Brandt FRI2000R Belangrijke gegevens

Categorie
Frituurpannen
Type
Belangrijke gegevens
39
Geachte Klant,
U heeft een product van BRANDT aangeschaft. Wij willen u graag bedanken voor uw
vertrouwen.
Wij hebben bij het ontwerpen en tijdens de vervaardiging van dit product aan u gedacht,
aan uw levenswijze, uw behoeften, opdat het zo goed mogelijk aan uw verwachten zou
voldoen. We hebben tijdens het ontwerpen al onze know-how, zin voor innovatie en alle
passie die ons reeds meer dan 60 jaar bezielt aangewend.
Onze klantendienst probeert voortdurend zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de
eisen die u stelt. Onze mensen staan ten dienste van onze klanten en zijn bereid uw
vragen of suggesties te beantwoorden.
Kijk op onze website www.brandt.com, daar vindt u al onze laatste innovaties en
nuttige en aanvullende informatie.
BRANDT is blij u dagelijks bij te staan en hoopt dat u ten volle kan genieten van uw
aankoop.
Belangrijk: Voor installatie en gebruik van uw apparaat deze installatie- en
gebruikersgids aandachtig lezen. U zult snel gewend raken aan de werking
ervan.
40
INHOUDSOPGAVE
1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER .............................................................................. 41
a) Veiligheidsvoorschriften ............................................................................................. 41
b) Technische gegevens ................................................................................................ 45
c) Milieubescherming .................................................................................................... 45
2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT ........................................................................... 45
a) Beschrijving van de frituurpan ................................................................................... 45
b) Voor het eerste gebruik ............................................................................................. 46
3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT ....................................................................................... 46
a) Gebruik van het apparaat: ......................................................................................... 46
b) Bakgids .................................................................................................................... 47
c) Richtlijnen ................................................................................................................ 48
4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT ................................................... 49
a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken .......................................... 49
b) De frituurpan schoonmaken ....................................................................................... 50
c) Hermonteren na schoonmaken .................................................................................. 50
d) Oplossen van problemen ........................................................................................... 51
41
1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER
Deze gebruikshandleiding bij het apparaat bewaren.
Mocht u het apparaat verkopen of afstaan aan iemand
anders, moet u ervoor zorgen dat de gebruikshandleiding
aan de nieuwe eigenaar wordt bezorgd. Wij verzoeken u
kennis te nemen van de handleiding voordat u het
apparaat gaat installeren en gebruiken. Deze handleiding
met de erin staande tips zijn opgesteld voor uw veiligheid
en die van anderen.
a) Veiligheidsvoorschriften
Installatie en aansluiting:
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor het frituren van
voedingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik. De frituurpan
mag niet gebruikt worden in een afgedekte, gesloten en
verwarmde omgeving zoals een keuken of elke andere ruimte
die aan dezelfde specificaties beantwoordt.
Na het uitpakken van uw product, moet u controleren of het
zich in perfecte staat bevindt en in het bijzonder of de
voedingsstekker en -kabel niet beschadigd zijn. In geval van
twijfel neemt u contact op met onze dienst-na-verkoop van
uw verkoper.
Alvorens het apparaat aan te sluiten, dient u zich ervan te
vergewissen dat de netspanning wel degelijk overeenkomt
met die op het typeplaatje van het apparaat.
Het gebruik van adapters en/of verlengsnoeren wordt
afgeraden. Indien deze elementen noodzakelijk blijken,
gebruikt u enkel adapters en verlengsnoeren die voldoen aan
de vigerende veiligheidsnormen.
42
Dit apparaat mag niet worden bediend door middel van een
externe timer of een afzonderlijk aangekocht
afstandsbedieningssysteem.
Alvorens dit apparaat te gebruiken, plaatst u het op een
droog, glad en stabiel oppervlak.
Houd dit apparaat en het snoer ervan buiten het bereik van
kinderen jonger dan 8 jaar.
Laat het snoer van de frituurpan nooit hangen van een
werkvlak/tafel waar het door kinderen kan worden
vastgenomen of waardoor gebruiker zou kunnen struikelen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
Tijdens het gebruik:
Plaats dit apparaat op een stabiel oppervlak om te voorkomen
dat er warme vloeistof overloopt.
Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen vanaf 8 jaar
indien ze via een persoon die verantwoordelijk is voor hun
veiligheid onder toezicht staan of voorafgaand instructies
kregen.
Dit apparaat mag gebruikt worden door personen met een
beperkt lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk vermogen, op
voorwaarde dat zij instructies betreffende het gebruik van dit
apparaat hebben ontvangen en zich bewust zijn van de
gevaren die het gebruik ervan kan inhouden.
