AGA DC3 & DC5 Installatie gids

Type
Installatie gids
09/18 EINS 516679
AGA DUAL CONTROL
DC3 & DC5
(Met optie externe ventilatie & kamerventilatie)
LEES DEZE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK VAN DIT APPARAAT EN BEWAAR DEZE OP EEN VEILIGE PLAATS VOOR
TOEKOMSTIGE NASLAG.
LET OP: DIT APPARAAT IS ZWAAR. ER DIENT PASSENDE APPARATUUR EN MANKRACHT TE WORDEN GEBRUIKT OM
HET APPARAAT TE VERPLAATSEN, OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
DENK ERAANbij het vervangen van een onderdeel van dit apparaat alleen reserveonderdelen te gebruiken waarvan u zeker
bent dat deze voldoen aan de veiligheids- en prestatiespecicaties die wij vereisen.
GEBRUIK GEEN gereviseerde of gekopieerde onderdelen die niet uitdrukkelijk zijn toegestaan door AGA.
LPRT 516678
Gebruiksaanwijzing &
installatie-instructies
Voor gebruik in NL
1. Gezondheid en Veiligheid 1
2. Inleiding 3
3. Overzicht 4
De AGA Dual Control bedienen 6
5. AGA Accessoires 8
6. Ovenroosters 10
Roosters voor verwarmoven en
opbergcompartiment 11
AGA DC3 (De Ovens) 12
De Braadoven 12
De Bakoven 13
De Sudderoven 13
AGA DC5 (Hotcupboard) 14
De Platen 15
7. AGA Ovens - Kooktabel 16
8. Reiniging & verzorging 17
Inhoud
9. Installatie-instructies 18
Afmetingen apparaat - AGA DC3 19
Afmetingen apparaat - AGA DC5 20
Afstanden 21
Voeding - AGA DC3 23
Voeding - Hotcupboard (AGA DC5) 23
Kabelroutering lichtnet - AGA DC3 24
Kabelroutering lichtnet - AGA DC5
(Hotcupboard) 25
Externe ventilatiemodellen - Aansluiting
ventilatiebuis 26
Modellen met kamerventilatie 27
Ovenventilatiesystemen 28
10. Installatie hotcupboard 29
Bedradingsdiagram - AGA DC3 36
Bedradingsdiagram - AGA DC5
(HOTCUPBOARD) 37
11. Onderhoud 38
1
Nederlands
1. Gezondheid en Veiligheid
OPMERKING: De installatiehandleiding en
gebruiksaanwijzing voor dit apparaat zijn online beschikbaar
op www.agaliving.com.
Kinderen jonger dan 8 moeten uit de buurt van het
apparaat worden gehouden tenzij ze continu onder
toezicht staan. Reinigen en onderhoud mag NIET
door kinderen worden uitgevoerd.
WAARSCHUWING: TOEGANKELIJKE ONDERDELEN
KUNNEN HEET WORDEN TIJDENS GEBRUIK. HOUD
KINDEREN UIT DE BUURT OM BRANDWONDEN TE
VOORKOMEN.
WAARSCHUWING: het apparaat kan heet worden
tijdens gebruik. Wees voorzichtig en vermijd
aanraking met verwarmingselementen binnenin de
ovens.
WAARSCHUWING: gemorst materiaal moet vóór het
openen van de deksels van de kookplaat worden
verwijderd.
WAARSCHUWING: dit apparaat is niet bedoeld
om te worden bediend door middel van een niet
door AGA goedgekeurde externe timer of een
afzonderlijk afstandsbedieningssysteem.
VOORZICHTIG: het kookproces moet onder toezicht
staan. Een kort kookproces moet continu onder
toezicht staan.
WAARSCHUWING: bewaar om brand te voorkomen
GEEN dingen op de kookoppervlakken.
WAARSCHUWING: koken op een fornuis met vet of
olie zonder uw aanwezigheid kan gevaarlijk zijn
en resulteren in brand. Probeer NOOIT brand te
blussen met water, schakel in plaats daarvan het
apparaat uit en bedek de vlam met bijvoorbeeld
een deksel of blusdeken.
NOOIT iets van aluminium tussen de onderkant van
de steelpan en het keramische oppervlak plaatsen
(bv. kookmatjes, aluminiumfolie etc.).
BELANGRIJK: olie is brandgevaarlijk, laat pannen
die olie of vet bevatten NOOIT onbeheerd staan
tijdens het opwarmen of koken.
NOOIT de pan vullen met meer dan een derde met
olie of vet.
WAARSCHUWING: als het oppervlak van de
inductiekookplaat is gebarsten, zet u het apparaat
uit om de kans op elektrische schok te vermijden.
Installatie en onderhoud dient te worden
uitgevoerd door een gekwaliceerd installateur of
onderhoudsbedrijf.
WAARSCHUWING! Dit apparaat moet worden
geïnstalleerd met een geschikt instrument waarmee
de spannings- en de nulgeleider permanent kunnen
worden onderbroken. Tijdens de installatie of bij
afsluiten voor elektrische werkzaamheden moet het
apparaat permanent worden afgekoppeld van de
spannings- en nulgeleider.
Als een netsnoer is beschadigd, moet het door de
fabrikant, diens onderhoudsvertegenwoordiger
of vergelijkbaar gekwaliceerd personeel worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Gebruik GEEN stoomreiniger om uw fornuis schoon
te maken.
Om oververhitting te voorkomen, mag u het formuis
NIET achter een decoratieve deur installeren.
Voor de correcte installatie van ovenroosters, zie on
page 10 “Oven shelves”
Gebruik GEEN schuurblokken, bijtende
schoonmaakmiddelen, ovenreinigers of metalen
schrapers om het emaillen oppervlak schoon te
maken.
BELANGRIJK: AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan
voor het schoonmaken van emaillen oppervlakken
van dit product.
Zet de ovendeuren of wegzetplaten NIET in een
vaatwasser.
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar
en ouder alsook door personen met verminderde fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en
kennis als ze onder toezicht staan of instructies krijgen over
het veilig gebruik van het apparaat en de mogelijke risico's
inzien.
Het apparaat kan materialen bevatten die hieronder
staan aangegeven. Het is de verantwoordelijkheid van
de gebruikers/monteurs dat de nodige persoonlijke
veiligheidskleding wordt gedragen tijdens het gebruik
van de relevante onderdelen met een van de genoemde
materialen, die als nadelig voor gezondheid en veiligheid
beschouwd kunnen worden, zie hieronder voor meer
informatie.
Basis van het fornuis of haard
Het is van essentieel belang dat de basis of haard waarop het
fornuis komt te staan waterpas zijn en het totale gewicht van
beide units kunnen dragen.
De afdekking van de voorplint kan worden verwijderd en er
mogen geen vloertegels voor liggen. Indien nodig moet het
fornuis met de dikte van de tegels worden verhoogd zodat
de plint verwijderd kan worden.
Lijmen en afdichtmiddelen
Wees voorzichtig - gebruik een masker en
wegwerphandschoenen als deze nog vloeibaar zijn.
2
Nederlands
Glasdraad, minerale wol, isolatieblokken, keramische
vezel
Kunnen bij inademing schadelijk zijn. Kunnen irritatie
veroorzaken in de huid, ogen, neus en keel. Vermijd contact
met huid en ogen. Gebruik wegwerphandschoenen,
gezichtmaskers en oogbescherming. Was na gebruik uw
handen en andere blootgestelde delen. Wanneer u het
product weggooit, beperk stof dan met sproeiwater en zorg
ervoor dat onderdelen goed zijn ingepakt.
Algemeen
Dek de pan in geval van brand met een deksel af en
schakel de elektriciteit UIT.
Smoor de vlammen op het fornuis; probeer de pan niet
naar buiten te brengen.
Brandwonden en letsel worden vrijwel altijd
veroorzaakt door de brandende pan te pakken en hem
naar buiten te dragen.
Frituren
Gebruik een diepe pan, groot genoeg om het
verwarmingsgebied helemaal te bedekken.
3
Nederlands
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de vereiste
veiligheidsnormen te voldoen wanneer deze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
Uw nieuwe AGA Dual Control geeft u alles dat u jn vindt
aan het AGA-fornuis met warmteopslag, maar met het
aanvullende gemak dat de kookplaten aan of uit kunnen
worden gezet.
We verwijzen u naar het schema in het Overzichtshoofdstuk
zodat u zich met het product bekend kunt maken en naar de
relevante onderdelen voor [bovenste oven, onderste oven,
grill, gaskookplaat] [ovens, platen, bediening] etc.
Gemaakt in het hart van Shropshire, is uw AGA-fornuis net
als de generaties fornuizen ervoor op de Coalbrookdale
Gieterij uit gietijzer vervaardigd. Dankzij de traditionele
vaardigheden voor ijzerbewerking gecombineerd met de
industriële kracht van de kookplaatonderdelen kunnen
de kookplaten snel warm worden. U kunt ze dus allebei
aanzetten of slechts één, afhankelijk van het moment van de
dag of de omvang van uw familie.
