Russell Hobbs 23480-56 Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding
21
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan onder toezicht worden gebruikt door personen met
verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of die
gebrek aan ervaring of kennis hebben als iemand hen heeft uitgelegd hoe
het apparaat moet worden gebruikt en ze de gevaren verstaan. Kinderen
mogen het apparaat niet gebruiken of ermee spelen. Bewaar het apparaat
en de kabel buiten het bereik van kinderen.
Always disconnect the appliance from the mains supply socket if it is left
unattended and before assembling, disassembling or cleaning.
Care must be taken when handling sharp cutting blades during emptying
and cleaning.
Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels.
h Giet geen hete vloeistoffen (warmer dan 40ºC) in het apparaat aangezien
deze stoom kunnen veroorzaken.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s
te vermijden.
Don’t run the appliance for more than 10 minutes. After 10 minutes, switch off for at least 20 minutes.
Dompel de motoreenheid niet onder in een vloeistof.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing
worden beschreven.
Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Klopper
2. Garde
3. Deeghaak
4. Accessoireaandrijving*
5. Arm
6. Aandrijfas en pin
7. Armvergrendelingshendel
8. Snelheidsregelaar
9. Spatscherm
10. Schaal
11. Mengkan
12. Dop
13. Deksel
14. Afdichting
15. Messeneenheid
` Vaatwasmachinebestendig
* De accessoireaandrijving is voor extra accessoires die met deze machine gebruikt kunnen worden. U
vindt meer informatie online.
PLAATSING
1. Zet het apparaat op een watervaste, droge, stabiele en horizontale ondergrond.
2. Leg het snoer zo dat het niet hangt en er niet over gestruikeld kan worden.
3. Steek de stekker niet in het stopcontact voordat u klaar bent met monteren.
GEBRUIKEN
MONTAGE
De arm heffen:
1. De veren in de arm zijn krachtig, plaatst uw hand op de arm om de beweging ervan te beheersen.
instructies
22
Draai de armvergrendelingshendel in de positie Uen houdt hem daar. De arm komt omhoog.
De arm laten dalen:
1. Draai de armvergrendelingshendel in de positie Uen houdt hem daar.
2. Druk de arm naar beneden en terwijl u hem daar houdt, laat u de armvergrendelingshendel
los.
De kom plaatsen
Hef de arm voordat u de kom plaatst of verwijderd. Gebruik uitsluitend de meegeleverde kom.
1. Plaats de kom in de holte in de voet en draai hem rechtsom tot hij op zijn plaats vergrendeld is.
2. Draai de kom linksom en til hem van de voet om hem te verwijderen.
Accessoires plaatsen/verwijderen
Schakel het apparaat uit, trek de stekker uit het stopcontact voordat u accessoires plaatst of verwijdert.
1. Lijn de sleuf in het accessoire uit met de pin op de aandrijfas (Fig. A).
2. Druk het accessoire op de aandrijfas en draai het linksom om het te vergrendelen (Fig. B).
Om een accessoire te verwijderen, drukt u het licht omhoog, draait het rechtsom en tilt het van de as.
Spatscherm
De spatscherm beschermt u tegen morsen of spatten tijdens het mengen, terwijl u wel ingrediënten kunt
toevoegen. Schakel uw mixer uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u de spatscherm plaatst/
verwijdert.
Met geplaatste kom en de arm in lage positie:
1. Schuif de spatscherm tussen de arm en de kom.
2. Lijn hem zo uit dat de opening zich rechts bevindt (Fig. C).
Verwijder de spatscherm altijd voordat u de arm heft.
UW MIXER GEBRUIKEN
1. Controleer dat de snelheidsregelaar op O staat.
2. Steek de stekker in het stopcontact (schakel het stopcontact in, indien van toepassing).
3. Draai de snelheidsregelaar rechtsom naar de gewenste snelheid.
4. Het bereik is van 1 (laag) tot 10 (hoog). Draai de snelheidsregelaar terug naar O om de motor uit te
schakelen.