De toegankelijke onderdelen van dit apparaat kunnen
warm worden gedurende zijn werking. Raak de
metalen onderdelen van het apparaat niet aan tijdens
het gebruik. Jonge kinderen moeten op een afstand
gehouden worden behalve wanneer ze onder
voortdurend toezicht staan.
43
Gebruik de frituurpan enkel onder toezicht.
Ontkoppel het voedingssnoer nooit wanneer het apparaat
warm is.
Trek nooit aan het snoer, maar ontkoppel het apparaat door
het stopcontact tegen te houden.
Raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen.
Leg geen enkel voorwerp op de frituurpan wanneer deze in
werking is.
Zorg ervoor dat het voedingssnoer niet in contact komt met
warme oppervlakken en zorg ervoor dat het apparaat zich
tijdens de werking niet in de buurt bevindt van kookplaten,
een warme oven, een magnetronoven enz.
Zorg ervoor dat de warme oppervlakken van het apparaat
niet in contact komen met gemakkelijk ontvlambare
materialen zoals gordijnen en tafellakens.
Laat uw frituurpan nooit werken zonder olie of vetstof. Het
olieniveau in de frituurpan moet zich altijd tussen de "MIN"
en "MAX" markeringen bevinden zoals aangegeven op de
wand van de oliecontainer. Om veiligheidsredenen mag het
maximumniveau nooit overschreden worden.
Vul de mand van de frituurpan niet te veel.
Plaats niet te veel voedsel of keukengerei in de frituurpan.
Voeg nooit water toe aan de olie.
Het gebruik van accessoires die niet aanbevolen worden door
de fabrikant kan brand, elektrische schokken veroorzaken en
verwondingen veroorzaken.
44
Onderhoud en schoonmaken:
Voor het schoonmaken ontkoppelt u het voedingssnoer van
het apparaat. Laat het apparaat afkoelen alvorens het schoon
te maken.
Het voedingssnoer mag niet vervangen worden. Als het snoer
beschadigd is, dient u het apparaat te verwijderen. Dit
apparaat geniet garantie van uw verdeler. Voor meer details
verwijzen we naar de garantievoorwaarden die u door uw
verdeler werden bezorgd.
Om elektrocutie te voorkomen, mag u de basis van het
apparaat in geen geval in water of een andere vloeistof
dompelen.
Gebruik geen chemische producten, staalwol of
schuurmiddelen om de buitenkant van het apparaat schoon
te maken, dit kan leiden tot beschadiging.
Het apparaat mag niet worden schoongemaakt of
onderhouden door kinderen behalve wanneer ze ouder zijn
dan 8 jaar en onder toezicht staan.
Onzorgvuldig gebruik:
Gebruik dit apparaat uitsluitend voor de in de
gebruiksaanwijzing beschreven doeleinden.
De fabrikant wijst iedere aansprakelijkheid van de hand in
geval van onzorgvuldig gebruik.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik in privéwoningen. Het gebruik van dit product in
gemeenschappelijke of professionele lokalen zoals
koffieruimtes op kantoren of werkplaatsen, campings, hotels
enz. beantwoordt niet aan een zorgvuldig gebruik zoals
bepaald door de fabrikant.
45
De verkeerde installatie, een onzorgvuldig gebruik, of
slecht onderhoud van de frituurpan kan tot ernstige
brandwonden leiden.
b) Technische gegevens
Model
FRI2000
Voeding
220-240 V
Verbruik (W)
1830-2180
Oliecapaciteit (L)
3
Afmetingen (M)
391*177*242
Netto gewicht (kg)
2,75
c) Milieubescherming
Aan het einde van de levensduur mag dit product niet samen met ander huishoudelijk
afval weggegooid worden. Lever het in in een containerpark of bij uw verkoper. Dat
maakt het mogelijk om de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te
vermijden en materialen te recyclen waardoor er heel wat energie en middelen kunnen
worden bespaard.
Het product bevat een logo dat u eraan herinnert dat u het product niet mag
weggooien met het huishoudelijk afval. Voor meer informatie neemt u contact op met
uw gemeente of de winkel waar u dit product gekocht heeft.
2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT
a) Beschrijving van de frituurpan
1. Handvat van het mandje
2. Deksel
3. Indicatielampje
4. Thermostaatknop
5. Handgrepen voor transport
46
b) Voor het eerste gebruik
Pak het apparaat uit, verwijder het papier en het plastic. Ga na of er geen stukken
verpakking achtergebleven zijn aan de binnen- en buitenkant van het apparaat.
Was vervolgens het deksel en de oliecontainer af in de vaatwasmachine. Maak de
frituurmand schoon met warm water en zeep.
Droog het apparaat, de controle-unit en de romp enkel af met een vochtige vaatdoek.
Gebruik uw apparaat steeds op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.
