Bauknecht BIVMS 8100 IXL Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
NL90
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: www.whirlpool.eu
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen, die te allen tijde moeten worden
gelezen en opgevolgd.
- Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details van het
mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het risico op
letsel, schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het
onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u
strikt aan de volgende instructies:
- Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken en
installeren.
- Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet
voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een
gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en
in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat,
behalve als dit expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding.
- Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend elektricien
gebeuren Wend u tot erkende servicecentra.
- De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht
- Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om het
apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen
aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
- Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende
veiligheidsvoorschriften, is er een omnipolaire schakelaar met een
afstand van minstens 3 mm.
- Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven is voorzien
van een stekker.
- Gebruik geen verlengkabels.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven.
Alle veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het gevarensymbool en door de volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel zal leiden.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel kan leiden.
NL91
- Trek niet aan het netsnoer.
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet
meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan het apparaat uit
om het risico op een elektrische schok te voorkomen (uitsluitend
voor modellen met inductiefunctie).
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik
het niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en
alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden
(bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant kan niet
aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van
oneigenlijk gebruik of een foute programmering van de
bedieningsknoppen.
- Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden heet tijdens
het gebruik. Voorkom aanraking van hete onderdelen. Heel jonge
(0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) dienen op afstand gehouden
te worden, tenzij ze onder voortdurend toezicht staan.
- Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde fysieke,
sensorische of mentale vermogens of gebrek aan ervaring en
kennis, mogen dit apparaat gebruiken indien ze onder toezicht
staan of instructies hebben ontvangen over het gebruik van het
apparaat en de mogelijke gevaren ervan begrijpen. Kinderen
mogen niet met het apparaat spelen. Reiniging en
gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen zonder toezicht
worden uitgevoerd.
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven
tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan
veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbaar
materiaal tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn
afgekoeld.
NL92
- Open de deur van het apparaat na afloop van de bereiding
voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk
ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur
van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten
door de opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de
ventilatieopeningen nooit.
- Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven
te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt.
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt
ervan. Het apparaat kan dan in brand vliegen als het per ongeluk
wordt ingeschakeld.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in
het apparaat. De druk in het blik of de pot kan door de warmte
hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de
bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces
van gerechten.
- Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac,
wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge
temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer
deze in contact komt met het elektrische verwarmingselement.
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd de kinderen
uit de buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus. Zorg dat
gemorste etenswaar voorafgaand aan de reinigingscyclus uit de
oven verwijderd wordt (uitsluitend voor ovens met
pyrolysefunctie).
- Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze oven
wordt aanbevolen.
- Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers voor het reinigen van de ruit van de ovenklep aangezien
het glas daardoor bekrast kan raken, waardoor het kan breken.
NL93
- Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de lamp
wordt vervangen om de kans op een elektrische schok te
voorkomen.
- Gebruik geen aluminiumfolie om voedsel in de pan af te dekken
(alleen voor ovens met meegeleverde pan).
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
- Dit product is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met
plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Snijd het netsnoer door voordat u het apparaat afdankt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van dit apparaat kunt u contact opnemen met uw
plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit product hebt gekocht.
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen en of de
ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of het dichtstbijzijnde servicecentrum. Om
eventuele schade te voorkomen, wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de bovenkant van de
oven niet geblokkeerd worden.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het apparaat overeenkomt met de
voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de
ovendeur openstaat).
Het vervangen van het netsnoer (type H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) moet uitgevoerd worden door een erkend elektricien. Wend
u tot erkende servicecentra.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het isolatiemateriaal en
de beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
- Bedenk de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
- Giet nooit water in de binnenkant van een hete oven; hierdoor kan de lak beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven.
- Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van andere apparaten niet in contact komen met hete onderdelen van de oven
en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled worden en is voorzien van het recyclingsymbool ( ). De diverse onderdelen
van de verpakking mogen daarom niet met het gewone huisvuil worden weggegooid maar moeten worden ingeleverd bij het
plaatselijke milieustraat
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EG inzake Afgedankte elektrische en
elektronische apparaten (AEEA).
INSTALLATIE
MILIEUTIPS
NL94
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijk schadelijke gevolgen
voor het milieu en de gezondheid te voorkomen, die veroorzaakt zouden kunnen worden door onjuiste verwerking van
dit product als afval.
- Het symbool op het product of op de begeleidende documentatie geeft aan dat dit apparaat niet als huishoudelijk
afval behandeld mag worden, maar dat het ingeleverd moet worden bij een speciaal inzamelingscentrum voor de
recycling van elektrische en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
- Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
- Schakel de oven 10/15 minuten voor het einde van de geprogrammeerde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de oven
moeten staan, blijven dan nog doorgaren.
- Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met de richtlijn ( )
n.1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften
van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de
beschermingsvoorschriften van de “EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
- Dit apparaat voldoet aan de ecodesign-vereisten van Europese richtlijnen N. 65/2014 en N. 66/2014, in overeenstemming
met de Europese norm EN 60350-1.
