Kenwood Mixer KM200 Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
Uw nieuwe KENWOOD keukenrobot zal van het koken een eenvoudige en
aangename taak maken.
Bewaar het toestel op een handig aanrecht, niet in de kast, zodat het met een
draai aan de knop klaar staat om iedere taak groot of klein voor u te verrichten.
Een brede gamma hulpstukken staat te uwer beschikking, die u zullen helpen
de culinaire kunst beter te beheersen.
Alvorens het toestel aan te sluiten, nazien of het aantal volts van uw elektrische
installatie overeenkomt met het aantal volts aangeduid op het apparaat.
Onderdelen
en
hulpstukken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Planetansche houder voor
deegarmen
Kap
van
langzaamloop
aansluitlng
Vastzetter voor langzaamlopende
hulpstukken
Dop
van
vruchtenpersaansluiting
Dekplaat
van
snelloop aansluiting
In-uitschakelaar
en
snelheidsregelaar
Robot
Loszetknop
Mengbeker
K-klopper
Deeghaak
Garde
Vleesmolen
Worstenadaptor
Pastamaker
Snijmachine
&
rasp
Koffiemolen
Graanmolen
Roommaker
Blikopener
Snijboonmachine
Model
A920
A926
A937
A936
A948
A979
A941
A927
A978
A932
Model
23 Citruspers A995
24 Mixerbowl A989/A990
25 Minimixer A938
26 Ultrasnelle snijmachine A929
& rasp
27 Sapcentrifuge A935
28 Aardappelschilmachine A934
(Voor
de
Chef)
Aardappelschilmachine A952
(Voor
de
Major)
29 Vergiet
en
zeef A992
(Voor
de
Chef
-
Ronde
Kom)
Vergiet
en
zeef A930
(Voor
de
Major)
30 Inox mengbeker 18749
(Voor
de
Chef)
Inox mengbeker 18748
(Voor
de
Major)
31 Deksel (Voor
de
Chef
en de
31227
Major
-
Ronde
Kom)
Deksel 30238
(Voor
de
Chef
'D' Kom)
32 Overtrek 29022
(Voor
de
Chef)
Mixer en Toebehoren
Gebruik van
de
robot en aanbrengen van
de
hulpstukken
Plaats de rubberen schijf met
uitsnijdingen naar onder in de
uitdieping.
Planetarische Werking
Dankzij de planetarische aktie
van de KENWOOD
keukenmachine worden zowel
de kleinste als de grootste
hoeveelheden perfekt vermengd
en zijn de resultaten werkelijk
optimaal.
B
Breng de kop omhoog door op loszetknop te drukken (A), of door
het klinkje helemaal naar links te draaien (B), breng de kop omhoog
totdat deze zich in open stand vastzet.
De keukenmachine behoort zich in deze stand te bevinden wanneer
u de kom of een van de kloppers, de aardappelschilmachine of de
zeef op hun plaats aanbrengt.
Plaats de kom in de uitdieping,
waarbij de lippen in de
bajonnetsleuven in de bodem
van de kom gebracht moeten
worden.
Druk op de handvaten
van de kom en draai de kom
met de wijzers van de klok mee
om het vast te zetten.
Druk om de kom te verwijderen
op de handvaten en draai de
kom tegen de wijzers van de
klok alvorens het uit de uitdieping
te tillen.
Druk om de kop naar omlaag te
brengen de loszetknop (A) in of
draai het klinkje tegen de wijzers
van de klok (B) en druk de kop
naar beneden totdat deze zich
in gesloten stand vastzet.
Maximale Hoeveelheden
Om uitstekende resultaten te bekomen mogen deze maximum
hoeveelheden niet overschreden worden:
Model KM201.KM210
en
KM220 Model KM230
e1
KM250
Biscuitdeeg
1
1
^lb/680gbloem
2%
lb/1 kg
bloem
gistdeeg
cakedeeg
3
lb/1.36
kg
bloem
6lb/2.72
kg
alle ingredienten samen
5'A
lb/2.6
kg
bloem
11
lb/5 kg
alle ingredienten samen
Eiwitten
-
minimum
-
maximum
1
12
1
16
Gebruikvan
de
robot en aanbrengen van
de
hulpstukken
De hulpstukken aansluiten op de
klopper door de mengkop omhoog
te bewegen. Het hulpstuk
vervolgens voorzichtig naar
binnen schuiven en langzaam zo
ver mogelijk omdraaien in de
aangegeven richting (zie schema)
Draai om de klopper of garde te
verwijderen, deze naar links totdat
u het vrijelijk uit de houder kunt
trekken.
Opmerking
De K-klopper
en
garde werden
op de
fabriek juist afgesteld. Indien
er
toch
een
aanpassing nodig blijkt
als
volgt
te werk gaan:
1.
Nazien
dat de
keukenrobot niet meer aangesloten
is.
2.
De kop
naar omhoog brengen
en de
K-klopper
of
eiwitklopper
die
moeten aangepast worden aanbrengen.
3.
Hou het
hulpstuk vast
en
draai
de
moer
los met een
aangepaste sleutel.
4.
Breng
de kop
naar beneden
en
draai
het
hulpstuk naar boven
of
naar beneden.
