Barbecook BILLY de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
[EN] Do not use the barbecue in a confined and/or habitable space e.g. houses, tents, caravans,
motorhomes, boats. Danger of carbon monoxide poisoning fatality.
[NL] Gebruik de barbecue niet in gesloten of bewoonbare ruimtes bv huizen, tenten, caravans,
motorhomes, boten. Gevaar voor koolmonixidevergiftiging.
[FR] Ne pas utiliser le barbecue dans un espace confiné et/ou habitable par exemple des maisons, tentes,
caravanes, camping-cars, bateaux. Risque de décès par empoisonnement au monoxyde de carbone.
[DE] Betreiben Sie den Grill nicht in geschlossenen und/oder bewohnbaren Räumen, z:B. Gebäuden, Zelten,
Wohnwagen, Wohnmobilen Booten. Es besteht Lebensgefahr durch Kohlenmonoxid Vergiftung.
[ES] No use la barbacoa en un espacio cerrado y/o habitable, p.e. vivienda, tienda de campaña, caravana,
autocaravana, embarcación. Peligro de envenenamiento mortal por monóxido de carbono.
[IT] Non utilizzare il barbecue in uno spazio confinato e/o abitabile, per esempio in case, tende,
caravan, case mobili, barche. Pericolo di morte per avvelenamento da monossido di carbonio.
[PT] Não utilize o barbecue num espaço confinado e/ou habitável, por exemplo, dentro de casas, tendas,
caravanas, autocaravanas, barcos. Perigo de morte por intoxicação por monóxido de carbono.
[SE] Använd inte grillen i ett slutet eller bebott utrymme, t. ex. hus, tält, husvagn, husbil eller båt. Risk för
dödsfall genom kolmonoxidförgiftning.
[DK] Grillen må ikke bruges i et begrænset og/eller beboeligt rum, som fx et hus, telt, campingvogn,
autocampere eller både. Fare for kulilteforgiftning.
[FI] Älä käytä grilliä suljetussa ja tai asuintilassa, kuten taloissa, teltoissa, matkailuperävaunuissa,
asuntoautoissa ja veneissä. Kuolemaan johtavan häkämyrkytyksen vaara.
[NO] Ikke bruk grillen i et innestengt og/eller bebott rom, for eksempel hus, telt, campingvogn, bobil eller
båt. Fare for karbonmonoksidforgiftning.
[HU] Ne hasznája a grillsütőt zárt térben és/vagy beltéren, például házban, sátorban, lakókocsiban vagy
hajón. Halálos szén-monoxid-mérgezés veszélye áll fenn.
[RO] Nu utilizați grătarul de frigere în spații închise și/sau de locuit, de exemplu case, corturi, rulote,
autorulote sau ambarcațiuni. Pericol de intoxicație letală cu monoxid de carbon.
[CS] Nepoužívat rožně v uzavřeném prostoru a/nebo obytném prostoru, např. v domech, stanech,
karavanech, lodích nebo jiném uzavřeném prostoru. Existuje nebezpečí otravy oxidem uhelnatým.
[GR] Μην χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου σε περιορισμένο ή/και κατοικήσιμο χώρο, π.χ. σπίτια, σκηνές,
τροχόσπιτα, σκάφη. Υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.
[SK] Gril nepoužívajte v uzavretom a/alebo obytnom priestore, napríklad domy, stany, karavány, obytné
automobily a člny. Nebezpečenstvo smrteľnej otravy kysličníkom uhoľnatým
[ET] Ärge kasutage grilli kitsastes kohtades ja/või elamiseks kasutatavates ruumides, nt majad, telgid,
karavanid, autoelamud, paadid. Vingugaasimürgituse oht.
[LT] Nenaudokite kepsninės uždarose ir (arba) gyvenamosiose patalpose, pvz. namuose, palapinėse,
furgonuose, namuose ant ratų, kateriuose. Pavojus mirtinai apsinuodyti anglies monoksidu.
[LV] Nelietojiet grilu slēgtā un/vai apdzīvotā vietā, piemēram, mājā, teltī, treilerī, mājā uz riteņiem, laivā.
