5019 610 56216
OBI S 00
PRODUCTINFORMATIEBLAD
1.
Bedieningspaneel
1.1. Knop voor het selecteren van functies
1.2. Elektronische programmeur
1.3. Thermostaatknop
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje
6.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7.
Ventilator
8.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
9.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat aan.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Op het einde van de bereidingstijd:
• draai de knoppen op stand
“0”
.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor
zoet gebak:
Rooster:
Katalytische zijpanelen:
Opvangbak:
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
LAMP
• Inschakeling van de ovenlamp.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in
de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om
brood een bruin korstje te geven.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
HETE LUCHT ONDER
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes, groente, pizza,
gevogelte).
HETE LUCHT
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat
er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
SPECIALE FUNCTIE
• Opwarmen: hiermee kunnen de voedingsmiddelen op een constante temperatuur van
ongeveer 70°C worden gehouden.
• Pizza: zeer geschikt voor het bakken van pizza en brood.
ECO
• Energiebesparende functie voor het verwarmen en afmaken van gerechten.
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
Verzonken knoppen:
• Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
• De knop komt naar buiten.
• Draai de knop op de gewenste stand.
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand
0
en druk u hem in het midden in om hem op de
oorspronkelijke stand terug te zetten.
GERECHTEN Functie
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/
varkensvlees
2 200 90-110
Kip, konijn, eend
2 190-200 70-80
Kalkoen/gans
2 200-210 100-180
Vis
2 190-200 50-80
Gevulde tomaten en paprika/
aardappelen in de oven
2 190 50-60
Luchtig gebak
2 180 40-50
Taarten met vulling
2 180-190 45-90
Koekjes
2 180 20-40
Lasagna
2 190-200 40-50
Pizza/Brood
2 225- 250 5-10
To a s t
3/4 200-225 40-50
Schnitzels/worstjes/spiezen
3/4 200-225 40-50
1/2 kip
3 200-225 40-50
Hele kip
2/3 200-225 60-70
Rosbief
2 200-250 60-70
Rollade
2/3 200-225 60-80
Vis (heel)
3 190-200 40-50