De
beste resultaten bekomt
men wanneer
de
K-klopper/garde
zo
weinig mogelijk
van de
bodem
van de
mengbeker verwijderd
is.
5. Breng
de kop
terug omhoog
en
terwiji
u het
stuk vasthoudt draait
u de
moer weer vast
Opmerking
Als
de
machine
in
werking
is en de
klopper slaagt tegen
de
randen
van
de mengkom, werd
de
K-klopper
te
laag aangebracht.
Om
de kap van de
langzaamloopaansluiting
te
verwijderen,
de
vastzetknop
zijwaarts trekken.
De
dop van de
uitang voor
de
citruspers verwijderen door ofwel
eerst
in te
drukken
en dan op te
heffen
of
door enkel
op te
heffen.
De dekplaat
van de
snelloopaansluiting verwijderen
door
het op te
heffen.
Snelheidsregelaar
Om een snelheid te selecteren de snelheidsregelaar op de gewenste stand brengen.
Opmerking
Indien uw snelheidsregelaar tevens over een 'Pulse' stand beschikt, kunt u deze positie gebruiken voor een snelle
en korte werking, zolang u de snelheidsregelaar op 'P' houdt zal het toestel blijven draaien.
Belangrijk
Beveiliging Tegen Overbelasting (INDIEN AANWEZIG)
Indien uw mixer voorzien is van zo'n beveiliging, zal het apparaat bij
overbelasting automatisch stoppen. Mocht dit gebeuren, schakel de
mixer dan uit en zet de kop omhoog, zodat de groene knop vrijkomt.
Laat het apparaat zo enkele minuten staan en druk vervolgens op de
knop.
Hierna kunt u weer doorgaan met mixen.
Onderhoud
De mengbeker, eiwitklopper, K-klopper en deeghaak kunnen in een warme
sop afgewassen worden. De keukenmachine zelf hoeft u maar met een
vochtige doek proper te maken en met een zachte doek op te drogen.
Na gebruik uw machine nooit aangesloten laten. Gebruik nooit bijtende
produkten en het machine niet onder water dompelen.
In het begin kan er op de langzaamloopaansluiting en op de
vruchtenpersaansluiting een weinig vet te voorschijn komen. Dit mag
verwijderd worden en zal de werking van uw keukenmachine niet
beinvloeden.
Opmerking
De mengbeker nooit in contact
brengen met rechtstreekse
warmte (nooit laten drogen boven
een fornuis of in een oven).
Gebruik de mengbeker niet in
een microgolf oven.
Gebruik van accessoires
Voorkom kontakt met
bewegende onderdelen.
Gebruik niet meer dan een
accessoire per handeling.
Algemene informatie
Gebruik de garde voor het kloppen van eieren, room, pannekoekdeeg, luchte koekdeeg, kaastaarten, meringues,
mousse, souffles,...
GebruikdeK-klopper voor cakes, koekjes,taartdeeg,glazuur, aardappelpuree, soesendeeg,...
Gebruik de deeghaak voor mengsels met gist.
De snelheidsregelaar biedt u een brede keuze snelheidmogelijkheden welke aangepast dienen te worden aan het soort
ingredienten en de gebruikte hoeveelheden. Over't algemeen worden volgende snelheden aangeraden:
Voor de garde: Langzaam tot op de maximale snelheid regelen. Indien het mengsel zou kunnen spatten de
de K-klopper snelheid laag houden. Klop boter en suiker op lage tot gemiddelde snelheid. Voor heel kleine
hoeveelheden de snelheid laag houden. Klop boter, suiker en eieren op gemiddelde tot hoge
snelheid.
Bloem en fruit mengen op lage snelheid, koekjesdeeg op middelmatige snelheid, boter
en bloem op lage snelheid.
Voor de deeghaak: Begin op snelheid
1
omdaarnaop2overtegaan.
r
Recepten
Wit Brood
3
W 3 lb/1350g bloem
3 koffielepels zout
1 oz/25g verse bakkersgist
of 15g, gedroogde gist
1 koffielepel suiker
1 tsp/750ml warm water
1 oz/25g reuzel
Met gedroogde gist:
los de suiker op in een kopje warm water
(van de totale hoeveelheid afgenomen).
Sprenkel de gedroogde gist erboven op en
laat het geheel staan totdat het schuimt, +7
-10 min.
Met verse bakkersgist:
Meng de gist met de bloem en voeg de
suiker bij.
Giet het water in de mengbeker, voeg daarbij
de bloem, de reuzel en het zout. Ongeveer
45 sec kneden op snelheid 1, verhoog dan
tot 2 totdat alle ingredienten een geheel
vormen en indien nodig wat bloem
toevoegen.
s^ Nog 2 min kneden totdat het deeg elastisch
is en van de zijkanten van de mengbeker
loskomt. Het deeg op een tamelijke warme
plaats 1-1/2 uur laten rijzen. Opnieuw
kneden gedurende 2 min, op snelheid 1.
Deel het deeg over 4 ingesmeerde bakblikken
(van +/ 450g), welke halfvol dienen te
zijn.