Voorzie voldoende ruimte aan de bovenkant en zijkanten voor de luchtstroming.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet in contact komen met ontvlambare oppervlakken
(zoals gordijnen en muurbekleding).
U dient aandachtig te zijn tijdens het gebruik van het apparaat op oppervlakken die door
hitte kunnen worden beschadigd. Het gebruik van isolerende bescherming wordt
aanbevolen.
3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT
a) Gebruik van het apparaat:
Vul de oliecontainer van de frituurpan met olie tussen het aangeduide MIN en MAX niveau
Sluit het apparaat aan
Draai de thermostaatknop met de klok mee om te temperatuur te verhogen. Het
indicatielampje toont u dat het apparaat aan het opwarmen is om de gewenste temperatuur
te bereiken.
Van zodra de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het indicatielampje uit. Plaats het
voedsel in de olie.
Opgelet: plaats het voedsel niet in de olie zolang de olie niet warm is.
Van zodra u klaar bent met het gebruik van de frituurpan, verwijdert u het voedingssnoer
uit het stopcontact
Plaats het deksel opnieuw en laat de olie van de frituurpan volledig afkoelen alvorens deze
te verplaatsen of schoon te maken. Maak steeds gebruik van de handgrepen om het
apparaat te verplaatsen. Tracht de frituurpan nooit te verplaatsen door deze vast te houden
aan het deksel of de oliecontainer.
Van zodra de frituurpan volledig afgekoeld is raden we aan de olie te verwijderen en
het apparaat schoon te maken alvorens het op te bergen.
47
b) Bakgids
In de onderstaande tabel vindt u richtlijnen voor het bakken van voedingsmiddelen die gewoonlijk
gefrituurd worden. Alle voedingsmiddelen worden gefrituurd met de olie op het MAX niveau.
De maximumcapaciteit van de mand bedraagt 1kg, maar voor een uitstekend resultaat raden we
u aan het vermelde gewicht in de onderstaande tabel niet te overschrijden.
INGREDIENTEN
Gewicht
/Hoeveelheid
Temperatuur
Baktijd bij
benadering
(minuten)
Opmerkingen
Bevroren Frieten
800 g
190° C
8-10
Voor een goed
bakresultaat
beweegt u de mand
een tot twee keer
van de ene kant naar
de andere
Bevroren
kabeljauw of
schelvis in
paneermeel
2-4 porties ong.
100 g elk en 1,5
cm breed
160° C
8-9
Dikke porties moeten
soms langer bakken
alvorens ze in het
midden gaar zijn.
Draai de vis
regelmatig om in de
olie met behulp van
kleine tangen
Bevroren
gepaneerde
langoustine
Pak van 340 g
180° C
3-4
Wanneer ze
gebakken
zijn zullen de
langoustines een
donkere goudbruine
kleur hebben
Verse en
gepaneerde
garnalen
Pak van 140 g
180° C
1-2
Volg de instructies
van de fabrikant
Staafjes
kabeljauwfilet
10 staafjes (300
g per pak)
160 °C
4-5
Voor een goed
bakresultaat
beweegt u de filet af
en toe
in de olie
Bevroren kip -
Gepaneerde filet
2 porties van
elk bijna 100 g
160° C 170°C
9-10
De kip is gebakken
wanneer ze in het
midden niet meer
roze is. Zorg ervoor
dat het voedsel
overal heet is
Om de geschikte temperatuur te bepalen dient u rekening te houden met de voeding die u wil
frituren. Maak hiervoor gebruik van de richtlijnen in de bovenstaande tabel, het advies van de
fabrikant en uw eigen analyse.
48
Vul de mand niet te veel. Hierdoor zal de temperatuur van de olie zakken: de voeding zal vettiger
dan krokanter zijn.
Als u de mand vult, zal de voeding niet homogeen bakken want niet alle olie zal de voeding
bereiken. Het is dus beter in verschillende keren te bakken. Zorg ervoor dat de voeding
doorbakken is. Als de temperatuur van de e hoog is, gaat de buitenkant snel bruinen en zal de
binnenkant niet gebakken zijn.
c) Richtlijnen
1. Frituren
Kleine voedingsmiddelen gaan sneller bakken dan grote. Het kan noodzakelijk zijn om kip
en andere diepgevroren voeding langer te laten bakken op een lagere temperatuur.
Delicate voedingsmiddelen zoals garnalen of fijngesneden groenten vergen een hogere
temperatuur en een lagere baktijd.
Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u deze steeds tot boven het minimumniveau. Vul
de frituurpan niet te veel.
Stel uw gelaat en handen niet bloot aan stoom of kokende olie.
Voor een homogeen resultaat roert en draait u de voedingsmiddelen met het gepaste
kookgerei of beweegt u de mand voorzichtig tijdens het bakken.