De uitmuntende kookprestaties van het AGA-fornuis zijn
beroemd sinds het begin in de jaren ‘20 en is vermaard om
de indirecte stralingswarmte die het gietijzer afgeeft in plaats
van alleen maar luchttemperatuur. En, als u dat nog niet had
uitgevonden, dan zult u spoedig ontdekken dat voedsel
dat op deze wijze bereid wordt zijn natuurlijke smaak en
sappigheid behoudt en dus gewoon beter smaakt.
BELANGRIJK: lees de begeleidende garantie.
Iedere wijziging die niet door AGA is goedgekeurd, kan
goedkeuring van het apparaat en de garantie ongeldig
maken en kan van invloed zijn op uw statutaire rechten.
In het belang van veiligheid en eciënt gebruik wordt u
verzocht het volgende te lezen voordat u uw nieuwe AGA-
apparaat gebruikt.
Het gebruik van kookapparaten met gas resulteert in de
productie van warmte en vocht in de kamer waarin ze staan
opgesteld. Zorg voor een goede ventilatie in de keuken, houd
natuurlijke ventilatiegaten open of installeer een mechanisch
ventilatieapparaat (mechanische afzuigkap).
Aanhoudend intensief gebruik van het apparaat vraagt
mogelijk om extra ventilatie, bijvoorbeeld het openen
van een raam of nog eectievere ventilatie, bijvoorbeeld
een hoger niveau van mechanische ventilatie, indien die
aanwezig is.
De installatie moet voldoen aan de lokale en nationale
bedradingsvoorschriften en door een gekwaliceerde
monteur worden uitgevoerd.
2. Inleiding
Als u het apparaat de eerste keer aanzet, kan er een beetje
rook en een geur vrijkomen. Dit is normaal en ongevaarlijk
(van ovenisolatie en stijfsel op de elementisolatie) en houdt
na een korte gebruiksperiode op.
4
Nederlands
DESN 517598
Sudderplaat
Bovenste plaat/
rooster
Kookplaat
Bedieningspaneel
Braadoven
Bakoven
Sudderoven
3. Overzicht
De AGA DC3G heeft de traditionele gietijzeren ovens met
onafhankelijk bedienbare kookplaten.
Kookplaten
De twee kookplaten hebben een verschillende warmte; de
kookplaat is het warmst en de sudderplaat is minder warm.
Elke plaat wordt individueel bediend.
Kookplaat
De kookplaat wordt gebruikt om toast te maken, een ketel
aan de kook te brengen, te roerbakken en te koken met
grotere warmte.
Sudderplaat
De sudderplaat is voor langzamer koken, zoals sauzen,
sudderpannen en kan ook direct gebruikt worden voor
geroosterde sandwiches, platte scones, vetvrije gebakken
eieren en quesadillas.
Braadoven
De warmste oven voor koken op hoge temperaturen:
pasteitjes, brood, vlees, groente en gevogelte braden, grillen
bovenin de oven en frituren op de bodem.
Bakoven
Een oven met gemiddelde temperatuur voor het bakken
van taarten en koekjes, vis, lasagne of shepherds pie, plus
het braden van vlees en gevogelte op een gematigde
temperatuur. Het bakken van zoet en hartig samen is geen
probleem omdat de smaken zich niet vermengen.
Sudderoven
Lang, slow cooking in de sudderoven ontwikkelt smaken en
maakt het taaiste vlees mals. Vanwege zijn grote capaciteit
kunnen er meerdere pannen in; soep, stoofpan, gestoomd
rijst, gestoomde wortels en gepocheerde peren koken
tegelijkertijd, zonder gevaar op verbranding.
AGA DC3G
Afb.3.1
WAARSCHUWING: TOEGANKELIJK ONDERDELEN KUNNEN HEET WORDEN TIJDENS HET GEBRUIK. OM
BRANDWONDEN TE VERMIJDEN MOETEN KINDEREN UIT DE BUURT WORDEN GEHOUDEN.
5
Nederlands
DESN 517599
Sudderplaat
Bovenste plaat/
rooster
Kookplaat
Warmhoudplaat
Bedieningspaneel
Hotcupboard AAN UIT
Braadoven
Four à cuisson lente
Bakoven
Verwarmoven
Sudderoven
De AGA DC5G heeft de traditionele gietijzeren ovens met
onafhankelijk bedienbare kookplaten.
Kookplaten
De twee kookplaten hebben een verschillende warmte; de
kookplaat is het warmst en de sudderplaat is minder warm.
Elke plaat wordt individueel bediend.
Kookplaat
De kookplaat wordt gebruikt om toast te maken, een ketel
aan de kook te brengen, te roerbakken en te koken met
grotere warmte.
Sudderplaat
De sudderplaat is voor langzamer koken, zoals sauzen,
sudderpannen en kan ook direct gebruikt worden voor
geroosterde sandwiches, platte scones, vetvrije gebakken
eieren en quesadillas.
Warmhoudplaat (Hotcupboard)
De warmhoudplaat is de ideale plaats om gekookt voedsel te
laten staan.
Slow cooking oven (Hotcupboard)
Ideaal voor een reeks lange, slow cooking toepassingen zoals
lamsbout, langzaam gegaard varkensvlees, buikspek en
feesttaart.
Verwarmoven (Hotcupboard)
Gebruikt voor het opwarmen van borden en opdienschalen.
Kan ook gebruikt worden om braadstukken te laten rusten
vóór het snijden.
Braadoven
De warmste oven voor koken op hoge temperaturen:
pasteitjes, brood, vlees, groente en gevogelte braden, grillen
bovenin de oven en frituren op de bodem.
Bakoven
Een oven met gemiddelde temperatuur voor het bakken
van taarten en koekjes, vis, lasagne of shepherds pie, plus
het braden van vlees en gevogelte op een gematigde
temperatuur. Het bakken van zoet en hartig samen is geen
probleem omdat de smaken zich niet vermengen.
Sudderoven
Lang, slow cooking in de sudderoven ontwikkelt smaken en
maakt het taaiste vlees mals. Vanwege zijn grote capaciteit
kunnen er meerdere pannen in; soep, stoofpan, gestoomd
rijst, gestoomde wortels en gepocheerde peren koken
tegelijkertijd, zonder gevaar op verbranding.
AGA DC5G
Afb.3.2
WAARSCHUWING: TOEGANKELIJK ONDERDELEN KUNNEN HEET WORDEN TIJDENS HET GEBRUIK. OM
BRANDWONDEN TE VERMIJDEN MOETEN KINDEREN UIT DE BUURT WORDEN GEHOUDEN.
6
Nederlands
De AGA Dual Control bedienen
Bedieningsknop kookplaten
Bedieningsknop oven
en ventilator
Ovenwarmte-
indicatie
Thermostaatbediening - Oven
Uw AGA Dual Control bevat drie ovens, waarvan elk
van tevoren op een verschillende warmte is ingesteld.
Ze hebben de volgende namen:
De braadoven voor koken op hoge temperaturen
De bakoven voor koken op middelmatige temperaturen
De sudderoven voor lang, slow cooking
BEDIEN HET APPARAAT NIET MET GEOPENDE
DEUREN.
Elke oven beschikt over dezelfde capaciteit (er past een
kalkoen van 13 kg (28 lb) in). De technieken van het
AGA-fornuis met warmteopslag kunnen worden gebruikt,
zoals het stapelen van sauspannen in de sudderoven. Zo
kunnen wortelgewassen, rijst en puddingen gestoomd
worden, een stoofschotel worden geplaatst, fruit worden
gepocheerd, allemaal in één oven zodat de kookplaten
vrij blijven en er zo min mogelijk stoom en kooklucht in de
keuken komt.
De ovens zijn gemaakt van gietijzer, d.w.z. er wordt met
stralingswarmte gekookt en dit is het geheim van de
uitmuntende kookprestaties waarom het AGA-fornuis
bekend staat. Een indirecte stralingswarmte droogt het
voedsel niet uit; het natuurlijke vocht en de smaak blijven
zo behouden.
Wanneer de ovens in gebruik zijn, moet de
bedieningsknop van de oven in het onderdeel staan.
Een tweede positie is beschikbaar die alle ovenwarmte
verlaagt teneinde het energieverbruik te verminderen.
Draai de bedieningsknop ongeveer 3 uur voor beoogd
gebruik weer naar het onderdeel voor een normale
kooktemperatuur.
Op de volgende pagina's worden de verschillende zones van het AGA Dual Control fornuis beschreven.
Het traditionele AGA-fornuis met warmteopslag staat bekend om de aangename warmte die het uitstoot. Met de AGA
Dual Control krijgt u alleen warmte wanneer het fornuis aan staat of, in mindere mate, wanneer slechts onderdelen ervan
aanstaan.
7
Nederlands
Het warmtelampje
Het warmtelampje is een indicatie van de in de AGA
opgeslagen warmte en houdt geen direct verband met de
temperatuur in de braadoven.
Een AGA is ontworpen om continu op een optimale
warmte te werken door tussen twee vaste temperaturen te
schakelen.
Uw kooktoestel is klaar voor gebruik wanneer de groene
kleur zichtbaar is. Wacht voor de beste kookresultaten totdat
de AGA voldoende opgeslagen warmte heeft. Dit ziet u als
het venster helemaal groen gevuld is (Afb.4,1). Dit kan even
duren. Ongeveer 2-3 uur gaat voorbij tussen gebruik en
volledig herstel.