Pasātv letālas oglekļa monoksīda saindēšanās sekas.
[PL] Nie należy używać grilla w miejscu o ograniczonej przestrzeni i/lub zamieszkałym, tj. w domach,
namiotach, przyczepach kempingowych, samochodach kempingowych, łodziach. Grozi to
zatruciem tlenkiem węgla.
[BG] Барбекюто да не се използва на закрито и/или в обитаемо помещение, напр. къща, палатка,
каравана, кемпер, лодка и др. Опасност от отравяне с въглероден оксид, причиняващо смърт.
[SL] Žara ne uporabljajte v zaprtih in/ali bivalnih prostorih, kot so npr. hiše, šotori, bivalne prikolice,
avtodomi, čolni. Smrtno nevarno zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom
[HR] Roštilj nemojte upotrebljavati u skučenom i/ili stambenom prostoru, npr. u kućama, šatorima,
karavanima, kamp kućicama, brodovima. Opasnost od kobnog trovanja ugljičnim monoksidom.
www.barbecook.com 9
NL - GEBRUIKSAANWIJZING
1 UW TOESTEL REGISTREREN
Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! Er wacht
u een hele nieuwe wereld om te ontdekken, of dat nu in de rust
van de natuur of in de gonzende stad is. Word een grillmaster in
onze #barbecook community en laat ons uw grillvaardigheden in
de schijnwerpers zetten.
Registreer uw Barbecook-toestel online en geniet van enkele
fantastische voordelen:
U krijgt toegang tot de volledige gebruikershandleiding
zodat u uw toestel tot in het kleinste onderdeeltje leert
kennen.
U krijgt van een gepersonaliseerde naverkoopservice,
waardoor u snel reserveonderdelen kunt vinden en geniet
van een optimale garantieservice.
We informeren u over productupdates en geven u tips, tricks
en grillspiratie om de grillmaster in u naar boven te halen.
Klaar voor een avontuur? Registreer uw toestel en word lid van
de #barbecook community!
Voor meer informatie over het registreren van uw toestel
gaat u naar www.barbecook.com.
Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden
niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden.
2 OVER DEZE HANDLEIDING
Deze handleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is
het deel dat u momenteel leest. Hier vindt u instructies om
uw toestel te monteren, te gebruiken en te onderhouden.
Het tweede deel begint op pagina 45. Daarin vindt u diverse
illustraties:
Explosietekeningen, onderdelenlijsten en
montagetekeningen van de toestellen die in deze
handleiding beschreven zijn.
Illustraties bij de belangrijkste instructies uit het eerste deel
van de handleiding.
Als er voor een bepaalde instructie een illustratie bestaat,
wordt naar die illustratie verwezen in de instructie. Deze
verwijzingen worden voorafgegaan door een pictogram
van een potlood, zoals links aangegeven.
3 BELANGRIJKE
VEILIGHEIDINSTRUCTIES
Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de
instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze
wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade
tot gevolg hebben.
Schade wegens het niet opvolgen van de instructies
(verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.)
wordt niet gedekt onder de garantie.
Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze in gebruik is.
WAARSCHUWING! Deze barbecue wordt erg heet, niet
verplaatsen tijdens het gebruik.
Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen
moet vastnemen.
Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoen en
oplosbare objecten op een veilige afstand van het toestel
wanneer deze in gebruik is.
WAARSCHUWING! Houdt kinderen en huisdieren uit de
buurt van de barbecue.
Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het
toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in
droge omgevingen.
Niet binnenshuis gebruiken!
Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel
binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat
er gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide.
Let op het volgende wanneer u een locatie kiest:
Plaats het toestel op minstens drie meter van een gebouw,
op een open en goed geventileerde plaats.
Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur
(veranda, afdak ... ) of onder gebladerte.
Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond.
Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot,
oplegger ... ).
4 HET TOESTEL MONTEREN
4.1 Veiligheidsinstructies
Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u het in
elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen,
dit is zeer gevaarlijk.
Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig.
De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage
van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve
montage wordt niet gedekt door de garantie.
4.2 Het toestel monteren
U heeft een kruisschroevendraaier nodig.