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem opgelost is.
De deur is geblokkeerd:
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem opgelost is.
Belangrijk: tijdens de zelfreinigingscyclus blijft de deur geblokkeerd. Wacht tot de deur automatisch ontgrendeld wordt
(zie de paragraaf “Reinigingscyclus van de oven met de pyrolysefunctie”).
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op het display een “ ” met een cijfer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Klantenservice. Vermeld
in dat geval het nummer dat volgt op de letter “ .
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1. Controleren of u het probleem zelf kunt oplossen aan de hand van de punten die beschreven zijn in “Opsporen van storingen.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de dichtstbijzijnde
Klantenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het woord Service op het typeplaatje), rechts aan de binnenkant van de
ovenruimte (zichtbaar met de deur open). Het servicenummer staat ook in het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u tot een erkend Servicecentrum indien reparatie noodzakelijk is (alleen dan heeft u zekerheid dat originele
vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd).
CONFORMITEITSVERKLARING
OPSPOREN VAN STORINGEN
KLANTENSERVICE
NL95
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per ongeluk in contact
komt met het apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een vochtige microvezeldoek.
Reinig de oppervlakken met een vochtig microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar druppels
afwasmiddel toe aan het water. Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte
oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om aangekoekte etensresten
(bijv. voedsel met een hoog suikergehalte).
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker te kunnen
reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen bij bepaalde
modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen van gerechten die veel water bevatten (pizza, groenten, etc.) kan zich
condens vormen op de binnenkant van de deur en rond de afdichting. Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte
van de deur schoonmaken met een doek of een spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Afb. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Afb. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
REINIGING
WAARSCHUWING
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Maak de oven alleen schoon als hij afgekoeld is.
- Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is.
- Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
Afb. 1 Afb. 2
NL96
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ
BEPAALDE MODELLEN)
1. Verwijder de zijroosters (Afb. 3).
2. Trek het verwarmingselement voorzichtig naar buiten (Afb. 4) en breng het omlaag (Afb. 5).
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor
bestemde steunen aan de zijkant.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterzijde (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 6), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en draai het
beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Vervangen van het lampje aan de zijkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Verwijder de zijroosters, indien aanwezig (Fig. 3)
3. Duw het beschermkampje met een platte schroevendraaier naar buiten en verwijder het (Fig. 7).
4. Vervang het lampje (zie de opmerking hieronder voor het type lampje) (Fig. 8).
5. Plaats het beschermkapje terug en duw het tegen de wand om het op de juiste manier te bevestigen (Fig. 9)
6. Monteer de zijroosters weer.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300 °C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type G9, T300 °C
- De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is specifiek ontworpen voor elektrische apparaten en is niet geschikt voor
ruimteverlichting (EC Richtlijn Nr. 244/2009).
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden door uw
vingerafdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst
Afb. 3 Afb. 4 Afb. 5
Afb. 6 Afb. 7 Afb. 8 Afb. 9
NL97
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Lampjes
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Draaispit (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Positie van de roosters (het niveaunummer staat aangegeven op de voorkant van de oven)
12. Schot
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
te verminderen.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje
blijven werken.
- Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER: om voedsel op te koken of als draagrooster voor bak- en cakevormen en geschikte
ovenschalen.
B. OPVANGBAK: onder het rooster plaatsen om vet op te vangen of gebruiken als bakplaat voor het
bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
C. BAKPLAAT: kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees,
vis in folie, enz.
D. CELLULOSEDOEK: te gebruiken voor de PURECLEAN™ reinigingscyclus.
IMPORTANT:Gebruik alleen de meegeleverde cellulosedoek.
E. SPONS: te gebruiken voor het verwijderen van vuil in de ovenruimte
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de Klantenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
Afb. A Afb. B Afb. C Afb. D Afb. E
NL98
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte “A” omhoog gericht (Fig. 1).
2. Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt met het
verhoogde gedeelte op vlak “B” omhoog gericht (Fig. 2).
BESCHRIJVING VAN BEDIENINGSPANEEL
ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIES
1. FUNCTIEKNOP: In-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
OPMERKING: De twee knoppen zijn verzonken. Druk op het midden van de knop om ze uit hun
zitting te laten komen.
3. KNOP : terugkeren naar het vorige scherm of de gewenste functie opslaan
4. KNOP : om instellingen te selecteren en te bevestigen
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop “Functies” in willekeurig welke stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu's weergegeven.
De submenu's zijn beschikbaar en kunnen geselecteerd worden wanneer de knop gedraaid wordt naar de
functies GRILL, SPECIALS, INSTELLINGEN, RECEPTEN en FAVORIETEN.
A. Pictogram van de gemarkeerde functie
B. Gemarkeerde functie die geselecteerd kan worden door te drukken op
C. Beschrijving van de gemarkeerde functie
D. Andere beschikbare functies
DETAILS FUNCTIE
Nadat u de gewenste functie heeft geselecteerd, geeft het display andere hierbij horende opties en details
weer.