Afdekken en het deeg opnieuw laten rijzen
totdat de massa gedubbeld heeft, 30-35 min
in de oven (230°) laten bakken. De broden
zullen klaar zijn als ze hoi klinken wanneer u
op hun bodem klopt.
Tips
Men verkrijgt de beste resultaten door
glutenrijk meel te gebruiken, maar wanneer
dit niet te verkrijgen is kan men ook
gewoon tarwemeel gebruiken.
Het is niet volstrekt noodzakelijk het
gereedschap voor te verwarmen of het
rijzen op een warme plaats te laten
gebeuren,
maar dit zal de groei van de
gist wel versnellen.
Bruin Brood
Volg het recept van wit brood maar gebruik
900g volkorenbloem en 450g gewone
bloem.
Belangrijk:
De aard van de bloem kan wat de benodigde
hoeveelheid vloeistof betreft aanzienlijk
varieren en de mate van de kleverigheid van
het deeg kan een merkbare invloed hebben
op de belasting van de machine. Het verdient
dus aanbeveling om zich precies aan de
opgegeven hoeveelheden te houden en op
de machine toe te zien terwijl het deeg
vermengd wordt; dit proces behoort niet
meer dan 3 1/2 min, te duren.
Pizza Napolitana
JJ $
Deeg:
25g verse bakkersgist of 4
koffielepels gedroogde gist
250ml warm water
25g boter of margarine
2 koffielepels zout
400g bloem
Vulling:
400g ajuinen in stukjes gesneden
olie voor het bruinen
800g,
tomaten, gepeld en in schijfjes
gesneden
2 a 3 koffielepels origano
zout en peper
300g mozarella kaas
100g anjovisfilets
zwarte olijven
Bereidt het deeg op dezelfde wijze als
brooddeeg. Na dat het reeds eenmaal gerust
en gerezen heeft het deeg opnieuw kneden
en uitrollen in 2 cirkels van 30cm en breng
het deeg in hiervoor voorziene taartvormen.
De ajuinen lichtjes laten bruineren in de olie
en vervolgens over de pizza verspreiden tot
+/- 2,5cm van de
rand.
Plaats hierop de schijfjes tomaat en bestrooi
met origano, peper en zout.
Maak gebruik van de ultrasnelle snijmachine
en rasp om uw kaas te raspen en verspreidt
over de tomaten, versieren met anjovis en
olijven.
Laat een dertigtal min, rusten en bak
vervolgens in een voorverwarmde oven
(220°C) gedurende 20-25 minuten.
Vruchtencake
200g boter of margarine
200g bruine suiker
20ml zwarte melasse
geraspte sinaasappel of citroenschil
250g bloem
een snuifje muskaatnoot, kaneelpoeder,
gemengde kruiden, zout
40ml brandy, rhum of sherry
600g mengeling van gedroogde vruchten
50g geschaafde amandelen
Breng boter, suiker, melasse en de geraspte
schillen in de mengbeker. Op stand 3-4
laten doorkloppen, schakel over op hogere
snelheid wanneer de ingredienten een geheel
vormen.
Blijven kloppen totdat u een luchtig
mengsel bekomt, daarna voegt u de eieren
een per een toe. Zet vervolgens op de
laagste snelheid en voeg voorzichtig de
bloem
erbij,
daarna de gedroogde vruchten
en de kruiden. Het mengsel in een ronde
springvorm brengen (22cm), op vo.orhand
ingesmeerd en ingelegd met boterhampapier.
Eerst 1 uur bakken in een oven aan 150°C
vervolgens 2 1/2 uur aan 140°C.
Als de cake afgekoeld is uit de bakvorm
nemen,
omdraaien en op verschillende
plaatsen met een mes doorprikken en begieten
met de brandy rhum of sherry.
Wanneer het vloeistof werd opgenomen de
cake in boterhampapier inpakken en bewaren
in een luchtdicht metalen doos.
Verbruiken wanneer u hef wenst.
TIPS
Gebruik de meegeleverde spate! om het
deeg van de zijkanten van de mengbeker
te schrabben.
Gebruik boter op kamertemperatuur of
verwarm de mengbeker door het met
warm water te vullen en breng ook de K-
klopper erin terwijl u de ingredienten
weegt. Goed afdrogen alvorens het te
gebruiken.
Het mengen starten op een lage snelheid
totdat de ingredienten een geheel vormen,
vervolgens kunt u overschakelen naar
een hogere snelheid maar niet zo hoog
dat het deeg de zijkanten van de mengbeker
zou bedekken.
Een hoge snelheid wordt aangeraden
voor grote hoeveelheden.
Victoria Sandwich
150g boter of margarine
150g bloemsuiker
3 eieren
150g bloem
confituur
suiker glazuur
Meng boter en suiker op snelheid 3-4 totdat
het een homogeen mengsel vormt en schakel
dan over op een hogere snelheid totdat u
een luchtig mengsel bekomt.
Schrab het mengsel van de zijkanten van de
mengbeker en voeg er vervolgens een voor
een de eieren toe op maximum snelheid.
Vervolgens de bloem bijvoegen en goed
mengen op minimum snelheid totdat de
bloem er volledig in vermengd is.