1. Plaats het toestel op een vlakke en veilige ondergrond vóór
gebruik.
2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de
montagetekeningen.
U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van
deze handleiding, na de explosietekening van het toestel.
5 HET TOESTEL KLAARMAKEN VOOR
GEBRUIK
U hebt houtskool, aanmaakproducten (die voldoen aan
EN 1860-3) en een lange lucifer nodig.
5.1 Welke houtskool moet ik gebruiken?
Maak uw toestel altijd aan met klassieke houtskool, nooit
met briketten. Als het toestel aangemaakt is, kunt u briketten
toevoegen.
Gebruik houtskool van goede kwaliteit om het toestel aan te
maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2.
Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende
stukken en produceert niet veel stof.
Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar
de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de
houtskool niet in een kelder.
Max 50% van de kuip met houtskool vullen. De kuip
overvullen kan uw barbecue ernstig beschadigen door de
extreme warmte.
www.barbecook.com10
5.2 Stap 1: het toestel aanmaken
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeeldingen 1 t.e.m. 3 op pagina 50.
1. Bedek de bodem van de kuip met houtskool en voeg 3
aanmaakproducten toe. Tips:
Gebruik niet te veel houtskool. De kuip mag slechts voor
een derde gevuld zijn.
Gebruik kleine stukken houtskool om de barbecue aan te
maken. U kunt later grotere stukken toevoegen.
2. Plaats de roestvaststalen vulring op de kuip en maak deze
vast met de klemmen.
3. Open de luchttoevoergaten onder aan de kuip.
4. Gebruik een lange lucifer om de aanmaakproducten aan te
steken
Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het
30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende
fabricagevetten uit het toestel verwijderd.
Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg
rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de
hitte wordt gehouden.
WAARSCHUWING! Gebruik geen spiritus, benzine of
andere brandbare vloeistoen om aan te steken of te
herontsteken! Gebruik alleen ontstekers die voldoen aan
de EN 1860-3!
5.3 Stap 2: Het rooster en het eten
plaatsen
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeeldingen 4 en 5 op pagina 50.
1. Plaats het rooster op het toestel.
2. Begin met het barbecueën pas nadat zich op de kooltjes
een laagje as heeft gevormd. Dit duurt normaal ongeveer 15
minuten.
3. Plaats uw voedsel op het rooster.
6 HANDIGE TIPS
6.1 De intensiteit van het vuur regelen
U kunt de intensiteit van het vuur regelen door de
luchttoevoergaten onder aan de centrale kuip te openen of te
sluiten:
Als u de gaten meer opent, wordt er meer lucht in de kuip
gezogen en is het vuur intenser.
Als u de gaten meer afsluit, wordt er minder lucht in de kuip
gezogen en is het vuur minder intens.
6.2 Voorkomen dat voedsel aanbrandt
Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel
aanbrandt:
Begin nooit te grillen wanneer er nog vlammen in de kuip
zijn. Wacht tot de houtskool bedekt is met een dun laagje
witte as.
Stel het voedsel niet bloot aan te sterke hitte. U kunt de
warmte verminderen door de luchttoevoergaten onder aan
de kuip (gedeeltelijk) te sluiten.
6.3 Voorkomen dat voedsel aankleeft
Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel
aan het rooster kleeft:
Smeer met behulp van een borstel wat olie op het voedsel
voor u het op het rooster plaatst . U kunt ook het rooster zelf
insmeren.
Draai het voedsel niet te snel om. Laat het eerst goed warm
worden.
6.4 Houtskool toevoegen
1. Doe handschoenen om. Houd de handschoenen aan
gedurende de volledige procedure.
2. Verwijder het rooster van de barbecue en vul het reservoir
met houtskool.
3. Plaats het rooster terug op het toestel.
6.5 Opflakkeringen vermijden
Opflakkeringen zijn vlammen die plots uit de kuip springen
tijdens het grillen. Ze worden meestal veroorzaakt door druipend
vet of druipende marinade.
Tijdens het grillen kunnen er opflakkeringen voorkomen. Dit is
normaal. Te veel opflakkeringen verhogen echter de temperatuur
in het toestel en kunnen opgehoopt vet doen ontbranden.
