AGA R3 100 4h Twin Dome NL de handleiding

Type
de handleiding
11/20 EINS 517907
LPRT 517855
AGA R3
Modelnummers
R3 100-4h, Dubbele koepel
Voor gebruik in NL
LEES DEZE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK VAN DIT APPARAAT EN BEWAAR DEZE OP EEN VEILIGE PLAATS VOOR
TOEKOMSTIGE NASLAG.
Gebruikshandleiding &
Instructies voor Installatie
LET OP: DIT APPARAAT IS ZWAAR. ER DIENT PASSENDE APPARATUUR EN MANKRACHT TE WORDEN GEBRUIKT OM
HET APPARAAT TE VERPLAATSEN, OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
DENK ERAANbij het vervangen van een onderdeel van dit apparaat alleen reserveonderdelen te gebruiken waarvan u zeker
bent dat deze voldoen aan de veiligheids- en prestatiespecicaties die wij vereisen.
GEBRUIK GEEN gereviseerde of gekopieerde onderdelen die niet uitdrukkelijk zijn toegestaan door AGA.
Inhoud
1. Gezondheid en Veiligheid 1
2. Inleiding 3
3. Overzicht 100-4H 4
5. Aga R3 algemene gebruiksaanwijzing 5
6. De bediening 6
7. De ovens 7
8. De infraroodgrill 11
9. De kookplaat 12
10. Bereidingstabel 14
11. Ovenroosters 15
12. AGA-accessories 17
13. Reiniging en verzorging 19
14. Onderhoud 20
15. Installatie-instructies 21
16. Installatie Introductie 22
17. Productafmetingen R3 23
18. Elektrische aansluiting 26
19. Installatie en waterpas zetten 27
20. Bedieningsknoppen en handgreep monteren 28
21. Schakelschema 29
1
1. Gezondheid en Veiligheid
Bescherming van de consument
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de
vereiste veiligheidsnormen te voldoen wanneer ze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
n
Kinderen jonger dan 8 moeten uit de buurt van het
apparaat worden gehouden tenzij ze continu onder
toezicht staan. Reinigen en onderhoud mag NIET
door kinderen worden uitgevoerd.
n
KINDEREN MOETEN UIT DE BUURT VAN HET
APPARAAT WORDEN GEHOUDEN WANT SOMMIGE
OPPERVLAKKEN KUNNEN BIJ AANRAKING WARM
ZIJN.
n
WAARSCHUWING: TOEGANKELIJKE ONDERDELEN
KUNNEN HEET WORDEN TIJDENS GEBRUIK. HOUD
KINDEREN UIT DE BUURT OM BRANDWONDEN TE
VOORKOMEN.
n
WAARSCHUWING: het apparaat kan heet worden
tijdens gebruik. Wees voorzichtig en vermijd
aanraking met verwarmingselementen binnenin de
ovens.
n
WAARSCHUWING: gemorst materiaal moet vóór het
openen van de deksels van de kookplaat worden
verwijderd.
n
WAARSCHUWING: dit apparaat is niet bedoeld
om te worden bediend door middel van een niet
door AGA goedgekeurde externe timer of een
afzonderlijk afstandsbedieningssysteem.
n
VOORZICHTIG: het kookproces moet onder toezicht
staan. Een kort kookproces moet continu onder
toezicht staan.
n
WAARSCHUWING: bewaar om brand te voorkomen
GEEN dingen op de kookoppervlakken.
n
WAARSCHUWING: koken op een fornuis met vet of
olie zonder uw aanwezigheid kan gevaarlijk zijn
en resulteren in brand. Probeer NOOIT brand te
blussen met water, schakel in plaats daarvan het
apparaat uit en bedek de vlam met bijvoorbeeld
een deksel of blusdeken.
n
BELANGRIJK: olie is brandgevaarlijk, laat pannen
die olie of vet bevatten NOOIT onbeheerd staan
tijdens het opwarmen of koken.
n
Vul de pan nooit meer dan een derde met olie of vet.
n
Installatie en onderhoud dienen te worden
uitgevoerd door een gekwaliceerd installateur of
onderhoudsbedrijf.
n
WAARSCHUWING! Dit apparaat moet worden
geïnstalleerd met een geschikt instrument waarmee
de spannings- en de nulgeleider permanent kunnen
worden onderbroken. Tijdens de installatie of bij
afsluiten voor elektrische werkzaamheden moet het
apparaat permanent worden afgekoppeld van de
spannings- en nulgeleider.
n
Als een netsnoer is beschadigd, moet het door de
fabrikant, diens onderhoudsvertegenwoordiger
of vergelijkbaar gekwaliceerd personeel worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Dit apparaat werkt met een enkele fase. Voor aanpassing
aan 2- of 3-fase-installaties moet een optionele
adapterkit worden aangeschaft (onderdeelnummer
AE4M280352).
n
Gebruik GEEN stoomreiniger om uw fornuis schoon
te maken.
n
Om oververhitting te voorkomen, mag u het fornuis
NIET achter een decoratieve deur installeren.
n
Voor de correcte installatie van ovenroosters, zie de
gebruiksaanwijzing.
n
Gebruik GEEN schuurblokken, bijtende
schoonmaakmiddelen, ovenreinigers of metalen
schrapers om het emaillen oppervlak schoon te
maken.
n
BELANGRIJK: AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan
voor het schoonmaken van emaillen oppervlakken
van dit product.
n
Zet de ovendeuren of wegzetplaten NIET in een
vaatwasser.
n
Op kinderen moet toezicht worden gehouden om
er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat
spelen.
Basis van het fornuis of haard
Het is essentieel dat de basis of haard waarop het fornuis
staat, waterpas staat en het totale gewicht van een of beide
eenheden kan dragen.
De afdekking van de voorplint kan worden verwijderd en er
mogen geen vloertegels voor liggen. Indien nodig moet het
fornuis met de dikte van de tegels worden verhoogd zodat
de plint verwijderd kan worden.
2
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar
en ouder alsook door personen met verminderde fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en
kennis als ze onder toezicht staan of instructies krijgen over
het veilig gebruik van het apparaat en de mogelijke risico's
inzien.
Het apparaat kan materialen bevatten die hieronder
staan aangegeven. Het is de verantwoordelijkheid van
de gebruikers/monteurs dat de nodige persoonlijke
veiligheidskleding wordt gedragen tijdens het gebruik
van de relevante onderdelen met een van de genoemde
materialen, die als nadelig voor gezondheid en veiligheid
beschouwd kunnen worden, zie hieronder voor meer
informatie.
Lijmen en afdichtmiddelen
Wees voorzichtig - gebruik een masker en
wegwerphandschoenen als deze nog vloeibaar zijn.