5. Om de motor in korte stoten te laten functioneren, draait u de snelheidsregelaar naar de positie Y.
Laat de snelheidsregelaar los om de motor te stoppen.
Aanbevolen snelheden
Accessoire Snelheid Gebruiken voor:
Garde 7-10 room, eiwit, beslag, lichte mengsels kloppen/luchtig maken
Klopper 4-7 room en suiker of licht cakebeslag romig kloppen,
Deeghaak 1-3 zware mengsels, brood, deeg
BLENDER
MONTAGE
1. Schuif het deksel van de blenderkanaandrijving (Fig. D).
2. Plaats de kan in de aandrijfopening met het merkteken
t
op de kom uitgelijnd met het merkteken
U
op de mixer (Fig. E).
3. Draai de kan rechtsom tot het merkteken
t
op de kom is uitgelijnd met het merkteken
L
op de
mixer (Fig. F).
4. Voeg de ingrediënten toe in de kan en plaats het deksel en de dop (Fig. G). Vul niet verder dan het
max.-teken op de kan. Gebruik de kom nooit zonder deksel.
UW BLENDER GEBRUIKEN
1. Controleer dat de snelheidsregelaar op O staat.
2. Steek de stekker in het stopcontact (schakel het stopcontact in, indien van toepassing).
23
3. Draai de snelheidsregelaar rechtsom naar de gewenste snelheid.
4. Het bereik is van 1 (laag) tot 10 (hoog). Draai de snelheidsregelaar terug naar O om de motor uit te
schakelen.
5. Om de motor in korte stoten te laten functioneren, draait u de snelheidsregelaar naar de positie Y.
Laat de snelheidsregelaar los om de motor te stoppen.
6. Als u tijdens het blenden ingrediënten wilt toevoegen, draait u de dop linksom en verwijdert hem.
Voeg de ingrediënten toe en plaats de dop terug, draai hem linksom om hem te vergrendelen.
7. Als u klaar bent met blenden, zet u de snelheidsregelaar op O en wacht tot de messen gestopt zijn
voordat u het deksel van de kan of de kan van de mixer haalt.
8. Om de kan te verwijderen, draait u hem linksom tot het merkteken
t
is uitgelijnd met het merkteken
U
.
ZORG EN ONDERHOUD
Schakel het apparaat uit (O) en trek de stekker uit het stopcontact voordat u het reinigt.
Mixer:
1. Zo snel mogelijk na gebruik reinigen om te voorkomen dat resten in de kom drogen.
2. Was de kom, de spatscherm en de accessoires met warm zeepwater, spoel ze af en droog ze.
3. U kunt de kom en accessoires in de vaatwasser wassen, maar let op: de irriterende omgeving in de
vaatwasser kan de oppervlakteafwerking beschadigen. De schade is waarschijnlijk alleen esthetisch
en heeft geen invloed op de werking van het apparaat.
4. Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek.
Mengkan:
1. Was de mengkan, het deksel en de dop in warm zeepwater. Spoel en droog af.
2. U kunt de kan, het deksel en de dop in de vaatwasser wassen. We raden u echter aan om het mes te
verwijderen voordat u deze in de vaatwasser wast.
Het mes verwijderen:
1. Draai de kan ondersteboven.
2. Draai het mes rechtsom in de richting van het U-symbool (Fig. H).
3. Verwijder de meseenheid voorzichtig (Fig. J). Voorzichtig, de randen van de messen zijn scherp.
4. Verwijder de pakking en was het mes en de pakking zorgvuldig in warm zeepwater. Spoel en droog af.
5. Plaats de pakking weer op het mes en plaats het mes in de kan, draai het zover mogelijk linksom in de
richting van het L-symbool (Fig. H). Verzeker u ervan dat de pakking is geplaatst en het mes geheel is
vastgedraaid, anders kan de kan lekken tijdens het gebruik.