Om tussen de verschillende zones heen en weer te gaan gebruikt u de knop “Navigatie”: de cursor gaat
langs de waarden die veranderd kunnen worden, in de hierboven beschreven volgorde. Druk op om
de waarde te selecteren, wijzig de waarde door aan de knop “Navigatie” te draaien en bevestig hem met
de toets .
Fig. 1 Fig. 2
1 23 4
DISPLAY
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Bezig met ontdooien
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Ontdooien
A
D
C
B
Zone 3 Zone 4
Zone 5
Zone 2
Zone 1Cursor
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
NL99
EERSTE GEBRUIK - SELECTEREN VAN DE TAAL EN INSTELLEN VAN DE TIJD
Voor een correct gebruik van de oven moet u bij de eerste inschakeling de gewenste taal selecteren en de
actuele tijd instellen.
Ga als volgt te werk:
1. Zet de knop “Functies” in willekeurig welke stand: het display geeft een lijst met de eerste drie
beschikbare talen weer.
2. Draai aan de knop “Navigatie” om door het overzicht te bladeren.
3. Als u de gewenste taal gemarkeerd heeft, drukt u op om deze te selecteren.
Nadat u de taal geselecteerd heeft, geeft het display knipperend 12:00 aan.
4. Stel het tijdstip in door aan de knop “Navigatie” te draaien.
5. Bevestig de instelling door op te drukken.
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
1. Als de oven uitgeschakeld is, aan de knop knop “Functies” draaien; op het display verschijnen de
bereidingsfuncties of de bijbehorende submenu's.
OPMERKING: Zie voor het overzicht en de beschrijving van de functies de specifieke tabel op
pagina 104. en op pagina 105.
2. Binnen het submenu kunt u met behulp van de knop “Navigatie” door de verschillende beschikbare
mogelijkheden bladeren: de gekozen functie wordt in het wit aangegeven in het midden van het
display. Om de functie te kiezen, op de toets drukken.
3. Op het display verschijnen de bereidingsinstellingen. Als de voorgeselecteerde waarden goed zijn,
draait u aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van “Start” staat en drukt u op de toets ;
anders kunt u te werk gaan zoals hieronder beschreven om de waarden te wijzigen.
INSTELLEN VAN TEMPERATUUR/GRILLVERMOGEN
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. Controleer of de cursor naast de temperatuurwaarde staat (zone 1); druk op de toets om de
parameter te selecteren die u wilt wijzigen: de temperatuurwaarden gaan knipperen.
2. Stel de gewenste waarde in door aan de knop “Navigatie” te draaien en druk op de toets om te
bevestigen.
3. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van “Start” staat en druk vervolgens op de
toets .
4. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op de knop om het bereiden te starten.
De ingestelde temperatuur kan op dezelfde manier ook tijdens de bereiding veranderd worden.
5. Als de bereiding voltooid is, verschijnt het bericht “einde bereiding. Nu kunt u de oven uitschakelen
door de knop “Functies” op 0 (nul) te draaien, of de bereiding verlengen door de knop “Navigatie”
met de klok mee te draaien. Bij het uitschakelen verschijnt er een balk op het display die de huidige
temperatuur in de oven aangeeft.
VOORVERWARMEN
ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
No
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
NL100
VOORVERWARMING VAN DE OVENRUIMTE
Als u de oven wilt voorverwarmen alvorens er gerechten in te plaatsen, moet u de voorselectie van de oven
als volgt wijzigen:
1. Plaats de cursor door aan de knop “Navigatie” te draaien ter hoogte van voorverwarmen.
2. Druk op de toets om de parameter te selecteren: het bericht “Nee” knippert.
3. Wijzig de parameter door aan de knop “Navigatie” te draaien: “Ja” wordt op het display weergegeven.
4. Bevestig de keuze door te drukken op de toets .
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen, gaat u als volgt te werk:
1. Draai aan de knop “Functies” om de functie Snel voorverwarmen te selecteren.
2. Bevestig met de toets : op het display verschijnen de instellingen.
3. Als de voorgestelde temperatuur de gewenste is, draait u aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte
van “Start” staat en drukt u op de toets . Om de instelling te wijzigen gaat u te werk zoals beschreven
in de vorige paragrafen. Een geluidssignaal geeft aan dat de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Na afloop van de voorverwarmingsfase selecteert de oven automatisch de statische functie .
Zet het gerecht in de oven.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop “Functies” en selecteer de
gewenste functie.
BEREIDINGSDUUR INSTELLEN
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot de
maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Stel de functie in door de cursor op “bereidingsduur” te zetten door aan de knop “Navigatie” te
draaien.
2. Druk op de toets om de parameter te selecteren; “00:00” gaat knipperen op het display.
3. Verander de waarde door aan de knop “Navigatie” te draaien tot de gewenste bereidingsduur
verschijnt.