Opflakkeringen vermijden:
Zorg ervoor dat het toestel schoon is voor u begint te grillen.
We raden aan het toestel na elk gebruik te reinigen.
Verwijder overtollig vet en overtollige marinade van het
vlees. U kunt ook een grillpan gebruiken voor vet en/of
gemarineerd vlees.
7 HET TOESTEL ONDERHOUDEN
7.1 De barbecue reinigen
Het is aan te bevelen het toestel na elk gebruik te reinigen. Ga
als volgt te werk:
1. Laat de barbecue volledig afkoelen.
2. Verwijder het rooster en reinig het zoals beschreven in “7.2
Het rooster reinigen”.
3. Maak de klemmen los en verwijder de roestvaststalen
vulring.
4. Schroef de bodemschelp van de barbecue los.
5. Plaats de bodemschelp en de roestvaststalen vulring in de
vaatwasser.
U kunt deze onderdelen ook met de hand reinigen, met
behulp van een zachte spons of doek en een gewoon
reinigingsmiddel.
7.2 Het rooster reinigen
Het is aan te bevelen het rooster na elk gebruik te reinigen met
een Barbecook cleaner.
U kunt het rooster ook reinigen met een zacht
reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik
nooit ovenreinigers om het rooster te reinigen.
www.barbecook.com 11
7.3 Het toestel opbergen
Berg het toestel na elk gebruik binnen op.
Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u het
opbergt. Dit voorkomt roestvorming.
7.4 Roestvaststalen, verchroomde en
gepoederlakte onderdelen
onderhouden
Het toestel is gemaakt van onderdelen in email, roestvast staal
en chroom. Elk materiaal moet op een specifieke wijze worden
onderhouden:
Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te
voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor,
zout of ijzer. Wij raden u aan het toestel niet te gebruiken
in kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een
zwembad.
Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies
wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet
gedekt door de garantie.
Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van
de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit
het toestel is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat
het materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan
hoe u een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de
onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt:
7.5 Reserveonderdelen bestellen
Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van
tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen:
1. Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel.
U vindt een lijst met alle referentienummers onder de
explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding
en op www.barbecook.com.
Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt
automatisch de correcte lijst in uw MyBarbecook
account. U hebt daar de mogelijkheid om wisselstukken
online te bestellen
2. Bestel het reserveonderdeel via www.barbecook.com of bij
uw verkoper. Onderdelen onder garantie kunnen enkel via
uw verkoper besteld worden.
8 GARANTIE
8.1 Gedekt
Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de
aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op
voorwaarde dat:
U uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden
overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade
ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief
onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd.
U het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw
toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een
letter, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit nummer:
- Op deze handleiding.
- Op de verpakking van het toestel.
- Aan de binnenzijde van een voet van het toestel.
De Barbecook-kwaliteitsafdeling bevestigt dat de
onderdelen defect zijn en dat het defect zich heeft
voorgedaan bij normaal gebruik, correcte montage en juist
onderhoud.
Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet
van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt
tot het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen.
8.2 Niet gedekt
De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie
gedekt:
Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring
enz.) van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur
of intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd
worden vervangen.
Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het
fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als
fabricagefouten beschouwd.
Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud,
foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan
voorgemonteerde onderdelen.
Alle gevolgschade wegens nalatigheid of
niet-voorgeschreven gebruik van het toestel.
Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden,
gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan
chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout
beschouwd.
Symbool
Materiaal
Roestvast staal
Chroom
Gepoederlakt
Materiaal
Onderhoud van dit materiaal
Roestvast staal
en chroom
Gepoederlakt
Gebruik geen
agressieve, schurende of
metaalreinigingsmiddelen.
Gebruik niet-agressieve
reinigingsmiddelen en laat ze
inwerken op het staal.
Gebruik een zachte spons of
doek.
Spoel de barbecue na het reinigen
grondig en laat de barbecue zeer
goed drogen voor u deze opbergt.
Gebruik geen scherpe
voorwerpen. Gebruik niet-
agressieve reinigingsmiddelen en
een zachte spons of doek.
