Russell Hobbs ib_22900 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Russell Hobbs ib_22900 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
12
1. Gardes
2. Haken
3. Uitwerpknop
4. Snelheidsbediening
5. Turboknop
6. Motoreenheid
7. Arm
8. Vergrendelingsknop mixer
9. Ontgrendelingsknop arm
10. Standaard
11. Kom
` vaatwasmachinebestendig
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan onder toezicht worden gebruikt door personen met
verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of die gebrek
aan ervaring of kennis hebben als iemand hen heeft uitgelegd hoe het
apparaat moet worden gebruikt en ze de gevaren begrijpen.
Kinderen mogen het apparaat niet gebruiken of ermee spelen. Bewaar het
apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen.
Altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact verwijderen als de
mixer onbeheerd wordt achtergelaten, voordat de hulpstukken worden
geplaatst of verwijderd en voordat het apparaat wordt gereinigd.
Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of
een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te
vermijden.
Dompel de motoreenheid niet onder in een vloeistof.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing
worden beschreven.
Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK
Verwijder al het verpakkingsmateriaal en de etiketten.
Was alles behalve de motoreenheid en standaard in warm zeepwater. Spoel en droog af.
Veeg de motoreenheid en de standaard af met een vochtige doek.
Plaats het apparaat op een droge, stevige, horizontale ondergrond, bij een stopcontact.
DE GARDEN/KNEEDHAKEN AANBRENGEN
1. Voordat u de garden/kneedhaken aanbrengt of verwijdert, dient u de mixer uit te schakelen en de
stekker uit het stopcontact te verwijderen.
2. Een garde en een haak hebben een plastic omhulsel. Deze moeten in de rechteropening met
R
geplaatst worden (FIG. A).
3. Draai elke garde of kneedhaak zodanig dat de uitsteeksels op het middendeel in de gleuven van de
aandrijfkoppen passen. Duw de garden of kneedhaken daarna in de aandrijfkop tot ze vastklikken.
4. Gebruik beide garden of kneedhaken. Gebruik nooit een combinatie van garde en kneedhaak.
De gardes/haken verwijderen:
1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit.
2. Houd beide gardes/haken vast om te voorkomen dat ze uit de mixer springen, en druk op de
uitwerpknop. Hierdoor kan u ze verwijderen van de drijfkoppen.
13
instructies
DE HANDMIXER GEBRUIKEN
1. Zet de snelheidsregelaar op O.
2. Steek de stekker in het stopcontact.
3. Zet de snelheidsregelaar op de gewenste snelheid (1 tot 5).
4. Als u op de turbotoets drukt wordt de ingestelde snelheid genegeerd, u schakelt kort over op hoge
snelheid. Dit werkt enkel als de motor reeds ingeschakeld is (1 tot 5).
5. Verplaats de snelheidsregelaar naar O om de motor uit te zetten.
Gewoonlijk stemmen grote hoeveelheden, dikke mengsels en een hoge verhouding van vaste
stoffen tot vloeistoffen overeen met een langere timing en langzamere snelheden.
Kleinere hoeveelheden, dunnere mengsels en meer vloeistoffen dan vaste stoffen stemmen overeen
met een kortere timing en hogere snelheid.
Gebruik de garden om licht deeg, beslag, eiwit en slagroom te kloppen.
Gebruik de deeghaken om zwaarder deeg (bijv. voor brood, vruchtencake, etc.) te mengen.
Tijdens de bereiding van deeg mag u de mixer uitsluitend gebruiken om de ingrediënten te mengen.
Gebruik hem niet om te kneden; hierdoor wordt de mixer te zwaar belast en de motor beschadigd.
Om oververhitting te voorkomen, dient u de motor niet langer dan 3 minuten onafgebroken te laten
draaien. Zet het apparaat na 3 minuten minstens 3 minuten uit om de motor te laten afkoelen.
Indien de motor te veel kracht moet leveren, voeg dan, indien mogelijk, meer vloeistof aan het
mengsel toe of zet de mixer uit en meng het mengsel met de hand.