4. Bevestig de gekozen waarde met .
EEN BRUIN KORSTJE GEVEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een oppervlakkig bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen geactiveerd
worden als u een bereidingsduur hebt ingesteld.
Als de bereidingsduur is afgelopen, verschijnt “^ om te verlengen, OK voor een bruin korstje” op het
display. Door op de toets te drukken, start de oven een bruiningsfase voor de duur van 5 minuten.
Deze functie kan slechts eenmaal worden uitgevoerd.
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
TEMPERATUUR
180°C
Druk
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Bezig met ontdooien
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
UU:MM
EINDTIJD
Conventioneel
19:01
00:01
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
UU:MM
EINDTIJD
Conventioneel
19:01
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
19:20
- 00:30
Start
Bruinen
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
20:05
- 00:05
Bereiding geëindigd op 20:00
^ voor verlengen, OK bruinen
Bruinen geëindigd om 20:05
NL101
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING/UITGESTELDE START
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het starten van de oven met maximaal 23 uur en 59 minuten
uitstellen, te beginnen vanaf het huidige tijdstip. Deze functie kan alleen geactiveerd worden als u een
bereidingsduur hebt ingesteld. Deze instelling is alleen beschikbaar als u de oven niet wilt
voorverwarmen bij de gekozen functie.
Na het instellen van de bereidingsduur verschijnt de tijd waarop de bereiding eindigt op het display
(bijvoorbeeld 19:20). Om het einde van de bereiding uit te stellen en daarmee ook het starten van de oven,
gaat u als volgt te werk:
1. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor op het einde van de bereidingsduur staat.
2. Druk op de toets om de parameter te selecteren: de eindtijd van de bereiding gaat knipperen.
3. Verander het tijdstip voor het einde van de bereiding door aan de knop “Navigatie” te draaien tot de
gewenste waarde bereikt is.
4. Bevestig de gekozen waarde met .
5. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van “START” staat en druk vervolgens op de
toets .
6. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op de knop om het bereiden te starten. De oven begint met de bereiding na een wachttijd
die berekend wordt op basis van de ingestelde eindtijd (bijvoorbeeld: als een gerecht een
bereidingsduur van 20 minuten heeft en als eindtijd 20:10 is ingesteld, dan begint de oven om 19:50
met de bereiding).
OPMERKING: Tijdens de wachtfase kunt u de oven ook handmatig starten door aan de knop
“Navigatie” te draaien tot de cursor ter hoogte van “Start” staat en op te drukken.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, grillniveau, bereidingsduur) op ieder gewenst
moment wijzigen zoals beschreven in de voorgaande paragrafen.
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd van
pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
1. Druk op als de oven uitgeschakeld is: op het display wordt “00:00:00” weergegeven.
2. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op de toets om het aftellen te starten. Als de ingestelde tijd is verstreken, verschijnt
“00:00:00” op het display en klinkt er een geluidssignaal. U kunt de tijd verlengen door deze opnieuw
in te stellen, of de kookwekker uitschakelen door op toets te drukken (op het display verschijnt
de huidige tijd).
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 00 : 00
(UU) (MM) (SS)
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 30 : 00
(UU) (MM) (SS)
Kookwekker
01 : 09 : 00
NL102
RECEPTEN
Dankzij de “Intelligent Sensor Technology” kunt u 30 vooraf ingestelde recepten gebruiken met de ideale
bereidingsfunctie en temperatuur.
Het is belangrijk om de aanwijzingen met betrekking tot ingrediënten en de bereiding van het gerecht in
het kookboek exact op te volgen. Volg voor de rest de volgende instructies:
1. Kies “RECEPTEN” door aan de knop “Functies” te draaien.
2. Kies het gewenste gerecht uit de lijst.
3. Bevestig uw keuze met de toets .
4. Kies het gewenste recept door aan de knop “Navigatie” te draaien.
5. Bevestig met de toets : op het display verschijnt de indicatieve bereidingsduur.
6. Zet het gerecht in de oven en draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van “Start” staat
en druk daarna op de toets .
7. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op de knop om het bereiden te starten. Zie de betreffende paragraaf voor het uitstellen van
de start van de bereiding.
OPMERKING: Sommige gerechten moeten halverwege de bereidingstijd omgekeerd of
doorgeroerd worden: de oven geeft een geluidssignaal en op het display verschijnt wat u
moet doen.
De bereidingsduur die eerst wordt weergegeven is bij benadering: deze kan tijdens de bereiding
automatisch worden verlengd.
Voordat de bereidingsduur afloopt, vraagt de oven om te controleren of het gerecht de door u gewenste
bereidingsgraad heeft. Als dit niet het geval is, kunt u de bereidingsduur handmatig verlengen door aan
de knop “Navigatie” te draaien.