Glasdraad, minerale wol, isolatieblokken, keramische
vezel
Kunnen bij inademing schadelijk zijn. Kunnen irritatie
veroorzaken in de huid, ogen, neus en keel. Vermijd contact
met huid en ogen. Gebruik wegwerphandschoenen,
gezichtmaskers en oogbescherming. Was na gebruik uw
handen en andere blootgestelde delen. Wanneer u het
product weggooit, beperk stof dan met sproeiwater en zorg
ervoor dat onderdelen goed zijn ingepakt.
Algemeen
Dek de pan in geval van brand met een deksel af en
schakel de elektriciteit UIT.
Smoor de vlammen op het fornuis; probeer de pan niet
naar buiten te brengen.
Brandwonden en letsel worden vrijwel altijd
veroorzaakt door de brandende pan te pakken en hem
naar buiten te dragen.
Frituren
Gebruik een diepe pan, groot genoeg om het
verwarmingsgebied helemaal te bedekken.
GEEN hang theedoeken aan
de rechterkant van de leuning
wanneer de inductiekookplaat
in gebruik is (Fig. 1.1). Hierdoor
wordt de luchtstroom door de
inlaatluchtuitlaat beperkt, wat de
prestatie kan beïnvloeden.
Laat de ovendeur NIET langdurig
openstaan als de oven (s) aan staat,
dit heeft invloed op de temperatuur van de oven en kan
ervoor zorgen dat de bedieningselementen heet worden.
Fig. 1.1
3
Nederlands
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de
vereiste veiligheidsnormen te voldoen wanneer ze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
Uw AGA een fornuis met stralingswarmte waarin de
ontwerpwaarden en kookprincipes van de traditionele AGA
hand in hand gaan met de exibiliteit om elke kookzone naar
behoefte aan en uit te zetten, waardoor deze uitstekend past
in uw levensstijl.
Zie het schema in het hoofdstuk hoofdstuk Overzicht zodat
u zich met het product bekend kunt maken en naar de
relevante onderdelen voor de bovenste oven, etc.
Iedere wijziging die niet door AGA is goedgekeurd, kan
goedkeuring van het apparaat en de garantie ongeldig
maken en kan op invloed zijn van uw statutaire rechten.
In het belang van veiligheid en eciënt gebruik wordt u
verzocht het volgende te lezen voordat u uw nieuwe AGA-
apparaat gebruikt.
Zorg voor een goede ventilatie in de keuken, houd
natuurlijke ventilatiegaten open of installeer een mechanisch
ventilatieapparaat (mechanische afzuigkap).
Aanhoudend intensief gebruik van het apparaat vraagt
mogelijk om extra ventilatie, bijvoorbeeld het openen
van een raam of nog eectievere ventilatie, bijvoorbeeld
een hoger niveau van mechanische ventilatie, indien die
aanwezig is.
Installatie moet voldoen aan de lokale en nationale
bedradingsvoorschriften en door een gekwaliceerde
monteur worden uitgevoerd.
Als u het apparaat de eerste keer aanzet, kan er een beetje
rook en een geur vrijkomen. Dit is normaal en ongevaarlijk
(van ovenisolatie en stijfsel op de elementisolatie) en houdt
na een korte gebruiksperiode op.
2. Inleiding
4
Nederlands
A
C
B
D E
F
I
G H
3. Overzicht 100-4H
Afb.3.1
Afb.3.2
Overzicht fornuis Afb.3.1
A. Oven- en grillbediening
B. Controle van sudder- en kookplaten
C. Bovenste oven - GEBRADEN
D. Onderste oven - BAKKEN / SUDDEN
E. Verwarmoven
F. De infraroodgrill
G. Kookplaat
H. Sudderplaat
I. Verwarmingsoven schakelaar
Dit is een illustratie van model 100/4H
5
Nederlands
5. Aga R3 algemene gebruiksaanwijzing
Uw nieuwe AGA-fornuis is een volledig elektrisch
warmteopslagtoestel. Het toestel heeft slechts een geringe
stroomvoorziening nodig via twee aansluitingen van 13
ampère.
De AGA R3 radiant 3-serie werkt als een traditioneel
warmteopslagtoestel dat ook voor een zachte
achtergrondwarmte in uw keuken kan zorgen.
De AGA zou gewoonlijk 24 uur per dag op kooktemperatuur
blijven (zie de details hieronder voor typische opwarmtijden).
De R3 is echter veel veelzijdiger en biedt extra controle
en exibiliteit, omdat u hiermee ovens en kookplaten
afzonderlijk kunt regelen. Er is ook een snelle infraroodgrill.
Indien gewenst kunnen afzonderlijke functies, zoals
kookplaten en ovens, uit of aan gezet worden, zelfs tot op de
e’-stand, om het energieverbruik nog verder te verminderen
Opwarmtijden
Aangezien de AGA werkt volgens het principe van
opgeslagen stralingswarmte in de gietstukken en ovens,
is er, met het lagere stroomverbruik, tijd nodig om de
warmte van de elektrische elementen te verzamelen en elke
verwarmingszone volledig te verzadigen.
Hieronder volgen bij benadering de opwarmtijden vanuit
koude toestand.
Gietijzeren BRAAD-oven - 2 uur 10 min.
BAK/SUDDER-stralingsoven - 2 uur
e’-instelling (braadoven schakelt terug naar een
baktemperatuur en de onderste oven naar sudderen. - 1 uur
30 min.
Kookplaat - 40 min.
Sudderplaat - 20 min.
6
6. De bediening
Als u uw AGA-fornuis de eerste paar keer gebruikt, zijn er
twee dingen die u kunt merken; om beide hoeft u zich geen
zorgen te maken.
Het AGA-fornuis zal korte tijd een geur afgeven; dit is gewoon
te wijten aan het verbranden van de beschermende olie die
wij op de kookplaat en in de ovens aanbrengen. Wanneer
dit gebeurt, is het vanwege de nieuwheid van het fornuis de
eerste paar uur raadzaam om het keukenraam te openen.
Er kan condens vormen op de bovenste plaat en het
voorpaneel terwijl het AGA-fornuis opwarmt; dit wordt
veroorzaakt door het opdrogen van de isolatielaag en het
bindmiddel op basis van zetmeel op de elementisolatie. De
condensatie moet zo snel mogelijk worden weggeveegd om
vlekken op het email te voorkomen.
Uw AGA heeft het uiterlijk van een klassiek geëmailleerd,
gietijzeren AGA-fornuis met warmteopslag. De exibiliteit
ervan is echter haast eindeloos, omdat in plaats van één
enkele warmtebron elke kookzone zijn eigen elektrisch
verwarmde gietijzeren element(en) heeft. De scheiding van
de kookzones biedt controlemogelijkheden. U kunt alleen de
zones selecteren die u wilt of moet gebruiken.
Afzuigkappen en ovenventilatie
Het wordt aanbevolen om een afzuigkap te monteren
boven dit AGA-fornuis. Het AGA-ventilatiesysteem
bevindt zich bovenop het AGA-fornuis en is ontworpen
om het vocht uit de ovens af te voeren. De afzuigkap
dient op minimaal de door de fabrikant aanbevolen
hoogte te worden geplaatst, gemeten vanaf de
bovenzijde van het AGA-fornuis.
