Tefal PY3003 - Compact de handleiding

Type
de handleiding
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat.
Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen handbereik; deze
handleiding betreft de verschillende modellen, aan de hand van de met het apparaat
meegeleverde accessoires.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk gebruik.
Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de garantie niet
geldig is:
– in kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere arbeidsomgevingen,
– op boerderijen,
– door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen,
– in bed & breakfast locaties.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnene
Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren,
Milieu…).
TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker
te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Alle vaste of vloeibare etenswaren die in contact komen met de bestanddelen waarop het logo
staat, kunnen niet meer geconsumeerd worden.
NB: dit apparaat is geen speelgoed.
Het voorkomen van ongelukken in huis
• Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht
gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun
fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen
dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken.
Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat
kunnen spelen.
• Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud
water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts.
De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen
kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige
luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele
vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat
gebruikt te plaatsen.
Accessoires (afhankelijk van het model)
Spatels klein ( ) Maatlepel ( ) Beslagverdeler ( ) Spatel groot ( )
Installatie
Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan binnen-
en buitenkant van het apparaat.
Laat verpakkingen, accessoires, stickers en zakjes nooit binnen het
bereik van kinderen.
Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde als
van het opbergen.
Maak de spatels( & ), maatlepel ( ) en verdeler ( ) met
water schoon (afhankelijk van het model).
Plaats de bakplaat (afhankelijk van het model) op het verwarmings-
element ( ).
Afhankelijk van het model, zorg dat de plaat stabiel en op juiste
wijze op het voetstuk van het apparaat is geplaatst. Gebruik alleen
de bij het apparaat geleverde of bij een erkend service center
gekochte plaat.
Plaats het apparaat op een stevige tafel: gebruik het niet op een
zachte ondergrond.
Om beschadigen van de pan te voorkomen: Gebruik deze alleen op
het hiervoor bestemde apparaat (bijv: niet in een oven, op een
gaspit of elektrische kookplaat gebruiken…).
D
3241
4321
• Wanneer het apparaat
aanstaat, kan de
temperatuur hoog oplopen.
• Raak de hete delen van het
apparaat niet aan.
• Sluit het apparaat nooit
aan als u het niet gebruikt.
Plaats het apparaat nooit
direct op een kwetsbare
ondergrond (glazen tafel,
tafelkleed, gelakt meubel…).
Indien het apparaat midden
op de tafel wordt gebruikt,
dient u ervoor te zorgen dat
het buiten bereik van
kinderen blijft.
11
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 11
Wanneer u het apparaat voor het eerst gebruikt dient u de plaat of
platen af te wassen, daarna giet u een beetje olie op de plaat of
platen en veegt deze vervolgens met een zachte doek schoon.
Aansluiting en voorverwarming
Wikkel het snoer volledig af.
Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model) en
steek dan de stekker in het stopcontact ( ).
Indien het apparaat voorzien is van een afneembaar snoer:
indien het netsnoer beschadigd is, moet dit vervangen worden
door een speciaal snoer dat verkrijgbaar is bij de fabrikant of
zijn servicedienst.
Indien het apparaat voorzien is van een vast snoer: wanneer
het netsnoer is beschadigd dient deze te worden vervangen
door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig
gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te
voorkomen.
Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het
vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op het
apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact.
In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een
geaarde stekker hebben.
Zorg ervoor dat u het snoer, met of zonder verlengsnoer, zo
neerlegt dat iedereen vrij rond de tafel kan lopen en er
niemand over kan struikelen.
• Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de
maximum stand ( ).
• Andere modellen: Het apparaat functioneert zodra de stekker in
een stopcontact is gestoken.
Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen.
Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden
en wat rook afgeven.
Thermo-Spot
TM
(afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is
voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het
bakken kan beginnen.
Bakken
Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik.
Afhankelijk van het model, schep met behulp van de beslaglepel de
juiste hoeveelheid beslag:
• Voor 6 mini crêpes: Vul de maatlepel ( ) tot aan het eerste
niveau.
• Voor hartige en zoete pannenkoekjes: Vul de maatlepel ( ) tot
aan de rand.
• Voor grote pannenkoeken (afhankelijk van het model): Vul de
maatlepel ( ) twee keer tot aan de rand.