OPMERKING:! Vanwege de temperatuurcycli zal de
groene streep bewegen en soms alleen een gegradeerd
deel weergeven. Dit is normaal (Afb.4,2). Tijdens deze
gegradeerde fase van de cyclus kunt u met koken beginnen,
maar het gewenste resultaat kan langer op zich laten
wachten.
De lagere temperatuur wordt met kleinere groene
segmenten in gradaties aangegeven en de cycli werken net
zo als op vol vermogen.
Afb.4,1
Afb.4,2
Helemaal groen
betekent "klaar
voor gebruik"
Normale
beweging
tijdens de cyclus
8
Nederlands
5. AGA Accessoires
Voor de beste resultaten met uw fornuis bevelen wij AGA-
sauspannen met de dikke tri-core bodem en stapeldeksels
aan zodat een zo groot mogelijke ruimte van de oven wordt
gebruikt en een AGA-ketel voor het koken van water. AGA-
toebehoren kunt u bij uw AGA-specialist of online bekijken
op www.agacookshop.co.uk
Bekend raken met uw AGA
Als u nog geen demonstratie gezien hebt, vraagt u uw
AGA-specialist om informatie. Een demonstratie zal u laten
zien hoe u het beste uit uw nieuwe AGA haalt en geeft
u aanwijzingen en tips. Ook ziet u een keuze aan AGA-
keukengerei en toebehoren die gebruikt worden.
Groot braadblik met grillrek (Afb.5.1)
Dit rek kan op de richels van de oven worden geschoven
zonder dat het op een ovenrooster hoeft te staan. Het
braadblik kan met het grillrek worden gebruikt, op de
hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven. Het kan
worden gebruikt voor het braden van vlees of gevogelte met
of zonder grillrek. In dit blik kunnen grote hoeveelheden
braadaardappelen worden bereid. Het braadblik kan ook
worden gebruikt voor het maken van grote plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
Halfgroot braadblik met grillrek (Afb.5.2)
Dit blik kan over de breedte op de richels van de oven
worden geschoven of kan op een ovenrooster staan. Het
middelgrote braadblik kan met het grillrek worden gebruikt,
op de hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven.
Het kan worden gebruikt voor het braden van kleinere
stukken vlees of gevogelte met of zonder grillrek. In dit blik
kunnen braadaardappelen worden bereid. Het braadblik kan
ook worden gebruikt voor het maken van plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
3 ovenroosters (Afb.5.3)
Deze kunnen in elke oven worden geplaatst om een
oppervlak te bieden voor schalen en blikken die niet direct
op de richels passen. Ze kunnen in alle ovens worden
gebruikt. Zie pagina 20 voor de correcte plaatsing van de
ovenroosters.
1 Koude Simpele Bakplaat (Afb.5.4)
Deze kan op twee manieren worden gebruikt: als groot
bakblad voor scones, koekjes, pasteitjes en schuimpjes en
als hittescherm om de bovenwarmte af te snijden om te
voorkomen dat voedsel te bruin wordt voordat het helemaal
doorbakken is.
GEBRUIK DE OVENS NIET ALS OPSLAGPLAATS ALS
ZE NIET IN GEBRUIK ZIJN.
Afb.5.1
Afb.5.3
Afb.5.2
Afb.5.4
9
Nederlands
Rooster (Afb.5.5)
Dit is voor het roosteren van brood op de kookplaat. AGA-
toast staat bekend om zijn uitmuntendheid, knapperig aan
de buitenkant en zacht van binnen. Neem dikke plakken
brood en doe ze in de AGA-broodrooster - verwarm de
broodrooster van tevoren als het brood erg vochtig of erg
vers is om plakken te voorkomen - doe het geïsoleerde deksel
van de kookplaat omhoog en plaats de broodrooster direct
op de plaat met de handgreep in een hoek van de handgreep
van het deksel.
Doe het deksel dicht en wacht totdat het brood aan een kant
is geroosterd (dit duurt 1 - 2 minuten afhankelijk van het
soort brood), open het deksel en draai het rooster om het
proces te herhalen en de andere kant te roosteren. De rooster
kan ook gebruikt worden om pitabrood op te warmen,
teacakes te roosteren en taarten te laten afkoelen.
Staalborstel (Afb.5.6)
Deze is voor het schoonmaken van ruwe gietijzeren
oppervlakken om ze vrij te houden van kruimels en
aangebrande resten die anders het kookrendement van
pannen en de ketel zou beïnvloeden. Te gebruiken op de
kookplaten en de ovens. Pas op dat u niet de emaillen
oppervlakken aanraakt omdat de draadborstel de afwerking
zal bekrassen.
Bekend raken met uw AGA
Als u nog geen demonstratie gezien hebt, vraagt u uw
AGA-specialist om informatie. Een demonstratie zal u laten
zien hoe u het beste uit uw nieuwe AGA haalt en geeft
u aanwijzingen en tips. Ook ziet u een keuze aan AGA-
keukengerei en toebehoren die gebruikt worden.
Afb.5.5
Afb.5.6
10
Nederlands
6. Ovenroosters
De roosters in gietijzeren ovens, braadovens, bakovens en sudderovens plaatsen
De roosters uit gietijzeren ovens, braadovens, bakovens en sudderovens
verwijderen
DESN 512403
DESN 512405
DESN 512404
DESN 512406
Fig. 6.1
Fig. 6.3
Fig. 6.2
Fig. 6.4
11
Nederlands
Roosters voor verwarmoven en opbergcompartiment
Plaatsen en verwijderen van de roosters Deze roosters kunnen uit de oven geschoven worden Opmerking:
rooster schuift uit tot de stoppositie.
DESN 511867 DESN 511866
Fig. 6.5 Fig. 6.6
STOPHAAKJE OP
ROOSTER MOET
OMHOOG WIJZEN
ROOSTERSTOP EN
KANTELBEVEILIGING
12
Nederlands
De braadoven kan bovenin ook voor grillen’ en op de
bodemoven voor ondiep frituren worden gebruikt.
In de braadoven zitten warmtezones, d.w.z. dat hij naar boven
toe iets warmer is dan in het midden en de ovenroosterset op
de ovenbodem is iets minder warm dan het midden.
Het mooie van de braadoven is dat vetspetters bij volledige
warmte wegbranden. U hoeft alleen af en toe de koolresten
weg te borstelen.
De braadoven werkt uitstekend voor brood en pasteitjes.
Quiches in keramische of pasteitjes in Pyrex-borden hoeven
niet blind te worden gebakken, omdat ze op het rooster
op de ovenbodem geplaatst worden en de pastei daar van
onderaf wordt gebakken en de vulling bruint door de warmte
rondom. Zoals u weet geleiden metalen vlablikjes sneller dan
keramiek, deze hebben daarom waarschijnlijk een kortere
bereidingstijd.
De Braadoven
AGA DC3 (De Ovens)
De speciaal ontworpen braadblikken en het bakgerei worden
direct op de richels geschoven. Bijna elke beschikbare
vierkante centimeter van de ruimte kan dus worden benut.
Voedsel kan met behulp van het platte koudblad of het grote
braadblik beschermd worden. Zo kunt u voedsel waarvoor
verschillende temperaturen nodig zijn tegelijkertijd bereiden.
Als voedsel te snel bruint en u wilt het niet naar een andere
oven overbrengen, schuif dan gewoon het koudblad over het
voedsel om de bovenwarmte te reduceren.
DESN 517598
Sudderplaat
Bovenste plaat/
rooster
Kookplaat
Bedieningspaneel
Braadoven
Bakoven
Sudderoven
Afb.6.1
13
Nederlands
De Bakoven
De Sudderoven
Deze oven is op een gematigde temperatuur ingesteld, ideaal
voor taarten, koekjes en alles waarvoor een matige warmte
nodig is zoals vispastei, lasagne, soués, kruimeltaart en
rollades. Vlees en gevogelte kunnen hier worden bereid, in
feite kunnen de meeste dingen die in de braadoven bereid
kunnen worden ook in de bakoven worden bereid, alleen met
langere tijden.
Bak taarten samen op één rek, als twee rekken gebruikt
worden, moet u het voedsel verwisselen om een egale
kleuring te krijgen, zoals u bij elke oven zou doen met
warmtezones.
Net als het geval is bij de braadoven, schuiven de speciaal
ontworpen braadblikken en het bakgerei direct op de richels.
Bijna elke beschikbare vierkante centimeter van de ruimte
kan dus worden gebruikt. Voedsel kan met behulp van het
platte koudblad of het grote braadblik beschermd worden.
Zo kunt u voedsel waarvoor verschillende temperaturen
nodig zijn tegelijkertijd bereiden.
Als voedsel te snel bruint en u wilt het niet naar een andere
oven overbrengen, schuif dan gewoon het koudblad over het
voedsel om de bovenwarmte te reduceren.
OPMERKING: Verwijder altijd het koudblad en de
De sudderoven kan beschreven worden als een voortzetoven
omdat hij verder gaat met voedsel dat ergens anders in het
fornuis verwarmd is, m.u.v. schuimpjes die in plaats van
gebakken” uitgedroogd raken.
braadblikken als u klaar bent met koken. Indien deze in de
oven achterblijven kan dat de oventemperatuur beïnvloeden.