Kookplaat
UIT
Sudderen
Koken
Oven en grill
UIT
Braadoven AAN
Bakoven AAN
Sudderoven AAN
Braad- en bakoven AAN
Braad- en sudderoven AAN
e’-instelling
Grill
Verwarmoven
Oven rechtsonder
AAN = Groen neon
7
De bovenste oven in uw R3 is de traditionele AGA-braadoven,
gemaakt van gietijzer voor een maximaal warmtebehoud
en het beste stralingskoken. Na verloop van tijd worden ze
individueel ingebrand.
De ovens roesten echter als voedsel met een hoog
vochtgehalte niet wordt afgedekt of als resten niet worden
opgeruimd. Het is ook niet raadzaam om een geheel of
gedeeltelijk gevulde pan of keukengerei met voedsel met
een hoog vochtgehalte in de ovens te laten staan als deze
niet worden gebruikt. Om de oven in te branden, is een lichte
plantaardige olie ideaal (maïsolie is het beste); spuitolie wordt
ook aanbevolen. Eventuele hardnekkige vlekken kunnen
worden verwijderd met de meegeleverde draadborstel.
De onderste BAK/SUDDER-, OPWARM- oven en GRILL
compartimenten zijn geëmailleerd en hoeven niet te worden
ingebrand.
Algemeen advies
Voedsel dient niet in een oven te worden geplaatst totdat
deze de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Ovendeuren
mogen tijdens het bereiden en opwarmen niet lange tijd
blijven openstaan.
Bewaar het platte koudblad buiten het fornuis. Gebruik
het blad in de braadoven om warmte van bovenaf tegen
te houden en zo onderin een gematigdere temperatuur te
creëren. Het kan ook als bakplaat worden gebruikt wanneer
de gietijzeren oven op ECO is gezet.
7. De ovens
A
B
C D
Overzicht fornuis Afb.7.1
A. Oven- en grillbediening
B. Bovenste oven - BRADEN
C. Onderste oven - BAKKEN/SUDDEREN
D. Opwarmoven
Afb.7.1
8
Braadovenstand
Deze braadovenstand wordt indirect
verwarmd door twee elementen, een in
de bodem van de oven en de ander
bovenin. Met deze elementen wordt het
gietijzer van binnen verhit om
braadresultaten te krijgen in
overeenstemming met de traditionele
oven van het AGA-warmteopslagfornuis en de exibiliteit om
de oven uit te schakelen wanneer u dit niet gebruikt.
De braadoven kan ook voor grillen aan de bovenzijde en op
de ovenbodem voor ‘frituren met een dun laagje olie’ worden
gebruikt.
Als u kookt op de bodem van de braadoven, plaats
het ovenrooster dan op de bodem van de oven
alvorens u het voedsel in de oven zet. Hierdoor
komt het voedsel net boven het basiselement,
zodat een optimaal bereidingsresultaat wordt
verkregen.
De braadovenstand omvat warmtezones, d.w.z. dat deze
naar boven toe iets warmer is dan in het midden en de
ovenroosterset op de ovenbodem iets minder warm is dan
het midden.
Het mooie van de braadovenstand is dat vetspetters bij
volledige warmte wegbranden. U hoeft alleen af en toe de
koolresten weg te borstelen.
De braadovenstand werkt uitstekend voor brood en
pasteitjes. Quiches in keramische of pasteitjes in Pyrex-
borden hoeven niet blind te worden gebakken, omdat ze op
het rooster op de ovenbodem geplaatst worden en de pastei
daar van onderaf wordt gebakken en de vulling bruint door
de warmte rondom. Zoals u weet, geleiden metalen platte
blikken sneller dan keramiek; gerechten in deze blikken
hebben daarom waarschijnlijk een kortere bereidingstijd.
De speciaal ontworpen AGA-braadblikken en het bakgerei
schuiven direct op de richels. Bijna elke beschikbare vierkante
centimeter van de ruimte kan dus worden gebruikt. Voedsel
kan met behulp van het platte koudblad of het grote
braadblik beschermd worden. Zo kunt u voedsel waarvoor
verschillende temperaturen nodig zijn tegelijkertijd bereiden.
Als voedsel te snel bruint en u wilt het niet naar een andere
oven overbrengen, schuif dan gewoon het koudblad over het
voedsel om de bovenwarmte te reduceren.
OPMERKING: Verwijder altijd het koudblad en de
braadblikken als u klaar bent met koken.
Bakovenstand
De bakoven wordt indirect verwarmd
door één verwarmingselement onder de
bodem van de oven. De warmte wordt
rond de buitenkant geleid door een
dubbele wandholte om volledige
warmteverzadiging te verkrijgen.
Deze stand heeft een gematigde
temperatuur, ideaal voor taarten, koekjes en alles waarvoor
een matige warmte nodig is zoals vispastei, lasagne, soués,
kruimeltaart en rollades. Vlees en gevogelte kunnen hier
worden bereid, in feite kunnen de meeste dingen die in de
braadoven bereid kunnen worden ook in de bakoven worden
bereid, alleen met langere tijden.
Laat de oven ten minste twee uur opwarmen voor de beste
resultaten bij het bakken van taarten. Bak taarten samen op
één rek. Als twee rekken gebruikt worden, moet u het voedsel
verwisselen om een egale kleuring te krijgen, zoals u bij elke
oven zou doen met warmtezones.
Voor de beste resultaten bij het bakken van taarten
plaats in het midden van de oven
als u meerdere bakplaten gebruikt, wissel de bakplaten
dan om tegen het einde van het bakproces voor
gelijkmatige bruining
zorg voor ruimte rond de bakplaten voor een
gelijkmatige luchtstroom
We raden het gebruik van het koudeblad of het AGA full
size bakblik in deze oven af, omdat de luchtstroom kan
worden beperkt, wat het resultaat kan beïnvloeden. In plaats
daarvan raden we u aan kookgerei te gebruiken dat op het
ovenrooster staat en dat vrije luchtcirculatie door de oven
mogelijk maakt.
Een volledig assortiment van aanvullend AGA-keukengerei
vindt u bij uw AGA-specialist of online op www.agacookshop.
co.uk.
9
Sudderoven
De onderste bakoven heeft 2 standen.
Deze stand verlaagt de warmte tot een
sudderstand.
De sudderoven kan beschreven worden
als een voortzetoven omdat hij verder
gaat met voedsel dat ergens anders
in het fornuis verwarmd is, m.u.v.
schuimpjes die in plaats van gebakken’ uitgedroogd raken.
Gebruiksaanwijzing sudderoven
Laat de ovens volledig opwarmen, zie de opwarmtijden
page 5
Voor het beste resultaat raden we het gebruik van AGA-
keukengerei met dikke bodems en stapeldeksels aan.
LAAT borden direct op de ovenbodem plaatsen. Plaats
ze altijd op een rooster of het bodemrooster.