Bakken in twee bakblikken van elk 18cm op
voorhand ingesmeerd voor 20 a 30 min aan
190°C totdat ze goudkleurig zijn en lichtjes
terugspringen als u erop drukt. Omdraaien
en laten afkoelen alvorens u het met confituur
naar smaak insmeert en suikerglazuur op
brengt.
Tips
Indien de boter uit de koelkast genomen
wordt dient u best de mengbeker eerst
met warm water te vullen en de K-klopper
erin te dompelen. Goed afdrogen voor dat
u het apparaat in werking brengt.
Indien de K-klopper niet tot bij de bodem
van de mengbeker komt, dient u deze
aan te passen. (zie hiervoor p4).
Start het proces op lage snelheid totdat
de ingredienten goed vermengd zijn en
schakel dan over op een hogere snelheid
er op lettend dat het mengsel niet tegen
de zijkanten van de mengbeker zou
worden gedrukt.
Een hoge snelheid wordt aangeraden bij
grote hoeveelheden.
Biscuitdeeg
^
400g bloem
1 koffielepel zout
200g boter of margarine
+/-80ml water
Meng de boter met de bloem op snelheid 1,
schakel over op 4-5 totdat het mengsel op
broodkruimels lijkt en schakel het apparaat
uit.
Voeg het water toe en mengen op de laagste
snelheid totdat u een homogeen mengsel
bekomt. Het deeg wordt normaal gezien
gebakken aan 200°C, maar dit zal van de
vulling afhangen.
Tips
Gebruik boter of margarine dat rechtstreeks
uit de koelkast komt.
Let op dat u de ingredienten niet overmix.
Soesendeeg
50g boter
125ml water
75g bloem
een snuifje zout
2 eieren
Laat de boter in het water smelten en breng
aan de kook. Haal van het vuur en giet er in
een keer al de bloem en het zout bij. Terug
op een zacht vuurtje zetten en roeren met
een houten lepel totdat het mengsel een
geheel vormt en van de zijkanten van de
kookpot loskomt. Laat even afkoelen en
breng alles in de mengbeker. Op snelheid 2
en gebruikmakend van de K-klopper voegt u
er een voor een de eieren toe.
Eenmaal dat de eieren volledig opgenomen
werden kunt u de snelheid verhogen tot het
maximum gedurende 30 a 60 sec.
Maak er gebruik van zoals u wenst: soesjes,
eclairs,...
Aardbei
en
Abrikozen
Gebak
Koek
3 eieren
75g bloemsuiker
75g bloem
Vulling en decoratie
125 ml verse room
suiker
200g aardbeien
200g abrikozen
Snij de abrikozen in twee en haal er de
steen uit. Laat ze op een zacht vuurtje met
wat suiker en water zacht worden.
De aardbeien onder water spoelen en in
twee snijden.
Voor de koek mengt u eerst de suiker en de
eieren op maximum snelheid totdat u een
dik, schuimachtig en wit mengsel bekomt.
Verwijder de mengbeker en voeg voorzichtig
de bloem toe met behulp van een
handklopper.
Breng dit mengsel in twee reeds ingesmeerde
bakblikken van +/-18cm.
In de oven bakken op 180°C gedurende 20
min.
De cake is klaar als het terugspringt als
u er zachtjes op drukt. Haal uit de bakblikken
en op een rooster laten afkoelen.
De room op hoge snelheid opkloppen en
suiker toevoegen. De in stukjes gesneden
abrikozen en 1/3 van uw aardbeien voorzichtig
in de helft van uw room mengen. De twee
cakes insmeren met dit mengsel en boven
op elkaar brengen. De cake insmeren met
de resterende room en versieren met de
aardbeienhalfjes.
Citroen Kaastaart
Koekjes Basis
200g digestive koekjes
100g boter of margarine
Vulling
20 ml gelatine
125 ml water
4 eieren
100-150g bloemsuiker (naar gelang uw
smaak)
3 grote citroenen
250g kwark
fruit en verse room om te versieren
Gebruik het mixer hulpstuk, breng daarin de
koekjes reetis in stukjes gebroken en maak
er kruimels van op maximum snelheid.
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten
en voeg er dan de koekjeskruimels bij, goed
mengen en in een 21cm springvorm brengen,
goed drukken. Laten rusten in de ijskast
terwijl u de vulling voorbereidt.
Los de gelatine op in water, en op een heel
zacht vuurtje laten smelten. Klop de
eierdooiers en de suiker op maximum snelheid
totdat u een romig mengsel bekomt, voeg er
vervolgens de kwark bij en verlaag de snelheid
tot 5, voeg de geraspte citroenschil, de
citroensap en de gelatine erbij en blijven
doorkloppen totdat alle ingredienten goed
vermengd
zijn.
Giet het mengsel in een
schotel en laat rusten in de koelkast totdat
het vast geworden is.
Klop de eiwitten stijf op maximum snelheid
en ze dan voorzichtig in het kaasmengsel
mengen.
Giet alles op het koekjesmengsel
en laat in de koelkast opnieuw stevig
worden.
Haal uit de springvorm en versier met fruit
en opgeklopte room naar believe.
Meringues.
