31
Tabel met functiebeschrijvingen
SPECIALE FUNCTIES
Functie Functie Beschrijving functie
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Om zojuist bereide gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of ovenschotels) warm
en krokant te houden. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Deze functie
kan niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden schakelt u de functie niet in als de oven nog heet is na een
bereidingsprogramma.
SLOW COOKING VLEES
SLOW COOKING VIS
Om vlees (op 90 °C) en vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie zorgt
voor een langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Dankzij
een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op
een bereiding met stoom. Wanneer de braadstukken eerst in een pan worden
aangebraden om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien, worden de sappen
beter vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 2 uur voor vis van 300 gram
tot 4-5 uur voor vis van 3 kg Voor vlees variërende bereidingstijden van 4 uur voor
braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Om het beste resultaat
te behalen, laat u de ovendeur gesloten tijdens de bereiding. Anders ontsnapt
de warmte; gebruik de gaarthermometer (indien aanwezig) of een standaard
oventhermometer.
DROGEN
Fruit
Groenten
Champignons
Om fruit, groenten en champignons te drogen. Gebruik het bijgeleverde accessoire (of
een smal rooster) om te voorkomen dat kleine schijes vallen en zodat luchtcirculatie
mogelijk is. Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen op één steunhoogte,
de eerste en vierde steunhoogte voor bereidingen op twee steunhoogtes, de eerste,
derde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op drie steunhoogtes en de eerste,
derde, vierde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op vier steunhoogtes. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden. Laat de ovendeur halfopen.
YOGHURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt. Gebruik porseleinen bakjes of
bakvormpjes van aluminiumfolie.
Dek ze af met aluminiumfolie, voordat ze in het apparaat worden geplaatst. Plaats
de opvangbak met de schalen op de eerste steunhoogte. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
TWELI-BASE
Voor recepten waarvoor er hitte van onderen nodig is. Deze functie wordt aanbevolen
om de onderkant van alle soorten gerechten (hartige taarten, pizza's, brood, cakes,
biscuits, enz.) beter af te werken of te bruinen of om erg vloeibaar voedsel, zoals
sauzen, in te dikken. De functie kan ook worden gebruikt voor de bereiding. Ze wordt
aanbevolen om gerechten te bereiden die bovenaan niet moeten worden gebruind,
zoals rijstschotels, gerechten in papillot, stoofpotten en sauzen. Gebruik hiervoor bij
voorkeur de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte bereiden. Deze functie
maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen
van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de
bereiding; het kan tijdelijk weer ingeschakeld worden door op de bevestigingstoets
te drukken. Voor het gebruik van de ECO-cyclus, waardoor het energieverbruik
lager is, mag de ovendeur niet worden geopend zolang het bereidingsrecept niet
klaar is. Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.