NL
10
33 //
GEWOON ONDERHOUD VAN UW APPARAAT
Uw apparaat onderhouden
De glaskeramische oppervlakte is bijzonder
solide, maar niet onbreekbaar. Hier volgen
enkele raadgevingen om de levensduur ervan
te verlengen:
- Vermijd schokken en wrijving van de
pannen.
- Vermijd het plaatsen van een warm deksel
op de kookplaat. Een “zuignapeffect” kan de
bovenkant van de plaat beschadigen.
- Gebruik geen pannen met een ruwe of
ongelijkmatige bodem.
- Gebruik uw kookplaat niet als werkblad.
- Gebruik nooit papier of een aluminium bakje
voor een bereiding. Aluminium zou kunnen
smelten en de plaat beschadigen.
- Gebruik nooit een stoomreiniger om uw
kookplaat te onderhouden.
Onderhoud van het apparaat
- Verwarm nooit direct een blik. Het zou
kunnen ontploffen.
Esthetische defecten veroorzaakt door slecht
gebruik van uw plaat, die geen storingen
veroorzaken, zijn niet gedekt door de
garantie.
Voor meer veiligheid in uw keuken: bewaar uw
onderhoud- of ontvlambare producten niet in
het meubel onder uw kookplaat.
SOORTEN VUIL GEBRUIK REINIGINGSMETHODE
Licht. Huishoudsponsen. De zone die gereinigd moet worden goed
bevochtigen met warm water en dan
afdrogen.
Ingebakken vlekken.
Overkoken van suiker,
gesmolten plastic.
Huishoudsponsen.
Speciaal
glaskrabbertje.
Laat de te reinigen zone goed weken met
warm water, gebruik een speciaal
glaskrabbertje om het ergste vuil te
verwijderen, eindig met de ruwe kant van een
huishoudsponsje, en veeg af.
Kringen en kalkaanslag. Witte wijnazijn. Warme witte wijnazijn op de vlekken
aanbrengen, laten inwerken en afvegen met
een zachte doek.
Glanzende metalen
verkleuringen.
Wekelijks onderhoud.
Speciaal product
voor glaskeramische
kookplaten.
Een speciaal product voor glaskeramische
platen aanbrengen op de plaat, bij voorkeur
met siliconen (beschermend effect).
crème
spons
voor kwetsbare vaat
schuurspons
poeder