4 eiwitten
225g bloemsuiker
Breng de eiwitten en de suiker in de
mengbeker en op maximum snelheid
opkloppen totdat de eiwitten kopjes vormen
(+/-
10 min). Vul een versierspuit met het
mengsel en spuit kleine vormpjes op een
ingesmeerde bakplaat.
De meringues bakken in een heel zachte
oven (110°C) totdat ze hard en krokant zijn
(+/-
4 a 5 uren).
Tips
Meringues kunnen bewaard worden in
een luchtdichte metalen doos.
Indien de meringues in de oven te gekleurd
worden,
de ovendeur op een kiertje
zetten.
Tips
Wees zeer voorzichtig bij het toevoegen
van de bloem om een luchtig resultaat te
bekomen.

Documenttranscriptie

Gebruiksaanwijzing Uw nieuwe KENWOOD keukenrobot zal van het koken een eenvoudige en aangename taak maken. Bewaar het toestel op een handig aanrecht, niet in de kast, zodat het met een draai aan de knop klaar staat om iedere taak groot of klein voor u te verrichten. Een brede gamma hulpstukken staat te uwer beschikking, die u zullen helpen de culinaire kunst beter te beheersen. Alvorens het toestel aan te sluiten, nazien of het aantal volts van uw elektrische installatie overeenkomt met het aantal volts aangeduid op het apparaat. Onderdelen en hulpstukken 1 Planetansche houder voor deegarmen 2 Kap van langzaamloop aansluitlng 3 Vastzetter voor langzaamlopende hulpstukken 4 Dop van vruchtenpersaansluiting 5 Dekplaat van snelloop aansluiting 6 In-uitschakelaar en snelheidsregelaar 7 Robot 8 Loszetknop 9 Mengbeker 23 24 25 26 27 28 29 Model 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 K-klopper Deeghaak Garde Vleesmolen Worstenadaptor Pastamaker Snijmachine & rasp Koffiemolen Graanmolen Roommaker Blikopener Snijboonmachine 30 A920 A926 A937 A936 A948 A979 A941 A927 A978 A932 31 32 Model Citruspers A995 Mixerbowl A989/A990 Minimixer A938 Ultrasnelle snijmachine A929 & rasp Sapcentrifuge A935 Aardappelschilmachine A934 (Voor de Chef) Aardappelschilmachine A952 (Voor de Major) Vergiet en zeef A992 (Voor de Chef - Ronde Kom) Vergiet en zeef A930 (Voor de Major) Inox mengbeker 18749 (Voor de Chef) Inox mengbeker 18748 (Voor de Major) Deksel (Voor de Chef en de 31227 Major - Ronde Kom) Deksel 30238 (Voor de Chef 'D' Kom) Overtrek 29022 (Voor de Chef) Mixer en Toebehoren Gebruik van de robot en aanbrengen van de hulpstukken B Breng de kop omhoog door op loszetknop te drukken (A), of door het klinkje helemaal naar links te draaien (B), breng de kop omhoog totdat deze zich in open stand vastzet. De keukenmachine behoort zich in deze stand te bevinden wanneer u de kom of een van de kloppers, de aardappelschilmachine of de zeef op hun plaats aanbrengt. Plaats de rubberen schijf met uitsnijdingen naar onder in de uitdieping. Planetarische Werking Dankzij de planetarische aktie van de KENWOOD keukenmachine worden zowel Plaats de kom in de uitdieping, waarbij de lippen in de bajonnetsleuven in de bodem van de kom gebracht moeten worden. Druk op de handvaten van de kom en draai de kom met de wijzers van de klok mee om het vast te zetten. Druk om de kom te verwijderen op de handvaten en draai de kom tegen de wijzers van de klok alvorens het uit de uitdieping te tillen. Druk om de kop naar omlaag te brengen de loszetknop (A) in of draai het klinkje tegen de wijzers van de klok (B) en druk de kop naar beneden totdat deze zich in gesloten stand vastzet. Maximale Hoeveelheden Om uitstekende resultaten te bekomen mogen deze maximum hoeveelheden niet overschreden worden: de kleinste als de grootste hoeveelheden perfekt vermengd en zijn de resultaten werkelijk optimaal. Biscuitdeeg gistdeeg cakedeeg Eiwitten - minimum - maximum Model KM201.KM210 en KM220 1 1 ^lb/680gbloem 3 lb/1.36 kg bloem 6lb/2.72 kg alle ingredienten samen Model KM230 e1 KM250 2% lb/1 kg bloem 5'A lb/2.6 kg bloem 11 lb/5 kg alle ingredienten samen 1 12 1 16 Gebruikvan de robot en aanbrengen van de hulpstukken De hulpstukken aansluiten op de klopper door de mengkop omhoog te bewegen. Het hulpstuk vervolgens voorzichtig naar binnen schuiven en langzaam zo ver mogelijk omdraaien in de aangegeven richting (zie schema) Draai om de klopper of garde te verwijderen, deze naar links totdat u het vrijelijk uit de houder kunt trekken. Opmerking De K-klopper en garde werden op de fabriek juist afgesteld. Indien er toch een aanpassing nodig blijkt als volgt te werk gaan: 1. 2. 3. 4. 