Stukken vlees en gevogelte moeten eerst 30-45
minuten in de braadovenstand worden verwarmd en
dan naar de sudderoven worden verplaatst.
Deze methode is niet geschikt voor gevuld vlees en
gevogelte.
Let erop dat de binnentemperatuur van varkensvlees en
gevogelte ten minste 75 °C is.
Breng soepen, stoofschotels en vloeistoffen altijd eerst
aan de kook voordat u ze in de sudderoven plaatst.
Ontdooi voedsel volledig voordat u met koken begint.
Wortelgroenten zijn sneller gaar als u ze in kleine stukjes
snijdt.
Voeg kruiden en verdikkingsmiddelen aan het einde
van de kooktijd toe.
Veel gedroogde peulvruchten en bonen, bijvoorbeeld
gedroogde rode kdineybonen, moeten na het weken
minimaal 10 minuten gekookt worden voordat ze bij
een gerecht worden gevoegd.
Verwarmoven
De verwarmoven wordt indirect
verwarmd door één element in de
bodem van de oven.
De OVEN IS GEEN WARMHOUDOVEN
en is derhalve niet ontwikkeld om
etenswaren gedurende langere periodes
op een bepaalde temperatuur te houden.
De verwarmoven is ontwikkeld om bereide etenswaren
gedurende korte tijd warm te houden totdat deze opgediend
kan worden.
Bedien de verwarmoven via de afzonderlijke schakelaar
rechts van de kookplaat. Een groen lampje geeft aan dat dat
de verwarmoven aan staat.
10
De ‘e’-instelling
De R3 heeft een e’-instelling, waardoor de gebruikskosten
dalen en de nuttige warmte in de kamer vermindert.
De opwarmtijd tot de volledige temperatuur vanaf de e’-
instelling is ongeveer 1 uur.
De e’-instelling verlaagt de BRAAD-oven tot een lage
baktemperatuur; de lagere BAK-oven wordt verlaagd tot een
suddertemperatuur.
De gietijzeren bovenste oven is ideaal voor bakken, vooral
wanneer er langere perioden moet worden gebakken, ideaal
voor bijvoorbeeld vruchtengebak
LET OP: Als u in de gietijzeren braadoven wilt bakken
wanneer deze op volledige temperatuur is geweest,
moet u de e’-instelling kiezen. Door de warmteretentie-
eigenschappen van gietijzer houdt de oven zijn warmte
geruime tijd vast. Laat de oven daarom ongeveer 2 uur
afkoelen.
11
LET OP: Toegankelijke onderdelen
kunnen heet zijn als de grill in gebruik is.
Houd kleine kinderen uit de buurt.
DE GRILLDEUR MOET OPEN BLIJVEN
WANNEER DE GRILL AAN STAAT.
1. Wanneer u de grill gebruikt, loopt de koelventilator. Na
gebruik kan de ventilator blijven lopen om het product
af te koelen.
2. Als u de deur tijdens gebruik sluit, wordt de grill
uitgeschakeld. De ventilator kan blijven lopen,
afhankelijk van hoelang de grill is gebruikt.
3. Let op: wanneer de grill in gebruik is, wordt de stroom
naar de ovens uitgeschakeld. Normaal grillen, tenzij
gedurende zeer lange tijd, heeft geen invloed op de
warmteretentie in de ovens. Als u tegelijkertijd voedsel
bereidt in de ovens en de grill gebruikt, kan het zijn dat
u de bereidingstijd moet verlengen.
4. Voor het beste resultaat verwarmt u de grill ongeveer 2
minuten voor.
5. De grill heeft 3 roosterposities (zie Afb.8.1)
Gebruik de hogere posities voor snelle bereiding.
Gebruik de lagere posities voor langzamere bereiding
6. De grote grillpan/vleesblik met grillrooster kan in de
bodem van het grillcompartiment worden opgeborgen
als de grill uit is.
8. De infraroodgrill
Afb.8.1
12
De gietijzeren kookplaat wordt handmatig bediend en is plat
vervaardigd om het beste algehele contact met de AGA-
sauspannen, grillpannen, frituurpan en ketel te bieden.
De kookplaat is de warmste terwijl de sudderplaat koeler
is. De kookplaat kan volledig onafhankelijk van de ovens
worden gebruikt.
De gehele zone van de kookplaat kan voor koken worden
gebruikt en er kunnen altijd meerdere pannen op de plaat
worden gezet. De kookplaat bevindt zich een klein beetje
boven de topplaat om krasvorming te minimaliseren als de
pannen naar een kant geschoven worden om te sudderen.
De chromen geïsoleerde deksel wordt over de kookplaat
gelegd wanneer deze aan het opwarmen is of niet in gebruik
is. Wanneer de kookplaat AA staat, dan is de geïsoleerde
deksel warm. We bevelen ten sterkste aan dat u geen
voorwerpen direct op de geïsoleerde deksel zet zoals
ketels, sauspannen of bakblikken omdat de kleinste krasjes
meteen zichtbaar zijn. Koop een paar pannenlappen om het
oppervlak van de deksel te beschermen als ze als wegzetplek
wordt gebruikt!
Houd de kookplaat vrij van aangebrand eten of
kruimels met de bij uw AGA geleverde draadborstel.
Schoonmaakinformatie vindt u Cleaning & Caring on
page 34.
Kookplaatbediening
De kookplaatstand (Afb.9.1)
(opwarmtijd ongeveer 35 - 40 min.)
De warmste stand, de kookplaatstand, wordt gebruikt voor
koken, grillen, roerbakken, maken van toast, inderdaad alles
waar veel warmte voor nodig is. Groene groentes behouden
hun kleur wanneer ze hier snel gekookt worden of gebruik
boven de sauspannen een stomer om meer dan één groente
tegelijk te koken.
Wanneer u roerbakt of iets bereidt dat kan spetteren,
bevelen we het gebruik van een AGA-spatscherm aan
dat het geïsoleerde deksel tegen spetters beschermt. Zo
is schoonmaken een koud kunstje! Was het spatscherm
in zeepwater of doe hem in de vaatwasser tussen twee
dinerborden.
Houd er rekening mee dat de kookplaatstand te warm is om
er direct voedsel op te bereiden.
De sudderstand: (Afb.9.2)
(opwarmtijd ongeveer 20 min.)
De sudderstand is de koelste van de twee standen en wordt
dus gebruikt voor recepten waar minder warmte voor nodig
is zoals sauzen, roereieren, melk opwarmen, langzaam
frituren, soepen laten sudderen en wortelgewassen.
Daarnaast kan hij gebruikt worden om direct op gekookt
te worden in de vorm van een grillplaat - van onschatbare
waarde voor geroosterde sandwiches, quesadillas, platte
9. De kookplaat
Afb.9.1
Afb.9.2
Afb.9.3
Zowel de kookplaat als de
sudderplaat in AAN’ modus
13
scones, het schroeien van coquilles en zelfs voor vetvrije
gebakken eieren! Langzaam bereide toast kan op de
sudderstand worden bereid. Hiervoor is de AGA-broodrooster
niet nodig.