FAVORIETEN
Bij deze oven kunnen de gekozen instellingen voor het bereiden van uw favoriete gerecht worden
opgeslagen.
Als de bereidingstijd is afgelopen, verschijnt met tussenpozen het bericht “Press << to save” op het display.
Om de instellingen voor de specifieke bereiding (functie, tijd, temperatuur enz.) op te slaan, drukt u op de
toets <<. Het display geeft het bericht “Press OK to save” weer.
Druk op de toets , waarna de eerst beschikbare positie van 1 tot 10 wordt voorgesteld. Voor het
aanpassen van de positie kan het nummer worden gewijzigd door te draaien aan de knop Navigeren (- of
+) alvorens te bevestigen met de toets . De functie wordt overschreven wanneer het geheugen vol is
of de positie reeds wordt gebruikt.
Als u niet wilt opslaan, drukt u opnieuw op de toets ; ga naar een andere functie door aan de betreffende
knop te draaien of schakel de oven uit.
Om de opgeslagen instellingen op te vragen, draait u de functieknop naar het symbool , selecteert u
één van de opgeslagen functies en draait u de knop Navigeren om de gewenste functie weer te geven.
Druk op de toets en start vervolgens de bereiding.
Volautomatische recepten
Traditioneel
Instellingen
Recepten
Volautomatische recepten
Groenten
Vis
Gevogelte
Recepten: Zie kookboek voor de beschrijving
Kippenborst
Gebraden kip
REGELING
Automatisch
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Gebraden kip
19:45
- 00:45
REGELING
Automatisch
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Bereiden
19:45
- 00:44
Plaats voedsel op niveau 3
Druk op als u klaar bent
Draai het voedsel a.u.b.
Bereiding bijna voltooid
Controleer het gerecht
Bereiding geëindigd om19:45
Druk op ^ om te verlengen Bereiden
Druk OK om op te slaan,
<< v. annul.
Favoriet
is opgeslagen
Druk OK om op te slaan, << v. annul.
Hete lucht2
NL103
INSTELLINGEN
1. Om parameters op het display te wijzigen selecteert u “INSTELLINGEN” in het hoofdmenu door aan
de knop “Functies” te draaien.
2. Bevestig met de toets : op het display worden de parameters weergegeven die u kunt wijzigen
(taal, volume geluidssignaal, helderheid van het display, tijd, energiebesparing).
3. Kies de instelling die veranderd moet worden door aan de knop “Navigatie”te draaien.
4. Druk op de toets om te bevestigen.
5. Volg de aanwijzingen op het display om de parameter te veranderen.
6. Druk op de toets ; op het display verschijnt een bevestigingsbericht.
OPMERKING: Als de oven uitgeschakeld is en de functie ECOMODE (energiebesparing) geactiveerd is
(AAN), dan gaat het display na enkele minuten uit en wordt de klok weergegeven. Om de informatie op
het display weer te geven en het lampje weer in te schakelen, hoeft u alleen maar op een willekeurige
toets te drukken of aan een van de knoppen te draaien. Als tijdens een bereidingsfunctie de ECOMODE-
functie actief is, wordt de lamp na 1 minuut bereiden uitgeschakeld en opnieuw geactiveerd voor iedere
gebruikersinteractie. Als de functie niet geactiveerd is (UIT), dan wordt na enkele minuten alleen de
helderheid van het display verminderd.
PURECLEAN™ REINIGINGSCYCLUS
Voer na elk gebruik van de oven de PURECLEAN™ reinigingscyclus uit om de oven in de beste staat te
houden. De cyclus duurt 35 minuten, inclusief een koelfase, en dient als volgt te worden uitgevoerd:
Zie het hoofdstuk REINIGING en de functietabel op pagina 104 voor de beschrijving van deze functie.
1. Begin wanneer de oven is afgekoeld.
2. Maak de meegeleverde cellulosedoek nat onder stromend water en wring de doek uit tot er geen
water meer vanaf druppelt.
3. Open de deur van de oven en verwijder de geëmailleerde accessoires.
4. Bedek de bodem van de oven helemaal met de cellulosedoek.
5. Verdeel 350 ml water gelijmatig over de cellulosedoek. Een kleinere of grotere hoeveelheid water kan
de correcte werking van de cyclus negatief beïnvloeden.
6. Sluit de ovendeur.
IMPORTANT:Om te voorkomen dat er stoom ontsnapt, mag de deur niet tijdens de cyclus geopend
worden.
7. Selecteer het symbool met behulp van de functietoets: op het display verschijnt het woord
PURECLEAN™.
8. Druk op de toets om de keuze te bevestigen en de reinigingscyclus te starten. Om te voorkomen
dat er stoom ontsnapt, mag de deur niet tijdens de cyclus geopend worden.
9. Aan het einde van de cyclus dient de cellulosedoek en eventueel resterend water uit de oven
verwijderd te worden.