2. Controleren of het voedsel zeer warm is.
Neem een mes en prik ermee in het voedingsmiddel. Hou het gedurende enkele seconden
zo alvorens het te verwijderen. Als het mes warm is wanneer u het aanraakt, is uw gerecht
in het midden warm.
U kan eveneens een voedingsthermometer gebruiken. De kip is gebakken wanneer het sap
helder is en het vlees in het midden niet meer rosé.
3. Keukengerei
Kies uw keukengerei zorgvuldig. Gebruik geen keukengerei dat kan smelten (bijv. plastic)
Zorg ervoor dat u uw apparaat niet beschadigt bij gebruik van metalen keukengerei.
Gebruik geschikte handschoenen of keukengerei met isolerende handgrepen.
Geschikt keukengerei is vervaardigd uit hittebestendig metaal of plastic, schuimspanen en
tangen.
Ongeschikt keukengerei is vervaardigd uit hout of niet hittebestendige plastic, messen of
andere scherpe instrumenten.
49
4. Olie
Aanbevolen olie voor gebruik in de frituurpan:
Zonnebloem
Groenten
Aardnoot
Koolzaad
Maïs
Niet geschikte olie en vetten:
Zeer vet
Olijfolie (elk type)
Hoeveelheid olie:
Gebruik steeds de maximale aanbevolen hoeveelheid olie om te frituren. Overschrijd dit volume
nooit, gebruik de frituurpan nooit zonder olie. Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u de olie
steeds tot boven het MIN niveau.
4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT
Verwijder uw frituurpan steeds uit het stopcontact en laat de olie en uw frituurpan
volledig leeglopen alvorens deze schoon te maken of te demonteren.
Dompel de controle-unit, de voedingskabel of de stekker nooit in water of een andere
vloeistof. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen.
a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken
Verwijder het deksel en de mand van de frituurpan.
Verwijder voorzichtig het bedieningspaneel en het onderdeel van de romp. Hiertoe houdt u
het bedieningspaneel vast met een hand en de romp stevig vast met het andere. Trek het
bedieningspaneel naar boven tot het loskomt van de romp.
Verwijder de kom van de frituurpan. Houd de rand van de kom vast met beide handen en
verwijder de romp.
50
b) De frituurpan schoonmaken
Maak de oliecontainer en het deksel schoon:
Verwijder alle voedingsresten uit de oliecontainer met behulp van absorberend papier. Was de
onderdelen in de vaatwasmachine of met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat de
oliecontainer en het deksel volledig drogen alvorens de frituurpan op te bergen.
De frituurmand schoonmaken:
Verwijder alle voedingsresten uit het mandje met behulp van absorberend papier. Was het
mandje in de vaatwasmachine of met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat de
mand volledig drogen alvorens die op te bergen.
Maak de controle-unit, de andere onderdelen en de romp schoon:
Verwijder de overtollige olie van de onderdelen met behulp van absorberend papier (zorg ervoor
dat de elektrische snoeren die verbonden zijn met het verwarmingselement niet beschadigd
worden). Maak de controle-unit en de romp schoon met een propere en enigszins vochtige en
droge doek.
c) Hermonteren na schoonmaken
Plaats de romp van het apparaat op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.
Houd de kant van de oliecontainer langs beide kanten vast om deze in de frituurpan te laten
zakken.
Sluit de controle-unit opnieuw aan op de romp. De controle-unit beschikt over twee rails
waarin de overeenkomstige onderdelen in de romp van de frituurpan moeten worden
geschoven.
Laat de onderkant van het configuratiepaneel in de rails schuiven (afbeelding B) tot de
onderdelen goed in elkaar en in de gleuven zitten.
Opgelet: De frituurpan werkt niet als het bedieningspaneel niet aan de romp gekoppeld is.
Om de frituurpan op te bergen, plaatst u het mandje opnieuw, laat u het handvat zakken
en sluit u het deksel opnieuw.
51
d) Oplossen van problemen
Dit apparaat werd vervaardigd volgens de strengste veiligheidsnormen. Volg deze stappen als het
apparaat niet werkt:
Ga na of u de instructies van de handleiding goed gevolgd heeft:
Ga na of de zekering niet gesprongen is.
Ga na of het stopcontact perfect werkt.
Uw frituurpan is voorzien van een thermische beveiliging. Als u uw frituurpan leeg (zonder olie)
of met veel te weinig olie laat werken, zal deze zich automatisch stilvallen.
Om uw frituurpan opnieuw op te starten, maakt u gebruik van het plastic staafje aan de
achterkant van uw machine en stopt u dit in het gaatje met vermelding “restart” aan de
achterkant van de frituurpan.
