Whirlpool AKP 232/IX/01 Program Chart

Type
Program Chart
AKP 232/01 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56662
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje achter
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Programmeerknop bereidingstijd
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
Verzonken knoppen:
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de stand 0 en drukt u hem in het midden in om hem naar de
oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Aluminium bakplaat voor zoet
gebak:
Rooster:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Na afloop van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand “0”.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie hebt gekozen, draait u de knop
helemaal linksom, waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd. Als de
ingestelde bereidingstijd om is, gaat de oven uit en blijft de programmeerknop op “0” staan.
Om de oven met de hand te bedienen, d.w.z. zonder een bereidingstijd in te stellen, moet u
controleren of de keuzeknop op het symbool staat.
Let op: Als de keuzeknop op “0” staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de keuzeknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
CONVENTIONEEL
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
HETELUCHT
Voor bereiding op maximaal twee verschillende steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
voor het roosteren van brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
HETELUCHT
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bijv: vis, groenten, taart),
zonder dat er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
TURBOHETELUCHT
Voor het bereiden op één steunhoogte (bijv: fruit, taarten, timbaaltjes, groente,
pizza, gevogelte).
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 minuten van de bereidingstijd.
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
Opmerking: De bereidingstijden en -temperaturen zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Hartige taarten, vruchtentaarten met
bv. ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde aardappels,
cannelloni, pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
min.
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bijv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
min.
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans (
2kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS(1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTEN
Paprika's, tomaten, aardappels
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taa rt en
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Soesjes, cakerol
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 232/IX/01 Program Chart

Type
Program Chart