Spoel de barbecue na het reinigen
grondig en laat de barbecue zeer
goed drogen voor u deze opbergt.
www.barbecook.com52
REGISTER NOW & GET ACCESS TO:
JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY
WWW.BARBECOOK.COM
Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V.
Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium
Online Product Manuals
Personalised Grillspiration
Product Tips & Tricks
Barbecook Challenges
Spare Parts Lists
...
MAN_BILLY_20171107

Documenttranscriptie

[EN] Do not use the barbecue in a confined and/or habitable space e.g. houses, tents, caravans, motorhomes, boats. Danger of carbon monoxide poisoning fatality. [NL] Gebruik de barbecue niet in gesloten of bewoonbare ruimtes bv huizen, tenten, caravans, motorhomes, boten. Gevaar voor koolmonixidevergiftiging. [FR] Ne pas utiliser le barbecue dans un espace confiné et/ou habitable par exemple des maisons, tentes, caravanes, camping-cars, bateaux. Risque de décès par empoisonnement au monoxyde de carbone. [DE] Betreiben Sie den Grill nicht in geschlossenen und/oder bewohnbaren Räumen, z:B. Gebäuden, Zelten, Wohnwagen, Wohnmobilen Booten. Es besteht Lebensgefahr durch Kohlenmonoxid Vergiftung. [ES] No use la barbacoa en un espacio cerrado y/o habitable, p.e. vivienda, tienda de campaña, caravana, autocaravana, embarcación. Peligro de envenenamiento mortal por monóxido de carbono. [IT] Non utilizzare il barbecue in uno spazio confinato e/o abitabile, per esempio in case, tende, caravan, case mobili, barche. Pericolo di morte per avvelenamento da monossido di carbonio. [PT] Não utilize o barbecue num espaço confinado e/ou habitável, por exemplo, dentro de casas, tendas, caravanas, autocaravanas, barcos. Perigo de morte por intoxicação por monóxido de carbono. [SE] Använd inte grillen i ett slutet eller bebott utrymme, t. ex. hus, tält, husvagn, husbil eller båt. Risk för dödsfall genom kolmonoxidförgiftning. [DK] Grillen må ikke bruges i et begrænset og/eller beboeligt rum, som fx et hus, telt, campingvogn, autocampere eller både. Fare for kulilteforgiftning. [FI] Älä käytä grilliä suljetussa ja tai asuintilassa, kuten taloissa, teltoissa, matkailuperävaunuissa, asuntoautoissa ja veneissä. Kuolemaan johtavan häkämyrkytyksen vaara. [NO] Ikke bruk grillen i et innestengt og/eller bebott rom, for eksempel hus, telt, campingvogn, bobil eller båt. Fare for karbonmonoksidforgiftning. [HU] Ne hasznája a grillsütőt zárt térben és/vagy beltéren, például házban, sátorban, lakókocsiban vagy hajón. Halálos szén-monoxid-mérgezés veszélye áll fenn. [RO] Nu utilizați grătarul de frigere în spații închise și/sau de locuit, de exemplu case, corturi, rulote, autorulote sau ambarcațiuni. Pericol de intoxicație letală cu monoxid de carbon. [CS] Nepoužívat rožně v uzavřeném prostoru a/nebo obytném prostoru, např. v domech, stanech, karavanech, lodích nebo jiném uzavřeném prostoru. Existuje nebezpečí otravy oxidem uhelnatým. [GR] Μην χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου σε περιορισμένο ή/και κατοικήσιμο χώρο, π.χ. σπίτια, σκηνές, τροχόσπιτα, σκάφη. Υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. [SK] Gril nepoužívajte v uzavretom a/alebo obytnom priestore, napríklad domy, stany, karavány, obytné automobily a člny. Nebezpečenstvo smrteľnej otravy kysličníkom uhoľnatým [ET] Ärge kasutage grilli kitsastes kohtades ja/või elamiseks kasutatavates ruumides, nt majad, telgid, karavanid, autoelamud, paadid. Vingugaasimürgituse oht. [LT] Nenaudokite kepsninės uždarose ir (arba) gyvenamosiose patalpose, pvz. namuose, palapinėse, furgonuose, namuose ant ratų, kateriuose. Pavojus mirtinai apsinuodyti anglies monoksidu. [LV] Nelietojiet grilu slēgtā un/vai apdzīvotā vietā, piemēram, mājā, teltī, treilerī, mājā uz riteņiem, laivā. Pasātv letālas oglekļa monoksīda saindēšanās sekas. [PL] Nie należy używać grilla w miejscu o ograniczonej przestrzeni i/lub zamieszkałym, tj. w domach, namiotach, przyczepach kempingowych, samochodach kempingowych, łodziach. Grozi to zatruciem tlenkiem węgla. [BG] Барбекюто да не се използва на закрито и/или в обитаемо помещение, напр. къща, палатка, каравана, кемпер, лодка и др. Опасност от отравяне с въглероден оксид, причиняващо смърт. [SL] Žara ne uporabljajte v zaprtih in/ali bivalnih prostorih, kot so npr. hiše, šotori, bivalne