68
nl Blokjessnijder
Blokjessnijder
Blokjessnijder voor het snijden van
levensmiddelen in de vorm van blokjes.
W Verwondingsgevaar door scherpe
messen / roterende aandrijving!
Nooit in de aangebrachte blokjessnijder
grijpen! Blokjessnijder alleen
verwijderen / aanbrengen wanneer de
aandrijving stilstaat.
Bij het uit elkaar nemen / samenbouwen
van de blokjessnijder de snijschijf alleen
vastpakken aan de kunststof knop in het
midden.
Aanwijzingen voor het gebruik!
Blokjessnijder is alleen geschikt voor
het snijden van aardappels (rauw of
gekookt), wortels, augurken, tomaten,
paprika’s, uien, bananen, appels, peren,
aardbeien, meloenen, kiwi’s, eieren,
zachte worst (bijv. mortadella), gekookt
of gebraden gevogeltevlees zonder
botjes.
Zeer zachte kaas (bijv. mozzarella,
schapenkaas) kan niet worden verwerkt.
Bij snijdbare kaas (bijv. Goudse kaas)
en harde kaas (bijv. Emmentaler)
mag men niet meer dan 3 kg tegelijk
verwerken.
Voor de verwerking van pit- en
steenvruchten (appels, perziken enz.)
moeten de pitten / stenen worden
verwijderd.
Voor de verwerking van gekookt of
gebraden vlees moeten de botten
worden verwijderd.
Levensmiddelen mogen niet bevroren
zijn.
Attentie!
– Niet-nakoming van deze aanwijzingen
kan leiden tot beschadiging van de
blokjessnijder inclusief het snijrooster en
het roterende mes.
– Als er wijzigingen worden aangebracht
aan de blokjessnijder, of als deze
oneigenlijk of ondeskundig wordt
gebruikt, is Robert Bosch Hausgeräte
GmbH niet aansprakelijk voor eventuele
schade. Dit sluit aansprakelijkheid voor
schade uit (bijv. stompe of vervormde
messen) die ontstaat door verwerking
van niet-toegestane levensmiddelen.
Belangrijke aanwijzingen:
– Levensmiddelen mogen geen botten,
pitten of andere vaste bestanddelen
bevatten.
– Fruit / groente mag niet te rijp zijn, omdat
er dan sap kan vrijkomen.
– Gekookte levensmiddelen voor het
snijden laten afkoelen, dan zijn ze
steviger en wordt het snijresultaat beter.
– Door meer of minder druk op de stopper
bij het aandrukken, kan de lengte van
de blokjes worden beïnvloed.
– De blokjessnijder werkt alleen wanneer
het deksel is vastgedraaid.
Een werksnelheid kiezen die past bij de te
snijden levensmiddelen.
Attentie!
Bij gebruik van de blokjessnijder nooit de
intervalstand (puls) gebruiken.
Lage werksnelheid (min):
gekookte aardappels, wortels en eieren,
augurken, bananen, aardbeien, meloenen.
Middelmatige werksnelheid:
rauwe aardappels en wortels, zachte worst
(bijv. mortadella), snijdbare kaas, harde
kaas, paprika, tomaten, uien, appels, kiwi’s.
X Afb. K
1. Snijrooster in de basishouder
aanbrengen. Op de uitsparingen letten!
2. Snijschijf met mesbescherming in de
basishouder aanbrengen.
3. De 3 bevestigingsklemmen naar binnen
drukken totdat deze vastklikken.