BRANDT FRANKRIJK - S.A.S. met een kapitaal van 1.000.000 euro
89/91 Boulevard Franklin Roosevelt - 92854 Rueil-Malmaison (Frankrijk)

Documenttranscriptie

Geachte Klant, U heeft een product van BRANDT aangeschaft. Wij willen u graag bedanken voor uw vertrouwen. Wij hebben bij het ontwerpen en tijdens de vervaardiging van dit product aan u gedacht, aan uw levenswijze, uw behoeften, opdat het zo goed mogelijk aan uw verwachten zou voldoen. We hebben tijdens het ontwerpen al onze know-how, zin voor innovatie en alle passie die ons reeds meer dan 60 jaar bezielt aangewend. Onze klantendienst probeert voortdurend zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de eisen die u stelt. Onze mensen staan ten dienste van onze klanten en zijn bereid uw vragen of suggesties te beantwoorden. Kijk op onze website www.brandt.com, daar vindt u al onze laatste innovaties en nuttige en aanvullende informatie. BRANDT is blij u dagelijks bij te staan en hoopt dat u ten volle kan genieten van uw aankoop. Belangrijk: Voor installatie en gebruik van uw apparaat deze installatie- en gebruikersgids aandachtig lezen. U zult snel gewend raken aan de werking ervan. 39 INHOUDSOPGAVE 1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER .............................................................................. 41 a) Veiligheidsvoorschriften ............................................................................................. 41 b) Technische gegevens ................................................................................................ 45 c) Milieubescherming .................................................................................................... 45 2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT........................................................................... 45 a) Beschrijving van de frituurpan ................................................................................... 45 b) Voor het eerste gebruik ............................................................................................. 46 3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT ....................................................................................... 46 a) Gebruik van het apparaat: ......................................................................................... 46 b) Bakgids .................................................................................................................... 47 c) Richtlijnen ................................................................................................................ 48 4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT ................................................... 49 a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken .......................................... 49 b) De frituurpan schoonmaken ....................................................................................... 50 c) Hermonteren na schoonmaken .................................................................................. 50 d) Oplossen van problemen ........................................................................................... 51 40 1) TER ATTENTIE VAN DE GEBRUIKER Deze gebruikshandleiding bij het apparaat bewaren. Mocht u het apparaat verkopen of afstaan aan iemand anders, moet u ervoor zorgen dat de gebruikshandleiding aan de nieuwe eigenaar wordt bezorgd. Wij verzoeken u kennis te nemen van de handleiding voordat u het apparaat gaat installeren en gebruiken. Deze handleiding met de erin staande tips zijn opgesteld voor uw veiligheid en die van anderen. a) Veiligheidsvoorschriften Installatie en aansluiting:  Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor het frituren van voedingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik. De frituurpan mag niet gebruikt worden in een afgedekte, gesloten en verwarmde omgeving zoals een keuken of elke andere ruimte die aan dezelfde specificaties beantwoordt.  Na het uitpakken van uw product, moet u controleren of het zich in perfecte staat bevindt en in het bijzonder of de voedingsstekker en -kabel niet beschadigd zijn. In geval van twijfel neemt u contact op met onze dienst-na-verkoop van uw verkoper.  Alvorens het apparaat aan te sluiten, dient u zich ervan te vergewissen dat de netspanning wel degelijk overeenkomt met die op het typeplaatje van het apparaat.  Het gebruik van adapters en/of verlengsnoeren wordt afgeraden. Indien deze elementen noodzakelijk blijken, gebruikt u enkel adapters en verlengsnoeren die voldoen aan de vigerende veiligheidsnormen. 41  Dit apparaat mag niet worden bediend door middel van een externe timer of een afzonderlijk aangekocht afstandsbedieningssysteem.  