Wanneer u de braadoven een lange tijd gebruikt, bv. voor
een volledige maaltijd, kan de temperatuur van de bakoven
stijgen. Daarom moet u het kookproces aanpassen. De
volgende suggesties kunnen daarbij handig van pas komen.
1. Wanneer u het voedsel in de bakoven plaatst, zorg er
dan voor dat het koudblad tijdens de hele kooktijd
direct boven het gerecht zit.
2. Bovendien kan het nodig zijn de positie van het blad te
verlagen.
3. Bij het bakken van voedsel, zoals zeer rijke fruit cakes
waarbij lange baktijden nodig zijn, plaats de taart op
de vierde roosterpositie van de oven met het koudblad
direct er boven voor ongeveer 3/4 uur. Verplaats het
koudblad naar het midden van de sudderoven. Breng
de taart nu over naar dit blad en bak hem totdat hij
helemaal gaar is.
4. Als alternatief kunt u de bakoven ongeveer 4 uur laten
afkoelen voordat u hem gebruikt.
Voor het beste resultaat bevelen wij het gebruik van
AGA-keukengerei met dikke bodems en stapeldeksels
aan.
Stukken vlees en gevogelte moeten eerst 30 - 45
minuten in de braadoven worden verwarmd en dan
naar de sudderoven worden verplaatst. Deze methode
is niet geschikt voor gevuld vlees en gevogelte.
Let erop dat de binnentemperatuur van varkensvlees en
gevogelte ten minste 75 °C is.
Breng soepen, stoofschotels en vloeistoffen altijd eerst
aan de kook voordat u deze in de oven plaatst.
Ontdooi voedsel volledig voordat u met koken begint.
Wortelgewassen zijn sneller gaar als u ze in kleine
stukjes snijdt.
Voeg kruiden en verdikkingsmiddelen aan het einde
van de kooktijd toe.
Gedroogde rode kidneybonen moeten na het weken
minimaal 10 minuten gekookt worden voordat ze bij
een gerecht worden gevoegd.
14
Nederlands
Slow cooking oven en verwarmoven
Dit zijn ovens die worden verwamd door een enkel element
aan de achterzijde van de oven. Het wordt bediend door
een ON-OFF knop aan de linkerkant van de hotcupboard-
bovenplaat en kan worden in- en uitgeschakeld wanneer dat
nodig is. Deze ovens zijn van binnen niet van gietijzer.
Slow Cooking Oven
De eigenschappen van deze oven lijken op die van de
sudderoven en moeten op een vergelijkbare wijze worden
gebruikt. Hij levert een zachtere convectiewarmte waardoor
hij beter geschikt is voor langere kooktijden, met name
voor het koken s nachts, bijvoorbeeld een rijke fruitcake en
feesttaarten. Het bakken van schuimpjes kan beter ook in
deze oven worden gedaan.
OPMERKING: Deze ovens ontluchten in de kamer;
mechanische ventilatie naar buiten is niet beschikbaar.
Zaken die u moet onthouden bij slow cooking:
Verwarm ovens 30 minuten voor voordat u met koken
begint.
Breng stoofschotels, soepen e.d. op de kookplaat aan
de kook en begin met vlees in de braadoven voordat u
overgaat tot plaatsing in de slow cooking oven.
Zorg voor voldoende vloeistof in stoofschotels, vooral
wanneer er langere tijd gekookt wordt.
Gebruik deksels over stoofschotels of folie om voedsel
af te dekken; zo blijft tijdens het koken het vocht
bewaard.
Kijk of alle gerechten in de oven passen voordat u het
voedsel klaarmaakt.
Zorg ervoor dat vlees en gevogelte gloeiend heet zijn
voordat u het opeet en een interne temperatuur van
75°C heeft bereikt.
Ontdooi voedsel volledig voordat u met koken begint.
In de slow cooking oven kunt u ook knapperige, witte
schuimpjes maken.
De kooktijden in de slow cooking oven hangen af van de
temperatuur, hoeveelheid en het soort gerecht dat u bereidt.
Als richtsnoer voor stoofschotels wordt een minimumkooktijd
van 2 uur aanbevolen.
Houd het voedsel in de gaten totdat u bekend bent met de
oven.
De sudderoven kan beschreven worden als een voortzetoven
omdat hij verder gaat met voedsel dat ergens anders in het
fornuis verwarmd is, m.u.v. schuimpjes die in plaats van
gebakken” uitgedroogd raken.
AGA DC5 (Hotcupboard)
DESN 517599
Sudderplaat
Bovenste plaat/
rooster
Kookplaat
Warmhoudplaat
Bedieningspaneel
Hotcupboard AAN UIT
Braadoven
Four à cuisson lente
Bakoven
Verwarmoven
Sudderoven
Afb.6.2
15
Nederlands
Bovenste plaat/rooster
De topplaat is het emaillen oppervlak dat rond de kookplaten
zit. Het wordt warm wanneer de AGA Dual Control
kookplaten in gebruik zijn. Hoewel het geen kookoppervlak
is, kunt u de warmte voor een aantal handige activiteiten
gebruiken, die vaak tijd en afwassen besparen! Voorbeelden
zijn het opwarmen van honing of siroop in een pot of het
smelten van boter of chocolade in een kuipje (zo vermijdt
u het overlopen van een sauspan) maar zet het kuipje wel
op een kurkmat of een opgevouwen keukendoek zodat het
email niet beschadigd kan raken. Hoewel het een duurzaam
en langzaam slijtend oppervlak betreft, is email van glas en
ziet u er wel krassen op!
De warme topplaat kan ook gebruikt worden voor een
kop koe of thee weg te zetten of blikken, schilmesjes of
keukenmachines en onderdelen met vreemde vormen te
laten drogen.
Kookplaten
De kookplaten werken afzonderlijk van de ovens en
onafhankelijk van elkaar.
De kookplaat bevindt zich links en de sudderplaat rechts
van de AGA Dual Control. De kookplaat is de warmste terwijl
de sudderplaat de koelste van de twee is. Bij beide zitten er
elektrische onderdelen in het gietijzer die in respectievelijk
ca. 11 en 8 minuten opwarmen. De kookplaten kunnen
volledig onafhankelijk van de ovens worden gebruikt.
Dit betekent dat de AGA Dual Control verschilt van het
traditionele AGA-fornuis met warmteopslag in die zin dat hij
voor de hele kooktijd van geschikte gerechten gebruikt kan
worden, omdat het design de kookplaten op een constante
warmte houdt, terwijl het traditionele AGA-fornuis op een
dalende warmte blijft koken. Daarom bevelen wij aan om
met de kookplaten te beginnen en vervolgens op de ovens
over te gaan. Dit is mogelijk met de AGA Dual Control, maar
is niet noodzakelijk. Het bereiden van een pastagerecht met
saus bijvoorbeeld kan in de AGA Dual Control helemaal op de
kookplaten worden gedaan.
De gehele zone van de kookplaat kan voor koken worden
gebruikt en er kunnen altijd meerdere pannen op één plaat
worden gezet. De kookplaten bevinden zich een klein beetje
boven de topplaat om te voorkomen dat er per ongeluk met
de pannen krassen worden aangebracht. Sleep het gerei niet
van één plaat naar de ander omdat het email hieronder te
lijden heeft!
De roestvrijstalen geïsoleerde deksels worden over de
kookplaten gelegd wanneer deze niet in gebruik zijn.
Wanneer de kookplaten ‘aan staan, dan zijn de geïsoleerde
deksels warm. We bevelen ten sterkste aan dat u geen
voorwerpen direct op de geïsoleerde deksels zet zoals
ketels, sauspannen of bakblikken omdat de kleinste krasjes
meteen zichtbaar zijn. Koop een paar pannenlappen om
het oppervlak van de deksels te beschermen als ze als
wegzetplekken worden gebruikt!
Houd de kookplaten vrij van aangebrand eten of
kruimels met de bij uw AGA geleverde draadborstel.
Schoonmaakinformatie vindt u op “Reiniging & verzorging
Raadpleeg 17.
Knoppen van de gasplaat
Zet de bedieningsknop in de gewenste positie om
de kookplaat te gebruiken en doe hetzelfde voor de
sudderplaat.
Zet de knop in de positie om beide platen aan te zetten.
Kookplaat
De warmste kookplaat, de kookplaat, wordt gebruikt voor
koken, griddling, roerbakken, maken van toast, inderdaad
alles waar veel warmte voor nodig is. Groene groentes
behouden hun kleur wanneer ze hier snel gekookt worden
of gebruik boven de sauspan een stomer om meer dan één
groente tegelijk te koken.
Wanneer u roerbakt of iets bereidt dat kan spetteren,
bevelen we het gebruik van een AGA-spatscherm aan
dat het geïsoleerde deksel tegen spetters beschermt. Zo
is schoonmaken een koud kunstje! Was het spatscherm
in zeepwater of doe hem in de vaatwasser tussen twee
dinerborden.
Houd er rekening mee dat de kookplaat te warm is om er
direct voedsel op te bereiden.
Sudderplaat
De sudderplaat is de koelste van de twee kookplaten en
wordt dus gebruikt voor recepten waar minder warmte voor
nodig is zoals sauzen, roereieren, melk opwarmen, langzaam
frituren, soepen laten sudderen en wortelgewassen.