HET VOETSTUK EN DE SCHAAL GEBRUIKEN
1. Plaats de schaal op het voetstuk.
2. Plaats de gardes/haken in de mixer voordat u deze op de standaard plaatst.
3. Hef de arm indien nodig door op de ontgrendelingsknop arm te drukken.
4. Druk op de vergrendelingsknop mixer en houd deze vast (FIG. B).
5. Duw de mixer omlaag en achteruit in de holle bovenkant van de arm.
6. Laat de vergrendelingsknop mixer los.
7. Om de arm te tillen/laten zakken, houdt u de armontgrendeling ingedrukt, plaatst u de arm opnieuw
en laat u de armontgrendeling los (FIG C).
8. Om de mixer van de arm te verwijderen, drukt u op de vergrendelingsknop mixer, houdt deze vast
en tilt de mixer naar voren en boven van de arm.
9. Wanneer de motor draait, wordt de schaal gedraaid door de beweging van de kloppers zodat alle
ingrediënten worden gemengd.
REINIGEN
1. Haal de stekker uit het stopcontact, voordat u de blender uit elkaar haalt of reinigt.
2. Het apparaat demonteren.
3. Reinig de motoreenheid met een vochtige doek.
` Was de garde en haken af in een warm zeepsopje, of in het bestekbakje van uw vaatwasmachine.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met
niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of
gerecycled.
RECEPTJES
WARME CHOCOLADESOUFFLÉ GARDES
75 g boter 50 g gewone bloem
20 g cacaopoeder 450 g melk
4 gescheiden eieren 50 g rietsuiker
Laat de boter in een pan zachtjes smelten. Roer de bloem en cacao erdoor. Voeg de melk toe. Roeren tot
het dik wordt. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Klop de eigelen. Klop de eiwitten op hoge
snelheid een paar seconden lang. Voeg de suiker toe en klop tot het stijf is. Meng de mengsels voorzichtig
in een beboterde ovenvaste schaal van 1.2 liter Zet de schaal in een bakplaat die u half heeft gevuld met
kokend water. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 40-45 min.
14
WRAPS GARDES
400 g gewone bloem 1 ei
300 ml melk 2,5 g zout
plantaardige olie
Meng het ei met de melk in een kom. Zeef de bloem in een kom. Voeg het zout toe. Meng op medium
snelheid. Voeg beetje bij beetje de vloeistof toe. Klop langzaam steeds sneller tot alles gemengd is. Leg
kleine hoeveelheden van het mengsel in een hete, licht geoliede pan. Bak tot ze goudbruin zijn een beide
kanten (1 minuut) Bewaar en houd warm.
GEWONE KAAKJES GARDES
100 g boter 150 g rietsuiker
5 ml vanillearoma 1 ei
100 g gewone bloem 100 g zelfrijzend bakmeel
Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2
minuten). Verminder de snelheid. Voeg het ei toe Klop langzaam steeds sneller tot alles gemengd is. Zeef
de bloem samen en voeg het langzaam bij het mengsel. Vorm ballen van het mengsel. Leg ze op een
ingevette bakplaat. Druk ze licht plat. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12-15 min.
Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en leg ze op een rooster.
KLASSIEKE VICTORIA CAKE VAN BISCUITDEEG GARDES
100 g boter/margarine 100 g rietsuiker
2 eieren 100 g zelfrijzend bakmeel
1 druppel vanillearoma
Vet twee cakevormen van 180 mm in. Bedek de bodem met bakpapier Doe de boter en suiker in een kom.
Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2 minuten). Verminder de snelheid. Voeg langzaam de
eieren, de vanille en de bloem toe. Verhoog de snelheid tot medium wanneer de ingrediënten beginnen
te mengen. Doe het mengsel in de bakvormen. Bak in een voorverwarmde oven op 18C gedurende 25
min. De oppervlakte moet goudbruin zijn. Laar afkoelen op een rooster. Zet één cake onderste boven.
Bedek de bovenkant met frambozenjam. Leg de andere cake boven op de jam. U kunt de jam vervangen
door iets anders, bijvoorbeeld banketbakkersroom.
BANKETBAKKERSROOM
50 g boter/margarine
100 g poedersuiker
één van de volgende ingrediënten:
2 druppels vloeibare smaakstof
5 g cacaopoeder
citroen/sinaasappelschil, geraspt
Voeg steeds een klein beetje maakmiddel toe en proef voordat u meer toevoegt. Doe de boter en suiker
in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2 minuten).
U vindt recepten op onze website:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
/