Afhankelijk van het model, verdeel het beslag gelijkmatig met de
onderkant van de maatlepel ( ) (voor pannenkoekjes) en met de
verdeler ( ) (voor grote pannenkoeken) door vanuit het midden
een ronde beweging te maken. Draai de pannenkoek halverwege de
baktijd om met de spatel ( ou ). Laat de pannenkoek 2 min.
bakken aan beide zijden. Vouw de pannenkoek zoals gewenst: in een
rolletje of in tweeën, in vieren of gevouwen als een envelop of in een
bloemvorm.
Afhankelijk van het model, om het beslag makkelijk te kunnen
verspreiden, raden wij u aan de maatlepel ( ) of de verdeler ( )
na elke pannenkoek af te vegen en in een kan met water te
dompelen.
32
41
3
2
2b
2b
2a
F
E
Om oververhitting van het
apparaat te voorkomen,
dient u dit niet in een hoek
of tegen een muur te
plaatsen.
Het apparaat nooit zonder
toezicht laten draaien en
tijdens het gebruik niet
binnen bereik van kinderen
laten.
Dit apparaat is niet geschikt
om gebruikt te worden in
combinatie met een
tijdschakelaar of
afstandsbediening.
Het apparaat niet gebruiken
als het leeg is.
Plaats geen kookgerei op de
kookoppervlakken van het
apparaat.
Snijd het voedsel niet op de
platen.
Geen geflambeerde
gerechten bereiden met dit
apparaat om beschadiging
van uw product te
voorkomen.
12
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 12
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
Om beschadigingen aan de bakplaat te voorkomen, adviseren wij u
altijd een houten of kunststof spatel te gebruiken.
Garneer de pannenkoek het liefst op het bord in plaats van op de
bakplaat.
Afhankelijk van het model kunt u ook vleesgerechten grillen.
Na gebruik
• Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de uit-
stand.
Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk
van het model) het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat
afkoelen.
Verwijder de bakplaat (afhankelijk van het model).
Maak de bakplaat en het voetstuk van het apparaat schoon met een
spons, heet water en vloeibaar afwasmiddel.
De maatlepel ( ), de spatels ( & ) en de bakplaat (afhankelijk
van het model) zijn vaatwasmachinebestendig.
Het verwarmingselement dient niet gereinigd te worden.
Indien het verwarmingselement echt zeer vuil is wacht u tot deze
geheel is afgekoeld en wrijft u hem daarna met een droge doek af.
Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit
een metalen spons of schuurpoeder.
Opbergen (afhankelijk van het model)
Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en
stabiele ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om
beschadiging van de bakplaat te voorkomen (A1 of B1 of C1).
Onder het apparaat vindt u opbergruimte voor de verschillende
accessoires. Berg altijd de accessoires in de volgende volgorde op:
1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: A2 of B2 of C2 (afhankelijk
van het model) ;
2– Spatels ( ou ), opbergen zoals afgebeeld bij de symbolen:
A3 of B3 of C3 (afhankelijk van het model) ;
3– Maatlepel ( ) of verdeler ( ), opbergen zoals afgebeeld bij
het symbool: A4 of B4 of C4 (afhankelijk van het model).
4 – De plaat, vergrendelen op het voetstuk zoals afgebeeld bij de
symbolen: C5 en C6 (uitsluitend voor het model Crep' Party
Dual).
Wees vriendelijk voor het milieu !
Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst.
Flensjes
40 tot 60 mini pannenkoekjes of 20 tot 25 grote pannenkoeken (afhankelijk van de bakplaat)
• Baktijd : 2 min. aan elke kant
Het klassieke beslag met melk
Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met
een garde één liter melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een
vloeibaar beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout
en 2 eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2
uur rusten.
Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u
aan een glaasje water toe te voegen en het beslag opnieuw te
mengen.
Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets
meer zout aan het beslag worden toegevoegd.
32
41
412
Aan het eind van het
bakproces, de pan niet op
een kwetsbaar oppervlak
plaatsen.
De warme pan niet in of
onder water.
Dit apparaat dient niet
ondergedompeld te worden.
Dompel het apparaat nooit
met het snoer in water.
Bewaar het apparaat buiten
bereik van kinderen.
