RECEPTEN
Perzik - Bananen - Smoothie
Ingrediënten:
• 1/2 banaan, middelgroot
• 1,5 halve perzikken, gekoeld uit blik
• 50 ml Grapefruitsap, gekoeld
• 1/2 EL citroensap
• mint om te garneren
Bereiding:
De banaan schillen en samen met de perzikken en
grapefruitsap in de Smoothie Maker pureren. De
smoothie met citroensap op smaak brengen en met
de mint garneren.
Watermeloen - Smoothie
Ingrediënten:
• 75 g Meloen (Watermeloen), ontpit en in stukjes
• 30 ml melk
• 15 g yoghurt
• 1/4 EL poedersuiker
• 1/2 bolletje vanille ijs
Bereiding:
Meloen, yoghurt, melk en suiker in de Smoothie
Maker pureren. Het ijs toevoegen en een paar
minuten mixen, tot de smoothie schuimt.
Witte Chocolade Smoothie
Ingrediënten:
• 40 ml melk
• 8 g witte chocolade
• 1,5 abrikozen
• 1/2 bolletje chocolade ijs
Bereiding:
De melk in een pan verhitten, maar niet laten
koken. De pan van de kookplaat halen en de witte
chocolade al roerende in de melk oplossen. Laten
afkoelen en af en toe roeren. Zet de chocolademelk
voor ca. 3 uur in de koelkast. Was en ontpit de
abrikozen. Het vruchtvlees in stukjes snijden en
samen met de chocolademelk en het bolletje ijs in
de Smoothie Maker goed pureren.
Ananas-Smoothie
Ingrediënten:
• 1/2 beker ananas joghurt
• 75 ml melk (gekoelt)
• Crushed Ice
• 1/4 EL citroensap
• 1,5 schijven ananas (uit blik)
• Ananassap
Bereiding:
Vul de mengbeker tot “150 ml” met ananassap.
De joghurt, melk, citroensap en ananasschijven
toevoegen. Vul daarna met crushed ice tot het
“300 ml” streepje. Plaats de mengbeker op de
motorbehuizing en mix alles goed door elkaar.
Appel-Smoothie
Ingrediënten:
• 45g Appelcompote
• 1/2 EL Appelsap
• 65 g kefir
• 1/2 EL citroensap
• 1/2 EL bruine suiker
• 1/4 TL kaneel
• Hazelnootsiroop
Bereiding:
Vul de mengbeker tot “150 ml” met hazelnootsiroop.
De appelcompote, kefir, citroensap, suiker en
kaneel toevoegen. Plaats de mengbeker op de
motorbehuizing en mix alles goed door elkaar. Met
de mint garneren.
Koffie-Smoothie
Ingredients:
• Koffie
• 1/2 EL bruine suiker
• 1/4 banaan
• 1/4 vanilestokje
• 1/2 EL amandelen
• 1/2 TL ahorn siroop
• 1,5 ijs klontjes
• Munt blaadjes
Bereiding:
Koffie met de suiker mengen, tot deze opgelost is.
Minstens 30 minuten in de koelkast zetten. Vul de
mengbeker tot “150 ml” met de koffie. De banaan,
vanille, amandelen en siroop toevoegen. Vul daarna
met crushed ice tot het “300 ml” streepje. Plaats de
mengbeker op de motorbehuizing en mix alles goed
door elkaar. Met de mint garneren.
Kers - kokos - Smoothie
Ingrediënten:
• 150 g verse kersen of 125 g uit blik
• 1 EL Kokossiroop
• 1/2 limoen
Bereiding:
De verse kersen ontpitten en goed koelen. Vul de
mengbeker tot “150 ml” met kokossiroop. De kersen
en limoensap toevoegen. Plaats de mengbeker op
de motorbehuizing en mix alles goed door elkaar.
Mango - Bananen – Smoothie
Ingrediënten:
• 1/8 Mango
• 1/8 Banaan
• 35 ml sinaasappelsap
• 60 ml yoghurt
• 1/8 EL Honing
• Crushed Ice
Bereiding:
Mango en banaan in stukjes snijden. Vul de
mengbeker tot “150 ml” met sinaasappelsap. De
mango, banaan, yoghurt en honing toevoegen. Vul
daarna met crushed ice,tot het “300 ml” streepje.
Plaats de mengbeker op de motorbehuizing en mix
alles goed door elkaar.
20