68
nl
Belangrijke aanwijzingen:
– Levensmiddelen mogen geen botten,
pitten of andere vaste bestanddelen
bevatten.
– Fruit / groente mag niet te rijp zijn, omdat
er dan sap kan vrijkomen.
– Gekookte levensmiddelen voor het
snijden laten afkoelen, dan zijn ze
steviger en wordt het snijresultaat beter.
– Door meer of minder druk op de stopper
bij het aandrukken, kan de lengte van
de blokjes worden beïnvloed.
– De blokjessnijder werkt alleen wanneer
het deksel is vastgedraaid.
Een werksnelheid kiezen die past bij de te
snijden levensmiddelen.
Attentie!
Bij gebruik van de blokjessnijder nooit de
intervalstand (puls) gebruiken.
Lage werksnelheid (min):
gekookte aardappels, wortels en eieren,
augurken, bananen, aardbeien, meloenen.
Middelmatige werksnelheid:
rauwe aardappels en wortels, zachte worst
(bijv. mortadella), snijdbare kaas, harde
kaas, paprika, tomaten, uien, appels, kiwi’s.
X Afb. J
1. Snijrooster in de basishouder
aanbrengen. Op de uitsparingen letten!
2. Snijschijf met mesbescherming in de
basishouder aanbrengen.
3. De 3 bevestigingsklemmen naar binnen
drukken totdat deze vastklikken.
4. Aandrijfas 2 op de aandrijving plaatsen.
Attentie!
Voor de blokjessnijder altijd aandrijfas 2
gebruiken (afb. A - 4).
5. Kom op het apparaat plaatsen. Hierbij
op de markering letten (.). Kom
tot aan de aanslag met de klok mee
draaien.
6. Blokjessnijder in de kom aanbrengen.
De markering op de blokjessnijder
moet met de komhandgreep zijn
uitgelijnd. De blokjessnijder moet
volledig op de aandrijfas zitten! De
messchijf indien nodig met behulp van
de mesbescherming in de juiste positie
draaien.
7. Mesbescherming verwijderen.
8. Deksel met stopper aanbrengen. Hierbij
op de markering letten (.).
9. Deksel tot aan de aanslag met de klok
mee draaien. De uitstulping van het
deksel moet tot aan de aanslag in de
gleuf van de komhandgreep zitten.
10. Stekker in het stopcontact steken.
Draaischakelaar op de gewenste stand
zetten.
De te snijden levensmiddelen in de
vulschacht doen en met lichte druk met
de stopper aandrukken. Indien nodig
eerst fijnmaken.
Attentie!
Kom op tijd leegmaken:
– na het verwerken van maximaal 500 g.
– voordat de blokjes de onderkant van de
blokjessnijder hebben bereikt.
Kom leegmaken
Draaischakelaar na de verwerking op
P zetten. Stekker uit het stopcontact
nemen.
Deksel tegen de klok in draaien en
verwijderen.
Mesbescherming aanbrengen.
Blokjessnijder uit de kom nemen.
Kom tegen de klok in draaien en
verwijderen. Kom leegmaken.
Alle onderdelen bij voorkeur direct
na gebruik reinigen. X “Reiniging en
verzorging” zie pagina 69
Universele fijnsnijder
Voor het fijnmaken van kleine
hoeveelheden vlees, harde kaas,
uien, peterselie, knoflook, groenten en
fruit. Het fijnmaken van koffiebonen,
peperkorrels, suiker, maanzaad en
mierikswortel is niet toegestaan.