prikolice, avtodomi, čolni. Smrtno nevarno zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom [HR] Roštilj nemojte upotrebljavati u skučenom i/ili stambenom prostoru, npr. u kućama, šatorima, karavanima, kamp kućicama, brodovima. Opasnost od kobnog trovanja ugljičnim monoksidom. NL - GEBRUIKSAANWIJZING 1 UW TOESTEL REGISTREREN Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! Er wacht u een hele nieuwe wereld om te ontdekken, of dat nu in de rust van de natuur of in de gonzende stad is. Word een grillmaster in onze #barbecook community en laat ons uw grillvaardigheden in de schijnwerpers zetten. Registreer uw Barbecook-toestel online en geniet van enkele fantastische voordelen: • • • U krijgt toegang tot de volledige gebruikershandleiding zodat u uw toestel tot in het kleinste onderdeeltje leert kennen. Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide. Let op het volgende wanneer u een locatie kiest: • Plaats het toestel op minstens drie meter van een gebouw, op een open en goed geventileerde plaats. • Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur (veranda, afdak ... ) of onder gebladerte. • Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond. Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot, oplegger ... ). 4.1 Veiligheidsinstructies OVER DEZE HANDLEIDING Deze handleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het deel dat u momenteel leest. Hier vindt u instructies om uw toestel te monteren, te gebruiken en te onderhouden. Het tweede deel begint op pagina 45. Daarin vindt u diverse illustraties: Explosietekeningen, onderdelenlijsten en montagetekeningen van de toestellen die in deze handleiding beschreven zijn. Illustraties bij de belangrijkste instructies uit het eerste deel van de handleiding. Als er voor een bepaalde instructie een illustratie bestaat, wordt naar die illustratie verwezen in de instructie. Deze verwijzingen worden voorafgegaan door een pictogram van een potlood, zoals links aangegeven. 3 Niet binnenshuis gebruiken! • We informeren u over productupdates en geven u tips, tricks en grillspiratie om de grillmaster in u naar boven te halen. Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden. • • 4 Voor meer informatie over het registreren van uw toestel gaat u naar www.barbecook.com. • Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in droge omgevingen. U krijgt van een gepersonaliseerde naverkoopservice, waardoor u snel reserveonderdelen kunt vinden en geniet van een optimale garantieservice. Klaar voor een avontuur? Registreer uw toestel en word lid van de #barbecook community! 2 • BELANGRIJKE VEILIGHEIDINSTRUCTIES HET TOESTEL MONTEREN • Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u het in elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen, dit is zeer gevaarlijk. • Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig. • De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve montage wordt niet gedekt door de garantie. 4.2 Het toestel monteren U heeft een kruisschroevendraaier nodig. 1. Plaats het toestel op een vlakke en veilige ondergrond vóór gebruik. 2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de montagetekeningen. U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van deze handleiding, na de explosietekening van het toestel. 5 HET TOESTEL KLAARMAKEN VOOR GEBRUIK U hebt houtskool, aanmaakproducten (die voldoen aan EN 1860-3) en een lange lucifer nodig. 5.1 Welke houtskool moet ik gebruiken? Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade tot gevolg hebben. Schade wegens het niet opvolgen van de instructies (verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.) wordt niet gedekt onder de garantie. • Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze in gebruik is. • WAARSCHUWING! Deze barbecue wordt erg heet, niet verplaatsen tijdens het gebruik. • Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen moet vastnemen. • Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoffen en oplosbare objecten op een veilige afstand van het toestel wanneer deze in gebruik is. • WAARSCHUWING! Houdt kinderen en huisdieren uit de buurt van de barbecue. Maak uw toestel altijd aan met klassieke houtskool, nooit met briketten. Als het toestel aangemaakt is, kunt u briketten toevoegen. Gebruik houtskool van goede kwaliteit om het toestel aan te maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2. Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende stukken en produceert niet veel stof. www.barbecook.com Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de houtskool niet in een kelder. Max 50% van de kuip met houtskool vullen. De kuip overvullen kan uw barbecue ernstig beschadigen door de extreme warmte. 9 5.2 Stap 1: het toestel aanmaken 6.3 Voorkomen dat voedsel aankleeft De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd op afbeeldingen 1 t.e.m. 3 op pagina 50. 1. Bedek de bodem van de kuip met houtskool en voeg 3 aanmaakproducten toe. Tips: • Gebruik niet te veel houtskool. De kuip mag slechts voor een derde gevuld zijn. • Gebruik kleine stukken houtskool om de barbecue aan te maken. U kunt later grotere stukken toevoegen. 2. Plaats de roestvaststalen vulring op de kuip en maak deze vast met de klemmen. 3. Open de luchttoevoergaten onder aan de kuip. 4. Gebruik een lange lucifer om de aanmaakproducten aan te steken Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het 30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende fabricagevetten uit het toestel verwijderd. Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de hitte wordt gehouden. WAARSCHUWING! Gebruik geen spiritus, benzine of andere brandbare vloeistoffen om aan te steken of te herontsteken! Gebruik alleen ontstekers die voldoen aan de EN 1860-3! 5.3 Stap 2: Het rooster en het eten plaatsen De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd op afbeeldingen 4 en 5 op pagina 50. 1. Plaats het rooster op het toestel. 2. Begin met het barbecueën pas nadat zich op de kooltjes een laagje as heeft gevormd. Dit duurt normaal ongeveer 15 minuten. 3. Plaats uw voedsel op het rooster. 6 HANDIGE TIPS 6.1 De intensiteit van het vuur regelen U kunt de intensiteit van het vuur regelen door de luchttoevoergaten onder aan de centrale kuip te openen of te sluiten: • Als u de gaten meer opent, wordt er meer lucht in de kuip gezogen en is het vuur intenser. • Als u de gaten meer afsluit, wordt er minder lucht in de kuip gezogen en is het vuur minder intens. Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel aan het rooster kleeft: • Smeer met behulp van een borstel wat olie op het voedsel voor u het op het rooster plaatst . U kunt ook het rooster zelf insmeren. • Draai het voedsel niet te snel om. Laat het eerst goed warm worden. 6.4 Houtskool toevoegen 1. Doe handschoenen om. Houd de handschoenen aan gedurende de volledige procedure. 2. Verwijder het rooster van de barbecue en vul het reservoir met houtskool. 3. Plaats het rooster terug op het toestel. 6.5 Opflakkeringen vermijden Opflakkeringen zijn vlammen die plots uit de kuip springen tijdens het grillen. Ze worden meestal veroorzaakt door druipend vet of druipende marinade. Tijdens het grillen kunnen er opflakkeringen voorkomen. Dit is normaal. Te veel opflakkeringen verhogen echter de temperatuur in het toestel en kunnen opgehoopt vet doen ontbranden. Opflakkeringen vermijden: • Zorg ervoor dat het toestel schoon is voor u begint te grillen. We raden aan het toestel na elk gebruik te reinigen. • Verwijder overtollig vet en overtollige marinade van het vlees. U kunt ook een grillpan gebruiken voor vet en/of gemarineerd vlees. 7 HET TOESTEL ONDERHOUDEN 7.1 De barbecue reinigen Het is aan te bevelen het toestel na elk gebruik te reinigen. Ga als volgt te werk: 1. Laat de barbecue volledig afkoelen. 2. Verwijder het rooster en reinig het zoals beschreven in “7.2 Het rooster reinigen”. 3. Maak de klemmen los en verwijder de roestvaststalen vulring. 4. Schroef de bodemschelp van de barbecue los. 5. Plaats de bodemschelp en de roestvaststalen vulring in de vaatwasser. U kunt deze onderdelen ook met de hand reinigen, met behulp van een zachte spons of doek en een gewoon reinigingsmiddel. 6.2 Voorkomen dat voedsel aanbrandt 7.2 Het rooster reinigen Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel aanbrandt: Het is aan te bevelen het rooster na elk gebruik te reinigen met een Barbecook cleaner. • Begin nooit te grillen wanneer er nog vlammen in de kuip zijn. Wacht tot de houtskool bedekt is met een dun laagje witte as. • Stel het voedsel niet bloot aan te sterke hitte. U kunt de warmte verminderen door de luchttoevoergaten onder aan de kuip (gedeeltelijk) te sluiten. 