14
Nederlands
10. Bereidingstabel
Braadoven
Ideaal voor
1e richel Grillen (1e richel alleen geschikt voor koudblad en braadblik).
2e richel Grillen, bruinen, gratineren.
3e richel Klein gebak, scones, broodjes, Yorkshire pudding.
4e richel Braden van vlees en gevogelte.
Ovenrooster op bodem van oven Broden, pasteitjes, gegrilde groenten.
Bodemrooster op bodem van oven Quiches, pasteien, pizza, ondiep bakken.
e’-instelling bovenste oven
schakelt de bovenste oven terug naar baktemperatuur
2e richel Cakes.
3e richel
Gebakken vis, soués, shepherd en cottage pie, lasagne, sommige koekjes en
taartjes.
4e richel
Koekjes, taartjes, muns, zandkoekjes.
Ovenrooster op bodem van oven Gevulde cake, vruchtengebak, plaatkoek en cheesecake
Onderste bakoven
1e richel
Cakes, sommige koekjes en taartjes.
2e richel
Gebakken vis, soués, shepherd en cottage pie, lasagne, gevulde cake,
vruchtengebak, plaatkoek en cheesecake.
3e richel
Geschikt voor het bakken van batches, extra bakplaten voor koekjes en taarten,
maar wissel de bakplaten altijd om voor het einde van het bakken voor gelijkmatige
bruining.
Onderste sudderoven of e’-instelling
Stoofschotels, bouillon, pudding en vergelijkbare gerechten moet u ergens anders
op de kookplaat of inductiekookplaat op temperatuur brengen en dan naar de
sudderoven verplaatsen (de enige uitzondering is meringues).
Meringues kunnen worden gedroogd op bakplaten op positie 2.
Rijk vruchtengebak kan hier ook lange tijd worden bereid op positie 2.
2e richel 1e richel
1e richel (alleen koudblad en braadblik)
3e richel 2e richel
4e richel 3e richel
Bovenste gietijzeren oven Onderste oven
15
Nederlands
11. Ovenroosters
De roosters in gietijzeren braadovens
De roosters uit gietijzeren ovens, braadovens
DESN 512403
DESN 512405
DESN 512404
DESN 512406
Fig. 11.1
Fig. 11.3
Fig. 11.2
Fig. 11.4
16
Nederlands
Planken voor bakken / sudderen, opwarmen en grillen
Plaatsen en verwijderen van de roosters Deze roosters kunnen uit de oven geschoven worden Opmerking:
rooster schuift uit tot de stoppositie.
DESN 511867 DESN 511866
Fig. 11.5 Fig. 11.6
STOPHAAKJE OP
ROOSTER MOET
OMHOOG WIJZEN
ROOSTERSTOP EN
KANTELBEVEILIGING
17
Nederlands
12. AGA-accessories
Voor de beste resultaten met uw apparaat bevelen wij AGA-
sauspannen met de dikke tri-core bodem en stapeldeksels
aan zodat een zo groot mogelijke ruimte van de oven wordt
gebruikt en een AGA-ketel voor het koken van water. AGA-
toebehoren kunt u bij uw AGA-specialist of online bekijken
op www.agacookshop.co.uk
Bekend raken met uw AGA
Als u nog geen demonstratie gezien hebt, vraagt u uw
AGA-specialist om informatie. Een demonstratie zal u laten
zien hoe u het beste uit uw nieuwe AGA haalt en geeft
u aanwijzingen en tips. Ook ziet u een keuze aan AGA-
keukengerei en toebehoren die gebruikt worden.
Accessoires in uw AGA R3
1X groot braadblik met grillrek (Afb.12,1)
Dit rek kan op de richels van de oven worden geschoven
zonder dat het op een ovenrooster hoeft te staan. Het
braadblik kan met het grillrek worden gebruikt, op de
hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven. Het kan
worden gebruikt voor het braden van vlees of gevogelte met
of zonder grillrek. In dit blik kunnen grote hoeveelheden
gebakken aardappelen worden bereid. Het braadblik kan ook
worden gebruikt voor het maken van grote plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Dit kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
1x mMiddelgroot braadblik en grillrek (Afb.12,2)
Dit blik kan over de breedte op de richels van de oven
worden geschoven of kan op een ovenrooster staan. Het
middelgrote braadblik kan met het grillrek worden gebruikt,
op de hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven.
Het kan worden gebruikt voor het braden van kleinere
stukken vlees of gevogelte met of zonder grillrek. In dit blik
kunnen gebakken aardappelen worden bereid. Het braadblik
kan ook worden gebruikt voor het maken van plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Dit kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
1 x bodemrooster (Afb.12,3)
Dit rooster wordt gebruikt op de bodem van ovens,
voornamelijk in braad- en sudderovens om etenswaren
waarvan de bereiding langer dan 30 minuten duurt te
beschermen tegen de intense hitte van het basiselement.
1 x Ovenrooster voor de bovenste oven (Afb.12,4)
Deze kunnen in elke oven worden geplaatst om een
oppervlak te bieden voor schalen en blikken die niet direct
op de richels passen. Ze kunnen in alle ovens worden
gebruikt.
3 x ovenroosters (Afb.12,5)
Dit is voor de bak / sudder, warmhoudoven en grillholte.
Afb.12,1
Afb.12,2
Afb.12,3
Afb.12,4
Afb.12,5
18
Nederlands
Afb.12,6
1x plat koudblad (Afb.12,6)
Deze kan op twee manieren worden gebruikt: als groot
bakblad voor scones, koekjes, pasteitjes en meringues en
als hittescherm om de bovenwarmte af te snijden om te
voorkomen dat voedsel te bruin wordt voordat het helemaal
doorbakken is.
n
GEBRUIK DE OVENS NIET ALS OPSLAGPLAATS ALS
ZE NIET IN GEBRUIK ZIJN.
1x toaster (Afb.12,7)
Dit is voor het roosteren van brood op de kookplaat. AGA-
toast staat bekend om zijn uitmuntendheid, knapperig aan
de buitenkant en zacht van binnen. Neem dikke plakken
brood en doe ze in de AGA-broodrooster - verwarm de
broodrooster van tevoren als het brood erg vochtig of erg
vers is om plakken te voorkomen - doe het geïsoleerde deksel
van de kookplaat omhoog en plaats de broodrooster direct
op de plaat met de handgreep in een hoek van de handgreep
van het deksel.
Doe het deksel dicht en wacht totdat het brood aan een kant
is geroosterd (dit duurt 1-2 minuten afhankelijk van het soort
brood), open het deksel en draai het rooster om het proces te
herhalen en de andere kant te roosteren. De rooster kan ook
gebruikt worden om pitabrood op te warmen, teacakes te
roosteren en taarten te laten afkoelen.