MIXER RECEPTEN
PIZZADEEG deeghaak
250 ml water
400 g bloem voor witbrood
25 ml olijfolie
7 g gedroogde gist
2.5 g suiker
5 g zout
Zeef de bloem in een kom. Voeg de gist, het suiker en zout toe. Voeg het water en de olie toe. Meng op
lage snelheid tot het deeg glad is. Bedek de kom met een vochtige doek en zet hem op een warme plek
om te rijzen (30-40 minuten). Kneed een paar minuten met de hand. Snijd het deeg in tweeën. Rol het
deeg in een rondje op een met bloem bestoven oppervlakte. Leg de ronde vormen op een
antiaanbakplaat. Garneer de rondjes met een tomatensaus en voeg ingrediënten naar keuze toe. Bak in
een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 18-20 min. De oppervlakte moet goudbruin zijn.
KRENTENBROOD deeghaak
500 g volkorenbloem
150 g boter (zacht)
15 g bakpoeder
2,5 g zout
150 g suiker
150 g krenten
50 g sukade
2 eieren (minimum)
30 ml melk
Doe de bloem in de kom, voeg de zachte boter toe en mix op snelheid 1. Als de boter en bloem beginnen
te kleven, voegt u de suiker, het zout, de krenten, de sukade en het bakpoeder toe. Blijf dit mixen terwijl u
24
de eieren en de melk samen klopt, voeg het ei-melkmengsel vervolgens toe aan de kom. Selecteer
snelheid 2 en mix tot het goed gemengd is. Doe het deeg in een ingevette broodvorm en bak het in een
voorverwarmde over op 180 °C/350 °F/gasstand 4 gedurende 35 minuten. Laten afkoelen op een rek
voordat u het snijdt. Geroosterd opdienen met boter
WITBROOD deeghaak
600 g bloem voor witbrood
7 g actieve droge gist (1 zakje)
345 m warm water
15 ml zonnebloemolie/boter
5 g suiker
10 g zout
Zeef de bloem in een kom. Voeg de gist, het suiker en zout toe. Voeg het water en de olie toe. Meng op
lage snelheid tot het deeg glad is. Bedek de kom met een vochtige doek en zet hem op een warme plek
om te rijzen (30-40 minuten). Kneed een paar minuten met de hand. Doe het in een broodvorm van 1 kg en
zet het een half uur op een warme plaats. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 min.
De oppervlakte moet goudbruin zijn. De bodem moet hol klinken als u erop tikt.
WARME CHOCOLADESOUFFLÉ gardes
75 g boter
50 g gewone bloem
20 g cacaopoeder
450 g melk
4 gescheiden eieren
50 g rietsuiker
Laat de boter in een pan zachtjes smelten. Roer de bloem en cacao erdoor. Voeg de melk toe. Roeren tot
het dik wordt. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Klop de eigelen. Klop de eiwitten op hoge
snelheid een paar seconden lang. Voeg de suiker toe en klop tot het stijf is. Meng de mengsels voorzichtig
in een beboterde ovenvaste schaal van 1.2 liter Zet de schaal in een bakplaat die u half heeft gevuld met
kokend water. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 40-45 min.
GEWONE KAAKJES gardes
100 g boter
150 g rietsuiker
5 ml vanillearoma
1 ei
100 g gewone bloem
100 g zelfrijzend bakmeel
Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2
minuten). Verminder de snelheid. Voeg het ei toe Klop langzaam steeds sneller tot alles gemengd is. Zeef
de bloem samen en voeg het langzaam bij het mengsel. Vorm ballen van het mengsel. Leg ze op een
ingevette bakplaat. Druk ze licht plat. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12-15 min. Laat
een paar minuten op de plaat afkoelen en leg ze op een rooster.
KLASSIEKE VICTORIA CAKE VAN BISCUITDEEG gardes
100 g boter/margarine
100 g rietsuiker
2 eieren
100 g zelfrijzend bakmeel
1 druppel vanillearoma
Vet twee cakevormen van 180 mm in. Bedek de bodem met bakpapier Doe de boter en suiker in een kom.
Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2 minuten). Verminder de snelheid. Voeg langzaam de
eieren, de vanille en de bloem toe. Verhoog de snelheid tot medium wanneer de ingrediënten beginnen te
mengen. Doe het mengsel in de bakvormen. Bak in een voorverwarmde oven op 18C gedurende 25 min.
De oppervlakte moet goudbruin zijn. Laar afkoelen op een rooster. Zet één cake onderste boven. Bedek de
bovenkant met frambozenjam. Leg de andere cake boven op de jam. U kunt de jam vervangen door iets
anders, bijvoorbeeld banketbakkersroom.
CHOCOLADECAKE klopper
50 g boter, zacht
30 g gouden stroop
50 ml melk
2 geklopte eieren
125 g rietsuiker
100 g keukenchocolade, gesmolten
10 ml vanille-extract
100 ml kokend water
35 g cacaopoeder
125 zelfrijzend bakmeel
30 ml lichte plantaardige olie (zonnebloem ...)
Los de cacao op in het kokende water en laat afkoelen. Klop de suiker een paar seconden met de boter op
1, voeg de helft van de geklopte eieren toe, voeg de helft van de bloem toe, verhoog de snelheid
stapsgewijs tot 3, voeg het resterende ei den de bloem toe, mix tot het mengsel glad is, voeg de andere
25
ingrediënten toe en mix tot het mengsel glad is. Doe het deeg in een schaal, dek af met folie en stoom
gedurende 1 uur, of tot een een stokje dat u in de cake duwt er schoon uit komt.
BOERENFRUITCAKE klopper
150 g boter
150 g rietsuiker
75 g gekonfijte kersen, gehakt
75 g sultana's en 75 g rozijnen
25 g sukade
300 zelfrijzend bakmeel
Een snue zout
5 g koekkruiden
45 ml melk
3 eieren
Vet een cakevorm van 20 cm (8”) in. Bekleed hem met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C/350
°F/gasstand 4. Doe de boter, suiker, gedroogd fruit en kruiden in de kom, en klop op snelheid 3 tot het
gemengd is. Voeg de eieren en de melk toe en klop nog een paar seconden. Voeg de bloem stapsgewijs
toe, klop tot het goed gemengd is. Bak de cake gedurende ong. 1,5 uur in de oven. Laat hem een kwartier
in de vorm afkoelen en draai hem om op een rooster.
CAKEBESLAG klopper
500 g bloem
250 zachte boter of margarine
250 g suiker
2 druppels vanille-extract
4 eieren
15 g bakpoeder
125 ml melk
een snue zout
Vet een diepe, ronde cakevorm van 23 cm in en bekleed hem met keukenpapier. Verwarm de oven voor op
190 °C/375 °F/gasstand 5. Doe alles in de kom, mix op snelheid 1 gedurende 30 s en vervolgens op snelheid
3 gedurende 3 minuten, tot u een mooi mengsel hebt. Giet het mengsel in de cakevorm, en bak midden in
de oven gedurende 50-60 minuten, tot een stokje dat u in de cake duwt er schoon uitkomt. Laat afkoelen
op een rooster. Varieer dit basisrecept door 100 g rozijnen, gehakte noten of geraspte chocolade toe te
voegen.
BLENDER RECEPTEN
PREI & AARDAPPEL SOEP
75g prei
75g aardappel
1 bouillonblokjes
400ml water
zout en peper
Verwerk de prei en aardappel gedurende 2 seconden. Doe het mengsel in een grote pan. Voeg het water
en de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook. Verminder de warmte. Bedek de pan. Laat 20
minuten koken. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Verwerk alles tot een glad mengsel. Breng
op de juiste temperatuur (laat het niet meer koken). Maak op smaak. Dien op met brood.