Alvorens dit apparaat te gebruiken, plaatst u het op een droog, glad en stabiel oppervlak.  Houd dit apparaat en het snoer ervan buiten het bereik van kinderen jonger dan 8 jaar.  Laat het snoer van de frituurpan nooit hangen van een werkvlak/tafel waar het door kinderen kan worden vastgenomen of waardoor gebruiker zou kunnen struikelen.  Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Tijdens het gebruik:  Plaats dit apparaat op een stabiel oppervlak om te voorkomen dat er warme vloeistof overloopt.  Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen vanaf 8 jaar indien ze via een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid onder toezicht staan of voorafgaand instructies kregen.  Dit apparaat mag gebruikt worden door personen met een beperkt lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk vermogen, op voorwaarde dat zij instructies betreffende het gebruik van dit apparaat hebben ontvangen en zich bewust zijn van de gevaren die het gebruik ervan kan inhouden.  De toegankelijke onderdelen van dit apparaat kunnen warm worden gedurende zijn werking. Raak de metalen onderdelen van het apparaat niet aan tijdens het gebruik. Jonge kinderen moeten op een afstand gehouden worden behalve wanneer ze onder voortdurend toezicht staan. 42  Gebruik de frituurpan enkel onder toezicht.  Ontkoppel het voedingssnoer nooit wanneer het apparaat warm is.  Trek nooit aan het snoer, maar ontkoppel het apparaat door het stopcontact tegen te houden.  Raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen.  Leg geen enkel voorwerp op de frituurpan wanneer deze in werking is.  Zorg ervoor dat het voedingssnoer niet in contact komt met warme oppervlakken en zorg ervoor dat het apparaat zich tijdens de werking niet in de buurt bevindt van kookplaten, een warme oven, een magnetronoven enz.  Zorg ervoor dat de warme oppervlakken van het apparaat niet in contact komen met gemakkelijk ontvlambare materialen zoals gordijnen en tafellakens.  Laat uw frituurpan nooit werken zonder olie of vetstof. Het olieniveau in de frituurpan moet zich altijd tussen de "MIN" en "MAX" markeringen bevinden zoals aangegeven op de wand van de oliecontainer. Om veiligheidsredenen mag het maximumniveau nooit overschreden worden.  Vul de mand van de frituurpan niet te veel.  Plaats niet te veel voedsel of keukengerei in de frituurpan.  Voeg nooit water toe aan de olie.  Het gebruik van accessoires die niet aanbevolen worden door de fabrikant kan brand, elektrische schokken veroorzaken en verwondingen veroorzaken. 43 Onderhoud en schoonmaken:  Voor het schoonmaken ontkoppelt u het voedingssnoer van het apparaat. Laat het apparaat afkoelen alvorens het schoon te maken.  Het voedingssnoer mag niet vervangen worden. Als het snoer beschadigd is, dient u het apparaat te verwijderen. Dit apparaat geniet garantie van uw verdeler. Voor meer details verwijzen we naar de garantievoorwaarden die u door uw verdeler werden bezorgd.  Om elektrocutie te voorkomen, mag u de basis van het apparaat in geen geval in water of een andere vloeistof dompelen.  Gebruik geen chemische producten, staalwol of schuurmiddelen om de buitenkant van het apparaat schoon te maken, dit kan leiden tot beschadiging.  Het apparaat mag niet worden schoongemaakt of onderhouden door kinderen behalve wanneer ze ouder zijn dan 8 jaar en onder toezicht staan. Onzorgvuldig gebruik:  Gebruik dit apparaat uitsluitend voor gebruiksaanwijzing beschreven doeleinden.  De fabrikant wijst iedere aansprakelijkheid van de hand in geval van onzorgvuldig gebruik.  Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik in privéwoningen. Het gebruik van dit product in gemeenschappelijke of professionele lokalen zoals koffieruimtes op kantoren of werkplaatsen, campings, hotels enz. beantwoordt niet aan een zorgvuldig gebruik zoals bepaald door de fabrikant. 44 de in de De verkeerde installatie, een onzorgvuldig gebruik, of slecht onderhoud van de frituurpan kan tot ernstige brandwonden leiden. b) Technische gegevens Model Voeding Verbruik (W) Oliecapaciteit (L) Afmetingen (M) Netto gewicht (kg) c) FRI2000 220-240 V 1830-2180 3 391*177*242 2,75 Milieubescherming Aan het einde van de levensduur mag dit product niet samen met ander huishoudelijk afval weggegooid worden. Lever het in in een containerpark of bij uw verkoper. Dat maakt het mogelijk om de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te vermijden en materialen te recyclen waardoor er heel wat energie en middelen kunnen worden bespaard. Het product bevat een logo dat u eraan herinnert dat u het product niet mag weggooien met het huishoudelijk afval. Voor meer informatie neemt u contact op met uw gemeente of de winkel waar u dit product gekocht heeft. 2) VOORBEREIDING VAN UW APPARAAT a) Beschrijving van de frituurpan 1. 