1x draadborstel (Afb.12,8)
Deze is voor het schoonmaken van ruwe gietijzeren
oppervlakken om ze vrij te houden van kruimels en
aangebrande resten die anders het kookrendement van
pannen en de ketel zou beïnvloeden. Te gebruiken op de
kookplaten en de ovens. Pas op dat u niet de emaillen
oppervlakken aanraakt omdat de draadborstel de afwerking
zal bekrassen.
Afb.12,7
Afb.12,8
WAARSCHUWING: Toegankelijke onderdelen kunnen heet worden tijdens gebruik. Houd kinderen uit de buurt om
brandwonden te voorkomen.
19
13. Reiniging en verzorging
n
VERGEET NIET: wees voorzichtig met het warme
apparaat.
n
Bij de meeste schoonmaakklusjes is het het beste als
het apparaat uit staat.
n
Gebruik GEEN stoomreiniger om dit fornuis schoon
te maken.
n
Gebruik GEEN schuurblokken, bijtende
schoonmaakmiddelen, ovenreinigers of metalen
schrapers om het emaillen oppervlak schoon te
maken.
n
BELANGRIJK: AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan
voor het schoonmaken van emaillen oppervlakken
van dit product.
n
Gebruik tijdens het reinigen zo min mogelijk water.
n
Dompel de deuren NIET onder in water omdat ze
isolatiemateriaal bevatten dat door te veel vocht zal
worden aangetast.
n
Zet de ovendeuren of wegzetplaten NIET in een
vaatwasser.
Alles dat normaal gesproken nodig is om de emaillen
oppervlakken van uw fornuis helder en schoon te houden
is een dagelijkse wrijfbeurt met een vochtige, ingezeepte
doek onmiddellijk gevolgd door een schone, droge doek om
strepen te voorkomen.
Ovens en kookplaten - zijn gemaakt van gietijzer en houden
zichzelf schoon. Ze zijn ontzettend duurzaam, maar zullen
gaan roesten als er vocht in blijft zitten. Vergeet daarom niet
om na het reinigen de ovens aan te zetten om ze te drogen.
Het periodiek opwarmen van de ovens zal helpen bij het
wegbranden van kookresten om zo reiniging van de ovens te
vergemakkelijken.
Om de ovens in te branden, wordt een lichte plantaardige
spuitolie aanbevolen (maïsolie is het beste). Eventuele
hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de
meegeleverde draadborstel.
Geëmailleerd gietijzer De eenvoudigste manier om de
topplaat en voorste plaat van de AGA te reinigen is vlekken
meteen weg te vegen. Door de VEA goedgekeurde AGA-
emailreinigers zijn te koop op www.agacookshop.co.uk.
Aangebakken voedsel is lastiger schoon te maken maar
kan meestal worden verwijderd met een merkartikel
emailreiniger of milde crèmes met een doek of, indien
noodzakelijk, een nylon schuurblokje. Deze producten zijn te
koop op www.agacookshop.co.uk.
Veeg gemorste melk, fruitsap of iets dat zuur bevat op het
email onmiddellijk weg.
Neem alle condensatiestrepen op de voorplaat rond de
ovendeuren af. Doet u dit niet, dan kan het email permanent
ontkleuren.
Vergeet niet dat de topplaat en de gepolijste deksels bekrast
worden als u er pannen of ander gerei overheen trekt.
De bovenzijden van de geïsoleerde afdekkingen (deksels)
Deze zijn van roestvrij staal en kunnen met een vochtige
doek worden afgeveegd en opgepoetst - AGA E-doeken
zijn hier uitstekend voor geschikt want ze zijn pluisvrij en
milieuvriendelijk. AGA Stainless Steel en Chrome Cleaner
worden aanbevolen om de geïsoleerde deksel schoon
en glimmend te houden. U kunt deze bij uw lokale AGA-
specialist kopen.
Bekleding van de geïsoleerde deksels (binnenzijde) Het
gebruik van een AGA-spatscherm wordt aanbevolen om de
bekleding vrij van vetspetters te houden (verkrijgbaar bij uw
AGA-specialist of online bij www.agacookshop.co.uk).
Als de bekleding vlekken heeft, kunnen deze het beste
worden verwijderd als de kookplaat koud is. De bekleding
mag met warm zeepwater en/of een crème worden
schoongemaakt. Bij ernstige vlekken kan een met zeep
doordrenkt blokje worden gebruikt; dit moet in een
draaiende beweging worden gedaan.
De eerste keren dat u een met zeep doordrenkt blokje
gebruikt, zult u zien dat er kringen achterblijven, maar deze
worden minder en het oppervlak van de bekleding wordt na
ieder gebruik glimmender. Gebruik niet te veel water en zorg
ervoor dat de bekleding droog is voordat u de deksel dicht
doet.
Bekleding van de ovendeur De bekleding mag met warm
water met zeep, een crème of een met zeep doordrenkt
blokje worden schoongemaakt. Om de bekleding grondig te
reinigen, plaatst u een handdoek op het werkoppervlak en
tilt u voorzichtig de ovendeuren eruit (deuren zijn zwaar). Leg
ze met het email naar beneden op de handdoeken. Verwijder
hardnekkige vlekken met een met zeep doordrenkt blokje.
Maak ze droog voordat u ze weer aan de scharnieren hangt.
Emaillen braadblikken Met het apparaat meegeleverde
braadblikken moeten in warm water met zeep worden
gereinigd, indien nodig na ze eerst te laten weken. Een nylon
schuurblokje mag ook worden gebruikt. Ze mogen ook in de
vaatwasser worden gereinigd, maar als u dat vaak doet, gaat
de emaillen afwerking er dof uitzien.
Inductiekookplaat De eenvoudigste manier om de
keramische topplaat van de AGA-inductiekookplaat te
reinigen is vlekken meteen weg te vegen. Het is handig een
vochtige doek bij de hand te hebben om dit te doen. Het
keramische oppervlak moet dan gereinigd worden met een
reinigingsmiddel van een bekend merk, zoals Hob Brite.
n
GEBRUIK GEEN HOB BRITE OP DE EMAILLEN
OPPERVLAKKEN
20
Nederlands
Uw AGA hoeft niet regelmatig te worden onderhouden.
In het geval uw apparaat onderhoud behoeft, bel dan
met AGA service of neem contact op met uw erkende
distributeur/handelaar.
Uw toestel MAG alleen onderhouden en geïnstalleerd
worden door een gekwalificeerde monteur, AGA-
monteur of een erkende distributeur.
BRENG GEEN wijzigingen of modificaties aan het
toestel aan.
Reserveonderdelen
Voor blijvende optimale en veilige prestaties adviseren
wij dat uitsluitend originele AGA-reserveonderdelen
worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste grote
onderdelendistributeurs, waaronder wijzelf.