10 www.barbecook.com U kunt het rooster ook reinigen met een zacht reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik nooit ovenreinigers om het rooster te reinigen. 7.3 Het toestel opbergen 7.5 Reserveonderdelen bestellen Berg het toestel na elk gebruik binnen op. Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen: Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u het opbergt. Dit voorkomt roestvorming. 1. 7.4 Roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte onderdelen onderhouden Het toestel is gemaakt van onderdelen in email, roestvast staal en chroom. Elk materiaal moet op een specifieke wijze worden onderhouden: Materiaal Roestvast staal en chroom Onderhoud van dit materiaal • • • • Gepoederlakt • • Gebruik geen agressieve, schurende of metaalreinigingsmiddelen. Gebruik niet-agressieve reinigingsmiddelen en laat ze inwerken op het staal. Gebruik een zachte spons of doek. Spoel de barbecue na het reinigen grondig en laat de barbecue zeer goed drogen voor u deze opbergt. Gebruik geen scherpe voorwerpen. Gebruik nietagressieve reinigingsmiddelen en een zachte spons of doek. Spoel de barbecue na het reinigen grondig en laat de barbecue zeer goed drogen voor u deze opbergt. Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor, zout of ijzer. Wij raden u aan het toestel niet te gebruiken in kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een zwembad. Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet gedekt door de garantie. Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit het toestel is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat het materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan hoe u een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt: Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt automatisch de correcte lijst in uw MyBarbecook account. U hebt daar de mogelijkheid om wisselstukken online te bestellen 2. 8 Roestvast staal GARANTIE Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op voorwaarde dat: • U uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd. • U het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een letter, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit nummer: -- Op deze handleiding. -- Op de verpakking van het toestel. -- Aan de binnenzijde van een voet van het toestel. • De Barbecook-kwaliteitsafdeling bevestigt dat de onderdelen defect zijn en dat het defect zich heeft voorgedaan bij normaal gebruik, correcte montage en juist onderhoud. Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt tot het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen. 8.2 Niet gedekt De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie gedekt: • Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring enz.) van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur of intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd worden vervangen. • Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als fabricagefouten beschouwd. • Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud, foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan voorgemonteerde onderdelen. • Alle gevolgschade wegens nalatigheid of niet-voorgeschreven gebruik van het toestel. • Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden, gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout beschouwd. Chroom Gepoederlakt Bestel het reserveonderdeel via www.barbecook.com of bij uw verkoper. Onderdelen onder garantie kunnen enkel via uw verkoper besteld worden. 8.1 Gedekt Materiaal Symbool Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel. U vindt een lijst met alle referentienummers onder de explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding en op www.barbecook.com. www.barbecook.com 11 JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY REGISTER NOW & GET ACCESS TO: • Online Product Manuals • Personalised Grillspiration • Product Tips & Tricks • Barbecook Challenges • Spare Parts Lists • ... Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V. Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium 52 www.barbecook.com MAN_BILLY_20171107 WWW.BARBECOOK.COM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Barbecook BILLY de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding