de
panelen te installeren. Plaats de
kleinste glasplaat eerst, daarna de
grotere glasplaten.
13. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
NEDERLANDS 43
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het apparaat is uitgescha-
keld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De benodigde kookstan-
den zijn niet ingesteld.
Controleer de instellingen.
Het apparaat wordt
niet warm.
Het kinderslot is geacti-
veerd.
Zie "Inschakelen en uit-
schakelen van het kinder-
slot".
Het apparaat wordt
niet warm.
De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neem
dan contact op met een er-
kend installateur.
Op het display ver-
schijnt F111.
De stekker van de Vlees-
thermometer is niet goed
in het stopcontact geïnstal-
leerd.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcon-
tact.
Het lampje brandt
niet.
Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw ver-
koper of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. TECHNISCHE GEGEVENS
Spanning 220 - 240 V
Frequentie 50 Hz
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het
symbool
. Gooi de verpakking in
een geschikte verzamelcontainer om
het te recyclen.
44
www.aeg.com
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het
symbool
niet weg met het
huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u
in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
NEDERLANDS 45
46
www.aeg.com
NEDERLANDS 47
www.aeg.com/shop
892938473-C-432013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG KS8404021M Handleiding

Type
Handleiding