5. Nazien dat de keukenrobot niet meer aangesloten is. De kop naar omhoog brengen en de K-klopper of eiwitklopper die moeten aangepast worden aanbrengen. Hou het hulpstuk vast en draai de moer los met een aangepaste sleutel. Breng de kop naar beneden en draai het hulpstuk naar boven of naar beneden. De beste resultaten bekomt men wanneer de K-klopper/garde zo weinig mogelijk van de bodem van de mengbeker verwijderd is. Breng de kop terug omhoog en terwiji u het stuk vasthoudt draait u de moer weer vast Opmerking Als de machine in werking is en de klopper slaagt tegen de randen van de mengkom, werd de K-klopper te laag aangebracht. Om de kap van de langzaamloopaansluiting te verwijderen, de vastzetknop zijwaarts trekken. De dop van de uitang voor de citruspers verwijderen door ofwel eerst in te drukken en dan op te heffen of door enkel op te heffen. De dekplaat van de snelloopaansluiting verwijderen door het op te heffen. Snelheidsregelaar Om een snelheid te selecteren de snelheidsregelaar op de gewenste stand brengen. Opmerking Indien uw snelheidsregelaar tevens over een 'Pulse' stand beschikt, kunt u deze positie gebruiken voor een snelle en korte werking, zolang u de snelheidsregelaar op 'P' houdt zal het toestel blijven draaien. Belangrijk Opmerking De mengbeker nooit in contact brengen met rechtstreekse warmte (nooit laten drogen boven een fornuis of in een oven). Gebruik de mengbeker niet in een microgolf oven. Gebruik van accessoires Voorkom kontakt met bewegende onderdelen. Gebruik niet meer dan een accessoire per handeling. Beveiliging Tegen Overbelasting (INDIEN AANWEZIG) Indien uw mixer voorzien is van zo'n beveiliging, zal het apparaat bij overbelasting automatisch stoppen. Mocht dit gebeuren, schakel de mixer dan uit en zet de kop omhoog, zodat de groene knop vrijkomt. Laat het apparaat zo enkele minuten staan en druk vervolgens op de knop. Hierna kunt u weer doorgaan met mixen. Onderhoud De mengbeker, eiwitklopper, K-klopper en deeghaak kunnen in een warme sop afgewassen worden. De keukenmachine zelf hoeft u maar met een vochtige doek proper te maken en met een zachte doek op te drogen. Na gebruik uw machine nooit aangesloten laten. Gebruik nooit bijtende produkten en het machine niet onder water dompelen. In het begin kan er op de langzaamloopaansluiting en op de vruchtenpersaansluiting een weinig vet te voorschijn komen. Dit mag verwijderd worden en zal de werking van uw keukenmachine niet beinvloeden. Algemene informatie Gebruik de garde voor het kloppen van eieren, room, pannekoekdeeg, luchte koekdeeg, kaastaarten, meringues, mousse, souffles,... GebruikdeK-klopper voor cakes, koekjes,taartdeeg,glazuur, aardappelpuree, soesendeeg,... Gebruik de deeghaak voor mengsels met gist. De snelheidsregelaar biedt u een brede keuze snelheidmogelijkheden welke aangepast dienen te worden aan het soort ingredienten en de gebruikte hoeveelheden. Over't algemeen worden volgende snelheden aangeraden: Voor de garde: de K-klopper Langzaam tot op de maximale snelheid regelen. Indien het mengsel zou kunnen spatten de snelheid laag houden. Klop boter en suiker op lage tot gemiddelde snelheid. Voor heel kleine hoeveelheden de snelheid laag houden. Klop boter, suiker en eieren op gemiddelde tot hoge snelheid. Bloem en fruit mengen op lage snelheid, koekjesdeeg op middelmatige snelheid, boter en bloem op lage snelheid. Voor de deeghaak: Begin op snelheid 1 omdaarnaop2overtegaan. r Recepten Wit Brood W 3 3 lb/1350g bloem 3 koffielepels zout 1 oz/25g verse bakkersgist of 15g, gedroogde gist 1 koffielepel suiker 1 tsp/750ml warm water 1 oz/25g reuzel Met gedroogde gist: los de suiker op in een kopje warm water (van de totale hoeveelheid afgenomen). Sprenkel de gedroogde gist erboven op en laat het geheel staan totdat het schuimt, +7 - 1 0 min. Met verse bakkersgist: Meng de gist met de bloem en voeg de suiker bij. s^ Giet het water in de mengbeker, voeg daarbij de bloem, de reuzel en het zout. Ongeveer 45 sec kneden op snelheid 1, verhoog dan tot 2 totdat alle ingredienten een geheel vormen en indien nodig wat bloem toevoegen. Nog 2 min kneden totdat het deeg elastisch is en van de zijkanten van de mengbeker loskomt. Het deeg op een tamelijke warme plaats 1-1/2 uur laten rijzen. Opnieuw kneden gedurende 2 min, op snelheid 1. Deel het deeg over 4 ingesmeerde bakblikken (van +/— 450g), welke halfvol dienen te zijn. Afdekken en het deeg opnieuw laten rijzen totdat de massa gedubbeld heeft, 30-35 min in de oven (230°) laten bakken. De broden zullen klaar zijn als ze hoi klinken wanneer u op hun bodem klopt. Tips • Men verkrijgt de beste resultaten door glutenrijk meel te gebruiken, maar wanneer dit niet te verkrijgen is kan men ook gewoon