• 500 g gezeefde
tarwebloem • 1 liter melk
• 6 geklutste eieren • zout
•olie of boter
13
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 13
Beslag met boekweitmeel
Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel
worden vervangen.
Beslag met bier
Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen.
Beslag met water
Voor zeer lichte pannenkoeken kunt u de melk door water vervangen.
Flensjes met ham en room
Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is.
Strooi de geraspte kaas er over. Wanneer de ham heet is, deze
bedekken met de verse room en de flens in envelop vouwen.
Flensjes met Roquefort, verse room en walnoten
Meng alle ingrediënten. Garneer de flens op uw plaat met deze
bereiding en vouw in vieren.
Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten
Meng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, de
flens vullen met deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele
seconden op de bakplaat laten liggen. Serveer en versier met
slagroom.
Garneersuggesties
Als voorgerecht
• in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (besprenkeld met citroensap • krab, garnalen of
tonijn met mayonaise of mosterd • asperges gedoopt in mayonaise • gesneden avocado met
vinaigrette saus • champignons ‘op z’n Grieks’
Als hoofdgerecht
• kipfilet in plakjes met currysaus (currysaus: béchamelsaus met 1 fijngehakte ui en
1/2 theelepel curry) • zeevruchten in een romige witte saus of dressing • groenten zoals
spinazie, wortels, raap of pompoen
Met kaas
• geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het draaien op de
pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola, crème fraîche, kwark (de
pannenkoek op het bord garneren)
Als nagerecht
• gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • jam, honing of
ahornstroop • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) of sorbet • banaanschijfjes met
chocoladesaus • vers fruit zoals aardbeien, framboos, appel etc. • vers sinaasappelsap en
suiker
• 3 plakken ham • 1 kom
geraspte kaas • 1 pot verse
room
• 1 stuk verkruimelde
Roquefort • 1 klein potje
verse room • 4 tot 5 gemalen
walnoten
• 3 soeplepels honing
• 100 g gehakte walnoten of
hazelnoten
14
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 14
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
Blinis
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes • Voor ongeveer 20 blinis
• Baktijd : 2,5 min. aan elke kant
Kaukasische Blinis
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten
rusten. Doe de tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in.
Voeg de melk in dit kuiltje beetje bij beetje toe, terwijl u het met de
bloem vermengt. Vervolgens voegt u de gistoplossing, de eierdooiers
en het zout toe en maakt u er een egaal mengsel van. Laat het
beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten
voorzichtig door het beslag scheppen. Serveer de blinis met rauwe
ham of als dessert met een zoete garnituur.
In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan
het beslag toevoegen.
Blinis van boekweitmeel
Los de gist op in wat lauw water en laat dit 10 minuten rusten. Meng
de 2 soorten meel in een kom en maak er een kuiltje in. Giet daar de
melk, de eierdooiers, de gist-oplossing en het snufje zout in en klop
alles tot een egaal mengsel. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor u
de blinis bakt, klopt u de eiwitten stijf en schept u dit voorzichtig door
het beslag.
Serveer de blinis met bijvoorbeeld gerookte zalm, paling of heilbot.
In dit geval brengt u het beslag bij voorkeur op smaak met peper en
zout.
Pannenkoekjes
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes. Begin 1 uur van tevoren. Voor ongeveer
20 pannenkoekjes • Bereidingstijd : 15 min. • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom
en voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe.
Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de eieren en de gist-
melkoplossing. Meng het beslag met de garde en voeg beetje bij
beetje de melk toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en laat het
tenminste 1uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met
ahornsiroop of jam.
Rösti
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes • Voor 6 rösti’s • Baktijd : 2,5 min. aan
elke kant
Rösti met kaas en spek
Kook de aardappelen een dag tevoren. Schil ze niet, maar laat ze in
hunschil gaar worden in gezout, kokend water. Schil ze de volgende
dag en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de gesnipperde ui en
de spekblokjes. Meng de geraspte aardappelen met de kaas, het ei,
de uisnippers en de spekblokjes.
Rösti uit Bazel
Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de
in dunne plakjes gesneden ui. Meng de geraspte aardappelen met
het los geklopte ei en de room.