Daarnaast kan hij gebruikt worden om direct op gekookt
te worden in de vorm van een grillplaat - van onschatbare
waarde voor geroosterde sandwiches, quesadillas, soepen,
platte scones, het schroeien van coquilles en zelfs voor
vetvrije gebakken eieren! Langzaam bereide toast kan op de
sudderplaat worden bereid. Hiervoor is de AGA-broodrooster
niet nodig.
De sudderplaat heeft dezelfde grootte als de kookplaat en is
plat vervaardigd om het beste algehele contact met de AGA-
sauspannen, grillpannen, frituurpan en ketel te bieden.
Reinigingsdetails zijn te vinden in “Reiniging & verzorging”
Raadpleeg 17.
De Platen
16
Nederlands
7. AGA Ovens - Kooktabel
Voedsel Oventemperatuur
Braadoven
HOOG
Grillen
Bovenste - grillen
2de loper - scones, kleine pasteitjes, grillen
3de loper - kadetjes, Yorkshire pudding
4de loper - braadvlees, gevogelte
Ovenrooster op bodem van oven - broden, pasteitjes, gegrilde
groenten
Ovenrooster op bodem van oven - quiches, pasteitjes
Scones
Pasteitjes
Brood
Yorkshire puddings
Braden
Ondiep frituren
Bakoven
MIDDELMATIG
Gebak Bijna bovenin - cake, sommige koekjes, kleine cakejes
In het midden - vis, soufflés, shepherd’s pie en gehaktschotels,
lasagne
Ovenrooster op bodem van oven
Gevulde cake, zandgebak, plaatkoek en cheesecake
Koekjes
Fish
Shepherds pie, Cottage pie
Lasagne
Soués
Shortbread
Sudderoven
LAAG GEMIDDELD
Stoofschotels Stoofschotels, bouillon, pudding en vergelijkbare gerechten moet
u ergens anders in de AGA op temperatuur brengen en dan naar
de sudderoven verplaatsen (de enige uitzondering is meringues).
Vruchtentaarten kunnen lange tijd op het ovenrooster op de bodem van
de oven garen.
Bouillon
Melkpuddingen
Schuimpjes
Rijke fruitcake
WAARSCHUWING: Toegankelijke onderdelen kunnen heet worden tijdens gebruik. Houd kinderen uit de buurt om
brandwonden te voorkomen.
17
8. Reiniging & verzorging
VERGEET NIET: wees voorzichtig met het warme
apparaat.
Bij de meeste schoonmaakklusjes is het het beste als
het apparaat uit staat.
Gebruik GEEN stoomreiniger om dit fornuis schoon
te maken.
Gebruik GEEN schuurblokken, bijtende
schoonmaakmiddelen, ovenreinigers of metalen
schrapers om het emaillen oppervlak schoon te
maken.
BELANGRIJK: AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan
voor het schoonmaken van emaillen oppervlakken
van dit product.
Gebruik tijdens het reinigen zo min mogelijk water.
Dompel de deuren NIET onder in water omdat ze
isolatiemateriaal bevatten dat door te veel vocht zal
worden aangetast.
Zet de ovendeuren of wegzetplaten NIET in een
vaatwasser.
Alles dat normaal gesproken nodig is om de emaillen
oppervlakken van uw fornuis helder en schoon te houden
is een dagelijkse wrijfbeurt met een vochtige, ingezeepte
doek onmiddellijk gevolgd door een schone, droge doek om
strepen te voorkomen.
Ovens - zijn gemaakt van gietijzer en houden zichzelf schoon.
Ze zijn ontzettend duurzaam, maar zullen gaan roesten als er
vocht in blijft zitten. Vergeet daarom niet om na het reinigen
de ovens aan te zetten om ze te drogen.
Het periodiek opwarmen van de ovens zal helpen bij het
wegbranden van kookresten om zo reiniging van de ovens te
vergemakkelijken.
Om de ovens in te branden, wordt een lichte plantaardige
spuitolie aanbevolen (maïsolie is het beste). Eventuele
hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de
meegeleverde draadborstel.
Geëmailleerd gietijzer De eenvoudigste manier om de
topplaat en voorste plaat van de AGA te reinigen is vlekken
meteen weg te vegen. Door de VEA goedgekeurde AGA-
emailreinigers zijn te koop op www.agacookshop.co.uk.
Aangebakken voedsel is lastiger schoon te maken maar
kan meestal worden verwijderd met een merkartikel
emailreiniger of milde crèmes met een doek of, indien
noodzakelijk, een nylon schuurblokje. Deze producten zijn te
koop op www.agacookshop.co.uk.
Veeg gemorste melk, fruitsap of iets dat zuur bevat op het
email onmiddellijk weg.
Neem alle condensatiestrepen op de voorplaat rond de
ovendeuren af. Doet u dit niet, dan kan het email permanent
ontkleuren.
Vergeet niet dat de topplaat en de gepolijste deksels bekrast
worden als u er pannen of ander gerei overheen trekt.
De bovenzijden van de geïsoleerde afdekkingen (deksels)
Deze zijn van roestvrij staal en kunnen met een vochtige
doek worden afgeveegd en opgepoetst - AGA E-doeken
zijn hier uitstekend voor geschikt want ze zijn pluisvrij en
milieuvriendelijk. AGA Stainless Steel en Chrome Cleaner
worden aanbevolen om de geïsoleerde deksel schoon
en glimmend te houden. U kunt deze bij uw lokale AGA-
specialist kopen.
Bekleding van de geïsoleerde deksels (binnenzijde) Het
gebruik van een AGA-spatscherm wordt aanbevolen om de
bekleding vrij van vetspetters te houden (verkrijgbaar bij uw
AGA-specialist of online bij www.agacookshop.co.uk).
Als de bekleding vlekken heeft, kunnen deze het beste
worden verwijderd als de kookplaat koud is. De bekleding
mag met warm zeepwater en/of een crème worden
schoongemaakt. Bij ernstige vlekken kan een met zeep
doordrenkt blokje worden gebruikt; dit moet in een
draaiende beweging worden gedaan.
De eerste keren dat u een met zeep doordrenkt blokje
gebruikt, zult u zien dat er kringen achterblijven, maar deze
worden minder en het oppervlak van de bekleding wordt na
ieder gebruik glimmender. Gebruik niet te veel water en zorg
ervoor dat de bekleding droog is voordat u de deksel dicht
doet.
Bekleding van de ovendeur De bekleding mag met warm
water met zeep, een crème of een met zeep doordrenkt
blokje worden schoongemaakt. Om de bekleding grondig te
reinigen, plaatst u een handdoek op het werkoppervlak en
tilt u voorzichtig de ovendeuren eruit (deuren zijn zwaar). Leg
ze met het email naar beneden op de handdoeken. Verwijder
hardnekkige vlekken met een met zeep doordrenkt blokje.
Maak ze droog voordat u ze weer aan de scharnieren hangt.
Emaillen braadblikken Met het apparaat meegeleverde
braadblikken moeten in warm water met zeep worden
gereinigd, indien nodig na ze eerst te laten weken. Een nylon
schuurblokje mag ook worden gebruikt. Ze mogen ook in de
vaatwasser worden gereinigd, maar als u dat vaak doet, gaat
de emaillen afwerking er dof uitzien.
Inductiekookplaat De eenvoudigste manier om de
keramische topplaat van de AGA-inductiekookplaat te
reinigen is vlekken meteen weg te vegen. Het is handig een
vochtige doek bij de hand te hebben om dit te doen. Het
keramische oppervlak moet dan gereinigd worden met een
reinigingsmiddel van een bekend merk, zoals Hob Brite.
GEBRUIK GEEN HOB BRITE OP DE EMAILLEN
OPPERVLAKKEN
18
Nederlands
9. Installatie-instructies
LEES DEZE INSTRUCTIES VOORDAT U DIT APPARAAT GEBRUIKT EN BEWAAR OP EEN VEILIGE PLEK OM ZE LATER TE
KUNNEN RAADPLEGEN.
LET OP: DIT TOESTEL IS ZWAAR, DE JUISTE APPARATUUR EN VOLDOENDE MANKRACHT MOETEN WORDEN
GEBRUIKT BIJ HET VERPLAATSEN OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
Onthoud dat u bij het vervangen van onderdelen van dit apparaat uitsluitend reserveonderdelen gebruikt waarvan u
zeker weet dat ze aan de veiligheid- en prestatiespecicatie voldoen die wij eisen.
Gebruik GEEN herstelde of kopieonderdelen die niet duidelijk door AGA zijn geautoriseerd.
Bewaar of GEBRUIK GEEN benzine of andere brandbare dampen en vloeistoen
in de buurt van dit of andere apparaten.
WAT TE DOEN ALS U GAS RUIKT
DO NOT try to light any appliance.
Raak GEEN elektrische schakelaars aan.
GEBRUIK GEEN telefoon in uw gebouw.
Bel onmiddellijk uw gasleverancier via een telefoon van een buur.
Volg de instructies van de gasleverancier op.
Als u uw gasleverancier niet kunt bereiken, bel dan de brandweer.
Installatie en onderhoud dient te worden uitgevoerd door een gekwaliceerd
installateur, een onderhoudsbedrijf of de gasleverancier.