14. Onderhoud
21
Nederlands
LET OP: DIT APPARAAT IS ZWAAR. ER DIENT PASSENDE APPARATUUR EN MANKRACHT TE WORDEN GEBRUIKT OM
HET APPARAAT TE VERPLAATSEN, OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
DENK ERAANbij het vervangen van een onderdeel van dit apparaat alleen reserveonderdelen te gebruiken waarvan u zeker
bent dat deze voldoen aan de veiligheids- en prestatiespecicaties die wij vereisen.
GEBRUIK GEEN gereviseerde of gekopieerde onderdelen die niet uitdrukkelijk zijn toegestaan door AGA.
LEES DEZE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK VAN DIT APPARAAT EN BEWAAR DEZE OP EEN VEILIGE PLAATS VOOR
TOEKOMSTIGE NASLAG.
15. Installatie-instructies
GEENbenzine of andere brandbare dampen en vloeistoen bewaren of
gebruiken in de buurt van dit of andere apparaten.
Installatie en onderhoud dient te worden uitgevoerd door een gekwaliceerd
installateur of onderhoudsbedrijf.
WAARSCHUWING! Dit apparaat moet worden geïnstalleerd met een geschikt
instrument waarmee de spannings- en de nulgeleider permanent kunnen
worden onderbroken. Tijdens de installatie of bij afsluiten voor elektrische
werkzaamheden moet het apparaat permanent worden afgekoppeld van de
spannings- en nulgeleider.
WAARSCHUWING!
Lees de waarschuwingen aan het begin van dit deel. Als de informatie in
deze instructies niet wordt opgevolgd, kan er schade aan eigendommen
of persoonlijk letsel ontstaan.
22
Nederlands
Bescherming van de consument
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de
vereiste veiligheidsnormen te voldoen wanneer ze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
n
WAARSCHUWING - GEVAAR VOOR ELEKTRISCHE
SCHOKKEN
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om een
gekwaliceerde elektrische installateur te raadplegen, om
ervoor te zorgen dat de elektrische installatie afdoende is en
aan de regelgeving voldoet.
Let goed op bij het maken van gaten in wanden of vloeren. Er
kunnen zich elektriciteitsdraden bevinden achter de wand of
vloer, welke een elektrische schok kunnen veroorzaken als u
deze aanraakt.
Identiceer elektrische leidingen die zouden kunnen worden
beïnvloed door de installatie van dit product en sluit het
stroomcircuit af.
n
WAARSCHUWING: DIT APPARAAT MOET GEAARD
ZIJN.
GEBRUIK GEEN verlengsnoer bij dit apparaat.
Het apparaat is bedoeld voor het op het identicatieplaatje
aangegeven voltage.
Hoewel dit niet verplicht is, wordt aanbevolen een
individuele aardlekschakelaar (RCD) in het voedingscircuit
van het fornuis te monteren.
Verstrek deze handleiding aan de gebruiker voor bewaring en
instructie in veilig gebruik van het apparaat.
16. Installatie Introductie
23
Nederlands
17. Productafmetingen R3
Afb.17.1
OPMERKING: Bij het opmeten voor de installatie van een apparaat moet bij de werkelijke afstand tot het "lichaam" van het
apparaat bij bovengenoemde getallen in totaal 10 mm worden opgeteld. Dit biedt een veilige marge voor de natuurlijke
afmetingvariaties die bij grote gietstukken worden aangetroen, met name de breedte in een uitsparing van het apparaat zou
van vitaal belang kunnen zijn.
Gewicht van het apparaat (exclusief verpakking)
Model: 100/4h
Gewicht: 310 kg
913
984
634
707
928
95°C
1382
24
Nederlands
Vrije ruimte aan zijkant en bovenkant
Als u het toestel in een nieuwe keuken installeert of als u de
mogelijkheid hebt om de breedte tussen de keukenunits in te
stellen, dan is het raadzaam om een extra kleine opening van
3 mm aan weerszijden in acht bij de installatie en om schade
bij het verplaatsen van het product te voorkomen.
Er is 6 mm extra ruimte nodig indien het toestel in een
bakstenen nis komt te staan, voor het geval de muur niet
recht is.
Bij installatie tegen een zijmuur die uitsteekt aan de voorzijde
van het toestel, is een ruimte van 116 mm nodig aan de
linker- of rechterkant voor toegang tot de ovendeur
(Fig. 17.1).
Elke zijwand die boven het toestel, aan beide zijden, uitsteekt,
mag niet dunner zijn dan 60 mm horizontaal van het toestel
(Fig. 17.2).
Oppervlaktes boven het toestel moeten minimaal op 650 mm
afstand liggen, bv. kasten of afzuigkappen.
Het gat aan de achterzijde van het toestel MAG NIET
geblokkeerd worden en er mogen geen objecten voor staan.
Basis van het toestel of haard
n
Als het toestel op een basis geplaatst wordt, moeten
maatregelen worden getroen om te voorkomen
dat het toestel van de basis kan afglijden.
Het is van essentieel belang dat de basis of haard waarop het
toestel komt te staan waterpas is en het totale gewicht van
het apparaat kan dragen.
De afdekking van de voorplint kan worden verwijderd en er
mogen geen vloertegels voor liggen. Indien nodig moet het
toestel met de dikte van de tegels worden verhoogd zodat
de plint verwijderd kan worden en het toestel kan worden
weggerold voor onderhoud.
Tegels
Wanneer het toestel in een te betegelen uitsparing of muur
komt te staan, mogen de tegels in geen enkel geval de
topplaat van het toestel overlappen. Er moet toegang tot
de topplaat zijn, zodat deze verwijderd kan worden voor
onderhoud op een later tijdstip.
634
1070
116mm
984
60mm
Fig. 17.1
Fig. 17.2
25
Nederlands
14
REAR WALL FITTING
25
WALL / COMBUSTIBLE WALL
Fig. 17.3
DESN 517650
Vrije ruimte aan de achterkant (inclusief achterwanden
uit brandbaar materiaal )
SPECIALE OPMERKING: Zorg ervoor dat blootliggende
elektrische kabels of kunststof aansluitingen niet uit de muur
achter of direct boven het toestel uitsteken. Deze materialen
gaan snel kapot wanneer ze in constante aanraking zijn met
hoge temperaturen.
Let op: elk toestel is uitgerust met afstandsbeugels van 25
mm.
Hierdoor kan het toestel geplaatst worden op een plek waar
de achterwand bestaat uit brandbaar materiaal, zoals een
muur van hout, een binnenwand of gipswand.
De luchtspleet moet open worden gelaten en mag niet
worden afgedekt door de bovenrand (Fig. 17.3) bijvoorbeeld
met tegels
BELANGRIJK! De luchtspleet aan de achterkant van het
toestel moet in stand gehouden worden voor ventilatie
PLAATSING TEGEN ACHTERWAND
MUUR / BRANDBARE MUUR
26
Nederlands
De aansluitmethode op het lichtnet moet volledige
elektrische isolatie van het apparaat faciliteren, door middel
van een veelpolige schakelaar, met een contactscheiding van
ten minste 3 mm op alle polen.