tarwemeel gebruiken. • Het is niet volstrekt noodzakelijk het gereedschap voor te verwarmen of het rijzen op een warme plaats te laten gebeuren, maar dit zal de groei van de gist wel versnellen. Bruin Brood Volg het recept van wit brood maar gebruik 900g volkorenbloem en 450g gewone bloem. Belangrijk: De aard van de bloem kan wat de benodigde hoeveelheid vloeistof betreft aanzienlijk varieren en de mate van de kleverigheid van het deeg kan een merkbare invloed hebben op de belasting van de machine. Het verdient dus aanbeveling om zich precies aan de opgegeven hoeveelheden te houden en op de machine toe te zien terwijl het deeg vermengd wordt; dit proces behoort niet meer dan 3 1/2 min, te duren. Pizza Napolitana JJ $ Deeg: 25g verse bakkersgist of 4 koffielepels gedroogde gist 250ml warm water 25g boter of margarine 2 koffielepels zout 400g bloem Vulling: 400g ajuinen in stukjes gesneden olie voor het bruinen 800g, tomaten, gepeld en in schijfjes gesneden 2 a 3 koffielepels origano zout en peper 300g mozarella kaas 100g anjovisfilets zwarte olijven Bereidt het deeg op dezelfde wijze als brooddeeg. Na dat het reeds eenmaal gerust en gerezen heeft het deeg opnieuw kneden en uitrollen in 2 cirkels van 30cm en breng het deeg in hiervoor voorziene taartvormen. De ajuinen lichtjes laten bruineren in de olie en vervolgens over de pizza verspreiden tot + / - 2,5cm van de rand. Plaats hierop de schijfjes tomaat en bestrooi met origano, peper en zout. Maak gebruik van de ultrasnelle snijmachine en rasp om uw kaas te raspen en verspreidt over de tomaten, versieren met anjovis en olijven. Laat een dertigtal min, rusten en bak vervolgens in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 20-25 minuten. Vruchtencake 200g boter of margarine 200g bruine suiker 20ml zwarte melasse geraspte sinaasappel of citroenschil 250g bloem een snuifje muskaatnoot, kaneelpoeder, gemengde kruiden, zout 40ml brandy, rhum of sherry 600g mengeling van gedroogde vruchten 50g geschaafde amandelen Breng boter, suiker, melasse en de geraspte schillen in de mengbeker. Op stand 3-4 laten doorkloppen, schakel over op hogere snelheid wanneer de ingredienten een geheel vormen. Blijven kloppen totdat u een luchtig mengsel bekomt, daarna voegt u de eieren een per een toe. Zet vervolgens op de laagste snelheid en voeg voorzichtig de bloem erbij, daarna de gedroogde vruchten en de kruiden. Het mengsel in een ronde springvorm brengen (22cm), op vo.orhand ingesmeerd en ingelegd met boterhampapier. Eerst 1 uur bakken in een oven aan 150°C vervolgens 2 1/2 uur aan 140°C. Als de cake afgekoeld is uit de bakvorm nemen, omdraaien en op verschillende plaatsen met een mes doorprikken en begieten met de brandy rhum of sherry. Wanneer het vloeistof werd opgenomen de cake in boterhampapier inpakken en bewaren in een luchtdicht metalen doos. Verbruiken wanneer u hef wenst. TIPS • Gebruik de meegeleverde spate! om het deeg van de zijkanten van de mengbeker te schrabben. • Gebruik boter op kamertemperatuur of verwarm de mengbeker door het met warm water te vullen en breng ook de Kklopper erin terwijl u de ingredienten weegt. Goed afdrogen alvorens het te gebruiken. • Het mengen starten op een lage snelheid totdat de ingredienten een geheel vormen, vervolgens kunt u overschakelen naar een hogere snelheid maar niet zo hoog dat het deeg de zijkanten van de mengbeker zou bedekken. Een hoge snelheid wordt aangeraden voor grote hoeveelheden. Victoria Sandwich Soesendeeg Citroen Kaastaart 150g boter of margarine 150g bloemsuiker 3 eieren 150g bloem confituur suiker glazuur 50g boter 125ml water 75g bloem een snuifje zout 2 eieren Koekjes Basis 200g digestive koekjes 100g boter of margarine Vulling 20 ml gelatine 125 ml water 4 eieren 100-150g bloemsuiker (naar gelang uw smaak) 3 grote citroenen 250g kwark fruit en verse room om te versieren Meng boter en suiker op snelheid 3-4 totdat het een homogeen mengsel vormt en schakel dan over op een hogere snelheid totdat u een luchtig mengsel bekomt. Schrab het mengsel van de zijkanten van de mengbeker en voeg er vervolgens een voor een de eieren toe op maximum snelheid. Vervolgens de bloem bijvoegen en goed mengen op minimum snelheid totdat de bloem er volledig in vermengd is. Bakken in twee bakblikken van elk 18cm op voorhand ingesmeerd voor 20 a 30 min aan 190°C totdat ze goudkleurig zijn en lichtjes terugspringen als u erop drukt. Omdraaien en laten afkoelen alvorens u het met confituur naar smaak insmeert en suikerglazuur op brengt. Tips • Indien