WAARSCHUWING! Dit apparaat moet worden geïnstalleerd met een geschikt
instrument waarmee de spannings- en de nulgeleider permanent kunnen
worden onderbroken. Tijdens de installatie of bij afsluiten voor elektrische
werkzaamheden moet het apparaat permanent worden afgekoppeld van de
spannings- en nulgeleider.
WAARSCHUWING!
Lees de waarschuwingen aan het begin van dit deel. Als de informatie in
deze instructies niet wordt opgevolgd, kan er schade aan eigendommen
of persoonlijk letsel ontstaan.
19
Nederlands
Afmetingen apparaat - AGA DC3
Afb.9,1
DESN 516358 B
Afmetingen fornuis
Bij het opmeten voor de fornuisinstallatie moet bij de werkelijke afstand tot het ‘lichaam van het
apparaat bij bovengenoemde getallen 10 mm worden opgeteld. Dit biedt een veilige marge voor de
natuurlijke afwijkingen die bij grote gietstukken worden aangetroen. Met name de breedte in een
uitsparing van het apparaat zou van vitaal belang kunnen zijn.
GEWICHT VAN HET APPARAAT (zonder verpakking)
Model: AGA Dual Control (DC3) - 444 kg
A B C D E F G H J K L M O P Q R
mm 987 951 913 680 1388 760 1145 698 116 10 559 813 30 634 422 849
POSITIE VENTILATIEBUIS
OVEN ACHTER
POSITIE VENTILATIEBUIS
OVEN ACHTER
VENTILATIEOPTIE
OVEN LINKERZIJDE
VENTILATIEOPTIE
OVEN
RECHTERZIJDE
LINKERAANZICHT
RECHTERAANZICHT
VOORAANZICHT
BOVENAANZICHT
MINIMUMAFSTAND TOT MUURMINIMUMAFSTAND TOT MUUR
20
Nederlands
Afmetingen apparaat - AGA DC5
Afb.9,2
DESN 516659 A
Afmetingen fornuis
Bij het opmeten voor de fornuisinstallatie moet bij de werkelijke afstand tot het ‘lichaam van het
apparaat bij bovengenoemde getallen 10 mm worden opgeteld. Dit biedt een veilige marge voor de
natuurlijke afwijkingen die bij grote gietstukken worden aangetroen. Met name de breedte in een
uitsparing van het apparaat zou van vitaal belang kunnen zijn.
GEWICHT VAN HET APPARAAT (zonder verpakking)
Model: AGA Dual Control (DC3) - 444 kg
Hotcupboard - 110 kg
A B C D E F G H J K L M O P Q R
mm 1478 951 913 680 1388 760 1145 698 116 10 559 849 30 634 422 813
POSITIE VENTILATIEBUIS
OVEN ACHTER
POSITIE VENTILATIEBUIS
OVEN ACHTER
VENTILATIEOPTIE
OVEN
LINKERZIJDE
VENTILATIEOPTIE
OVEN
RECHTERZIJDE
LINKERAANZICHT
RECHTERAANZICHT
VOORAANZICHT
BOVENAANZICHT
OVENDEUR IN OPEN
STAND
HOTCUPBOARD
ELECTRICITEITVOORZIENING
MINIMUMAFSTAND TOT MUUR
21
Nederlands
Afstanden
Het complete fornuis wordt op de vloer geplaatst en de ruimte waarin het apparaat komt te staan
moet de volgende afmetingen hebben:-
Een afstand van ten minste 60 mm is nodig boven de verhoogde geïsoleerde handgreep.
Afstanden aan de zijkant: Een ruimte van 3 mm is nodig tussen elke zijde van de bovenste plaat
van het fornuis en de werkbladen ernaast, die eventueel geplaatst worden. Zo kan de bovenste plaat
veilig worden weggehaald, mocht dat op een later tijdstip nodig zijn.
Daar waar fornuizen tegen zijmuren worden geplaatst, is een afstand van 116 mm nodig aan de
rechter -en linkerzijde voor toegang tot de ovendeuren.
Als de AGA in een stenen uitsparing geplaatst moet worden, dan moet de afstand met ten
minste 10 mm worden vergroot voor het geval muren niet helemaal recht zijn.
Daarnaast moet er een minimaal 1000 mm vrij zijn aan de voorzijde van het fornuis zodat er
onderhoud op kan worden uitgevoerd.
Basis van het fornuis of haard
Het is van essentieel belang dat de basis of haard waarop het fornuis komt te staan waterpas is en het
totale gewicht van het apparaat kan dragen. De basis van de ingebouwde AGA-plint moet waterpas
zijn en boven de hoogte van de afgewerkte vloer liggen zodat onderhoud mogelijk is.
De afdekking van de voorplint kan worden verwijderd en er mogen geen vloertegels voor liggen.
Indien nodig moet het fornuis met de dikte van de tegels worden verhoogd zodat de plint verwijderd
kan worden. Vulstukken worden meegeleverd om schommelingen te voorkomen.
Tegels
Wanneer het fornuis in een te betegelen uitsparing of muur komt te staan, mogen de tegels in geen
enkel geval de topplaat van het fornuis overlappen. Er moet toegang tot de topplaat zijn, zodat deze
verwijderd kan worden voor onderhoud op een later tijdstip.
Tussen de achterzijde van de topplaat en de muur achter het apparaat moet ten minste 10 mm zitten.
OMDAT DIT APPARAAT DOORLOPEND IN GEBRUIK KAN ZIJN, DIENT U GOED NOTA TE
NEMEN VAN DEZE BELANGRIJKE AANWIJZINGEN.
Brandbare muren
Huizen die zijn gebouwd van brandbare materialen (zoals helemaal van hout of lichte wanddelen
of gipswanden) hebben bijzondere beschermingseigenschappen nodig.
Onbrandbare wanden achter een fornuis moeten zijn gemaakt met ten minste 25 mm dikke
isolatieplaten (Monolux of gelijkwaardig), tot de hoogte van kookplaat.
Bovendien moeten de ventilatiebuizen van de oven zijn geïsoleerd met de meegeleverde tegen
hoge temperaturen beschermende koustechnieken, en moet een speling van 25 mm worden
gelaten.
SPECIALE OPMERKING: Zorg ervoor dat elektrische kabels of kunststof aansluitingen niet uit de
muur achter of direct boven het fornuis uitsteken.
Dit type materiaal kan voortijdig verouderen bij een continue blootstelling aan een hogere
omgevingstemperatuur.
22
Nederlands
Afstellen van de topplaat - AGA DC3 (zie Afb. 1.3)
Over het algemeen moet aanpassing van de topplaat worden vermeden. Er kan minimaal gebruik van
de topplaatspanners worden gemaakt om de uitlijning van de topplaat te verbeteren.
Afb.9,3
DESN 516751
23
Nederlands
Voeding - AGA DC3
WAARSCHUWING: DIT APPARAAT MOET GEAARD ZIJN.
DIT APPARAAT IS ONTWORPEN VOOR DE SPANNING DIE OP HET TYPEPLAATJE STAAT
VERMELD. DIT VINDT U ACHTER DE PLINTAFDEKKING.
Een 1 PH 32 A 230 V of 3 PH 400 V minimum 16 per fase ~ 50 Hz versmolten voeding is nodig naast
het apparaat. Externe bedrading naar het apparaat moet met behulp van het meegeleverde netsnoer
worden geïnstalleerd, in overeenstemming met de huidige eisen voor bedrading en eventuele
plaatselijke verordeningen die van toepassing zijn. Als de kabel verkort wordt, moeten nieuwe ringen
op de blootgelegde geleiders worden aangebracht.
De aansluitmethode op het lichtnet moet volledige elektrische isolatie van het apparaat faciliteren,
door middel van een veelpolige schakelaar, met een contactscheiding van ten minste 3mm op alle
polen.
De isolator mag niet onmiddellijk boven het fornuis zitten, maar moet op maximaal 2 meter van het
apparaat staan.
De isolator mag van het aansluitingspunt verwijderd zijn.
Het aansluitpunt op het stroomnet moet toegankelijk blijven binnen de secties afgebeeld in Afb.9,4
voor mogelijk kabelroutes.
Voor 2- of 3-fase-installaties moet een optionele adapterkit worden aangeschaft (onderdeelnummer
AE4M280352).
Voeding - Hotcupboard (AGA DC5)
VOOR BEVESTIGING VAN DE HOTCUPBOARD IS EEN ONAFHANKELIJKE EENFASEVOEDING
NODIG.
WAARSCHUWING: DIT APPARAAT MOET GEAARD ZIJN.
DIT APPARAAT IS ONTWORPEN VOOR DE SPANNING DIE OP DE TYPEPLAAT STAAT. DEZE
BEVINDT ZICH OP EEN UITSCHUIFBAK IN DE BASISPLAAT VAN DE HOTCUPBOARD BOVEN
DE PLINT.
Een 230v ~ 50 Hz, 3 A versmolten voeding is nodig naast het apparaat. (met uitzondering van de AGA
TC5 en DC5 hotcupboard met inductiekookplaat. Raadpleeg de instructies voor het AGA-model met
inductiekookplaat voor de voedingsvereisten). Externe bedrading naar het apparaat moet met behulp
van een 3 silicium kern - SIHF isolatiekabel worden geïnstalleerd, in overeenstemming met de huidige
eisen voor bedrading en eventuele plaatselijke verordeningen die van toepassing zijn.