De isolator mag niet onmiddellijk boven het fornuis zitten,
maar moet op maximaal 2 meter van het apparaat staan.
De isolator mag van het aansluitingspunt verwijderd zijn.
Het aansluitpunt op het stroomnet moet toegankelijk blijven
binnen de secties afgebeeld in Afb.18,1 en Afb.18,2 voor
mogelijk kabelroutes.
Voor 2- of 3-fase-installaties moet een optionele adapterkit
worden aangeschaft (onderdeelnummer AE4M280352).
18. Elektrische aansluiting
SECURE MAINS CABLE USING ‘PCLIPS FOR LEFT HAND OR RIGHT HAND CABLE MANAGEMENT.
450mm MAX
2
metres
2 metres
WORKTOP
WORKTOP
Afb.18,1
Afb.18,2
DESN 517652
BEVESTIG DE NETVOEDINGSKABEL MET 'P'-CLIPS VOOR KABELBEHEER AAN DE LINKER- EN RECHTERKANT.
DE NETVOEDINGSKABEL MOET BINNEN DE AANGEGEVEN GEBIEDEN LIGGEN. ALS EEN VOLLEDIG
VERZONKEN AANSLUITING WORDT GEBRUIKT ACHTER HET APPARAAT IN HET GEARCEERDE DEEL,
ZORG DAN VOOR EEN GAT VAN 5 mm AAN DE ACHERKANT VAN HET APPARAAT.
n
WAARSCHUWING: Dit apparaat moet geaard zijn.
n
Dit apparaat is ontworpen voor de spanning die op
de typeplaat staat vermeld. Deze vindt u achter de
plintafdekking.
n
Als het netsnoer is beschadigd, moet het door de
fabrikant, diens onderhoudsvertegenwoordiger
of vergelijkbaar gekwaliceerd personeel worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Voor het fornuis
Een 1PH 13 A 230 V of 3PH 400 V minimum 16 A per fase
~ 50 Hz versmolten voeding is nodig naast het apparaat.
Externe bedrading naar het apparaat moet met behulp
van het meegeleverde netsnoer worden geïnstalleerd, in
overeenstemming met de huidige eisen voor bedrading en
eventuele plaatselijke verordeningen die van toepassing zijn.
Als de kabel wordt ingekort, moeten nieuwe ringen op de
blootgelegde geleiders
WERKBLAD WERKBLAD
2.5 meter
2.5 meter
Kabelpunt voor 3 meter lange 13 A kabel voor voeding van inductiekookplaat.
Kabelpunt voor 3 meter lange 13 A kabel voor voeding van hoofdfornuis.
27
Nederlands
19. Installatie en waterpas zetten
1. OPMERKING:Zorg ervoor dat de netvoedingskabel niet
klem komt te zitten (Afb.19.1).
2. Als u het toestel van de pallet haalt kunnen de voorste
stabiliteitspoten met een steeksleutel worden verhoogd
om het apparaat van de vervoerspallet te schuiven
(Afb.19.2).
3. Schuif het fornuis van de vervoerspallet.
4. Het apparaat kan nu op de wielen worden gezet en in
de gewenste positie worden gerold. OPMERKING:Zorg
ervoor dat de netvoedingskabel niet klem komt te
zitten.
5. Het toestel waterpas zetten - Gebruik een
steeksleutel van 12 mm voor de FIJNafstelling van het
wielmechanisme aan beide zijden aan de achterkant
van het apparaat. (Afb.19.3).
6. Gebruik een steeksleutel van 13 mm voor deFIJN
afstelling van de poten aan de voorzijde van het
apparaat en om de remvoorziening voor de wielen aan
te brengen (Afb.19.3).
7. Draai de bout rechtsom voor verlaging van het wiel en
verhoging van het fornuis (Afb.19.3).
8. Als u de bout linksom draait, komen de wielen hoger te
staan en het fornuis dus lager (Afb.19.3).
9. Plaats de magnetische plint (Afb.19.4) en zijkanten.
10. De wegzetplaten aanpassen - De wegzetplaten
hebben stelpoten om de hoogte in te stellen en de
stabiliteit te verbeteren (Afb.19.5).
DESN 517645
Afb.19.1
Afb.19.2
NETVOEDINGSKABEL
STABILITEITSPOOT
GEBRUIK EEN STEEKSLEUTEL
VAN 12 MM VOOR DE
FIJNAFSTELLING.
DESN 516895
DESN 517690
DESN 517691
Afb.19.3
Afb.19.4
Afb.19.5
PLINT VAN DE VOORZIJDE
PAST OVER DE
ZIJPLINTPLATEN
ZORG ERVOOR DAT DE
ZIJPLINTPLATEN IN DE
GELEIDINGSRAIL AAN DE
VOORZIJDE ZITTEN
DESN 517647
28
Nederlands
20. Bedieningsknoppen en handgreep monteren
OVEN CONTROL KNOB
HOTPLATE CONTROL KNOB
Afb.20,1
Afb.20,2
DESN 517654
DESN 517654
Locatie bedieningsknop
Zorg ervoor dat de bedieningsknoppen juist op de assen
worden geplaatst, zoals is weergegeven in (Afb.20,1).
Locatie handgreep
Plaats de handgreep op de as en zet op de juiste locatie vast
met de inbusbouten (aan de binnenzijde van de beugel)
(Afb.20,2).
Bedieningsknop kookplaat
Bedieningsknop oven
29
Nederlands
21. Schakelschema
11 12
L3 L2 L1 N3 N2 N1
P3
P2
P1
4
3
1
2
5
P3
P2
P1
4
3
1
2
5
OFF B-HIT-HI B-LO T-HI
B-HI
ECO GRILLT-HI
B-LO
P3
P2
P1
4
3
1
2
5
365 °
160°
65°
100°
RELAY
DOOR SWITCH
100W
1800W
600W
225°
178°
192°
110°
B31
B11
32
12
1
2
2
1
600W
300W
1
2
3
4
600W
300W
1
3
4
2
11 12
L
E
N
R1 R0
R6R4
N
N
L
L
1000W
1 2
1000W
1 2
HOT PLATE SIMMER PLATE
B31
B21
B11
32
22
12
B31
B21
B11
32
22
12
365°
11 12
365 °
11 12
P2
1
LP1
L N E
KOOKPLAAT SUDDERPLAAT
Opmerking
30
Opmerking
Volgens AGA Rangemasters beleid van continue
productverbetering behoudt het bedrijf zich het
recht voor om specicaties te wijzigen en op elk
gewenst moment aanpassingen aan de beschreven en
geïllustreerde apparaten door te voeren.
www.agaliving.com
www.agacookshop.co.uk
AGA Rangemaster
Station Road
Ketley Telford
Shropshire TF1 5AQ
England
Neem voor overig advies of informatie contact op
met uw plaatselijke AGA-specialist.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

AGA R3 100 4h Twin Dome NL de handleiding

Type
de handleiding