• meerdere blaadjes basilicum, fijngehakt
• 1 witte boterham, in stukjes verdeeld
• 75 g gorgonzola, in blokjes
• 3 eetlepels room
Methode:
Maak de champignons schoon. Draai de
steeltjes er af en snijd in kleine blokjes.
Kruid met zout en peper en besprenkel met
het citroensap.
Meng de gekruide champignonssteeltjes
met de tomaat, peterselie en basilicum,
brood, gorgonzola en room en kruid dan af
met zout en peper. Vul de hoedjes van de
champignons en plaats ze in een beboter-
de ovenschaal.
– Bereidingstijd in het apparaat: 15 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Gevulde tomaten
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 4 grote tomaten, elk circa 300 g
• 1 kleine courgette, circa 80 g
• 60 g champignons
•1 sjalot
• 2 eetlepels olie
• 100 g gekookte rijst
• 50 ml groentenbouillon
• 75 g mozzarella
• 1 eetlepel gehakte peterselie
•zout
• versgemalen zwarte peper
Methode:
Snijd de bovenkant van elke tomaat af.
Schep m.b.v. een theelepel het vruchtvlees
weg en laat een rand van circa 1 cm. Hak
het vruchtvlees fijn. Reinig de courgette en
snijd ze in blokjes. Snijd de champignons in
plakjes. Schil de sjalotten en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan. Bak de sjalotten
aan. Voeg de courgette en champignons
toe en laat kort meebakken. Voeg de rijst,
gehakte tomaat en bouillon toe en laat 5
minuten sudderen. Snijd de mozarella in
kleine blokjes. Voeg de mozarella en peter-
selie toe aan de rijst en kruid met zout en
peper. Vul de tomaten met de rijst en
plaats de bovenkanten terug op de toma-
ten. Plaats de tomaten in een beboterde
ovenschaal.
– Bereidingstijd in het apparaat: 15 minu-
ten
– Plaathoogte: onderste plaat
Het gerecht na de helft van de bereidings-
tijd een keer omdraaien.
Groentenspaetzle
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
• 250 g verse spaetzle
• 2 middelgrote stokken selder, circa 100
g
• 1 grote wortel, circa 150 g
• 1 eetlepel boter
• 50 ml bouillon
• 100 g gewone roomkaas of roomkaas
met kruiden (bijvoorbeeld Cantadou)
•zout
• versgemalen zwarte peper
• ½ bosje bieslook
• 30 g geraspte kaas, bijvoorbeeld Sbrinz
of Parmezaan
•100 ml room
Methode:
Doe de spaetzle in een beboterde bak-
schotel.
Reinig de selder en wortel en snijd ze in
blokjes. Stoof even aan in boter in de
braadpan. Voeg de bouillon toe, dek af en
laat de groenten 5 minuten koken. Haal de
pan van de kookplaat. Roer er de room-
kaas door. Kruid de groenten met zout en
peper.
Giet het groentenmengsel over de spaetzle.
Knip met een schaar de bieslook over het
gerecht. Bestrooi met geraspte kaas en
besprenkel met room.
– Bereidingstijd in het apparaat: 12 minu-
ten
–Plaathoogte: 2
Aardappel-courgettegratin
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
• 250 g aardappelen
• 200 g courgettes
•zout
• versgemalen witte peper
• 130 g gemengde geraspte kaas (bijvoor-
beeld pizza mix)
6
www.electrolux.com