10. Bevochtig de meegeleverde spons met heet water en reinig hiermee de oven (de reiniging is minder
effectief als hiermee meer dan 15 minuten wordt gewacht).
Zeer hardnekkig vuil
Om zeer hardnekkig vuil te verwijderen, herhaalt u de PURECLEAN™ cyclus en voegt u bij het verwijderen
van het vuil enkele druppels neutraal reinigingsmiddel toe.
TOETSENBLOKKERING (KEY-LOCK)
Deze functie kan gebruikt worden om de toetsen en knoppen van het bedieningspaneel te blokkeren.
Druk minstens 3 seconden tegelijkertijd op en om deze optie te activeren. Als de blokkering actief
is, werken de toetsen niet en verschijnen er een waarschuwingsbericht en het pictogram op het display.
Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces worden ingeschakeld. Om deze functie uit te schakelen,
moet de bovenste procedure worden herhaald. Als de functie toetsenblokkering is ingeschakeld, kan de
oven worden uitgeschakeld door de knop op 0 (nul) te zetten. Echter in dit geval moet de vorige
geselecteerde functie weer opnieuw worden ingesteld.
35 minuten reiniging met water
Pureclean
1/1
Plaats doek+water & druk
TIJD
Reinigen
02:59
TIJD
Reinigen
00:00
EINDTIJD
15:00
EINDTIJD
15:00
NL104
BESCHRIJVING FUNCTIETABEL
FUNCTIEKNOP
UITSCHAKELEN Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
STATISCH
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik
steunhoogte 3. Gebruik steunhoogte 1 of 2 om pizza's, hartige hapjes en
zoetigheid met vloeibare vullingen te bereiden. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
GRILL
Om biefstukken, kebabs en saucijzen te grillen, om gegratineerde
groenten te bereiden en brood te roosteren. Het is raadzaam voedsel op
de 4e/5e steunhoogte te plaatsen. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen.
Plaats de opvangbak op steunhoogte 3/4 en giet er ongeveer een halve
liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de
bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip).
Plaats het voedsel op de middelste steunhoogtes. Er wordt geadviseerd de
opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op de 1e of 2e steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter
water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de
bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Bij deze functie kan het
draaispit gebruikt worden (indien bijgeleverd).
TURBO
GEVENTILEERD
Ook voor het bereiden van verschillende soorten voedsel die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen (bijv. vis, groenten, gebak) op maximaal
drie roosters tegelijkertijd. Dankzij deze functie kan men voedsel bereiden
zonder dat de geuren van het ene type voedsel op het andere overgaan.
Geadviseerd wordt om het 2e niveau te gebruiken voor bereidingen op
één steunhoogte, de 1e en 4e voor bereidingen op twee steunhoogtes en
de 1e, 3e en 5e voor bereidingen op drie steunhoogtes. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
PURECLEAN
Voor het verwijderen van door bereiding ontstaan vuil door middel van
een lage-temperatuurcyclus. De gecombineerde actie van de laklaag en
het water dat vrijkomt uit de natgemaakte cellulosedoek tijdens de cyclus,
vergemakkelijkt de verwijdering van vuil. Activeer de functie wanneer de
oven koud is.
GEVENTILEERD
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op één
steunhoogte. Gebruik steunhoogte 3. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden.
SPECIAAL Zie SPECIALE FUNCTIES.
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume van het
geluidssignaal, energiebesparing).
RECEPTEN
Voor het selecteren van 30 verschillende vooringestelde recepten (zie het
bijgeleverde kookboek). De oven stelt automatisch de optimale
temperatuur, functie en bereidingsduur in. Het is belangrijk om de
aanwijzingen m.b.t. de bereiding, de te gebruiken accessoires en
steunhoogtes van het gerecht in het kookboek exact op te volgen.
FAVORIETEN
Om toegang tot de 10 meest gebruikte functies te krijgen. Zie de
paragraaf “FAVORIETEN” voor de instellingen en methoden voor opslaan
en gebruik.
NL105
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Het is raadzaam
voedsel op de middelste steunhoogte te plaatsen. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv.
vlees, gefrituurde gerechten, ovenschotels). Het is raadzaam voedsel op de
middelste steunhoogte te plaatsen. De functie kan niet ingeschakeld
worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden kan de functie niet geactiveerd worden als de
temperatuur in de oven hoger dan 40 °C is. Plaats het deeg op de 2e
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
GELIJKTIJDIG
BEREIDEN OP
MEERDERE
NIVEAU'S
Voor het bereiden van kant-en-klare gerechten, die bij kamertemperatuur
of in de koeling bewaard worden (koekjes, vloeibare taartvullingen,
muffins, voorgerechten en broodproducten). Met deze functie worden alle
gerechten snel en voorzichtig bereid; kan ook gebruikt worden voor het
opwarmen van reeds bereide gerechten. Volg de aanwijzingen op de
verpakking. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
MAXI COOKING
Voor het bereiden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik de
1e of de 2e steunhoogte, afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden. Aanbevolen wordt om het vlees
tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide
kanten te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
DIEPVRIES-
PRODUC-
TEN
Lasagne
Bij deze functie worden automatisch de beste temperatuur en
bereidingsmodus geselecteerd voor vijf verschillende categorieën kant-
en-klare diepvriesproducten. Gebruik de 2e of 3e steunhoogte. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden.