Voor Vichyssoise voegt u bieslook toe aan de prei en aardappels, u doet een stukje boter in de pan voor het
verhitten, u laat de soep afkoelen in plaats van deze weer op te warmen en voegt 75ml room toe voordat u
de soep koud opdient.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met
niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of
gerecycled.

Documenttranscriptie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan onder toezicht worden gebruikt door personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of die gebrek aan ervaring of kennis hebben als iemand hen heeft uitgelegd hoe het apparaat moet worden gebruikt en ze de gevaren verstaan. Kinderen mogen het apparaat niet gebruiken of ermee spelen. Bewaar het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen. Always disconnect the appliance from the mains supply socket if it is left unattended and before assembling, disassembling or cleaning. Care must be taken when handling sharp cutting blades during emptying and cleaning. Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels. h Giet geen hete vloeistoffen (warmer dan 40ºC) in het apparaat aangezien deze stoom kunnen veroorzaken. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. • • • • • Don’t run the appliance for more than 10 minutes. After 10 minutes, switch off for at least 20 minutes. Dompel de motoreenheid niet onder in een vloeistof. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. Klopper 9. Spatscherm 2. Garde 10. Schaal 3. Deeghaak 11. Mengkan 4. Accessoireaandrijving* 12. Dop 5. Arm 13. Deksel 6. Aandrijfas en pin 14. Afdichting 7. Armvergrendelingshendel 15. Messeneenheid 8. Snelheidsregelaar ` Vaatwasmachinebestendig * De accessoireaandrijving is voor extra accessoires die met deze machine gebruikt kunnen worden. U vindt meer informatie online. PLAATSING 1. 2. 3. Zet het apparaat op een watervaste, droge, stabiele en horizontale ondergrond. Leg het snoer zo dat het niet hangt en er niet over gestruikeld kan worden. Steek de stekker niet in het stopcontact voordat u klaar bent met monteren. GEBRUIKEN MONTAGE De arm heffen: 1. De veren in de arm zijn krachtig, plaatst uw hand op de arm om de beweging ervan te beheersen. 21 instructies Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. Draai de armvergrendelingshendel in de positie Uen houdt hem daar. De arm komt omhoog. De arm laten dalen: 1. Draai de armvergrendelingshendel in de positie Uen houdt hem daar. 2. Druk de arm naar beneden en terwijl u hem daar houdt, laat u de armvergrendelingshendel los. De kom plaatsen Hef de arm voordat u de kom plaatst of verwijderd. Gebruik uitsluitend de meegeleverde kom. 1. Plaats de kom in de holte in de voet en draai hem rechtsom tot hij op zijn plaats vergrendeld is. 2. Draai de kom linksom en til hem van de voet om hem te verwijderen. Accessoires plaatsen/verwijderen Schakel het apparaat uit, trek de stekker uit het stopcontact voordat u accessoires plaatst of verwijdert. 1. Lijn de sleuf in het accessoire uit met de pin op de aandrijfas (Fig. A). 2. Druk het accessoire op de aandrijfas en draai het linksom om het te vergrendelen (Fig. B). Om een accessoire te verwijderen, drukt u het licht omhoog, draait het rechtsom en tilt het van de as. Spatscherm De spatscherm beschermt u tegen morsen of spatten tijdens het mengen, terwijl u wel ingrediënten kunt toevoegen. Schakel uw mixer uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u de spatscherm plaatst/ verwijdert. Met geplaatste kom en de arm in lage positie: 1. Schuif de spatscherm tussen de arm en de kom. 2. Lijn hem zo uit dat de opening zich rechts bevindt (Fig. C). • Verwijder de spatscherm altijd voordat u de arm heft. UW MIXER GEBRUIKEN Controleer dat de snelheidsregelaar op O staat. Steek de stekker in het stopcontact (schakel het stopcontact in, indien van toepassing). Draai de snelheidsregelaar rechtsom naar de gewenste snelheid. Het bereik is van 1 (laag) tot 10 (hoog). Draai de snelheidsregelaar terug naar O om de motor uit te schakelen. 