De aansluitmethode op het lichtnet moet volledige elektrische isolatie van het apparaat faciliteren, bij
voorkeur door middel van een versmolten tweepolige schakelaar, met een contactscheiding van ten
minste 3 mm op beide polen.
De isolator mag niet onmiddellijk boven het apparaat zitten, maar moet op maximaal 2 meter van het
apparaat staan.
24
Nederlands
Kabelroutering lichtnet - AGA DC3
Afb.9,4
DESN 516643
LICHTNETKABEL GEVOERD VANUIT LINKER
-OF RECHTERUITGANG BEDIENINGSPANEEL
VIA LEIDING, AFHANKELIJK VAN DE POSITIE
VAN STOPCONTACT
DESN 516105
HET AANSLUITINGSPUNT VAN HET LICHTMET MOET BINNEN DE
AANGEGEVEN GEBIEDEN LIGGEN
1,2 m radius
1,2 m radius
Afb.9,5
25
Nederlands
Kabelroutering lichtnet - AGA DC5 (Hotcupboard)
Afb.9,6
DESN 516644
LICHTNETKABEL GEVOERD VANUIT LINKER -OF
RECHTERUITGANG BEDIENINGSPANEEL VIA LEIDING,
AFHANKELIJK VAN DE POSITIE VAN STOPCONTACT
DESN 516447
HET AANSLUITINGSPUNT VAN HET LICHTMET MOET BINNEN DE AANGEGEVEN
GEBIEDEN LIGGEN
HOTCUPBOARD
STROOMVOORZIENING
2 m radius hotcupboard
kabel
1,2 m radius AGA
TC3-kabel
1,5m radius
Afb.9,7
26
Nederlands
Externe ventilatiemodellen - Aansluiting ventilatiebuis
Afb.9,8
DESN 516653
Het apparaat wordt getoond met de ovenontluchting aan de rechterzijde.
Toegang tot de ventilatiebuis via rechthoekige uitsnijding
Het kan ook vanaf de achterzijde geventileerd worden door een opening in het achterpaneel.
Dicht de aansluiting van de leiding met aluminium band af.
Bij installatie van een AGA DC5 met een ontluchting aan de linkerzijde moet er altijd voor gezorgd
worden dat de ventilatiebuis helemaal geïsoleerd is (met het meegeleverde isolatiemateriaal).
Wanneer de ventilatiebuis achter de hotcupboard loopt, dient u ervoor te zorgen dat het netsnoer uit
de buurt is van het warme oppervlak van de ventilatiebuis.
Op AGA DC5-installaties heeft ventilatie aan de achterzijde of recht de voorkeur.
OPMERKING: ventilatiebuis onder de kap moet worden opengelaten. NIET AFDEKKEN.
OPMERKING: DE VENTILATIEOPENING ONDER DE KAP MOET OPEN WORDEN
GELATEN.
EXTERN MODEL KAN VANAF DE LINKERZIJDE,
RECHTERZIJDE OF ACHTERZIJDE VAN HET APPARAAT
WORDEN GEVENTILEERD
27
Nederlands
Modellen met kamerventilatie
Afb.9,9
DESN 516752
VENTILATIEBUIS ONDER DE KAP MOET
WORDEN OPENGELATEN
OPMERKING: OP MODELLEN MET KAMERVENTILATIE MOET
DE KOPEREN EINDKAP BIJ DE INSTALLATIE OP ZIJN PLAATS
WORDEN GEDRUKT
Modellen met kamerventilatie
Het wordt aanbevolen dit model samen met een afzuigkap te gebruiken. De uitgang van de AGA-
ovenontluchting zit bovenaan de AGA tussen de beide kookplaten en is ontworpen om het vocht
uit de ovens te voeren. De afzuigkap dient op minimaal de door de fabrikant aanbevolen hoogte te
worden geplaatst, gemeten vanaf de bovenzijde van het AGA-fornuis.
Dat wil zeggen 650 mm voor AGARext 720 650 mm voor AGA 1000 SE
28
Nederlands
Ovenventilatiesystemen
Zie Afb.9,10
De ventilatiebuis van de oven kan maximaal 6 meter bedragen door een buitenmuur. Grote
zorgvuldigheid dient te worden betracht in huizen die helemaal van hout zijn.
Als de ventilatiebuis van de oven door brandbaar materiaal loopt, moet er een luchtopening van ten
minste 25 mm rond de buis bestaan, die bij voorkeur meet isolatiemateriaal is bedekt.
De maximale voeding aan de motor, zoals berekend, moet voor ideale
gebruiksomstandigheden tot 24V (DC) worden beperkt.
De berekening van de spanning voor het concrete buizenwerk is als volgt:-
1. Laat de buizen zo simpel mogelijk lopen - vermijd bochten.
2. Verticale stijgers" zijn niet toegestaan.
3. Buizen moeten horizontaal lopen - licht dalende helling richting de ventilator.
Minimaal 12 volt voor de eerste meter van de buizen inclusief 1 bocht
Voeg voor elke extra meter 1 volt toe.
Voeg voor elke extra bocht 2 volt toe.
Maximaal 24 volt toegestaan.
Minimuminstelling is 15 volt.
OPMERKING: IN DE OVENONTLUCHTING MOET VOOR EEN GEMAKKELIJK STANGENSTELSEL
VAN HET BUIZENWERK WORDEN GEZORGD OM SCHOONMAKEN TE VEREENVOUDIGEN.
Afb.9,10 DESN 516111
VENTILATIEBUIS
VANUIT OVEN
VOEDINGSKABEL
AARDING
VENTILATIEBUIS
KABELINGANG
GATEN VOOR MUURBEVESTIGING
EISEN VOOR MUURBEVESTIGING EN
ONDERHOUDSOPENING
29
Nederlands
10. Installatie hotcupboard
OPMERKING:de AGA DC/TC5 hotcupboard moet met de topplaat in een staande positie arriveren.
(Behalve voor uitvoeringen met inductie, waarbij de bovenkant volledig op correcte hoogte
wordt gebracht). Zo kan het gehele apparaat op zijn plint worden geschoven wanneer hij naast de
AGA DC/TC3 staat, zonder dat de topplaten tegen elkaar aan komen. Vervolgens moet de topplaat van
de hotcupboard naar zijn correcte hoogte worden gebracht nadat het apparaat op zijn uiteindelijke
positie staat.
Voor uitvoeringen met inductie, moeten de topplaatsspanners naar boven op correcte hoogte
worden gebracht voordat de hotcupboard op de plint kan worden geplaatst, om zo voor
voldoende speling te zorgen tussen de beide topplaten.
1. Maak de hotcupboard van de plint los door de twee schroeven en de beugel van de plint te
halen (Afb.10,1), schuif de hotcupboard naar voren en weg van de achterste bevestigingsklem
(Afb.10,2).
Afb.10,1
DESN 516448
DESN 516449
Afb.10,2
30
Nederlands
2. Plaats de plint naast de AGA Total Control en laat geen ruimte tussen beide plinten (Afb.10,3).
Controleer met een waterpas of het plintniveau correct is en controleer ook of het hoogteverschil
tussen de plint van de hotcupboard en de plint van Total Control correct is (11 mm). Gebruik indien
nodig in elke hoek de vulstukken om de plint te nivelleren.
DESN 516564
HOTCUPBOARD
PLINTBASIS
11 mm
HOOGTEVERSCHIL
3. Bevestig de plint van de hotcupboard met behulp van de meegeleverde M6-schroeven en
sluitringen aan de plint van de AGA Total Control (Afb.10,4).
Bevestig de blokkeerschroef en de steunschroef aan de plint. Zorg er in deze fase voor dat de
steunschroef er niet aan de achterzijde van de plint uitkomt. Zorg ervoor dat de blokkeerschroef in de
plint van de AGA DC/TC3 zit maar niet helemaal is vastgedraaid. Er moet een opening van ongeveer 3
mm zijn tussen de plinten afgezien van de voorzijde waar de opvulplaat van de hotcupboard de plint
van de AGA DC/TC3 moet raken.
DESN 516550
+1
- 0
Afb.10,3
Afb.10,4
STEUNSCHROEF
BLOKKEERSCHROEF
31
Nederlands
4. Leg een meetlat langs de voorzijde van de plint van de AGA Total Control en verzeker uzelf ervan
dat de voorzijde van beide plinten recht tegen de meetlat aanliggen. (Afb.10,5)
Wanneer u tevreden bent met de rechte positie van beide plinten, maakt u de steunschroeven vast
totdat ze net contact maken met de plint van de AGA Total Control. Nu kunnen de blokkeerschroeven
worden aangedraaid.
DESN 516551
GEBRUIK BIJ BEIDE PLINTEN MEETLATTEN OM ERVOOR TE ZORGEN DAT DE PLINTEN
RECHT ZIJN UITGELIJND
DESN 516567
5. Nu kunnen de voorste beugels op hun plaats worden gehaakt over de twee potmagneten. Dit
zal beide plinten aan elkaar vergrendelen. (Afb.10,6)
HAAK DE VOORSTE BEVESTIGINGSBEUGEL OP ZIJN PLAATS OM BEIDE PLINTEN
AAN ELKAAR VAST TE MAKEN
Afb.10,5
Afb.10,6
32
Nederlands
DESN 516552
7. De topplaat van de hotcupboard wordt 5 mm hoger dan de topplaat van de AGA Total Control
geplaatst. Dit om te voorkomen dat het email tijdens de installatie beschadigd raakt. Laat de
topplaat m.b.v. spanners zakken (Afb.10,8 en Afb.10,9).
