11
Reinigen
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen van
gerechten die veel water bevatten (pizza, groenten,
enz.) kan zich condens vormen op de binnenkant
van de deur en rond de afdichting. Wanneer de
oven koud is, het interne gedeelte van de deur
schoonmaken met een doek of een spons.
Accessoires:
• Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze
nog heet zijn.
• Voedselresten kunnen gemakkelijk met een
afwasborstel of met een sponsje worden
verwijderd.
• Zie "Reiniging" voor Artisan reinigingsaccessoires.
Reinigingscyclus van de oven met de
pyrolysefunctie (indien aanwezig):
WAARSCHUWING
– Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus.
– Houd de kinderen uit de buurt van de oven
tijdens de pyrolysecyclus.
– Houd dieren uit de buurt tijdens en na de
pyrolysecyclus.
– Plaats de beschermkap van de ovenstekker
vooraleer u een pyrocyclus uitvoert.
Deze functie brandt spatten die in de oven ontstaan
zijn tijdens de bereiding, af op een temperatuur van
ongeveer 500°C. Bij deze hoge temperatuur veranderen
de voedselresten in as, dat gemakkelijk kan worden
afgenomen met een vochtige doek als de oven
afgekoeld is.
Gebruik de pyrolysefunctie niet na elke bereiding in de
oven, maar alleen als de oven zeer vuil is of als er vieze
geuren of rook zijn tijdens het voorverwarmen of het
bereiden.
• Indien de oven onder een kookplaat is geïnstalleerd
dient u ervoor te zorgen dat alle branders of
elektrische kookplaten uitgeschakeld zijn tijdens de
zelfreinigingsfunctie (pyrolyse).
• De accessoires moeten uit het apparaat worden
gehaald voordat u de pyrolysefunctie inschakelt
(ook de roosters aan de zijkant).
• Voor een optimale reiniging van de ovendeur dient
het ergste vuil met een vochtige spons verwijderd
te worden voordat de pyrolysefunctie wordt
gebruikt.
• Gebruik voordat u de pyrolysefunctie selecteert een
vochtige spons om alle merktekens te verwijderen
op de ronde roestvrijstalen bescherming van de
ventilator (Twelix-schijf) en van het glas aan de
binnenkant van de ovendeur.
Het apparaat is uitgerust met 2 pyrolysefuncties:
1. Energiebesparende cyclus (PYRO EXPRESS/ECO):
die circa 25% minder energie verbruikt dan de
standaardcyclus. Selecteer deze functies regelmatig
(na 2 of 3 keer bereiden van vlees).
2. Standaardcyclus (PYRO-REINIGEN): geschikt voor
de reiniging van een zeer vuile oven.
• In elk geval na een bepaald aantal toepassingen en
afhankelijk van hoe vuil de oven is, adviseert een
bericht op de ovendisplay u om een zelfreinigende
cyclus uit te voeren.
OPMERKING: tijdens de pyrolysecyclus blijft de
deur vergrendeld; deze blijft vergrendeld tot de
temperatuur in de oven gedaald is tot een veilig
niveau.
Reinigen van Artisan accessoire:
• Intern stopcontact: Verwijder het metalen kapje;
gebruik een vochtige spons om de stekker te
reinigen. Gebruik geen metalen en/of scherpe
voorwerpen.
• Laat het stoomrooster na elk gebruik afkoelen
en reinig het bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met een
hoog suikergehalte) te verwijderen. Geschikt voor
vaatwassers.
• Laat de opvangbak na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak deze vast met handschoenen als
ze nog heet is. Voedselresten kunnen gemakkelijk
worden verwijderd met de borstel, geleverd door
de Consumentenservice.
Opmerking: na een aantal gebruiksbeurten bij hoge
temperatuur is het normaal dat de kleur van het
verwarmingselement verandert, omdat er laagjes
ijzerhoudende oxideaggregaten worden gevormd. Dit
heeft geen invloed op de functie of de veiligheid van
het onderdeel.
Ontkalken:
Giet 800 ml koude witte wijnazijn en vul bij tot het
"Max"-niveau met water op kamertemperatuur. Laat
6 tot 8 uur staan, spoel daarna met water en verwijder
eventuele resten met een niet-schurende spons.
Speciale producten voor reiniging en ontkalking
kunnen apart bij de Consumentenservice worden
aangeschaft.