Pizza
Apfelstr
udel
Frites
Brood
Anders
Naar wens kan een temperatuur tussen de 50 en 250 °C worden ingesteld
voor het bereiden van andere soorten producten.
LANG-
ZAME
BEREIDING
Lang-
zame
berei-
ding
vlees
Voor het langzaam bereiden van vlees (90 °C) en vis (85 °C). Deze functie
zorgt voor een langzame bereiding waardoor de vis malser en sappiger
blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en
het resultaat lijkt op een bereiding met stoom. Voor braadstukken
adviseren wij u deze eerst aan te bakken in een pan om de buitenkant van
het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden.
De bereidingstijden variëren van 2 uur voor vis van 300 gram tot 4-5 uur
voor vis van 3 kg; De bereidingstijden variëren van 4 uur voor
braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een
optimaal resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de
bereiding zo weinig mogelijk te openen om de warmte niet te laten
ontsnappen. Gebruik de meegeleverde temperatuursonde (indien
aanwezig) of een standaard oventhermometer.
Lang-
zame
berei-
ding vis
ECO HETE LUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één niveau bereiden. Deze
functie maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor
overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie
blijft het lampje uit tijdens de bereiding en kan tijdelijk opnieuw worden
ingeschakeld door de bevestigingstoets in te drukken. Om de efficiëntie
van het vermogen te maximaliseren, is het raadzaam om tijdens de
bereiding niet de deur te openen. Aanbevolen wordt de 3e steunhoogte
te gebruiken. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
NL106
BEREIDINGSTABEL
Recept Functie Voor-
verwar
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
Luchtig gebak
- 2/3 160-180 30-90 Taartvorm op rooster
- 1-4 160-180 30-90
Niveau 4: taartvorm op
rooster
Niveau 1: taartvorm op
rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
- 3 160-200 35-90
Opvangbak/bakplaat of
taartvorm op rooster
- 1-4 160-200 40-90
Niveau 4: taartvorm op
rooster
Niveau 1: taartvorm op
rooster
Koekjes / taartjes
- 3 170-180 20-45 Opvangbak of bakplaat
- 1-4 160-170 20-45
Niveau 4: rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-3-5 160-170 20-45*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
Soesjes
- 3 180-200 30-40 Opvangbak of bakplaat
- 1-4 180-190 35-45
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-3-5 180-190 35-45*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
Meringues
- 3 90 110-150 Opvangbak of bakplaat
- 1-4 90 140-160
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-3-5 90 140-160*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
Brood / pizza /
focaccia
-1/2190-250 15-50 Opvangbak of bakplaat
- 1-4 190-250 20-50
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-3-5 190-250 25-50*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
NL107
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
- 2/3 180-190 40-55 Taartvorm op rooster
- 1-4 180-190 45-70
Niveau 4: taartvorm op
rooster
Niveau 1: taartvorm op
rooster
- 1-3-5 180-190 45-70*
Niveau 5: taartvorm op
rooster
Niveau 3: taartvorm op
rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat + taartvorm
Pasteitjes /
bladerdeeghapjes
- 3 190-200 20-30 Opvangbak of bakplaat
- 1-4 180-190 20-40
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-3-5 180-190 20-40*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
Lasagne / pasta uit
de oven / cannelloni /
ovenschotels
- 3 190-200 45-65
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Lamsvlees /
kalfsvlees /
rundvlees /
varkensvlees 1 kg
- 3 190-200 80-110
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Kip / konijn / eend
1 kg
- 3 200-230 50-100
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Kalkoen / gans 3 kg - 2 190-200 80-130
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Vis uit de oven / in
folie (filet, heel)
- 3 180-200 40-60
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Gevulde groenten
(tomaten,
courgettes,
aubergines)
- 2 180-200 50-60 Bakplaat op rooster
Toast - 5 Hoog 3-6 Rooster
Visfilet/moten vis - 4 Medium 20-30
Niveau 4: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingsduur om)
Niveau 3: opvangbak met
water
Worstjes/spiezen/
spareribs/
hamburgers
- 5
Medium-
Hoog
15-30
Niveau 5: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingsduur om)
Niveau 4: opvangbak met
water
Recept Functie Voor-
verwar
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
NL108
Gebraden kip
1-1,3 kg
- 2 Medium 55-70
Niveau 2: rooster (draai het
voedsel na tweederde van de
bereidingstijd om)
Niveau 1: opvangbak met
water
- 2 Hoog 60-80
Niveau 2: draaispit (indien
bijgeleverd)
Niveau 1: opvangbak met
water
Rosbief rosé 1 kg - 3 Medium 35-50
Bakplaat op rooster (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel - 3 Medium 60-90
Opvangbak of bakplaat op
rooster (draai het voedsel
indien nodig na tweederde
van de bereidingstijd om)
Geb. aardappelen - 3 Medium 45-55
Opvangbak of bakplaat
(draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de
bereidingsduur om)
Gegratineerde
groenten
- 3 Hoog 10-25
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Lasagne en vlees - 1-4 200 50-100*
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat op rooster
Vlees en
aardappelen
- 1-4 200 45-100*
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat op rooster
Vis en groente - 1-4 180 30-50*
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat op rooster
Complete maaltijd:
Taart (niveau 5) /
Lasagna (niveau 3) /
Vlees (niveau 1)
- 1-3-5 190 40-120*
Niveau 5: bakplaat op rooster
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat op rooster
Recept Functie Voor-
verwar
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
NL109
* Bereidingsduur bij benadering. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de
persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
Diepvriespizza's
- 3 Auto 10-15
Niveau 3: opvangbak/
bakplaat of ovenschaal op
rooster
- 1-4 Auto 15-20
Niveau 4: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-2-4 Auto 20-30
Niveau 4: bakplaat
Niveau 2: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
- 1-2-3-4 Auto 20-30
Niveau 4: bakplaat
Niveau 3: bakplaat op rooster
Niveau 2: bakplaat op rooster
Niveau 1: opvangbak of
bakplaat
Gevulde
braadstukken
- 3 200 80-120*
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
- 3 200 50-100*
Opvangbak of bakplaat op
rooster
Recept Functie Voor-
verwar
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
NL110
GETESTE RECEPTEN in overeenstemming met de norm IEC 60350-1:2011-12 en DIN 3360-12:07:07
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor
elk type recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de geventileerde functie op één steunhoogte, wordt
geadviseerd de tweede steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor “HETE LUCHT” op
meerdere steunhoogtes.
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van
kruimeldeeg
(Shortbread)
- 3 170 15-30 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 150 25-40
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/
bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes
(Small cakes)
- 3 170 25-35 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 30-40
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/
bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Cake zonder vet
(Fatless sponge cake)
- 2 170 30-40 Taartvorm op rooster
- 1-4 160 35-45
Niveau 4: taartvorm op
rooster
Niveau 1: taartvorm op
rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Twee appeltaarten
(Two apple pies)
- 2/3 185 70-90 Taartvorm op rooster
- 1-4 175 75-95
Niveau 4: taartvorm op
rooster
Niveau 1: taartvorm op
rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9,2
Toast** - 5 Hoog 3-6 Rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers (Burgers)** - 5 Hoog 18-30
Niveau 5: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingsduur om)
Niveau 4: opvangbak met
water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart,
vruchtenvlaai (Apple
cake, yeast tray cake)
- 3 180 35-45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 55-65
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/
bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Varkensbraadstuk
(Pork Roast)
- 2 170 110-150 Niveau 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart (Flat cake)
- 3 170 35-45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 40-50
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/
bakplaat
NL111
De indicaties in de tabel zijn van toepassing zonder gebruik van de looprails. Voer de tests uit
zonder de looprails.
** Laat bij het grillen van voedsel 3-4 cm van de voorste rand van het rooster vrij om dit na afloop van de
bereiding makkelijker eruit te kunnen halen.
Energiezuinigheidsklasse (volgens de norm EN 60350-1:2013-07).
Gebruik de betreffende tabel om de test uit te voeren.
Energieverbruik en voorverwarmtijd
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie “Voorverwarmen” geactiveerd
(“Voorverwarmen ja”).
Nauwkeurigheidstest regeling
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie “Voorverwarmen” gedeactiveerd (wanneer
voorverwarmen geactiveerd is, brengt de ovenregeling met opzet een schommeling van het
temperatuurprofiel tot stand).
NL112
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingsduren zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de
bereidingsduren zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Als u de functie “TURBO GEVENTILEERD” (indien aanwezig) gebruikt, kunt u verschillende gerechten die
dezelfde bereidingstemperatuur vereisen tegelijkertijd bereiden (bijvoorbeeld vis en groenten). Haal de
gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Taarten
- Bak delicate taarten met de conventionele functie op de eerste steunhoogte. Gebruik taartvormen
van zwart metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere
steunhoogtes selecteert u de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de
roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Gebruik, voor taarten met vochtige vulling (kwarktaart of vruchtentaarten) de functie “TURBO HETE
LUCHT. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi
de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij
gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan
het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de
houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen
en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste
steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat
de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen
zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
Functie Rijzen (alleen bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer eenderde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25 °C). De rijstijd voor 1 kg
pizzadeeg is ongeveer één uur.
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23

Bauknecht BIVMS 8100 IXL Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding