Bauknecht BMZ 6200 IN Program Chart

Type
Program Chart
BMZ 6200
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56239
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat de oven
en/of de kookplaat bereikt, en ook nadat de oven
is uitgeschakeld kan deze nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan naar
beneden gezet worden)
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje achter
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Thermostaatknop.
3. Rood lampje thermostaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
1
2
3
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT -
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats
te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van vlees (gerookt spek, vleeslapjes, worstjes enz.) en het
roosteren van brood.
Verwarm de oven 5 minuten voor. met gesloten ovendeur.
Tijdens het grillen moet de ovendeur open blijven voor betere eindresultaten.
Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van vlees een
beetje water in de opvangbak om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
Draai de voedingsmiddelen tijdens de bereiding regelmatig om.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans (
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS (1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten, aardappels
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten,
vruchtentaarten met bv.
ananas, perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min)
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken aardappels - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv. goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZ 6200 IN Program Chart

Type
Program Chart