DESN 516554
6. Schuif de hotcupboard op de plint totdat de achterste beugel helemaal in de achterzijde van
de basisgleuf zit, (Afb.10,7). Zorg ervoor dat het apparaat recht is uitgelijnd ten opzichte van
de plint. Ga dan verder met de voorste beugel totdat deze in de gleuf aan de onderzijde van de
basisplaat past. Als u tevreden bent met de positie van de voorste beugel, vergrendelt u deze
door beide M6-schroeven helemaal aan te draaien.
Afb.10,7
Afb.10,8
5 mm
hoogteverschil
33
Nederlands
8. Laat de afstelmoeren van de topplaat voorzichtig zakken met behulp van het afstelwerktuig
totdat de topplaat op de gewenste hoogte zit en zorg ervoor dat deze waterpas is en net zo
hoog is als de AGA DC/TC3. (Afb.10,9).
Voor onderhoudsdoeleinden moet de topplaat worden verwijderd door de regelaars ongeveer 5
mm op te tillen. De topplaat kan nu eenvoudig verwijderd worden zonder schade aan de emaillen
oppervlakken te veroorzaken.
Wanneer u de topplaat weghaalt, moet de schakelkabelset van de hoofdkabelset zijn afgesloten, ter
hoogte van het verbindingspunt linksvoor van het apparaat, onder het formex dekblad.
DESN 516555
9. Monteer de klem van de handgreep over de bevestigingsbouten op de topplaat. Maak ze
op hun plaats vast door de xeerschroef aan te draaien die het dichtst bij het apparaat zit.
(Afb.10,10).
DESN 516883
Afb.10,9
Afb.10,10
34
Nederlands
DESN 516880
10. Vervolgens dienen de handgreep, eindkappen en handgreep te worden geassembleerd. Schuif
de handgreep door de handgreepklemmen.
DESN 516879
11. Doe op 5 ovens de draadbout in de daarvoor bestemde openingen aan één uiteinde van de
handgreep en doe de handgreep vervolgens door de klem (zorg ervoor dat de draadbout van
de rechterkant van de handgreep van de hotcupboard naar buiten steekt) en schroef beide
handgrepen aan elkaar. (Afb.10,12).
AGA DC/TC5 MONTAGE VAN HANDGREEP
AGA DC/TC3 MONTAGE VAN HANDGREEP
Afb.10,11
Afb.10,12
35
Nederlands
12. Wanneer de handgreep recht gepositioneerd is, maakt u de handgreep in zijn positie vast door
de xeerschroeven aan de onderzijde van elke handgreepbeugel aan te draaien.
13. Wanneer de handgrepen op hun plaats vast zitten, plaatst u de eindkappen voor de
handgrepen. De eindkappen moeten voorzichtig op hun plek worden gedrukt totdat ze gelijk
zitten met de buitenkant van elke klem (een klein likje smeermiddel zoals afwasmiddel op de
O-ringen van de eindkap kunnen de plaatsing gemakkelijker maken.
14. Bevestig ten slotte de plintstrip aan de magneten aan de voorzijde van de plint. Let erop dat bij
5 ovens de rechterkant van de module plintstrip tegen de linkerzijde van de AGA Total Control
plintstrip zit en er geen ruimte tussen zit. Zorg ervoor dat de plintstrippen centraal geplaatst zijn
en niet over een van de apparaten uitsteken. (Afb.10,12)
Stel de AGA Total Control in bedrijf zoals vermeld in de relevante instructies voor installatie en voer voor
alle eigenschappen van de AGA Total Control een functietest uit.
36
Nederlands
Bedradingsdiagram - AGA DC3
Afb.10,1
Timer
SS
HS
AGA DC3 DUAL Cooker
Wiring
L 13A Sw
L
Oven
Element
Connector
L N
Grey
Grey
EARTH
/ G
R
OU
ND
L3 L2 L1 N3 N2 N1
Bro
Grey
R
ed
Whi
t
Gre
White
Brown
Yellow
LO
Brown
PLATE SELECTOR
Brown
OVER HEAT
Black
L
P2
ELEMENT
Grey
Grey
Grey
White
Violet
Violet
Red
White
Red
Black
Brown
Blue
12 - 24 VDC POWER SUPPLY .
(External vent models only)
Brown
Brown
Blue
Grey
Grey
White
Bro
Black
32
22
12
32
22
12
Grey
Grey
Grey
Grey
Grey
Black
White
Blue
Brown
Blue
Blue
Blue
Red
HI
Brown
Blue
Black
black
green
grey
black
OVER HEAT
OVER HEAT
3
P1 1
2
11 12
11 12
11 12
green
grey
OVEN
THERMOSTAT
32
22
12
31
21
11
SIMMERSPOT
THERMOSTAT
HOTSPOT
THERMOSTAT
31
21
11
31
21
11
1
P1
OVEN SELECTOR
200W
200W
2100W
VENT FAN
MTB
OFF Simmers
p
ot Both Hots
p
ot
OFF Hi Oven. Oven. +V Lo Oven
N
1
2
4
3
Grey
1500W
ELEMENT
200W
200W
2100W
L
3
4
2
1
Installer
Information
Optional Timer to
switch Live feed
(L3) to oven circuit
only
OVENELEMENT
WIT
WIT
WIT
ROOD
GEEL
WIT
WIT
VIOLET
VIOLET
ROOD
ZWART
ZWART
ZWART
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GRIJS
UIT BEIDE HOTSPOT
SUDDERPLAAT
UIT
OVEN +V
GRIJS
ROOD
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GRIJS
GROEN
GROEN
ELEMENT
BRUIN
ZWART
ZWART
ZWART
BRUIN
BRUIN
PLAATSELECTOR
BRUIN
BRUIN
BRUIN
BRUIN
BRUIN
SUDDERSPOTTHERMOSTAAT
HOTSPOTTHERMOSTAAT
OVENTHERMOSTAAT
OVENSELECTOR
ZWART
GRIJS
GRIJS
GRIJS
ELEMENT
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BLAUW
AARDING
TIMER
INFORMATIE VOOR
DE MONTEUR
Optionele timer om live
feed (L3) alleen NAAR HET
OVENCIRCUIT te schakelen
OVERVERHIT OVERVERHIT
OVERVERHIT
HI OVEN LO OVEN
CONNECTOR
GRIJS
37
Nederlands
Blue
Blue
Brown
Orange
Blue
Brown
Black
Black
Blue
Blue
Brown
Green
100°C
N L E
.I
O
CAUTION
LABEL ALL WIRES PRIOR TO DISCONNECTION, WHEN SERVICING CONTROLS
WIRING ERRORS CAN CAUSE IMPROPER AND DANGEROUS OPERATION
VERIFY PROPER OPERATION AFTER SERVICING
Afb.10,2
Bedradingsdiagram - AGA DC5 (HOTCUPBOARD)
LET OP: LABEL ALLE DRADEN VOORDAT U ZE AFSLUIT TIJDENS ONDERHOUD
KUNNEN FOUTEN IN DE BEDRADING ONGESCHIKTE EN GEVAARLIJKE
BEDIENING VEROORZAKEN. CONTROLEER OP CORRECTE WERKING NA
ONDERHOUD
GROEN
BRUIN
BLAUW
ZWART
ZWART
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BLAUW
BRUIN
BRUIN
ORANJE
38
Nederlands
Voor een blijvend eciënte en veilige werking van het
apparaat, is het belangrijk dat een jaarlijkse onderhoudsbeurt
wordt uitgevoerd door een deskundige monteur. Wij raden
aan gebruik te maken van erkende AGA-monteurs, omdat zij
zijn getraind in de fabriek en altijd originele AGA-onderdelen
gebruiken. Bel wanneer uw apparaat onderhoud nodig heeft
met AGA Service uw erkende distributeur.
Reserveonderdelen
Voor blijvende optimale en veilige prestaties adviseren
wij dat uitsluitend originele AGA-reserveonderdelen
worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste grote
onderdelendistributeurs, waaronder wijzelf.
BELANGRIJK!
LAAT wijzigingen of modificaties aan het toestel aan.
Onderhoud kan niet worden uitgevoerd op een
warm apparaat.
Het fornuis moet de avond voor het onderhoud UIT worden
gezet, zodat het apparaat de volgende ochtend voldoende is
afgekoeld.
11. Onderhoud
Volgens AGA Rangemasters beleid van continue
productverbetering behoudt het bedrijf zich het recht
voor om specicaties te wijzigen en op elk gewenst
moment aanpassingen aan de beschreven en
geïllustreerde apparaten door te voeren.
www.agaliving.com
www.agacookshop.co.uk
AGA Rangemaster
Station Road
Ketley Telford
Shropshire TF1 5AQ
England
Neem voor overig advies of informatie contact op
met uw plaatselijke AGA-specialist.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AGA DC3 & DC5 Installatie gids

Type
Installatie gids