5. Om de motor in korte stoten te laten functioneren, draait u de snelheidsregelaar naar de positie Y. Laat de snelheidsregelaar los om de motor te stoppen. Aanbevolen snelheden 1. 2. 3. 4. Accessoire Snelheid Gebruiken voor: Garde 7-10 room, eiwit, beslag, lichte mengsels kloppen/luchtig maken Klopper 4-7 room en suiker of licht cakebeslag romig kloppen, Deeghaak 1-3 zware mengsels, brood, deeg BLENDER MONTAGE 1. 2. 3. 4. Schuif het deksel van de blenderkanaandrijving (Fig. D). Plaats de kan in de aandrijfopening met het merkteken t op de kom uitgelijnd met het merkteken U op de mixer (Fig. E). Draai de kan rechtsom tot het merkteken t op de kom is uitgelijnd met het merkteken Lop de mixer (Fig. F). Voeg de ingrediënten toe in de kan en plaats het deksel en de dop (Fig. G). Vul niet verder dan het max.-teken op de kan. Gebruik de kom nooit zonder deksel. UW BLENDER GEBRUIKEN 1. 2. Controleer dat de snelheidsregelaar op O staat. Steek de stekker in het stopcontact (schakel het stopcontact in, indien van toepassing). 22 3. 4. 5. 6. 7. 8. Draai de snelheidsregelaar rechtsom naar de gewenste snelheid. Het bereik is van 1 (laag) tot 10 (hoog). Draai de snelheidsregelaar terug naar O om de motor uit te schakelen. Om de motor in korte stoten te laten functioneren, draait u de snelheidsregelaar naar de positie Y. Laat de snelheidsregelaar los om de motor te stoppen. Als u tijdens het blenden ingrediënten wilt toevoegen, draait u de dop linksom en verwijdert hem. Voeg de ingrediënten toe en plaats de dop terug, draai hem linksom om hem te vergrendelen. Als u klaar bent met blenden, zet u de snelheidsregelaar op O en wacht tot de messen gestopt zijn voordat u het deksel van de kan of de kan van de mixer haalt. Om de kan te verwijderen, draait u hem linksom tot het merkteken t is uitgelijnd met het merkteken U. ZORG EN ONDERHOUD Schakel het apparaat uit (O) en trek de stekker uit het stopcontact voordat u het reinigt. Mixer: 1. Zo snel mogelijk na gebruik reinigen om te voorkomen dat resten in de kom drogen. 2. Was de kom, de spatscherm en de accessoires met warm zeepwater, spoel ze af en droog ze. 3. U kunt de kom en accessoires in de vaatwasser wassen, maar let op: de irriterende omgeving in de vaatwasser kan de oppervlakteafwerking beschadigen. De schade is waarschijnlijk alleen esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het apparaat. 4. Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek. Mengkan: 1. Was de mengkan, het deksel en de dop in warm zeepwater. Spoel en droog af. 2. U kunt de kan, het deksel en de dop in de vaatwasser wassen. We raden u echter aan om het mes te verwijderen voordat u deze in de vaatwasser wast. Het mes verwijderen: 1. Draai de kan ondersteboven. 2. Draai het mes rechtsom in de richting van het U-symbool (Fig. H). 3. Verwijder de meseenheid voorzichtig (Fig. J). Voorzichtig, de randen van de messen zijn scherp. 4. Verwijder de pakking en was het mes en de pakking zorgvuldig in warm zeepwater. Spoel en droog af. 5. Plaats de pakking weer op het mes en plaats het mes in de kan, draai het zover mogelijk linksom in de richting van het L-symbool (Fig. H). Verzeker u ervan dat de pakking is geplaatst en het mes geheel is vastgedraaid, anders kan de kan lekken tijdens het gebruik. MIXER RECEPTEN PIZZADEEG deeghaak KRENTENBROOD deeghaak • 250 ml water • 7 g gedroogde gist • 400 g bloem voor witbrood • 2.5 g suiker • 25 ml olijfolie • 5 g zout Zeef de bloem in een kom. Voeg de gist, het suiker en zout toe. Voeg het water en de olie toe. Meng op lage snelheid tot het deeg glad is. Bedek de kom met een vochtige doek en zet hem op een warme plek om te rijzen (30-40 minuten). Kneed een paar minuten met de hand. Snijd het deeg in tweeën. Rol het deeg in een rondje op een met bloem bestoven oppervlakte. Leg de ronde vormen op een antiaanbakplaat. Garneer de rondjes met een tomatensaus en voeg ingrediënten naar keuze toe. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 18-20 min. De oppervlakte moet goudbruin zijn. • 500 g volkorenbloem • 150 g krenten • 150 g boter (zacht) • 50 g sukade • 15 g bakpoeder • 2 eieren (minimum) • 2,5 g zout • 30 ml melk • 150 g suiker • Doe de bloem in de kom, voeg de zachte boter toe en mix op snelheid 1. Als de boter en bloem beginnen te kleven, voegt u de suiker, het zout, de krenten, de sukade en het bakpoeder toe. Blijf dit mixen terwijl u 23 de eieren en de melk samen klopt, voeg het ei-melkmengsel vervolgens toe aan de kom. Selecteer snelheid 2 en mix tot het goed gemengd is. Doe het deeg in een ingevette broodvorm en bak het in een voorverwarmde over op 180 °C/350 °F/gasstand 4 gedurende 35 minuten. Laten afkoelen op een rek voordat u het snijdt. Geroosterd opdienen met boter WITBROOD deeghaak • 600 g bloem voor witbrood • 15 ml zonnebloemolie/boter • 7 g actieve droge gist (1 zakje) • 5 g suiker • 345 m warm water • 10 g zout Zeef de bloem in een kom. Voeg de gist, het suiker en zout toe. Voeg het water en de olie toe. Meng op lage snelheid tot het deeg glad is. Bedek de kom met een vochtige doek en zet hem op een warme plek om te rijzen (30-40 minuten). Kneed een paar minuten met de hand. Doe het in een broodvorm van 1 kg en zet het een half uur op een warme plaats. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 min. De oppervlakte moet goudbruin zijn. De bodem moet hol klinken als u erop tikt. WARME CHOCOLADESOUFFLÉ gardes GEWONE KAAKJES gardes KLASSIEKE VICTORIA CAKE VAN BISCUITDEEG gardes • 75 g boter • 450 g melk • 50 g gewone bloem • 4 gescheiden eieren • 20 g cacaopoeder • 50 g rietsuiker Laat de boter in een pan zachtjes smelten. Roer de bloem en cacao erdoor. Voeg de melk toe. Roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Klop de eigelen. Klop de eiwitten op hoge snelheid een paar seconden lang. Voeg de suiker toe en klop tot het stijf is. Meng de mengsels voorzichtig in een beboterde ovenvaste schaal van 1.2 liter Zet de schaal in een bakplaat die u half heeft gevuld met kokend water. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 40-45 min. • 100 g boter • 1 ei • 150 g rietsuiker • 100 g gewone bloem • 5 ml vanillearoma • 100 g zelfrijzend bakmeel Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2 minuten). Verminder de snelheid. Voeg het ei toe Klop langzaam steeds sneller tot alles gemengd is. Zeef de bloem samen en voeg het langzaam bij het mengsel. Vorm ballen van het mengsel. Leg ze op een ingevette bakplaat. Druk ze licht plat. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12-15 min. Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en leg ze op een rooster. • 100 g boter/margarine • 100 g zelfrijzend bakmeel • 100 g rietsuiker • 1 druppel vanillearoma • 2 eieren Vet twee cakevormen van 180 mm in. Bedek de bodem met bakpapier Doe de boter en suiker in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2 minuten). Verminder de snelheid. Voeg langzaam de eieren, de vanille en de bloem toe. Verhoog de snelheid tot medium wanneer de ingrediënten beginnen te mengen. Doe het mengsel in de bakvormen. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 min. De oppervlakte moet goudbruin zijn. Laar afkoelen op een rooster. Zet één cake onderste boven. Bedek de bovenkant met frambozenjam. Leg de andere cake boven op de jam. U kunt de jam vervangen door iets anders, bijvoorbeeld banketbakkersroom. CHOCOLADECAKE klopper • 50 g boter, zacht • 10 ml vanille-extract • 30 g gouden stroop • 100 ml kokend water • 50 ml melk • 35 g cacaopoeder • 2 geklopte eieren • 125 zelfrijzend bakmeel • 125 g rietsuiker • 30 ml lichte plantaardige olie (zonnebloem ...) • 100 g keukenchocolade, gesmolten Los de cacao op in het kokende water en laat afkoelen. Klop de suiker een paar seconden met de boter op 1, voeg de helft van de geklopte eieren toe, voeg de helft van de bloem toe, verhoog de snelheid stapsgewijs tot 3, voeg het resterende ei den de bloem toe, mix tot het mengsel glad is, voeg de andere 24 ingrediënten toe en mix tot het mengsel glad is. Doe het deeg in een schaal, dek af met folie en stoom gedurende 1 uur, of tot een een stokje dat u in de cake duwt er schoon uit komt. BOERENFRUITCAKE klopper CAKEBESLAG klopper • 150 g boter • 300 zelfrijzend bakmeel • 150 g rietsuiker • Een snufje zout • 75 g gekonfijte kersen, gehakt • 5 g koekkruiden • 75 g sultana's en 75 g rozijnen • 45 ml melk • 25 g sukade • 3 eieren Vet een cakevorm van 20 cm (8”) in. Bekleed hem met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C/350 °F/gasstand 4. Doe de boter, suiker, gedroogd fruit en kruiden in de kom, en klop op snelheid 3 tot het gemengd is. Voeg de eieren en de melk toe en klop nog een paar seconden. Voeg de bloem stapsgewijs toe, klop tot het goed gemengd is. Bak de cake gedurende ong. 1,5 uur in de oven. Laat hem een kwartier in de vorm afkoelen en draai hem om op een rooster. • 500 g bloem • 4 eieren • 250 zachte boter of margarine • 15 g bakpoeder • 250 g suiker • 125 ml melk • 2 druppels vanille-extract • een snufje zout Vet een diepe, ronde cakevorm van 23 cm in en bekleed hem met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 190 °C/375 °F/gasstand 5. Doe alles in de kom, mix op snelheid 1 gedurende 30 s en vervolgens op snelheid 3 gedurende 3 minuten, tot u een mooi mengsel hebt. Giet het mengsel in de cakevorm, en bak midden in de oven gedurende 50-60 minuten, tot een stokje dat u in de cake duwt er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster. Varieer dit basisrecept door 100 g rozijnen, gehakte noten of geraspte chocolade toe te voegen. BLENDER RECEPTEN PREI & AARDAPPEL SOEP • 75g prei • 400ml water • 75g aardappel • zout en peper • 1 bouillonblokjes Verwerk de prei en aardappel gedurende 2 seconden. Doe het mengsel in een grote pan. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook. Verminder de warmte. Bedek de pan. Laat 20 minuten koken. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Verwerk alles tot een glad mengsel. Breng op de juiste temperatuur (laat het niet meer koken). Maak op smaak. Dien op met brood. Voor Vichyssoise voegt u bieslook toe aan de prei en aardappels, u doet een stukje boter in de pan voor het verhitten, u laat de soep afkoelen in plaats van deze weer op te warmen en voegt 75ml room toe voordat u de soep koud opdient. MILIEUBESCHERMING W Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 23480-56 Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding