![](//vs1.manuzoid.nl/store/data-gzf/5d36f2e4d640261c752757acdbcf9660/2/000241138.htmlex.zip/bgf.jpg)
Electrolux
15
Onderwarmte
Deze functie is bijzonder geschikt voor het
bakken van taart- en vlaaibodems, en voor
het afbakken van quiches resp. flans, om
ervoor te zorgen dat de quiche- resp. taart-
bodem gaar is.
Grilleren
- Te grilleren gerechten moeten altijd op het
rooster van de grillplaat worden geplaatst,
om ervoor te zorgen dat de lucht optimaal
kan circuleren en het gerecht niet in het
afdruipende vet resp. grillsap drijft. Als u dat
wilt, kunt u gerechten zoals bijv. vis, lever en
niertjes direct op de grillplaat leggen.
- Droog het voedsel vóór het grillen goed af,
zodat het niet gaat spatten. Strijk mager vlees
en vis licht in met een beetje olie of gesmolten
boter, zodat de gerechten tijdens de
bereiding mals blijven.
- Meegegrilleerde bijlagen zoals bijv. tomaten
of paddenstoelen kunnen tijdens het grillen
van vlees onder het grillrooster (direct op de
grillplaat) worden gelegd.
- Voor het roosteren van brood raden wij u
aan het bovenste inzetniveau te gebruiken.
- Indien nodig moet het voedsel tijdens de
bereiding worden omgedraaid.
Gebruik van de grill
De grill levert snelle directe warmte voor het
midden van de grillplaat. Door de kleine grill te
gebruiken voor de bereiding van kleinere
hoeveelheden kunt u energie besparen.
1. Oven inschakelen.
2. Functie grill kiezen; druk daarvoor op de
toets oven-functies , tot het symbool
op het display verschijnt.
3. Indien nodig met de toetsen “ ” of “ ” de
temperatuur instellen.
4. Kies het passende inzetniveau voor grillpan
en rooster, al naargelang of het om platter of
dikker grillgoed gaat. Volg vervolgens de
instructies voor het grillen op.
Ventilatorgrill
Dit is een alternatieve bereidingsmethode
voor gerechten die anders met de normale grill
bereid worden. Grillelement en ventilator werken
samen, zodat de hete lucht rond de gerechten
circuleert. De noodzaak om het voedsel te
controleren en om te draaien is daardoor minder.
Ventilatorgrill minimaliseert kookluchtjes in de
keuken.
Met uitzondering van toast en biefstukken, die
van binnen rood moeten blijven, kunt u alle
levensmiddelen met hete lucht bereiden die u
normaal met boven- en onderwarmte zou
bereiden. Het bereiden verloopt geleidelijker;
ventilatorgrill vergt daarom iets meer tijd dan con-
ventioneel grillen. Een van de voordelen is dat
grotere hoeveelheden tegelijkertijd bereid kun-
nen worden.
1. Oven inschakelen.
2. Functie ventilatorgrill kiezen; druk daarvoor
op de toets oven-functies , tot het
symbool op het display verschijnt.
3. Evt. op de toetsen “ ” of “ ” drukken, om
de temperatuurinstelling aan te passen.
Maximumtemperatuur: 200 °C.
4. Kies het passende inzetniveau voor grillpan
en rooster, al naargelang of het om platter of
dikker grillgoed gaat. Volg vervolgens de
instructies voor het grillen op.
Ontdooien
De ventilator loopt zonder warmte en laat de
lucht bij kamertemperatuur in de binnenruimte van
de oven circuleren. Hierdoor wordt het voedsel
sneller ontdooid. De temperatuur in de keuken
beïnvloedt echter de ontdooitijd.
Deze functie is bijzonder geschikt om
kwetsbare levensmiddelen te ontdooien, die door
opwarmen beschadigd raken, bijvoorbeeld
taarten met crèmevulling, ijstaarten, gebak, brood
en bakwaren van gistdeeg.
Gebruik van de ontdooifunctie
1. Druk voor het inschakelen van de oven op de
toets .
2. Functie Ontdooien kiezen; druk daarvoor op
de toets Oven-functies , tot het symbool
op het display verschijnt.
3. Het display geeft de melding “def”.