BMZ 6200
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56239
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat de oven
en/of de kookplaat bereikt, en ook nadat de oven
is uitgeschakeld kan deze nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan naar
beneden gezet worden)
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje achter
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Thermostaatknop.
3. Rood lampje thermostaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
1
2
3
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT -
OVENLAMPJE
• Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats
te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van vlees (gerookt spek, vleeslapjes, worstjes enz.) en het
roosteren van brood.
• Verwarm de oven 5 minuten voor. met gesloten ovendeur.
• Tijdens het grillen moet de ovendeur open blijven voor betere eindresultaten.
• Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van vlees een
beetje water in de opvangbak om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
• Draai de voedingsmiddelen tijdens de bereiding regelmatig om.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.