• 300 g bloem • 2 gesplitste
eieren • 10 g biergist of verse
gist • 1/2 l melk • 1 klontje
gesmolten boter
• 1/2 theelepeltje zout
• 200 g boekweitmeel
• 100 g tarwebloem
• 3 gesplitste eieren
• 3 dl melk • 10 g biergist of
verse gist (opgelost in water)
• 1 snufje zout
• 300 g bloem • 20 g verse
gist • 3 eieren • 3 dl melk
• 30 g poedersuiker
• 2 eetlepels gesmolten
boter • 1 snufje zout
• 30 g boter voor het bakken
• 600 g aardappelen • 1 ui
• 200 g spekblokjes • 100 g
geraspte kaas • 1 ei
• 600 g aardappelen, die een
dag tevoren in de schil zijn
gekookt • 2 uien • 1 eetlepel
room • 1 ei
15
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 15
Rösti uit Ticino
Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Bak de
spekblokjes uit. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte
ei en de spekblokjes. Breng het op smaak met rozemarijn.
Maaltijdpannenkoeken
Begin 1 uur van tevoren • Voor ongeveer 20 maaltijdpannenkoeken • Baktijd : 2 min. aan elke
kant
Beslag voor maaltijdpannenkoeken
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek
daarin de eieren. Voeg de olie, het zout en een glas melk toe. Roer
het beslag krachtig met een houten lepel, zodat het mooi homogeen
wordt. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe, tot uw beslag
gelijkmatig van de lepel loopt.
Maaltijdpannenkoeken met ham en kaas
Snij een plak ham van 1/2 cm dik in kleine blokjes. Rasp 100 g kaas
(bv. Leerdammer). Smelt een klontje boter met 2 soeplepels olie in
een koekenpan en laat daarin een kommetje in dobbelsteentjes
gesneden brood krokant bakken (croûtons). Meng de ham, kaas en
de croûtons door het beslag.
Variatietip : u kunt de ham en de kaas vervangen door champignons.
Jagerspannenkoeken
Snij een grote ui fijn. Laat een klontje boter smelten en bak de
uisnippers glazig. Snij een dikke plak ham in blokjes en vermeng de
ham en de ui met het beslag.
Maaltijdpannenkoeken "Caroline"
Hier bestaat de vulling uit schijfjes banaan die in boter worden
gebakken en op de half gebakken pannenkoek worden gelegd.
Daarna worden ze overgoten met honing. Daar wordt een tweede
lepel met beslag over gegoten en de pannenkoek wordt dan verder
gebakken zoals hierboven.
Bestrooien met suiker.
• 600 g aardappelen, die een
dag tevoren in de schil zijn
gekookt • 200 g spekblokjes
• 1 ei • verse of gedroogde
rozemarijn
• 250 g bloem • 1/2 l melk
• 2 eieren • 1 flinke eetlepel
notenolie • zout
16
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
E
P
GR
RUS
UA
GB
ARA
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 16
TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 96

Documenttranscriptie

TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 11 Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen handbereik; deze handleiding betreft de verschillende modellen, aan de hand van de met het apparaat meegeleverde accessoires. Dit apparaat is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk gebruik. Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de garantie niet geldig is: – in kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere arbeidsomgevingen, – op boerderijen, – door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen, – in bed & breakfast locaties. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnene Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Alle vaste of vloeibare etenswaren die in contact komen met de bestanddelen waarop het logo staat, kunnen niet meer geconsumeerd worden. NB: dit apparaat is geen speelgoed. F NL D I S FIN Het voorkomen van ongelukken in huis • Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen. • Raak de hete delen van het apparaat niet aan. • Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. • Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen. Accessoires (afhankelijk van het model) Spatels klein ( 1 ) Maatlepel ( 2 ) Beslagverdeler ( 3 ) Spatel groot ( 4 ) DK N E P GR Installatie Plaats het apparaat nooit direct op een kwetsbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel…). Indien het apparaat midden op de tafel wordt gebruikt, dient u ervoor te zorgen dat het buiten bereik van kinderen blijft. Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan binnenen buitenkant van het apparaat. Laat verpakkingen, accessoires, stickers en zakjes nooit binnen het bereik van kinderen. Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde als van het opbergen. Maak de spatels( 1 & 4 ), maatlepel ( 2 ) en verdeler ( 3 ) met water schoon (afhankelijk van het model). Plaats de bakplaat (afhankelijk van het model) op het verwarmingselement ( D ). Afhankelijk van het model, zorg dat de plaat stabiel en op juiste wijze op het voetstuk van het apparaat is geplaatst. Gebruik alleen de bij het apparaat geleverde of bij een erkend service center gekochte plaat. Plaats het apparaat op een stevige tafel: gebruik het niet op een zachte ondergrond. Om beschadigen van de pan te voorkomen: Gebruik deze alleen op het hiervoor bestemde apparaat (bijv: niet in een oven, op een gaspit of elektrische kookplaat gebruiken…). RUS UA GB ARA 11 TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 12 Wanneer u het apparaat voor het eerst gebruikt dient u de plaat of platen af te wassen, daarna giet u een beetje olie op de plaat of platen en veegt deze vervolgens met een zachte doek schoon. F NL Aansluiting en voorverwarming Om oververhitting van het apparaat te voorkomen, dient u dit niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen. D I Het apparaat nooit zonder toezicht laten draaien en tijdens het gebruik niet binnen bereik van kinderen laten. S FIN DK Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening. N Het apparaat niet gebruiken als het leeg is. E P GR RUS Bakken Plaats geen kookgerei op de kookoppervlakken van het apparaat. UA GB Snijd het voedsel niet op de platen. ARA Geen geflambeerde gerechten bereiden met dit apparaat om beschadiging van uw product te voorkomen. 12 Wikkel het snoer volledig af. Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model) en steek dan de stekker in het stopcontact ( E ). Indien het apparaat voorzien is van een afneembaar snoer: indien het netsnoer beschadigd is, moet dit vervangen worden door een speciaal snoer dat verkrijgbaar is bij de fabrikant of zijn servicedienst. Indien het apparaat voorzien is van een vast snoer: wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op het apparaat. Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact. In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een geaarde stekker hebben. Zorg ervoor dat u het snoer, met of zonder verlengsnoer, zo neerlegt dat iedereen vrij rond de tafel kan lopen en er niemand over kan struikelen. • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de maximum stand ( F ). • Andere modellen: Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is gestoken. Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen. Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden en wat rook afgeven. Thermo-SpotTM (afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen. Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik. Afhankelijk van het model, schep met behulp van de beslaglepel de juiste hoeveelheid beslag: • Voor 6 mini crêpes: Vul de maatlepel ( 2a ) tot aan het eerste niveau. • Voor hartige en zoete pannenkoekjes: Vul de maatlepel ( 2b ) tot aan de rand. • Voor grote pannenkoeken (afhankelijk van het model): Vul de maatlepel ( 2b ) twee keer tot aan de rand. Afhankelijk van het model, verdeel het beslag gelijkmatig met de onderkant van de maatlepel ( 2 ) (voor pannenkoekjes) en met de verdeler ( 3 ) (voor grote pannenkoeken) door vanuit het midden een ronde beweging te maken. Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om met de spatel ( 1 ou 4 ). Laat de pannenkoek 2 min. bakken aan beide zijden. Vouw de pannenkoek zoals gewenst: in een rolletje of in tweeën, in vieren of gevouwen als een envelop of in een bloemvorm. Afhankelijk van het model, om het beslag makkelijk te kunnen verspreiden, raden wij u aan de maatlepel ( 2 ) of de verdeler ( 3 ) na elke pannenkoek af te vegen en in een kan met water te dompelen. TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 13 Om beschadigingen aan de bakplaat te voorkomen, adviseren wij u altijd een houten of kunststof spatel te gebruiken. Garneer de pannenkoek het liefst op het bord in plaats van op de bakplaat. Afhankelijk van het model kunt u ook vleesgerechten grillen. F NL Na gebruik Aan het eind van het bakproces, de pan niet op een kwetsbaar oppervlak plaatsen. De warme pan niet in of onder water. Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden. Dompel het apparaat nooit met het snoer in water. • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de uitstand. Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk van het model) het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen. Verwijder de bakplaat (afhankelijk van het model). Maak de bakplaat en het voetstuk van het apparaat schoon met een spons, heet water en vloeibaar afwasmiddel. De maatlepel ( 2 ), de spatels ( 1 & 4 ) en de bakplaat (afhankelijk van het model) zijn vaatwasmachinebestendig. Het verwarmingselement dient niet gereinigd te worden. Indien het verwarmingselement echt zeer vuil is wacht u tot deze geheel is afgekoeld en wrijft u hem daarna met een droge doek af. Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit een metalen spons of schuurpoeder. Opbergen (afhankelijk van het model) Bewaar het apparaat buiten bereik van kinderen. Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en stabiele ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om beschadiging van de bakplaat te voorkomen (A1 of B1 of C1). Onder het apparaat vindt u opbergruimte voor de verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires in de volgende volgorde op: 1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: A2 of B2 of C2 (afhankelijk van het model) ; 2 – Spatels ( 1 ou 4 ), opbergen zoals afgebeeld bij de symbolen: A3 of B3 of C3 (afhankelijk van het model) ; 3 – Maatlepel ( 2 ) of verdeler ( 3 ), opbergen zoals afgebeeld bij het symbool: A4 of B4 of C4 (afhankelijk van het model). 4 – De plaat, vergrendelen op het voetstuk zoals afgebeeld bij de symbolen: C5 en C6 (uitsluitend voor het model Crep' Party Dual). Wees vriendelijk voor het milieu ! Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. D I S FIN DK N E P GR RUS UA Flensjes 40 tot 60 mini pannenkoekjes of 20 tot 25 grote pannenkoeken (afhankelijk van de bakplaat) • Baktijd : 2 min. aan elke kant GB Het klassieke beslag met melk • 500 g gezeefde tarwebloem • 1 liter melk • 6 geklutste eieren • zout •olie of boter Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een garde één liter melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een vloeibaar beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2 eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2 uur rusten. Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan een glaasje water toe te voegen en het beslag opnieuw te mengen. Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer zout aan het beslag worden toegevoegd. ARA 13 TsCrêpiers 02-11 17/02/11 F Beslag met boekweitmeel NL Beslag met bier 9:13 Page 14 Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel worden vervangen. Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen. Beslag met water D Voor zeer lichte pannenkoeken kunt u de melk door water vervangen. Flensjes met ham en room I • 3 plakken ham • 1 kom geraspte kaas • 1 pot verse room S Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is. Strooi de geraspte kaas er over. Wanneer de ham heet is, deze bedekken met de verse room en de flens in envelop vouwen. Flensjes met Roquefort, verse room en walnoten FIN DK • 1 stuk verkruimelde Roquefort • 1 klein potje verse room • 4 tot 5 gemalen walnoten Meng alle ingrediënten. Garneer de flens op uw plaat met deze bereiding en vouw in vieren. Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten • 3 soeplepels honing • 100 g gehakte walnoten of hazelnoten N Meng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, de flens vullen met deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele seconden op de bakplaat laten liggen. Serveer en versier met slagroom. Garneersuggesties E Als voorgerecht • in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (besprenkeld met citroensap • krab, garnalen of tonijn met mayonaise of mosterd • asperges gedoopt in mayonaise • gesneden avocado met vinaigrette saus • champignons ‘op z’n Grieks’ P GR Als hoofdgerecht • kipfilet in plakjes met currysaus (currysaus: béchamelsaus met 1 fijngehakte ui en 1/2 theelepel curry) • zeevruchten in een romige witte saus of dressing • groenten zoals spinazie, wortels, raap of pompoen RUS Met kaas UA • geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het draaien op de pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola, crème fraîche, kwark (de pannenkoek op het bord garneren) Als nagerecht GB ARA 14 • gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • jam, honing of ahornstroop • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) of sorbet • banaanschijfjes met chocoladesaus • vers fruit zoals aardbeien, framboos, appel etc. • vers sinaasappelsap en suiker TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 15 Blinis F Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes • Voor ongeveer 20 blinis • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant NL Kaukasische Blinis • 300 g bloem • 2 gesplitste eieren • 10 g biergist of verse gist • 1/2 l melk • 1 klontje gesmolten boter • 1/2 theelepeltje zout Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten rusten. Doe de tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de melk in dit kuiltje beetje bij beetje toe, terwijl u het met de bloem vermengt. Vervolgens voegt u de gistoplossing, de eierdooiers en het zout toe en maakt u er een egaal mengsel van. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag scheppen. Serveer de blinis met rauwe ham of als dessert met een zoete garnituur. In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan het beslag toevoegen. D I S Blinis van boekweitmeel • 200 g boekweitmeel • 100 g tarwebloem • 3 gesplitste eieren • 3 dl melk • 10 g biergist of verse gist (opgelost in water) • 1 snufje zout Los de gist op in wat lauw water en laat dit 10 minuten rusten. Meng de 2 soorten meel in een kom en maak er een kuiltje in. Giet daar de melk, de eierdooiers, de gist-oplossing en het snufje zout in en klop alles tot een egaal mengsel. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor u de blinis bakt, klopt u de eiwitten stijf en schept u dit voorzichtig door het beslag. Serveer de blinis met bijvoorbeeld gerookte zalm, paling of heilbot. In dit geval brengt u het beslag bij voorkeur op smaak met peper en zout. FIN DK N Pannenkoekjes E Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes. Begin 1 uur van tevoren. Voor ongeveer 20 pannenkoekjes • Bereidingstijd : 15 min. • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant • 300 g bloem • 20 g verse gist • 3 eieren • 3 dl melk • 30 g poedersuiker • 2 eetlepels gesmolten boter • 1 snufje zout • 30 g boter voor het bakken Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom en voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de eieren en de gistmelkoplossing. Meng het beslag met de garde en voeg beetje bij beetje de melk toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en laat het tenminste 1uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met ahornsiroop of jam. P GR RUS Rösti Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes • Voor 6 rösti’s • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant Rösti met kaas en spek • 600 g aardappelen • 1 ui • 200 g spekblokjes • 100 g geraspte kaas • 1 ei Kook de aardappelen een dag tevoren. Schil ze niet, maar laat ze in hunschil gaar worden in gezout, kokend water. Schil ze de volgende dag en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de gesnipperde ui en de spekblokjes. Meng de geraspte aardappelen met de kaas, het ei, de uisnippers en de spekblokjes. UA GB ARA Rösti uit Bazel • 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 2 uien • 1 eetlepel room • 1 ei Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de in dunne plakjes gesneden ui. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de room. 15 TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 16 Rösti uit Ticino F NL D • 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 200 g spekblokjes • 1 ei • verse of gedroogde rozemarijn Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Bak de spekblokjes uit. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de spekblokjes. Breng het op smaak met rozemarijn. Maaltijdpannenkoeken Begin 1 uur van tevoren • Voor ongeveer 20 maaltijdpannenkoeken • Baktijd : 2 min. aan elke kant I Beslag voor maaltijdpannenkoeken • 250 g bloem • 1/2 l melk • 2 eieren • 1 flinke eetlepel notenolie • zout S FIN Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek daarin de eieren. Voeg de olie, het zout en een glas melk toe. Roer het beslag krachtig met een houten lepel, zodat het mooi homogeen wordt. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe, tot uw beslag gelijkmatig van de lepel loopt. Maaltijdpannenkoeken met ham en kaas Snij een plak ham van 1/2 cm dik in kleine blokjes. Rasp 100 g kaas (bv. Leerdammer). Smelt een klontje boter met 2 soeplepels olie in een koekenpan en laat daarin een kommetje in dobbelsteentjes gesneden brood krokant bakken (croûtons). Meng de ham, kaas en de croûtons door het beslag. Variatietip : u kunt de ham en de kaas vervangen door champignons. DK N Jagerspannenkoeken Snij een grote ui fijn. Laat een klontje boter smelten en bak de uisnippers glazig. Snij een dikke plak ham in blokjes en vermeng de ham en de ui met het beslag. E Maaltijdpannenkoeken "Caroline" P GR RUS UA GB ARA 16 Hier bestaat de vulling uit schijfjes banaan die in boter worden gebakken en op de half gebakken pannenkoek worden gelegd. Daarna worden ze overgoten met honing. Daar wordt een tweede lepel met beslag over gegoten en de pannenkoek wordt dan verder gebakken zoals hierboven. Bestrooien met suiker. TsCrêpiers 02-11 17/02/11 9:13 Page 96
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100

Tefal PY3003 - Compact de handleiding

Type
de handleiding