2. 3. 4. 5. 45 Handvat van het mandje Deksel Indicatielampje Thermostaatknop Handgrepen voor transport b) Voor het eerste gebruik  Pak het apparaat uit, verwijder het papier en het plastic. Ga na of er geen stukken verpakking achtergebleven zijn aan de binnen- en buitenkant van het apparaat.  Was vervolgens het deksel en de oliecontainer af in de vaatwasmachine. Maak de frituurmand schoon met warm water en zeep.  Droog het apparaat, de controle-unit en de romp enkel af met een vochtige vaatdoek.  Gebruik uw apparaat steeds op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.  Voorzie voldoende ruimte aan de bovenkant en zijkanten voor de luchtstroming.  Laat het apparaat tijdens het gebruik niet in contact komen met ontvlambare oppervlakken (zoals gordijnen en muurbekleding).  U dient aandachtig te zijn tijdens het gebruik van het apparaat op oppervlakken die door hitte kunnen worden beschadigd. Het gebruik van isolerende bescherming wordt aanbevolen. 3) GEBRUIK VAN UW APPARAAT a) Gebruik van het apparaat:  Vul de oliecontainer van de frituurpan met olie tussen het aangeduide MIN en MAX niveau  Sluit het apparaat aan  Draai de thermostaatknop met de klok mee om te temperatuur te verhogen. Het indicatielampje toont u dat het apparaat aan het opwarmen is om de gewenste temperatuur te bereiken.  Van zodra de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het indicatielampje uit. Plaats het voedsel in de olie. Opgelet: plaats het voedsel niet in de olie zolang de olie niet warm is.  Van zodra u klaar bent met het gebruik van de frituurpan, verwijdert u het voedingssnoer uit het stopcontact  Plaats het deksel opnieuw en laat de olie van de frituurpan volledig afkoelen alvorens deze te verplaatsen of schoon te maken. Maak steeds gebruik van de handgrepen om het apparaat te verplaatsen. Tracht de frituurpan nooit te verplaatsen door deze vast te houden aan het deksel of de oliecontainer. Van zodra de frituurpan volledig afgekoeld is raden we aan de olie te verwijderen en het apparaat schoon te maken alvorens het op te bergen. 46 b) Bakgids In de onderstaande tabel vindt u richtlijnen voor het bakken van voedingsmiddelen die gewoonlijk gefrituurd worden. Alle voedingsmiddelen worden gefrituurd met de olie op het MAX niveau. De maximumcapaciteit van de mand bedraagt 1kg, maar voor een uitstekend resultaat raden we u aan het vermelde gewicht in de onderstaande tabel niet te overschrijden. INGREDIENTEN Gewicht /Hoeveelheid Temperatuur Baktijd bij benadering (minuten) Bevroren Frieten 800 g 190° C 8-10 Bevroren kabeljauw of schelvis in paneermeel 2-4 porties ong. 100 g elk en 1,5 cm breed 160° C 8-9 Opmerkingen Voor een goed bakresultaat beweegt u de mand een tot twee keer van de ene kant naar de andere Dikke porties moeten soms langer bakken alvorens ze in het midden gaar zijn. Draai de vis regelmatig om in de olie met behulp van kleine tangen Bevroren gepaneerde langoustine Pak van 340 g 180° C 3-4 Wanneer ze gebakken zijn zullen de langoustines een donkere goudbruine kleur hebben Verse en gepaneerde garnalen Pak van 140 g 180° C 1-2 Volg de instructies van de fabrikant 4-5 Voor een goed bakresultaat beweegt u de filet af en toe in de olie 9-10 De kip is gebakken wanneer ze in het midden niet meer roze is. Zorg ervoor dat het voedsel overal heet is Staafjes kabeljauwfilet Bevroren kip Gepaneerde filet 10 staafjes (300 g per pak) 2 porties van elk bijna 100 g 160 °C 160° C – 170°C Om de geschikte temperatuur te bepalen dient u rekening te houden met de voeding die u wil frituren. Maak hiervoor gebruik van de richtlijnen in de bovenstaande tabel, het advies van de fabrikant en uw eigen analyse. 47 Vul de mand niet te veel. Hierdoor zal de temperatuur van de olie zakken: de voeding zal vettiger dan krokanter zijn. Als u de mand vult, zal de voeding niet homogeen bakken want niet alle olie zal de voeding bereiken. Het is dus beter in verschillende keren te bakken. Zorg ervoor dat de voeding doorbakken is. Als de temperatuur van de e hoog is, gaat de buitenkant snel bruinen en zal de binnenkant niet gebakken zijn. c) Richtlijnen 1. Frituren  Kleine voedingsmiddelen gaan sneller bakken dan grote. Het kan noodzakelijk zijn om kip en andere diepgevroren voeding langer te laten bakken op een lagere temperatuur.  Delicate voedingsmiddelen zoals garnalen of fijngesneden groenten vergen een hogere temperatuur en een lagere baktijd.  Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u deze steeds tot boven het minimumniveau. Vul de frituurpan niet te veel.  Stel uw gelaat en handen niet bloot aan stoom of kokende olie.  Voor een homogeen resultaat roert en draait u de voedingsmiddelen met het gepaste kookgerei of beweegt u de mand voorzichtig tijdens het bakken. 2. Controleren of het voedsel zeer warm is.  Neem een mes en prik ermee in het voedingsmiddel. Hou het gedurende enkele seconden zo alvorens het te verwijderen. Als het mes warm is wanneer u het aanraakt, is uw gerecht in het midden warm.  U kan eveneens een voedingsthermometer gebruiken. De kip is gebakken wanneer het sap helder is en het vlees in het midden niet meer rosé. 3. Keukengerei  Kies uw keukengerei zorgvuldig. Gebruik geen keukengerei dat kan smelten (bijv. plastic)  Zorg ervoor dat u uw apparaat niet beschadigt bij gebruik van metalen keukengerei.  Gebruik geschikte handschoenen of keukengerei met isolerende handgrepen.  Geschikt keukengerei is vervaardigd uit hittebestendig metaal of plastic, schuimspanen en tangen.  Ongeschikt keukengerei is vervaardigd uit hout of niet hittebestendige plastic, messen of andere scherpe instrumenten. 48 4. Olie Aanbevolen olie voor gebruik in de frituurpan: Zonnebloem Groenten Aardnoot Koolzaad Maïs Niet geschikte olie en vetten: Zeer vet Olijfolie (elk type) Hoeveelheid olie: Gebruik steeds de maximale aanbevolen hoeveelheid olie om te frituren. Overschrijd dit volume nooit, gebruik de frituurpan nooit zonder olie. Alvorens de frituurpan te gebruiken vult u de olie steeds tot boven het MIN niveau. 4) ONDERHOUD EN SCHOONMAKEN VAN UW APPARAAT Verwijder uw frituurpan steeds uit het stopcontact en laat de olie en uw frituurpan volledig leeglopen alvorens deze schoon te maken of te demonteren. Dompel de controle-unit, de voedingskabel of de stekker nooit in water of een andere vloeistof. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen. a) De frituurpan demonteren alvorens deze schoon te maken  Verwijder het deksel en de mand van de frituurpan.  Verwijder voorzichtig het bedieningspaneel en het onderdeel van de romp. Hiertoe houdt u het bedieningspaneel vast met een hand en de romp stevig vast met het andere. Trek het bedieningspaneel naar boven tot het loskomt van de romp.  Verwijder de kom van de frituurpan. Houd de rand van de kom vast met beide handen en verwijder de romp. 49 b) De frituurpan schoonmaken  Maak de oliecontainer en het deksel schoon: Verwijder alle voedingsresten uit de oliecontainer met behulp van absorberend papier. Was de onderdelen in de vaatwasmachine of met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat de oliecontainer en het deksel volledig drogen alvorens de frituurpan op te bergen.  De frituurmand schoonmaken: Verwijder alle voedingsresten uit het mandje met behulp van absorberend papier. Was het mandje in de vaatwasmachine of met de hand in zeepwater. Schrob met een spons. Laat de mand volledig drogen alvorens die op te bergen.  Maak de controle-unit, de andere onderdelen en de romp schoon: Verwijder de overtollige olie van de onderdelen met behulp van absorberend papier (zorg ervoor dat de elektrische snoeren die verbonden zijn met het verwarmingselement niet beschadigd worden). Maak de controle-unit en de romp schoon met een propere en enigszins vochtige en droge doek. c) Hermonteren na schoonmaken  Plaats de romp van het apparaat op een stabiel, veilig, droog en horizontaal oppervlak.  Houd de kant van de oliecontainer langs beide kanten vast om deze in de frituurpan te laten zakken.  Sluit de controle-unit opnieuw aan op de romp. De controle-unit beschikt over twee rails waarin de overeenkomstige onderdelen in de romp van de frituurpan moeten worden geschoven.  Laat de onderkant van het configuratiepaneel in de rails schuiven (afbeelding B) tot de onderdelen goed in elkaar en in de gleuven zitten. Opgelet: De frituurpan werkt niet als het bedieningspaneel niet aan de romp gekoppeld is.  Om de frituurpan op te bergen, plaatst u het mandje opnieuw, laat u het handvat zakken en sluit u het deksel opnieuw. 50 d) Oplossen van problemen Dit apparaat werd vervaardigd volgens de strengste veiligheidsnormen. Volg deze stappen als het apparaat niet werkt:  Ga na of u de instructies van de handleiding goed gevolgd heeft:  Ga na of de zekering niet gesprongen is.  Ga na of het stopcontact perfect werkt. Uw frituurpan is voorzien van een thermische beveiliging. Als u uw frituurpan leeg (zonder olie) of met veel te weinig olie laat werken, zal deze zich automatisch stilvallen. Om uw frituurpan opnieuw op te starten, maakt u gebruik van het plastic staafje aan de achterkant van uw machine en stopt u dit in het gaatje met vermelding “restart” aan de achterkant van de frituurpan. BRANDT FRANKRIJK - S.A.S. met een kapitaal van 1.000.000 euro 89/91 Boulevard Franklin Roosevelt - 92854 Rueil-Malmaison (Frankrijk) 51
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51

Brandt FRI2000R Belangrijke gegevens

Categorie
Frituurpannen
Type
Belangrijke gegevens