NL
17
2 / GEBRUIK VAN HET APPARAAT
KOOKPOTTEN VOOR PLATEN VAN GLASKERAMIEK
••
De kookpotten
Deze moeten bestemd zijn voor het koken op elektrische fornuizen.
Ze moeten een platte bodem hebben.
Gebruik bij voorkeur kookpotten van:
- Roestvrij staal met dikke trimetalen bodem of “sandwich”
- Aluminium met dikke gladde bodem.
- Geëmailleerd staal
••
Gebruik
Een hogere instelling is noodzakelijk in geval van:
- grote hoeveelheden
- bereidingen met een niet afgedekte kookpot
- het gebruik van een glazen of keramische kookpot.
Een lagere instelling is noodzakelijk in geval van:
- de bereiding van voedingsmiddelen die de neiging hebben om makkelijk aan te branden (begin-
nen met een lagere instelling, die geleidelijk kan worden opgedreven indien dit noodzakelijk
mocht blijken).
- overkoken (haal het deksel van de pot of haal de pot weg en zet de stand lager).
••
Energiebesparing:
Om de bereiding te beëindigen, selecteer de stand 0 en laat de kookpot staan om de geaccu-
muleerde warmte te benutten (zo bespaart u energie).
Gebruik zo vaak mogelijk een deksel om warmteverlies door verdamping te beperken.
••
Automatische regeling van de kookzones
De kookzones worden automatisch geregeld. Ze gaan vanzelf aan en uit om het geselecteerd
vermogen in stand te houden. Zo blijft de temperatuur homogeen en geschikt voor de bereiding
van uw voedingsmiddelen.
De regelfrequentie is afhankelijk van het geselecteerd vermogen.
Advies
Gebruik een kookpot met een aange-
paste grootte. De diameter van de bodem
van de kookpot moet gelijk zijn aan of gro-
ter zijn dan de zone met zeefdruk.
Laat geen lege potten op een kookzone
staan.
Laat potten met hete olie of vet niet onbe-
heerd op een kookzone staan
Deze kookplaat is bestemd voor particulier gebruik in een huishoudelijke omgeving.
Deze kookplaten zijn uitsluitend bestemd voor het koken van vaste of vloeibare levensmiddelen
en bevatten geen asbesthoudende onderdelen.