de boter uit de koelkast genomen wordt dient u best de mengbeker eerst met warm water te vullen en de K-klopper erin te dompelen. Goed afdrogen voor dat u het apparaat in werking brengt. • Indien de K-klopper niet tot bij de bodem van de mengbeker komt, dient u deze aan te passen. (zie hiervoor p4). • Start het proces op lage snelheid totdat de ingredienten goed vermengd zijn en schakel dan over op een hogere snelheid er op lettend dat het mengsel niet tegen de zijkanten van de mengbeker zou worden gedrukt. Een hoge snelheid wordt aangeraden bij grote hoeveelheden. Biscuitdeeg ^ 400g bloem 1 koffielepel zout 200g boter of margarine +/-80ml water Meng de boter met de bloem op snelheid 1, schakel over op 4-5 totdat het mengsel op broodkruimels lijkt en schakel het apparaat uit. Voeg het water toe en mengen op de laagste snelheid totdat u een homogeen mengsel bekomt. Het deeg wordt normaal gezien gebakken aan 200°C, maar dit zal van de vulling afhangen. Tips • Gebruik boter of margarine dat rechtstreeks uit de koelkast komt. • Let op dat u de ingredienten niet overmix. Laat de boter in het water smelten en breng aan de kook. Haal van het vuur en giet er in een keer al de bloem en het zout bij. Terug op een zacht vuurtje zetten en roeren met een houten lepel totdat het mengsel een geheel vormt en van de zijkanten van de kookpot loskomt. Laat even afkoelen en breng alles in de mengbeker. Op snelheid 2 en gebruikmakend van de K-klopper voegt u er een voor een de eieren toe. Eenmaal dat de eieren volledig opgenomen werden kunt u de snelheid verhogen tot het maximum gedurende 30 a 60 sec. Maak er gebruik van zoals u wenst: soesjes, eclairs,... Aardbei en Abrikozen Gebak Koek 3 eieren 75g bloemsuiker 75g bloem Vulling en decoratie 125 ml verse room suiker 200g aardbeien 200g abrikozen Snij de abrikozen in twee en haal er de steen uit. Laat ze op een zacht vuurtje met wat suiker en water zacht worden. De aardbeien onder water spoelen en in twee snijden. Voor de koek mengt u eerst de suiker en de eieren op maximum snelheid totdat u een dik, schuimachtig en wit mengsel bekomt. Verwijder de mengbeker en voeg voorzichtig de bloem toe met behulp van een handklopper. Breng dit mengsel in twee reeds ingesmeerde bakblikken van +/-18cm. In de oven bakken op 180°C gedurende 20 min. De cake is klaar als het terugspringt als u er zachtjes op drukt. Haal uit de bakblikken en op een rooster laten afkoelen. De room op hoge snelheid opkloppen en suiker toevoegen. De in stukjes gesneden abrikozen en 1/3 van uw aardbeien voorzichtig in de helft van uw room mengen. De twee cakes insmeren met dit mengsel en boven op elkaar brengen. De cake insmeren met de resterende room en versieren met de aardbeienhalfjes. Tips • Wees zeer voorzichtig bij het toevoegen van de bloem om een luchtig resultaat te bekomen. Gebruik het mixer hulpstuk, breng daarin de koekjes reetis in stukjes gebroken en maak er kruimels van op maximum snelheid. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten en voeg er dan de koekjeskruimels bij, goed mengen en in een 21cm springvorm brengen, goed drukken. Laten rusten in de ijskast terwijl u de vulling voorbereidt. Los de gelatine op in water, en op een heel zacht vuurtje laten smelten. Klop de eierdooiers en de suiker op maximum snelheid totdat u een romig mengsel bekomt, voeg er vervolgens de kwark bij en verlaag de snelheid tot 5, voeg de geraspte citroenschil, de citroensap en de gelatine erbij en blijven doorkloppen totdat alle ingredienten goed vermengd zijn. Giet het mengsel in een schotel en laat rusten in de koelkast totdat het vast geworden is. Klop de eiwitten stijf op maximum snelheid en ze dan voorzichtig in het kaasmengsel mengen. Giet alles op het koekjesmengsel en laat in de koelkast opnieuw stevig worden. Haal uit de springvorm en versier met fruit en opgeklopte room naar believe. Meringues. 4 eiwitten 225g bloemsuiker Breng de eiwitten en de suiker in de mengbeker en op maximum snelheid opkloppen totdat de eiwitten kopjes vormen ( + / - 10 min). Vul een versierspuit met het mengsel en spuit kleine vormpjes op een ingesmeerde bakplaat. De meringues bakken in een heel zachte oven (110°C) totdat ze hard en krokant zijn ( + / - 4 a 5 uren). Tips • Meringues kunnen bewaard worden in een luchtdichte metalen doos. • Indien de meringues in de oven te gekleurd worden, de ovendeur op een kiertje zetten.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Kenwood Mixer KM200 Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor